ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι απάντησε η Greenpeace για μεταλλαγμένα γάλατα... Πως αντιδρούν οι 4 Ελληνικές εταιρίες

Ποια είναι η απάντηση της Greenpeace για τα μεταλλαγμένα γάλατα στην Ελλάδα; Γιατί δεν δίνεται μόνιμη λύση στο πρόβλημα;

Πέντε μέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τις μεταλλαγμένες ζωοτροφές που ανακοίνωσε η Greenpeace, καμία εταιρεία δεν έχει δεσμευτεί ακόμη για το πώς σκοπεύει να προχωρήσει ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβεί να βρεθούν μεταλλαγμένα σε ζωοτροφή.

Αντί ουσιαστικής δέσμευσης όπως οφείλουν, οι 4 εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΜΕΒΓΑΛ, ΟΛΥΜΠΟ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ έχουν επικεντρωθεί είτε σε αναπαραγωγή ανακοινώσεων, είτε σε αποστολή ερωτήσεων αστυνομικού περιεχομένου προς την Greenpeace.

Η Greenpeace απαντάει ότι οι αναλύσεις έγιναν σε εξωτερικό ανεξάρτητο διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) εργαστήριο. Τα δείγματα ελήφθησαν με τρόπο απόλυτα ασφαλή, τηρώντας την εχεμύθεια και αποκλείοντας κάθε πιθανότητα επιμόλυνσης, με δεδομένο ότι ελήφθησαν από την ίδια την Greenpeace και συγκεκριμένα από ακτιβιστές της ομάδας κατά των μεταλλαγμένων.

Η επιμονή των εταιριών να κατονομαστούν οι κτηνοτρόφοι από τις φάρμες των οποίων προήλθαν τα τυχαία δείγματα της έρευνας της Greenpeace, δείχνει ότι αποφεύγουν να λύσουν συνολικά το πρόβλημα για τα μεταλλαγμένα γάλατα, αλλά προτιμούν να στοχοποιήσουν ορισμένους κτηνοτρόφους.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα δείγματα των ζωοτροφών που πήρε η Greenpeace από τις φάρμες που προμηθεύουν τις εταιρίες ΔΕΛΤΑ, ΜΕΒΓΑΛ, ΟΛΥΜΠΟΣ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιούν δεν αρκούν για να εμποδίσουν τα μεταλλαγμένα από το να εισέλθουν στην παραγωγική τους διαδικασία. Με αποτέλεσμα να παραχθούν μεταλλαγμένα γάλατα.

Οι ίδιες οι εταιρείες έχουν επιτρέψει να περάσουν πέντε μέρες από την ανακοίνωση του σκανδάλου για τα μεταλλαγμένα γάλατα χωρίς να έχουν δεσμευτεί σε υλοποίηση ταχύτατων ελέγχων εκ μέρους τους όπως οφείλουν ούτε σε βήματα προς τη μόνιμη λύση καλλιέργειας ελληνικής μη-μεταλλαγμένης ζωοτροφής.

Η Greenpeace καλεί τις εταιρείες να προχωρήσουν αμέσως στα παρακάτω:

1. Εξασφάλιση μη μεταλλαγμένης ζωοτροφής.

2. Στροφή προς την καλλιέργεια ντόπιας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα, όπως τα κτηνοτροφικά φυτά για παράδειγμα ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, λούπινα τα οποία επιπλέον προωθούν τη βιώσιμη γεωργία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας μέσα στην κρίση και τονώνουν την ανάπτυξη στην περιφέρεια.

3. Σαν ενδιάμεσο βήμα, να ζητήσετε από το υπουργείο την επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών του Agro7 (κρατική πιστοποίηση και σήμανση ζωικών προϊόντων που προέρχονται από ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με μη-μεταλλαγμένη ζωοτροφή).

Διαβάστε ποιες εταιρείες πωλούν «μεταλλαγμένο» γάλα ως και 90% και ποια η επικίνδυνη αλήθεια για τα εμφιαλωμένα νερά.

 • Τελευταία Ενημέρωση: 22/2/2012 1:45:42 πμ
  Λέξεις κλειδιά: Greenpeace,μεταλλαγμένα γάλατα,γαλα,μνεταλλαγμενο γαλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 • Aegeanews.gr
$count Σχόλια
 • Κανένας να....
  Κανένας να....22/2/2012 9:46:00 πμ
  Κανένας να μήν παίρνει αυτά τα γάλατα. Πειράματα να κάνουν στα δικά τους παιδιά και όχι στα δικά μας. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
 • ΝΔ
  ΝΔ22/2/2012 10:52:00 πμ
  ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ....! ΕΜ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΕΜ ΔΑΡΜΕΝΟΙ...! ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ...!
 • ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ
  ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ22/2/2012 12:41:00 μμ
  ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Ν ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ.
 • ΕΛΕΟΣ
  ΕΛΕΟΣ22/2/2012 1:03:00 μμ
  ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.ΜΗΝ ΠΕΡΝΕΤΕ ΓΑΛΑΤΑ Κ ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΝΤΟΠΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ...ΓΙΑ ΨΑΤΞΕ ΤΟ
 • νικος
  νικος22/2/2012 2:12:00 μμ
  το ολυμπος ειναι το καλυτερο γαλα 100%.
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ22/2/2012 6:25:00 μμ
  ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΠΙΣΩ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ
 • Κατερίνα
  Κατερίνα24/1/2013 9:27:00 μμ
  Τα παραπάνω γάλατα δεν είναι ελληνικά με εξαίρεση.ίσως, του Κουκάκη.Ελληνική είναι η Εβροφάρμα που είναι οκ.Και η Ροδόπη έχει μεταλλαγμένα.Το αν κάνουν κακό στην υγεία δεν θα κάτσω να το ανακαλύψω βλέποντας το παιδί μου να παθαίνει καρκίνο.Ενημέρωση,ενημέρωση,ενημέρωση.Και ίσως καταφέρουμε να σωθούμε.
Γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης
Όνομα Το πεδίο είναι υποχρεωτικό
Σχόλιο (Γράψτε το μήνυμά σας μέχρι 500 χαρακτήρες)Το πεδίο είναι υποχρεωτικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ