Ένα βήμα μπρος, δυο βήματα πίσω; (Μας «μπέρδεψες» πάλι Γιώργο…)

7
1342
Η παράταση της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ λόγω της προσφυγικής κρίσης, έως τις 31/12/2018 αναμένεται -όπως όλα δείχνουν- να αποφασισθεί την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού στη βουλή (όπως έγινε και πέρσι) και θα αφορά στο σύνολο των νησιών που περιλαμβάνονται στην τρίτη φάση της εφαρμογής του σχετικού νόμου και δεν πρόκειται να γίνει διαχωρισμός τους.
Είναι απόφαση προειλημμένη και γι’ αυτό έσπευσαν μετά βεβαιότητας να κάνουν τις σχετικές δηλώσεις ο Υφ. ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Ν. Σαντορινιός και ο βουλευτής Η. Καματερός («περιμένετε και θα δείτε»), όταν άρχισε να φουντώνει το θέμα των αντιδράσεων (σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα, γιατί κι άλλες φορές έδιναν διαβεβαιώσεις αλλά… τους ξεπέρασαν τα πράγματα).
Από την άλλη οι τοπικές κοινωνίες των νησιών και ειδικά της Λέσβου και των υπολοίπων που ταλανίζονται ακόμα τόσο από το μεταναστευτικό, είναι εύλογο και αναμενόμενο να αντιδρούν δυναμικά σκοπεύοντας να φτάσουν μέχρι την Αθήνα.
Σε αυτό το πλαίσιο, τοπικά, οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας και ο Ν. Μυλωνάς καλά έκαναν και άρχισαν να συλλέγουν υπογραφές για  σύγκληση του Δημ. συμβουλίου από τη στιγμή που ο Γ. Κυρίτσης στο τελευταίο δημ. συμβούλιο θεωρούσε μάλλον… χαμένο χρόνο το να συζητηθεί το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ, από τη στιγμή που φαίνεται ότι έχει προαποφασισθεί νέα παράταση.
Μόλις όμως αντιλήφθηκε ότι ο Ν. Μυλωνάς και οι δημ. σύμβουλοι της μειοψηφίας με τις υπογραφές τους ετοιμάζονταν να συγκαλέσουν βάση του κώδικα, συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου και να τον αφήσουν έκθετο ως «συμπαραστάτη της κυβέρνησης» (βρε, πως αλλάζουν οι καιροί…) αναγκάστηκε με μία διπλωματική ανακοίνωση να  προαναγγείλει ο ίδιος τη «μονοθεματική συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου» προσθέτοντας πολύ σωστά εκτός από τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την διεκδίκηση της εξαίρεσής μας από τον νέο φόρο διαμονής.
Εκεί είναι που πρέπει να δοθεί έμφαση τώρα. Στο να γίνει κατορθωτό να εξαιρεθεί η Κως και τα νησιά του μεταναστευτικού από την επιβολή του νέου φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα. Και, αν δεν το δει κανείς στενά αντιπολιτευτικά και μικροπαραταξιακά, είναι θετική η κοινή πρωτοβουλία ένωσης ξενοδόχων και δήμου Κω (Σβύνου-Κυρίτση) να θέσουν το θέμα «ψηλά» μέσω ΠΟΞ,ΚΕΔΕ, αρμόδιων Υπουργών, βουλευτών κλπ, αφήνοντας πίσω «τη γκλίτσα του τσοπάνη» και τις ανούσιες κόντρες του μεταναστευτικού που πήγαν να διχάσουν το νησί.
Η κριτική και τα μέχρι τώρα αδιέξοδα στις πολιτικά «πείσματα» του δημάρχου με τον τοπικό βουλευτή, την κυβέρνηση, την πρόεδρο των ξενοδόχων κ.α. (όπως πολύ εύστοχα του τα «χτύπησε» και ο Β. Τζογιας στην λαϊκή συνέλευση στο Ζηπάρι) φαίνεται ότι πάνε να πιάσουν τόπο κάνοντας τον πιο διπλωμάτη και ευέλικτο στη στάση του σε θέματα που αφορούν το νησί. Οπότε, στην περίπτωση αυτή ισχύει το «κάλλιο αργά παρά ποτέ» .
Αν και παρακολουθώντας την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών μπορεί να πει κανείς ότι «έφτιαξε» σε επίπεδο διπλωματικών σχέσεων με τους από πάνω αλλά… «στράβωσε» με το παγοδρόμιο…(Ευτυχώς που ο άνθρωπος δεν τα μάζεψε να φύγει -«περιμένοντας να κατακάτσει ο κουρνιαχτός»- μετά την ακατανόητη για πολλούς στάση του δημάρχου ο οποίος ξέσπασε την οργή του για το σύνολο των «τσαντιριών» του νησιού, σε έναν άνθρωπο που …κάλεσαν οι ίδιοι. Και που τέλος πάντων θα μπορούσε αμέσως με τις σωστές οδηγίες στους συνεργάτες του, να είχε αποκαταστήσει την λάθος εγκατάσταση στο άψε σβήσε χωρίς να προκληθεί τόσος θόρυβος για το τίποτα και τέτοια συμπεριφορά που θύμισε άλλες αξέχαστες εποχές).
Το καλύτερο λοιπόν που έχει να κάνει ο δήμαρχος είναι να ακολουθήσει την ήπια-διπλωματική-ευέλικτη και συναινετική τακτική και με τους εκπροσώπους της μειοψηφίας, όσο σκληρή κριτική ή έλεγχο κι αν δέχεται από την Ιωάννα. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος της και καλά κάνει και τον ακολουθεί πολύ τυπολατρικά (άσχετα αν – στην προσπάθειά τους να αμυνθούν οι της δημ. αρχής- πάνε να της «φορτώνουν» όλα τα «προπατορικά αμαρτήματα» του Οράματος).
Κάτι μας λέει πάντως ότι αν δεν το κάνει τώρα θα αναγκαστεί -με τις κατάλληλες συμβουλές επικοινωνιολόγων- να το κάνει όσο πλησιάζουμε προς την προεκλογική περίοδο, οπότε θα κάνουν την εμφάνισή τους νέες παρατάξεις και πρόσωπα (εκτός κι αν είναι τέτοια η πολιτική στρατηγική και στόχευσή τους, ψάχνοντας σε κάθε ευκαιρία να προκαλέσουν τα συγκρουσιακά αντανακλαστικά του Γ. Κυρίτση, προκειμένου να τον απογυμνώσουν επικοινωνιακά ποντάροντας στην «εκδικητική μανία» και τον «εριστικό χαρακτήρα του»).

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευκαιρία ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ΜΥΛΩΝΑΣ, ΣΒΥΝΟΥ και οι άλλοι καρεκλοκένταυροι με ντουντούκες λόγω εκλογών, να δείξουν τηνδύναμη τους...

    Ακούγεται ότι η Τουρκία θα βάλει καραβάκια χωρίς εισιτήρια για ψώνια στο Πετρούμι, το Κουσάντασι, στην Σμύρνη… Φυσικά με αυτήν την φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της κωλοτούμπας της ψευτιάς και του λαϊκισμού τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να ξυπνήσουμε και να μας έχουν χώσει ΦΠΑ 28% για να μην τον ανεβάζουν κάθε τόσο αλλά θα χάσουν τους αγοραστές…

  2. ο λυκος τριχα αλλαζει,μιαλο δεν αλλαζει.ας οψεται ο καισερλης που ανεδειξε δημαρχο

    οτι χειροτερο τον κυριτση που κατεστρεψε το νησι.

  3. Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΙΝΕΣ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!

  4. Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ

    εργα απερχομενου τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗ

  5. Εκατοντάδες χιλιάδες διορισμοί πρασινοφρουρών είχαν γίνει από το 1981 και μετά στο –αθάνατο!- ελληνικό δημόσιο, σε σημείο να υπάρχουν υπάλληλοι που δεν είχαν… καρέκλα να κάτσουν στις νέες τους υπηρεσίες. Έτσι, οι ευεργετηθέντες καθώς επίσης και οι οικογένειές τους, δεν το κουνάγανε ρούπι από την… πασοκάρα!
    Το ίδιο σύστημα εφαρμόζει και η λετσαρία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κληρονόμησε τους πρασινοφρουρούς δημοσίους υπαλλήλους της δεκαετίας του ’80. Όχι μόνο προστατεύει όσο μπορεί αυτό το κηφηναριό, αλλά επιπλέον διορίζει αβέρτα-κουβέρτα κι άλλους!Έτσι, μετά την ανακοίνωση του διορισμού περίπου 12.000 σε δήμους, ΔΕΚΟ και λοιπά, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής (και… Διαστήματος) Παππάς ανακοίνωσε την πρόσληψη 206 «ημετέρων» στην ΕΡΤ, καθώς όπως είπε «υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες»!
    Διοριστείτε σύντροφοι, διοριστείτε!

  6. 1000 πρόσφυγες το μήνα επιστέφουν στη Συρία από την Ιορδανία - Στην Ελλάδα 1000 μπαίνουν το 15νθήμερο!

    Από τον περασμένο Ιούλιο στις νότιες επαρχίες της Συρίας, τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός και αυτό έδωσε την δυνατότητα σε χιλιάδες πραγματικούς πρόσφυγες να επιστρέψουν στην Πατρίδα τους.
    Την ίδια ώρα όμως στην Ελλάδα οι αριθμοί των «προσφύγων» που εισέρχονται παράνομα παρουσιάζουν αύξηση παρά την συντριβή του ISIS σε Συρία και Ιράκ και την ομαλοποίηση της κατάστασης στις χώρες αυτές.
    Να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο και μόνο στη Λέσβο έφτασαν 2.216 αλλοδαποί, πολλές φορές υπό τη συνοδεία του Λ.Σ.http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/650438_1000-prosfyges-mina-epistefoyn-sti-syria-apo-tin-iordania

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ