Η αίσθηση από τις Λαϊκές συνελεύσεις του Γ. Κυρίτση… (Οι πολλοί αδιαφορούν & οι λίγοι “ “γκρινιάζουν”) & η προαναγγελία του δικού του “ανασχηματισμού”.

Παρακολουθώντας το σύνολο σχεδόν των λαϊκών συνελεύσεων του δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση στα χωριά και την πόλη για την κατάρτιση του προγράμματος εκτελεστέων έργων του δήμου του 2017, σίγουρα αποκομίζεις πολλά και ενδιαφέροντα. Όχι μόνο από τη συζήτηση αυτή καθαυτή, αλλά επιπρόσθετα  από τις παρουσίες και τις απουσίες, που επίσης έχουν τη σημασία τους.

Η συμμετοχή (δεν) θα μπορούσε να αποτιμηθεί ως “ικανοποιητική” αν ληφθεί υπόψη η γενικότερη αδιαφορία και αποχή των πολιτών από ανάλογες διαδικασίες  (όχι μόνο σε δημοτικό ή πολιτικό επίπεδο, αλλά και μέσα σε συλλόγους, σωματεία κλπ συλλογικότητες όπου κυριαρχεί ο ατομικισμός και η ιδιώτευση).

Βέβαια, αν αφαιρέσουμε δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους ή υποψήφιους (πρώην ή επόμενους) η …απογογτευση ίσως γίνει πιο διάχυτη άλλα ας το αφήσουμε σε όσους  -κατά τη γνωστή λαϊκή ρήση- έχουν τα “ γένια” και μαζί τα “ χτένια”

Το  κυρίαρχο στοιχείο που επίσης προβληματίζει (ήταν έκδηλο άλλωστε και στις τοποθετήσεις του Γ. Κυρίτση ο οποίος πριν από κάθε χρόνιο και ανεπίλυτο ζήτημα κάθε περιοχής ξεχωριστά έθετε και τους κυρίαρχους διαδικτυακούς ( ή καφενειακούς όπως τους έλεγε) σχολιασμούς (“γυρούλι” Αντιμάχειας, σχ. πόλης Μαστιχάρι ή Κεφάλου, έλλειψη πόσιμου νερού, άσφαλτο στρώσεις κλπ) ήταν τα παράπονα των πολιτών. Και σαν γενικότερη αίσθηση μια διάχυτη “γκρίνισ” ή δυσαρέσκεια (η φθορά της εξουσίας που λέγαμε, στο κυνήγι της καθημερινότητας).

Εδώ πρέπει να σημειωθεί η επισήμανση κάποιων δημοτών -όπως και του δημάρχου- για τους Προέδρους των Κοινοτήτων που παρότι νέοι και άπειροι, προσπαθούν και είναι διαρκώς σε καθημερινό τρέξιμο για τα προβλήματα της καθημερινότητας που πάντα αφήνουν την αίσθηση του ικανοποίητου, αφού ένα λύνεις και άλλα δέκα  προκύπτουν.

Εν αντιθέσει μάλιστα -όπως υπογράμμισε με νόημα ο δήμαρχος- με κάποιους δημοτικούς συμβούλους ή πολιτικούς προϊστάμενους υπηρεσιών που φαίνεται να μην ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους… (προιδεάζοντας σαφώς για τον δικό του “ανασχηματισμό”, ευκαιρίας δοθείσης από τις επικείμενες δημαιρεσίες, με τη νέα χρονιά).

Το τελευταίο, αλλα όχι και τόσο αμελητέο (πόσο μάλλον για τον Γ. Κυρίτση που άφησε και κάποιες αιχμές για κάποιους πρώην “και όποιος κατάλαβε…” που θα ΄λεγε) ήταν οι ηχηρές απουσίες.

Όλες αυτές οι απιτσίες σε συνδυασμό με τα μηνύματα δυσαρέσκειας,  σίγουρα λαμβάνονται στα υπόψη όχι μόνο από το δήμαρχο και τη δημ. Αρχή, αλλά και από τις υπόλοιπες παρατάξεις (παλιές και νέες) μιας και -όπως σημειώσαμε και στο προηγούμενο- το 2017 θα είνσι η χρονιά που θα ανοίξει η βεντάλια και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο του “ποιος πάει που” από τους υποψήφιους σε δήμο-περιφέρεια-βουλή, αλλα και οι αναποφάσιστοι (σύμβουλοι ή πολίτες) “ποιους αφήνουν και με ποιους πάνε”.

dsc_0010laiki-sineleusi-ko

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. σεκιούριτι στο λιμανι τελος!!!!!! αυτή είναι η βομβα.τρεχουν από το πρωι που τους κοινοποιηθηκε η ανακληση της αδειας.και όλα αυτά για 2 υπαλληλους….που εργαζονταν ως σεκιούριτι.τα 10 κωτακια…

    • ΚΥΡΙΤΣΗ, μετά την οικειοθελή αποχώρηση του Μυλωνά από πρόεδρος μια επιλογή σου έμεινε, η Λαίδη Τζιοβάνα ΡΟΎΦΑ του ΑΜΑΝΙΟΥ!!!

      Σκέφτηκες ότι γλυτώνεις την γκρίνια της και βάζεις τρικλοποδιές στην συνεργασία της με τον ΤΡΙΏΡΟΦΟ ΘΕΟΔΌΣΗ;;; Και μην ξεχνάς ότι ο ΚΑΝΤΑΡΖΗΣ θα πρέπει να αναλάβει πόστο με μισθό…………….

    • Βρυξέλλες λακώδης η πρόταση για την ΡΟΥΦΑ. Με πρόεδρο τον ΣΙΦΆΚΗ Δήμος μας θα εξοικονόμηση χιλιάδες ευρώ από τα ταξίδια αναψυχής...

      Για τον τουρισμό είναι πολύ λίγος και μπορεί να τον συγκρίνει κάποιος μόνο με την επίσης ολίγη σε όλα πρόεδρο των ξενοδόχων. Για τον τουρισμό ο ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο.

  2. ΣΑΜΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ

    Πανσαμιακή συγκέντρωση κατά της λαθρομετανάστευσης αλλά και της αύξησης του ΦΠΑ , θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, στη 1 το μεσημέρι. Όπως έγινε γνωστό, στην συγκέντρωση θα πάρει μέρος και ο Μητροπολίτης Σάμου.
    Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, δηλώνει πως δεν πάει άλλο με την λαθρομετανάστευση:«Με αγωνία αλλά και οργή η τοπική κοινωνία παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό. Σε μια φιλήσυχη και ειρηνική κοινωνία, όπου το κλειδί ήταν πάντα στην εξώπορτα, έχει εμφανιστεί ο φόβος και η ανησυχία. Οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της δύσκολης κατάστασης, δηλαδή οι κυβερνώντες, απόντες από τα πάντα, αρκούνται στις παλαιότερες αλλά και πρόσφατες υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται ούτε στο ελάχιστο. Κατά μια άλλη άποψη, όλα αυτά γίνονται με σχέδιο ώστε να εξαναγκαστεί η κοινωνία να συναινέσει σε νέες δομές και σχέδια για μακροχρόνια παραμονή των μεταναστών. Εδώ και τώρα άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας».

  3. Από την τρόικα και το κουαρτέτο έχουμε πάρει 250 δις ευρώ.
    Το διαβόητο PSI κόστισε 130 δις ευρώ.
    Το μάρμαρο του τρίτου μνημονίου εκτιμάται τουλάχιστον σε 86 δις ευρώ. Και μέσα σε αυτές τις εκατοντάδες δις ευρώ, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε και το δημοσιονομικό όφελος των 138 δις ευρώ, που υποτίθεται ότι είχε η χώρα από τα δύο κουρέματα του δημοσίου χρέους το Φεβρουάριο και τον Δεκέμβριο του 2012.
    Δηλαδή, την περίοδο 2010-2016, με την εγγύηση του αίματος του ελληνικού λαού, κράτος και τράπεζες έλαβαν ή επωφελήθηκαν 604 δις ευρώ και παραδόξως η χρηματοοικονομική τους κατάσταση σήμερα είναι κατά πολύ τραγικότερη απ’ ότι ήταν το 2010 (250+130+86+138=604). http://attikanea.blogspot.gr/2016/11/604-bail-in.html

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ