ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μεθυστική βραδιά με μεγάλο γλέντι… Κοσμοσυρροή στη ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ στο Ασφενδιού με Αναπαράσταση τρύγου, άφθονο κρασί & εκλεκτούς μεζέδες

6
4126

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Από τις πιο μαζικές γιορτές του καλοκαιριού, όπως είναι η γιορτή καλοκαιριού και η γιορτή μελιού παλαιότερα, έχει καθιερωθεί πλέον και ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ στο Ασφενδιού. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε για άλλη μια χρονιά τον αύλειο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου Ευαγγελίστριας στην γιορτή κρασιού (με εκλεκτούς μεζέδες) που διοργάνωσε με επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασφενδιού Ο ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ, με στη στήριξη της Κοινότητας Ασφενδιού, του ΔΟΠΑΒΣ και των οινοποιών της περιοχής μας.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασφενδιού ο «ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ» Γ. Γραβάνη, ευχαρίστησε όλους όσοι πρόσφεραν και βοήθησαν για την επιτυχία της βραδιάς (βίντεο), ενώ ο Πρόεδρος Ασφενδιού Σ. Μαλιλής απηύθυνε χαιρετισμό- καλωσόρισμα σε όλους τους παρευρισκόμενους προσκαλώντας τους και το επόμενο Σαββατοκύριακο στον ίδιο χώρο για το μεγάλο Χορευτικό Αντάμωμα.

Την παράσταση έκλεψε και φέτος η πολύ ιδιαίτερη αναπαράσταση του τρύγου από το χορευτικό του Θεόκριτου, το οποίο στην συνέχεια ξεκίνησε το χορό και χειροκροτήθηκε θερμά.

Στην συνέχεια αφού έγινε η παρουσίαση της παραδοσιακής ορχήστρας «ΔΙΚΑΙΟΣ» με τον Μανώλη Κεφαλιανό στο βιολί, τον Μανώλη Πόγια σε ακορντεόν-σαντούρι-τραγούδι, τον Θεοδόση Παπαϊωάννου στο λαούτο και τον Ζαχαρία Κασίου στο λαούτο, ο Γιάννης Κούρος τραγούδησε ένα τραγούδι με στίχους δικούς του για το Ασφενδιού και τους παλιούς γλεντζέδες του.

Στην συνέχεια σηκώθηκαν για χορό οι παλιοί μερακλήδες: Δημήτρης Κουσπακίδης, Μανώλης Μάμμης, Γιάννης Μπάρκας κ.α. ξεσηκώνοντας όλους τους παριστάμενους μεταξύ των οποίων και πολλοί απόδημοι Κώοι.

Την βραδιά τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, οι Αντιδήμαρχοι Μ. Χατζηκαλύμνιος και Θ. Μουζουράκης, ο Υπ. Πολιτικής Προστασίας Σεβ. Μαραγκός, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή, οι δημ. σύμβουλοι Π. Κιαπόκα και Β. Πη, ο Σταμάτης Πης από το Όραμα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σ. Μαλιλής, ο Αστυνομικός Δντής Κ. Κοκορόσκος και πλήθος κόσμου.

ΒΙΝΤΕΟ από Μιχάλη Χατζηθέμελη:

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση Κω:

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σας το είπα ξανά, γιορτή κρασιού χωρίς την παρουσία του γητευτή των μπουκαλιών δεν γίνεται....

    Και όμως, θα μπορούσαν κάποιοι που για χρόνια του γέμιζαν τα ποτήρια να τον βγάλουν από το σπίτι… Ακόμα να τελειώσει το βιβλίο που γράφει;

  2. Κάποιοι πήραν απόφαση να κάνουν ξεχωριστές εκδηλώσεις…… Τέτοιες διχαστικες πρακτικές είναι καταδικαστεες

  3. Ο MISTER TSIPRAS ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠ’ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ

    Στην Αμέρικα θα μεταβεί ο mister Tsipras (συνοδευόμενος από κουστωδία υπουργών με πρώτο και καλύτερο τον his master’s voice υπουργοπάνο Καμμένο…), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του συριζοκομμουνιστικού altsantiri.gr, προκειμένου να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Η ημερομηνία του ταξιδιού φαίνεται να έχει «κλειδώσει» για τις 17 Οκτωβρίου.Βεβαίως, η συνάντηση με τον κλόουν που παριστάνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ θα είναι μόνο για τις κάμερες και θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Οι ουσιαστικές συναντήσεις θα είναι άλλες. Προφανώς, μ’ αυτούς που έχουν αναλάβει την χειραγώγησή του (από τα τέλη του 2012, που είχε μεταβεί στις ΗΠΑ για να πάρει το «χρίσμα», καλεσμένος των «Ιδρυμάτων» – κάλυψη της CIA, Brookings και Levy…), για να πάρει απευθείας γραμμή, για την συνέχιση της καταστροφικής για την Πατρίδα και τον Λαό πολιτικής του!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ