Η υποψηφιότητα Νικητιάδη στην Περιφέρεια & το παζλ των υποψηφίων σε δήμο – βουλή…

11
1194
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Νέα πολιτικά (και αυτοδιοικητικά) δεδομένα δημιουργεί το δίχως άλλο, η «φημολογούμενη» υποψηφιότητα του τ. Υπουργού και Βουλευτή Δωδ/σου Γ. Νικητιάδη να είναι τελικά υποψήφιος Περιφερειάρχης στο Νότιο Αιγαίο (με αντίπαλο τον μέχρι πρότινος «άσπονδο» φίλο του Γ. Χατζημάρκο).

Ιδανικό ξεκίνημα (και σίγουρα καθόλου τυχαία) η επιλογή παρουσίασης του βιβλίου του την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στον Ορφέα, στην Κω (η οποία σημειωτέον ακυρώθηκε τελευταία στιγμή τον περασμένο Μάρτιο, λόγω «καιρικών συνθηκών» και κυρίως εξαιτίας του έντονου κύματος αντιδράσεων για το υπό κατασκευή τότε, Hot spot, στο Πυλί.).

Αδιαμφισβήτητα, η απόφαση αυτή έρχεται να ανοίξει, στην κατάλληλη εποχή – όπως όλα δείχνουν- τη βεντάλια των υποψηφιοτήτων, όχι μόνο στην Περιφέρεια, αλλά και στο δήμο και συνακόλουθα (αλυσίδα πάνε αυτά) και στη βουλή.

Ο λόγος είναι προφανής. Και δεν μιλάμε απλώς για το «άδειασμα» μιας θέσης και την κάλυψη μιας άλλης… Το θέμα είναι ότι δημιουργούνται νέες πολιτικές «συμφωνίες», «συμμαχίες», «αλληλοστηρίξεις», «μετακινήσεις» και αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον από διάφορες πλευρές και υποβόσκουσες ή απλά συζητούμενες υποψηφιότητες.

Για παράδειγμα η κόντρα δήμου – Περιφέρειας, δημιουργεί αυτόματα μια πολιτική «συμμαχία» Κυρίτση – Νικητιάδη (που σε ένα βαθμό υπήρχε και στις περασμένες εκλογές).

Ταυτόχρονα, κάνει τον Γ. Κυρίτση να βλέπει με άλλο μάτι πιθανή βουλευτική υποψηφιότητά του, είτε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ (σε περίπτωση που ο 74χρονος καθηγητής Δ. Κρεμαστινός αποφασίσει για διάφορους λόγους να μην είναι τελικά υποψήφιος , ή του προταθεί τιμητικά να είναι στο Επικρατείας κλπ) είτε στο χώρο της ΝΔ, με στόχο τη διεύρυνση της εκλογικής της βάσης με έναν ΠΑΣΟΚογενή υποψήφιο, μιας και τα τελευταία χρόνια η στήριξη της ΝΔ τοπικά στο πρόσωπο του Γ. Κυρίτση ήταν κάτι παραπάνω από προνομιακή και εμφανής.

Οπότε, αυτόματα αρχίζει να αναδιατάσσεται το πολιτικό σκηνικό και στο δήμο. Η διάδοχη κατάσταση στη Δύναμη Αλλαγής δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη. Σε αυτή την περίπτωση και με βάση την προαναφερόμενη πολιτική συμμαχία, η ολική επαναφορά του Βασίλη Χατζηγιακουμή θα ήταν ίσως «εκ των ων ουκ άνευ».

Και με αυτά τα δεδομένα, το ξαναμοίρασμα της «τράπουλας» στο δήμο αποκτά ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον. Γιατί σίγουρα η «άλλη πλευρά» Χατζημάρκου – ΝΔ θα στηρίξει αντίστοιχα την επίσης «φημολογούμενη» νέα υποψηφιότητα στην Κω, από τον ευρύτερο χώρο της ΝΔ (μπορεί να είναι η Ντίνα, ο Μανώλης, ο Κώστας ή άλλος).

Ενώ το «ΟΡΑΜΑ» και η Ι. Ρούφα, όλο αυτό το διάστημα –πέρα από το «σκληρό ροκ» στον Γ. Κυρίτση και την δημ. Αρχή, δεν κάθονται καθόλου με «σταυρωμένα χέρια» καθώς ετοιμάζονται να παίξουν τα ισχυρά «χαρτιά» τους (έχοντας κλείσει ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, «δυνατά» ονόματα και προχωρώντας σε σημαντικές ανακοινώσεις που αναμένονται με ενδιαφέρον).

Ερωτηματικό, παραμένει ασφαλώς και η τελική στάση του Θ. Νικηταρά (ο οποίος επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει δυναμικό “come back” , σε χρόνο που θα επιλέξει ο ίδιος), όπως και οι νέες συμμαχίες που δημιουργούνται από την πλευρά του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Γι΄αυτό λέμε, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Νικητιάδη στην Περιφέρεια θα είναι μόνο η αρχή…

dsc_0180

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σιγά, σιγά τα μαθαίνουμε όλα για τον ΝΙΣΥΡΙΑΔΗ, στήριξε ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ αλλά έγλυφε τον ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ, τον ΣΟΥΡΑ αλλά γλύφει τον ΚΥΡΙΤΣΗ.

    ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΊ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ και στήριζε τον Γιωργάκη τον ΒΛΑΚΑ, τον εχθρό της Κω ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΡΑ, τον ΣΟΥΡΑ του ΣφΥΡΙΖΑ και ότι ευκαιριακά τον βόλευε… Τώρα μετά το ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ που έφαγε ΓΛΥΦΕΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ένας παλιός πολιτικάντης της φουρνιάς της συναλλαγής και της διαφθοράς…

    • Τι ΑΛΛΑΞξ@ΚΟΛΙΕΣ είναι αυτές από τελειωμένους πολιτικά; Προσπαθούν να μιμηθούν τον Μακιαβέλι ένα πολιτικό κτήνος…

      Πιστεύουν ότι οι ψηφοφόροι είναι πακετάκια που μπορούν να τα πλασάρουν σε όποιον αυτοί αποφασίζουν. Πιστεύουν ότι ο ψηφοφόρος είναι καλός μόνο όταν είναι αδύναμος, χωρίς βούληση. Βρε /////ΘΑ ΦΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ…. – Αλεξίκακος-

      • Με χιλιάδες ηλεκτρονικά καλέσματα ΝΙΣΥΡΙΑΔΗ δεν γεμίζει ο ΟΡΦΕΑΣ.

        Θα φας ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ όπως προφητικά έγραψες στο βιβλίο σου…

    • Κάποιος να μας τα ξεμπερδέψει, ο ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ στήριζε ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ που τώρα θα είναι αντίπαλος του και όχι τον ΠΑΣΟΚΟ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ…

      Ήταν ΠΑΣΟΚ και στήριζε επιλογές της ΝΔ, στήριζε τον ΣΟΥΡΑ κόντρα στον ΚΥΡΙΤΣΗ που τώρα γλύφει, πούλαγε τους συντρόφους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν έβγαινε βουλευτής με την λίστα και στήριζε τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ… Ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ στήριζε τον ΚΥΡΙΤΣΗ, ο ΧΟΝΤΡΟΣ τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ο ΜΠΕΝΕΤΟΣ 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και ο κακόμοιρος ο Σκεύος Παπαϊωάννου αφού έφαγε την σκευωρία του ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ μετανάστης στην Γερμανία… Πώς να αντέξει ένας λογικό και δεν θα πάρει ένα σκουπόξυλο να κυνηγά όλα αυτά τα λ@μόγια στους δρόμους;;;; …. – Αλεξίκακος-

    • Α!!!!! ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ, από υπό-υπουργός ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ εσύ που έχεις τόσους επώνυμους πελάτες ΤΣΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ της ΣΥΡΟΥ;;

      Από Δήμαρχος κλητήρας ;;; Θα περάσεις καλά με μαντορλάτα, λουκούμια Συριανά και μεζεδάκια στο κουτούκι που έπαιζε και μεράκλωνε ο Βαμβακάρης… Καλά θα περάσεις Γιώργο προεκλογικά, γιατί για μετά δεν σε βλέπω, ΘΑ ΦΑΣ ΜΑΥΡΩ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ….

  2. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε ειναι να πάτε ολοι σπίτια σας αφήνοντας χώρο στα νέα παιδια. Φτάνει πια.

  3. ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΓΕΡΑΣΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΑΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ