Όλα τα φώτα στραμμένα στην παγκόσμια πρεμιέρα της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας «Αϊλά» με πολύ κόσμο στο θερινό Ορφέα – Το γκαλά, οι βραβεύσεις & η θερμή υποδοχή σε ηθοποιούς-συντελεστές

2
3165

Η υποψήφια για Όσκαρ τουρκική ταινία «Αϊλά» σε παγκόσμια πρεμιέρα παρουσία ηθοποιών & συντελεστών απόψε στην Κω

Η ταινία κατασυγκίνησε τους θεατές

Συγκίνησε το πολυάριθμο κοινό από Κω και Τουρκία, στον κατάμεστο θερινό Ορφέα η υποψήφια ταινία της Τουρκίας για τα Όσκαρ.

Η «Αϊλά», υποψήφια ταινία της Τουρκίας για τα 90α  Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Όσκαρ, που θα διοργανωθούν του χρόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, συγκίνησε βαθιά τους θεατές στην ειδική προβολή στο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Κω.

Προηγήθηκε η λαμπερή τελετή των βραβεύσεων από τον διοργανωτή του Φεστιβάλ κ. Τζένκ: στο δήμο της Κω (εκ μέρους τοιυ δημάρχου Κω που απουσιάζει στο εξωτερικό, το παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος τουρισμού Η. Σιφάκης, εκφράζοντας την επιθυμία από του χρόνου το φεστιβάλ αυτό να είναι με τη συμμετοχή και ελλήνων παραγωγών ταινιών – Παράλληλα δέχθηκε πρόταση από τον παραγωγό της ταινίας να πάρει και ο ίδιος πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία στο φεστιβάλ, με τον κ. Σιφάκη να του βάζει όρο να έχει μία πρωταγωνίστρια το ίδιο όμορφη με τη σύζυγό του που πρωταγωνιστεί στην ταινία Αϊλά), στον Τούρκο Πρόξενο στη Ρόδο Μπαρίς Καλβακάν, στον Σύλλογο Μουσουλμάνων Κω » Η Αδελφότης» Μεμίς Καδρή, στον Σαμί Παϊζάνογλου, στον Αστυνομικό Διευθυντή Κω Κ. Κοκορόσκο (για την εξυπηρέτηση στον έλεγχο διαβατηρίων), στον παραγωγό, τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς της ταινίας, οι οποίοι όλοι έτυχαν θερμής υποδοχής και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που τους περίμενε.

Παρόντες ήταν επίσης: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, η Πρόεδρος της Έν. Ξενοδόχων Κω Ν. Σβύνου, ο Πρόεδρος του Βακούφ Κω Ι. Κουνελάκης κ.α.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζάν Ουλκάϊ όπως και ο παραγωγός κ. Μουσταφά, τόνισαν πως η ιστορία της ταινίας είναι εμπνευσμένη από μια πραγματική ιστορία ζωής. Σημειωτέον πως οι δυο ήρωες της ιστορίας ο Υπαξιωματικός Σουλεϊμάν και η Αϊλά είναι ακόμα στη ζωή και πως σχεδιάζουν να παρασταθούν στις πρεμιέρες της ταινίας που θα ακολουθήσουν στην Τουρκία.

Την ταινία κάλυψαν επίσης πολλά Τουρκικά ΜΜΕ.

Προηγήθηκε ένα σύντομο κοκτέιλ πάρτυ, στο παραθαλάσσιο Αύρα.

Αξιοσημείωτα τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και η απαγόρευση των κινητών για να μην υπάρξει υποκλοπή της ταινίας.

ΒΙΝΤΕΟ από Δημ. Τηλεόραση Κω – Ρεπ. Μ. Πολίτου

Η τουρκική ταινία «Αϊλά» προβλήθηκε σε Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ