Στερνή τους γνώση… Διάλογος και υπευθυνότητα, όχι από το ένα άκρο στο άλλο

8
1265

Η σύμπηξη μετώπου  από τους 5 δημάρχους των νησιών που βρέθηκαν στη δίνη του προσφυγικού/μεταναστευτικού είναι μια πολύ σοβαρή και επιβεβλημένη κίνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο η συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα με την υποστήριξη του Προέδρου της Γ. Πατούλη, όσο και η συνάντηση με τον Α. Τσίπρα, θέτει πλέον την αντιμετώπιση του ζητήματος της αποσυμφόρησης των νησιών και του ελέγχου της κατάστασης, σε νέες βάσεις.

Δεν εμφανίστηκε μόνον ο Α. Τσίπρας διαφοροποιημένος, δείχνοντας να αντιλαμβάνεται την δεινή κοινωνικοοικονομική κατάσταση των νησιών-όπως δήλωσε ο Γ. Κυρίτσης αμέσως μετά την επιστροφή του στην Κω- αλλά και οι ίδιοι οι δήμαρχοι.

Οι μεν δήμαρχοι των άλλων νησιών πιο σκληροί και απαιτητικοί σε σχέση με την αρχική τελείως συναινετική και υποχωρητική στάση τους. Ο δε δήμαρχος Κω πιο διπλωματικός και διαλλακτικός σε σχέση με την αρχικά σκληρή και ανυποχώρητη στάση του (που μεταξύ άλλων του κόστισε και τον χαρακτηρισμό του «ακραίου», ασχέτως αν ο ίδιος δηλώνει δικαιωμένος από τις εξελίξεις).

Το βασικό ζητούμενο ωστόσο στην παρούσα φάση (πέρα από τον έλεγχο της κατάστασης, την  επίσπευση των διαδικασιών ασύλου κλπ και την αποσυμφόρηση των νησιών) δεν είναι άλλο από τη διαχείριση των σχετικών κονδυλίων. Εξού και η επικείμενη συνάντησή τους με τον Δ. Αβραμόπουλο στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν από την αρχή η διαχείριση είχε περάσει στους δήμους και όχι στις «αμαρτωλές» (ακόμη και για τον κ. Μουζάλα εσχάτως…) ΜΚΟ, τα πράγματα σίγουρα θα ήταν διαφορετικά.

Και οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών θα ήταν ελεγχόμενες και οι δήμοι θα είχαν ρυθμίσει αλλιώς την οικονομική τους πολιτική η οποία αναγκάστηκε να γίνει «φορομπηχτική» προκειμένου να αντεπεξέλθει στη δραματική μείωση εσόδων της τοπικής αυτοδιοίκησης,  δημιουργώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο ύφεσης.

Για δε τα τοπικά μας πράγματα: ούτε τον Γ. Κυρίτση τον συμφέρει πολιτικά να συνεχίσει τη σκληρή  και αδιάλλακτη (ασυνεννόητη) πολιτική, αλλά ούτε και τον Α. Τσίπρα και την κυβέρνηση να του κρατάει μούτρα.

Μόνο η συνεργασία και    ο εξαντλητικός διάλογος μπορούν  να δώσουν λύσεις σε όλα τα ζητήματα. Τις κάθε λογής ακρότητες (ως συνέπεια λανθασμένων αποφάσεων ή ανερμάτιστων πολιτικών) όπως βλέπουμε καθημερινά τις απορρίπτει πρωτίστως ίδια η κοινωνία και η ζωή.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ

    ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ . ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΩ.ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .ΟΣΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ .ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΙ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΧΩΡΙΑ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΛΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

  2. ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΕ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ.ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

    ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ.

  3. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα “Daily Sabah” στην ηλεκτρονική έκδοσή της, ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι η τουρκία «θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα κατά της Ελλάδος ύστερα από την άρνηση του δικαστηρίου να εκδόσει τους γκιουλενιστές τρομοκράτες στρατιώτες που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου».
    Ακολούθως, ο Τσαβούσογλου προσδιόρισε τις απειλές του, λέγοντας ότι θα σκεφτεί να ακυρώσει την συμφωνία για το «προσφυγικό», δηλαδή ουσιαστικά απειλεί ότι θα ανοίξει τις κάνουλες της λαθρομετανάστευσης και θα πνίξει την Ελλάδα με αφρικανούς και ισλαμιστές λαθρομετανάστες.

  4. Μ.Τσαβούσογλου: «Ακυρώνουμε την συμφωνία για τους πρόσφυγες»Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ «ΚΑΝΟΥΛΑ» ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ

    Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα που περιλαμβάνουν την ακύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών, μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.Την δήλωση την έκανε ο ίδιος ο Μ.Τσαβούσογλου: «Η Άγκυρα θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ως απάντηση στην ετυμηγορία του ελληνικού δικαστηρίου, περιλαμβανομένης και της ακύρωσης της διμερούς συμφωνίας για τους μετανάστες.»Ο Recep Tayyip Erdoğan, ισχυρίστηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στον ίδιο ότι «θα το λύσει» το ζήτημα με την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, προβάλλουν σήμερα σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματά τους τουρκικές εφημερίδες.Προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι σε χώρες με αληθινή Δημοκρατία την απόφαση την παίρνει η Δικαιοσύνη και όχι εκάστοτε κυβέρνηση. Πάντως ακόμα και έτσι η κυβέρνηση δεν του είπε ψέματα, αν του είπε κάτι τέτοιο καθώς το θέμα λύθηκε αλλά όχι όπως θα ήθελε ο ίδιος.http://www.pronews.gr/

  5. «Θα πολεμούσες για την χώρα σου»: Παγκόσμια έρευνα - Υψηλά ποσοστά για την Ελλάδα αλλά για την Τουρκία περισσότερο

    Απάντηση σε αυτό το ερώτημα που έδωσαν οι πολίτες δεκάδων χωρών ανά τον κόσμο στο πλαίσιο έρευνας που διενήργησε η Gallup International και στον συγκεκριμένο χάρτη βλέπετε τα αποτελέσματα της έρευνας σε χώρες της Ευρώπης και γειτονικών αυτής χωρών.

    Σε κάθε χώρα αναγράφεται το ποσοστό αυτών που δήλωσαν πρόθυμοι να πολεμήσουν για τη χώρα τους. Εκτός από τα ποσοστά υπάρχουν και η διαβάθμιση βάσει χρώματος με το σκούρο μπλε να δηλώνει τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά θετικών απαντήσεων και το βαθύ κόκκινο για τις χώρες που οι περισσότεροι πολίτες έδωσαν αρνητικές απαντήσεις.Όπως διαπιστώθηκε τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που δηλώνουν πως θα έδιναν τη ζωή τους για την πατρίδα τους είναι:Φινλανδία με 74% Τουρκία με 73% Ουκρανία με 62% Ρωσία με 59% Κόσοβο με 58% Σουηδία με 55% Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 55% Ελλάδα με 54% Τα δε χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν οι: Ολλανδία με 15% Γερμανία με 18% Βέλγιο με 19 Η Κύπρος δεν συμπεριλήφθηκε στην εν λόγω έρευνα.http://www.reporter.com.cy/international/article/163861/tha-polemoyses-ga-tin-patrida

  6. Αυτές οι απειλές Τσαβούσογλου, επί μίας αποφάσεως που νομικά ήταν αυτονόητη, οφείλει να λειτουργήσει ως ένας αφυπνιστικός κώδων για τους ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και τους ελλαδίτες και κυπρίους πολιτικάντηδες, οι οποίοι διαπραγματεύονται την Κύπρο μας με τους κατακτητές. Απέναντι στις τουρκικές απειλές δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να υπάρξει υποχωρητικότητα και δεύτερες σκέψεις, αλλά αντ’ αυτού ισχυρή αποφασιστικότητα που θα τους κάνει, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, να οπισθοχωρήσουν ατάκτως.Θα πρέπει να υπάρξει άμεση καταγγελία σε όλους τους αρμόδιους διεθνείς φορείς, αποχώρηση από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και εντολή στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να διαφυλάξει την εθνική μας κυριαρχία και την ασφάλεια των Ελλήνων.Βεβαίως όλα αυτά απαιτούν μία εθνική ηγεσία και θέληση για διαφύλαξη της Ελληνικής Πατρίδας. Δυστυχώς οι ελλαδικές κυβερνήσεις των τελευταίων 40 χρόνων μάλλον θέληση για το αντίθετο έχουν επιδείξει.

  7. ο διάπλου του Αιγαίου σε θαλαμηγό πραγματοποίησαν ανενόχλητοι 38 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι τελικά κατέληξαν στα ακτές της Λακωνίας χωρίς κανείς από τις αρχές να αντιληφθεί την παρουσία τους.
    Αυτή έγινε αντιληπτή μόνο αφότου τηλεφώνησαν στον διεθνή αριθμό 112 και προσποιούμενοι ότι υπήρχε βλάβη στο σκάφος απαίτησαν να έρθει σκάφος του ΛΣ για τους παραλάβει!
    Το ΛΣ υπακούοντας στις εντολές τους έστειλε δύο πλωτά αλλά τελικά οι 38 Πακιστανοί και Αφγανοί εντοπίστηκαν από παραπλέον φορτηγό σκάφος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Γερολιμένα.
    Οι παράνομοι μετανάστες, θα φιλοξενηθούν φυσικά προσωρινά σε κτίριο της περιοχής μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι προκειμένου να μετακινηθούν σε περιοχή της επιλογής τους.

  8. και τον καισερλη και θα συζυτησουν το θεμα.πιασε το αυγο και καυρεφτο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ