ΔΕΝ σταματούν τα δρομολόγια από και προς Τουρκία – Απαγόρευση μόνο για θαλαμηγούς και γκουλέτες -Συμφωνία των δύο πλευρών λίγο πριν το μεσημέρι

2
1134

Λίγο μετά το μεσημέρι κατέληξε ευτυχώς η συμφωνία με την Τουρκία για τους πλόες των πλοίων και θαλαμηγών με τουρκική σημαία η οποίοι επρόκειτο να διακοπούν από σήμερα μετά τα αντίμετρα που είχε αποφασίσει να εφαρμόσει η τουρκική πλευρά για τον χαρακτηρισμό της ναυσιπλοΐας σε γκρι.

Όπως μας ενημέρωσε ο ναυτικός πράκτορας  Σπύρος Τυρινόπουλος η συμφωνία τελικά είναι να συνεχιστούν κανονικά τα δρομολόγια των επιβατηγών  και τουριστικών πλοίων , όχι όμως και οι ναυλώσεις θαλαμηγών και της γκουλέτας. Έτσι οι κρατήσεις και τα δρομολόγια συνεχίζονται κανονικά και μάλιστα θα επεκταθούν και την χειμερινή περίοδο με μια διανυκτέρευση , που θα εξυπηρετήσει τις διήμερες εκδρομές των τούρκων επισκεπτών στο νησί μας.

Για τις επιπτώσεις στην οικονομία του θαλάσσιου τουρισμού, ο ναυτικός πράκτορας Μουράτ Μπουρινάκης  ο οποίος ειδικεύεται στην πρακτόρευση θαλαμηγών και των πλοίων τύπου γκουλέτα , μας διευκρινίζει που ακριβώς εντοπίζετε το πρόβλημα με τους ναύλους και γιατί  πρέπει να εφαρμοστούν οι κανόνες που προβλέπονται.

Ρεπ. Δημοτική Τηλεόραση Κω/Μ. Παπαζαχαρίου

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μα παντα το ιδιο κανουν οι Τουρκοι…φωναζοιυν για διαφορα και στο τελος την ουρα στα σκελια.Σιγα μην εχαναν λεφτα.

  2. Η Τουρκία πολύ σωστά έπραξε με την απαγόρευση διότι εδω και χρονια κάποιοι επαγγελματίες με γιωτ και εκδρομικά σκάφη παρανομούσαν. Με αφορμή κατασχέσεις που έγιναν απο τις ελληνικές αρχές, μάλιστα μια αφορούσε και με επιβάτη υπουργό τους στην Ρόδο, απαγόρεψε όλα τα απόπλου εκτός χώρας. Καιρός να συμμαζευτούν οι επιτήδειοι. Θα ήταν όμως κρίμα να την πληρώσουν οι καθ’ολα νόμιμοι επαγγελματίες οπως τα γνωστά φεριμπότ που έρχονται, που ζουν απο αυτό και το κάνουν δεκαετίες χωρίς προβλήματα και με ασφάλεια. Αυτό λοιπόν λύθηκε με σωστό τρόπο. Για τους υπόλοιπους ισχύει η απαγόρευση. Στόχος τους ήταν αυτοί και όχι τα νησιά οπως πολλοί νομίζουν. Και απο την ελληνική πλευρά πολύ σωστά έπραξαν οι ελεγκτές των γιωτ και γκουλετων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ