H πλατεία 7ης Μαρτίου στην Κω αλλάζει όψη. Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης (Pics-vid)

24
2490

ΘΕΜΑ : “H πλατεία 7ης Μαρτίου στην Κω αλλάζει όψη. Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης.

Η Κως γίνεται πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη.

Ξεκίνησαν τα έργα για την συνολική ανάπλαση της πλατείας 7ης Μαρτίου που περιλαμβάνουν την κατασκευή σιντριβανιού, την αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού, την τοποθέτηση γλυπτικής σύνθεσης, την ενίσχυση του πρασίνου και τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης.

Το αισθητικό αποτέλεσμα που θα προκύψει με την ολοκλήρωση του έργου θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, περιλαμβάνουν:

-Γενική εκσκαφή, αποξήλωση και αποκομιδή της ασφάλτου από την πλατεία.

-Σκυροδέτηση στο κέντρο της πλατείας για τη δημιουργία υπερυψωμένου χώρου όπου προβλέπεται να τοποθετηθεί το κλιμακωτό βάθρο της γλυπτικής σύνθεσης.

-Περιμετρικά του βάθρου, θα διαμορφωθεί ένας ελλειπτικής μορφής διάδρομος που θα επιτρέπει την πρόσβαση και την παρατήρηση εκ του σύνεγγυς του γλυπτού.

-Δημιουργία θέσεων στάθμευσης περιμετρικά της πλατείας

-Διαγράμμιση, σήμανση.

-Τοποθέτηση καθιστικών πάγκων.

-Φύτευση.

-Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.

Το έργο που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018.

Η Κως αλλάζει και προχωρά μπροστά με έργα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Ρεπ. Δημοτική Τηλεόραση Κω

24 ΣΧΟΛΙΑ

    • Κάνε πρόταση κύριε ΚΙΤΣΗ για επανασχεδιασμό της Μαρίνας και της πλατείας. Όχι στα αγάλματα που θέλει ο Κυρίτσης, ναι στους 2 μύλους ....

      Η πλατεία της 7ης Μαρτίου θα πρέπει να αποκτήσει κάποια πινελιά από το παρελθόν δια χειρός …. πριν την αλλαγή Δημάρχου και οι Κώοι θα λένε.. Να οι μύλοι του Κυρίτση όπως λένε ακόμα για τα δελφίνια του ανύπαρκτου Κουρελάκη….

      • ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ… Βρε Γιώργο ο εργολάβος δεν είναι ο ίδιος που κατηγορούσες για συνεταίρο του ΤΡΙΩΡΟΦΟΥ ΤΕΟ;;;

        Πως γίνεται όταν είσαι στην αντιπολίτευση να τον κατηγορείς και τώρα που είσαι αφεντικό στις αναθέσεις έργων τον έχεις αγκαλιά… ΤΩΡΑ σε κατηγορεί η ΡΟΥΦΑ για επιλεκτικές αναθέσεις;;;; Το μαλλί χρώμα δεν έχει και χαρά του που το γνέθει… -Αλεξίκακος-

    • Και τις γουρούνες και τα ενοικιαζόμενα που θα τα βάλουμε Κυρίτση;;; Είσαι κακόψυχος, θέλεις να κλείσουν τα μαγαζιά μας;

      Μας γέμισες τρενάκια που πάνε σαν πασπακίνες και σε πείραξε ο μοναδικός χώρος παρκινγκ που υπάρχει στην περιοχή για τα οχήματα μας.

      • Αμα θελεις να μιλας για μαγιαζια να μιλας επωνυμα αγαπητε. Καποιοι συμφωνουμε με το εργο παρολο που επιρεαζει τις επιχειρησεις μας διοτι αφορα το κοινο καλο.

    • Μην ανησυχείτε, τις γουρούνες θα τις απαγορεύσει τελείως ο ΣφΥΡΙΖΑ μετά από πρόταση του ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ.

      Είναι άχρηστα και επικίνδυνα οχήματα ακατάλληλα για την νησιωτικότητα που ονειρεύεται με απαγορεύσεις και κορεσμούς ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος.

      • …μαζί με τις μηχανές ‘γουρούνες’ θα απαγορεύσει να κυκλοφορούν και οι γουρουνόφατσες,…όπως για παράδειγμα εσύ!

  1. όλα για τους κολλητούς μας γινονται,η ιδια εταιρεια ενδιαφερθηκε και για το νέο δρομολογιο στη ζια…..μπραβο στο δημαρχο για τα τρενάκια…..
    https://kosinfo24.wordpress.com/2017/10/18/%ce%bd%ce%b5%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%89%cf%83/

  2. ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ!!ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΜΑΣΑ.

    ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ 1.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ.ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

  3. Είχε και εκεί ένα πάρκινγκ πάει και αυτό.να δούμε μετά που θα πηγαίνουν τα αυτοκίνητα ..

  4. Χθες μεσάνυχτα και κάτι κατηφορησα στη μικρή την πλατειτσα ….. Ένα άγαλμα που είδα…….. Πάλι τα λεφτά μας θα γίνουν αγάλματα. Όχι άλλα αγάλματα !!!!.Οχι άλλα αγάλματα!!!!

  5. ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΑΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ KOSINFO ΚΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ, ΠΟΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΕ ΤΟ SITE.

  6. βραβείο Δημάρχου που έχει καταστρέψει πολύ περισσότερες θέσεις στάθμευσης από όσες κατασκεύασε. Παγκάκια έχουμε και τώρα!

  7. το άγαλμα είναι τρομερό και η καλλιτέχνης όποιος την ψάξει είναι βραβευμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη. Η πλατεία θα γίνει τέλεια, βγάλτε τις παρωπίδες πια. Όποιος και να το έκανε το έργο, είναι πάρα πολυ ωραίο. Να φυγουν τα αυτοκινητα. Εχει γινει η Κως παρκινγκ παντου. Ολοι θελουν να παρκαρουν εξω απτο σπιτι τους η το μαγαζι τους, τι νοοτροπία ειναι αυτη???? Θα μπειο πρασινο και θα αναβαθμιστεί ο χώρος. Πολυ ωραίο.

    • Αυτό που γράφεις ισχύει για κάποιους που είναι η αιτία κάποιοι άλλοι να παρκάρουν

      …μισό και χιλιόμετρο παραπέρα.Τα έχουμε ξαναπεί και είσαι σαν να θέλεις να κάνεις το άσπρο-μαύρο.Χρειάζεται πάρκινγκ το Νησί,που να μην καταπατείται ούτε από γύφτους ούτε να μένει το αυτοκίνητο εκτεθειμένο σε τρελούς,μεθύστακες και μαστουρωμένους.Η συνθετότητα του κυκλοφοριακού θέλει μελέτη και όχι παρωπίδες και ασυνάρτητα σχόλια-γλειψίματα !!!!

  8. Ωραία όλα αυτά μια χαρά, αλλά έχω απορία.
    Εδώ τα υπάρχον πάρκα και πλατείες είναι απεροιποίητες και με άκομα γρασίδια κτλ… Θα προσθέσουμε ακόμα ένα στη λίστα?

  9. Μία βόλτα στην παραλιακή αρκεί για να δείτε σε τι κατάσταση είναι τα παρτέρια με το πράσινο. Σήμερα φαντάζομαι λόγω της επικείμενης παρέλασης καθάριζαν τα παρτέρια εμπρός του ξενοδοχείου του κ. Πουλιού δύο υπάλληλοι του δήμου. Όλος ο δρόμος είναι γεμάτος αποτσίγαρα και σκουπίδια. Δυστυχώς αυτό το νησί δουλεύει στον αυτόματο.

  10. Dimarxe kala to pas.Ase ta ornia na trogontai.Ean fardineis k to paizodromio tis eleytherioy venizelou ap tin mia meria me oraio plakostroto, zartinieres me loyloydia k oraia fota ego tha se psifizo synexeia.as parkaroyn mono sthn mia pleyra toy dromoy. ahdia exei kantantisei o dromos me ta aytokinita, poy elege k o Veggos!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ