ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ 1η πτήση Sky Express Αθήνα – Κω: «Ήρθαμε για να μείνουμε… Με το πρώτο εισιτήριο απολαμβάνετε όλα τα προνόμια…Σύντομα άλλα δύο νέα αεροπλάνα ATR72-500

22
9737

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

με αφορμή την πρώτη πτήση της Sky Express που συνδέει την Κω με την Αθήνα δόθηκε σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου Κω από τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρεία κ.κ. Κροκίδα και Μπότσαρη (παρουσία και του τοπικού αντιπροσώπου κ. Τάτση), τον Δήμαρχο Κω Γ. Κυρίτση και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Η. Σιφάκη.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Sky Express Θ. Κροκίδας «ήρθαμε κοντά σας πεπεισμένοι για την δυναμική του νησιού, στοχεύοντας να γίνουμε ο αερομεταφορέας που θα επιλέγουν οι πολίτες και οι επισκέπτες του νησιού σας. Ήρθαμε στην Κω γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένας ιδιαίτερας προσφιλής τουρ. προορισμός και με τις πτήσεις μας να συμβάλουμε στην τουριστική ανάταξη και ανάπτυξη του νησιού. Ενισχύεται ο ανταγωνισμός, αυξάνονται οι προσφερόμενες θέσεις και αναβαθμίζεται το ίδιο το νησί. Πάγια θέση της εταιρείας μας είναι να βρίσκεται κοντά στους τόπους τους οποίους εξυπηρετεί με συνέπεια και να τους στηρίζει…Η κοινωνική μας προσφορά είναι δεδομένη και δεν στηρίζεται σε ανταποδοτική λογική Τους επιβάτες μας δεν τους χωρίζουμε σε κατηγορίες. Παρέχουμε σε όλους τις ίδιες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και αυτό θα γίνει ιδιαίτερα κατανοητό από την αναχώριση των επιβατών από το Ελ. Βενιζέλος. Μας ενδιαφέρει ο πολίτης που ζει και εργάζεται στο νησί. Αυτός που επισκέπτεται το νησί. Αλλά κι αυτός που προγραμματίζει τις διακοπές του στο νησί. Κύριες Δήμαρχε η Sky Express  ήρθε στην Κω για να μείνει. Η Sky Express έχει εντάξει την Κω στους ευρύτερους στρατηγικούς σχεδιαμούς της. Σας πιστεύουμε, επενδύσαμε στο νησί σας, γνωρίζουμε τις ανάγκες σας. Εμπιστευθείτε μας και απολαύστε μια μοναδική συναρπαστική εμπειρία μέσα από τις πτήσεις μας.»

Από την πλευρά του ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Μπότσαρης τόνισε ότι ο επιβάτης με την Sky Express απολαμβάνει όλα τα προνόμια (πρόσβαση στο vip lounge κλπ) που παρέχει η εταιρεία από την πρώτη κιόλας πτήση (χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώσει κάποια μίλια, όπως κάνουν άλλες αεροπορικές εταιρείες). Μπορεί να μεταφέρει δωρεάν δύο-τρεις χειραποσκευές μαζί του στο αεροπλάνο και έχει εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η ανάπτυξη της  Sky Express συνεχίζεται ραγδαία. Σύντομα (εντός των ημερών) παραλαμβάνει άλλα δύο νέα αεροπλάνα (με το πρώτο να είναι  ATR72-500). Ααναφέρθηκε ακόμα στη συνεργασία με άλλες αεροπορικές εταιρείες για την ανάπτυξη του δικτύου της αλλά και στην βράβευσή της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών ως η «ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία», όπως και το βραβείο από την European Regions Airlines ως η «αεροπορική εταιρεία της χρονιάς».

Στόχος είναι να βοηθήσει το νησί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, μέσω της ανάπτυξης του δικτύου των πτήσεων και συνδέσεων της, όπως επίσης η Sky Express να αποτελεί τη Νο. 1 επιλογή των επιβατών.

Στην χαρακτηριστική ερώτησή μας «γιατί αργήσατε να ρθείτε στην Κω;» (που όπως ανέφερε συμπληρωματικά ο δήμαρχος Κω εκφράζει ίσως την αγωνία του συνόλου της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη του ανταγωνισμού και τον εξορθολογισμό της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων) η απάντηση από τους εκπροσώπους της εταιρείας ήταν ότι έπρεπε να γίνουν μελετημένα βήματα και η ανάλογη προεργασία. Σχετικά με τις προσφορές εισιτηρίων (όπως πρόσφατα με 18ευρώ κλπ) η απάντησή ήταν ότι αυτές συνεχίζονται και θα ανακοινώνονται από την εταιρεία, καθώς και μέσω της ιστοσελίδας της όπου ανοίγουν και οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο.

Το 1ο ΒΙΝΤΕΟ υποδοχής της πρώτης πτήσης Αθήνα – Κω από την Δημοτική Τηλεόραση:

και η συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κω:

Εισήγηση Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση στη

Συνέντευξη τύπου με θέμα:

Συνεργασία του Δήμου Κω με τη SkyExpress

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας.

Παράλληλα να καλωσορίσω τον Πρόεδρο της SkyExpress κ. Κροκίδα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της SkyExpress κ. Μπότσαρη.

Όλοι όμως οι Κώοι καλωσορίζουν την SkyExpress που από σήμερα ξεκίνησε τα δρομολόγιά της και θα συνδέει την Κω με την Αθήνα.

Είναι μια σημαντική μέρα που αναβαθμίζει την αεροπορική σύνδεση της Κω με την Αθήνα και έχει ήδη φέρει τα πρώτα άμεσα, ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα με τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

Γιατί η λειτουργία του ανταγωνισμού και της ελεύθερης οικονομίας διασφαλίζει καλύτερες υπηρεσίες και μικρότερο κόστος για τον πολίτη.

Από την αρχή της θητείας μας είχαμε θέσει ως στόχο να αναβαθμιστεί η αεροπορική σύνδεση της Κω με την Αθήνα, με στόχο περισσότερα δρομολόγια αλλά κυρίως χαμηλές τιμές.

Γιατί οι τιμές των εισιτηρίων για Κω ήταν υπέρογκες, συγκριτικά με άλλους προορισμούς.

Κάναμε σειρά επαφών με αεροπορικές εταιρείες για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον τους.

Μόνο η SkyExpress ανταποκρίθηκε και έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της.

Για εμάς αυτό είναι μια σημαντική εξέλιξη και θέλω διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των Κώων, να ευχαριστήσω τον κ. Κροκίδα και την εταιρεία.

Είμαστε σε επαφή εδώ και αρκετό καιρό και διερευνούμε ήδη τις προοπτικές μιας στενής και αποδοτικής συνεργασίας και για τις δύο πλευρές.

Η τοπική κοινωνία είμαι βέβαιος ότι θα στηρίξει την προσπάθεια αλλά και την επιλογή της εταιρείας να ξεκινήσει δρομολόγια, συνδέοντας την Κω με την Αθήνα.

Πρότεινα ήδη στον κ. Κροκίδα ένα πλαίσιο συνεργασίας σε τρία επίπεδα:

1ον) Στο πεδίο της ανταποδοτικότητας με την έκδοση μιας κάρτας συγκέντρωσης μιλίων που θα περιλαμβάνει bonus μειωμένες τιμές από την πλευρά της εταιρείας για τους κατοίκους της Κω αλλά και παροχές από το Δήμο, όπως η έκπτωση 50% στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας.

Με την κάρτα αυτή μπορούν να συμβληθούν και τοπικές επιχειρήσεις, παρέχοντας εκπτώσεις στους κατόχους. Θα είναι μια έμπρακτη και ανταποδοτική στήριξη της τοπικής οικονομίας.

2ον) Στο πεδίο της τουριστικής προβολής και προώθησης της Κω. Ο Δήμος όπως διευκρίνισα και στον κ. Κροκίδα δεν ζητά χρήματα, ζητά την συμμετοχή της Skyexpress στο Νέο Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Κω, και η ίδια η εταιρεία να αποφασίσει σε συνεννόηση βέβαια μαζί μας, για τις δράσεις τουριστικής προβολής της Κω που θα κάνει η ίδια.

Υπάρχει ήδη ένα θετικό πλαίσιο και υπόβαθρο για να αναπτυχθεί αυτή η συνεργασία και ο Δήμος ήδη συγκροτεί μια ομάδα εργασίας που θα συζητήσει με τα στελέχη της SkyExpress τα πεδία αλλά και τις λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας.

Για ενημέρωσή σας στην ομάδα επικεφαλής θα είναι ο κ. Σιφάκης και θα προτείνουμε να συμμετέχουν η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων η κα Σβύνου και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου.

Το μήνυμα της σημερινής μέρας είναι ένα θετικό μήνυμα για την Κω.

Είναι η Κως που είναι ελκυστική, προσελκύει εταιρείες που αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στο πεδίο των αερομεταφορών.

Και αυτούς που έρχονται και επενδύουν στον τόπο μας και στο νησί μας πρέπει να τους στηρίζουμε, να τους διευκολύνουμε και να τους ενισχύουμε.

Γιατί το όφελος έχει αμοιβαίο και ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Η περίοδος που ο Δήμος Κω ήταν απομονωμένος, χωρίς σφυγμό, σύγχρονες αντιλήψεις και εξωστρέφεια ανήκει στο παρελθόν.

Ο Δήμος Κω παίρνει πλέον πρωτοβουλίες, στηρίζει την επιχειρηματικότητα και μπορεί να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για συνεργασίες με πρώτο και κύριο ωφελούμενο τον πολίτη της Κω.

Θέλω να ευχηθώ στον κ. Κροκίδα, κάθε επιτυχία και να τον διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία από την πλευρά μας θα είναι ειλικρινής, εγκάρδια και με ανοιχτούς ορίζοντες.

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ένα μεγαλο μπραβο στο κυριο νικηταρα και τον κυριο σοφα οι οποιοι και εφεραν την εταιρεια στη κω.

  • Τα πιστευεις αυτα που γραφεις?Ακομα τη φερνουνε οπως και την ΤUi.O κοσμος εχει ξυπνισει δεν μασαει πια.Σας εχει στειλει στα αζητητα.Ακου Σοφος,τοσα χρονια ……… ,τον ταιζαμε και απο πανω ζηταγε και τα ρεστα.

    • Ο Καισερλης είναι προεδρος και διευθυντής ο Ν.Σοφός.
     Ο εξαφανισμενος Σιφακης3,5 χρονια και δεν έχει αναλαβει ακόμη τον ενιαιο φορεα τουρισμό.Μονο λουκετο του έβαλε τιποτε αλλο.Ααα και μονο ταξίδια με τα λεφτα μας.

  • ΚΥΡΙΤΣΗ, καταλαβαίνεις ότι η ανικανότητα σου στο θέμα Ryan Air παρά τα όσα έταζες πριν τις εκλογές θα είναι ο πολιτικός σου θάνατος...

   Έταξες όπως ο ΤΣΙΠρΑΣ τα πάντα και έταζες στους ψηφοφόρους ΒΑΣΗ της Ryan Air για αύξηση αφίξεων και νέους προορισμούς και κατάφερες να διώξεις την Ryan Air που έφερνε κόσμο στην πόλη και τα χωριά, χιλιάδες Ιταλούς και Γερμανούς που τώρα πάνε στα ΧΑΝΙΑ, στη ΚΕΡΚΥΡΑ, την ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ και στην ΡΟΔΟ. Μπράβο τα κατάφερες να διαλύσεις τους επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό και τα έσοδα του Δήμου αλλά θα το πληρώσεις ακριβά…

   • ti ryan air tsampoynas re mastora edv feygei kai apo xania kai thessalonikh kai esy perimeneis akoma aytoys.pew ena mpavo gia ayto poy egine tora kai ta alla ola einai logia na xame na legame

  • Τι γίνεται με τον «ΝΕΟ» ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ που εξήγγειλες πριν από ένα χρόνο, ακόμα ψήνετε ή ήταν μια ακόμα εξαγγελία της πλάκας;;;

   Εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα ΚΥΡΙΤΣΗ, περιμένουν ακόμα οι φορείς του νησιού την πρόσκληση για την υλοποίηση όλων αυτών που περιείχε η εισήγηση που τους έστειλες και που θα αντικαθιστούσε τον προηγούμενο και αμαρτωλό φορέα με κάτι καινούριο που θα τον διαχειριζόντουσαν οι φορείς και όχι ο εκάστοτε Δήμαρχος; Πάπαλα η εξαγγελία, το ξανασκέφτηκες ή φοβάσαι μην χάσετε τα ταξιδάκια αναψυχής μετά συνοδών εσύ και ο Σιφάκης;

 2. Όταν το 2014 ο Θ.Νικητάρας και ο Ν.Σοφός έβαζαν τις βάσεις για την Sky Express…

  ταν ο Θ.Νικηταράς το 2014 με το διευθυντή του ενιαίου φορέα τουρισμού Ν.Σοφό έβαζαν τις βάσεις για να ξεκινήσει τις πτήσεις της η εταιρεία Sky Express στη γραμμή Κως-Αθήνα-Κως
  Ο κ. Νικηταράς ζήτησε από την αεροπορική εταιρία να διερευνήσει άμεσα τη δυνατότητα δρομολόγησης αεροσκάφους το οποίο θα καλύπτει τη γραμμή Κως-Αθήνα-Κως.Η εξέλιξη αυτή θεωρείται επιβεβλημένη προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα επιλογής από τους συνδημότες μας χαμηλότερων ναύλων, δεδομένου ότι οι σημερινοί είναι απαράδεκτα υψηλοί.Για το λόγο αυτό, με το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Κω απέστειλε επιστολή στο εμπορικό τμήμα της ανωτέρω εταιρίας.Σήμερα ο ταξιδευτής δήμαρχος Γ.Κυρίτσης και ενώ έχουν ξεκινήσει τα δρομολόγια θα συναντηθεί με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας…….δήμαρχε για την Ryanair τσιμουδιά ε;
  Πηγή:www.dimokratiki.gr https://kosinfo24.wordpress.com/2017/10/31/%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf-2014-%ce%bf-%ce%b8-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%bd-%cf%83%ce%bf%cf%86%cf%8c%cf%82-%ce%ad%ce%b2%ce%b1%ce%b6/

 3. Εμφανιστηκε ο εξαφανισμένος Σιφακης αλλα και ο μονίμως σε ταξίδια Κυριτσης,ο αλλος ταξιδευτης μαυριζει στη Μαλαγα,για να υποδεχτουν λεει την sky express μα αυτην την εφερε ο Νικηταράς και ο Σοφος.Μαγκια είναι να πας και να φερεις την ryanair,μπορειτε?

  • ΒΡΕ ΖΩΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΕΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΟΥΝΑΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ

  • Βρε οπου και ανήκει ψέματα δεν λεει και ουτε διαφημίσεις παίρνει, προϋπήρχε ως kosinfo24.blogspot.gr
   Οπότε ηταν πριν την σύζυγο…..

 4. Μπραβο στον κύριο Νικηταρά ο οποιος σε μικρο διάστημα μιλησε με την Sky express και φθασαμε σήμερα να ερχεται το πρωτο αεροπλανο.
  Ο παπατζης δημαρχος και εξαφανισμενος αντιδημαρχος θυμήθηκαν την εταιρεία.
  Αλλα και οι δημοσιογραφοι καμια αναφορά στον Νικηταρα.

 5. ΠΟΙΟΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΡΕ Ο ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ; ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΑΣ; ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΑΞΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ ΜΙΑ ΧΑΨΙΑ ΟΧΙ ΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ

  • Υπομονή ακομη δεν εμφανίστηκε,έφυγε απο κατι που ηταν μέλος του αλλα οχι δημιουργημα του.Τόσο απλά!
   Το οτι μίλησε πρωτος με την sky express δεν το αμφισβητεί κανείς,μονο ο Κυριτσης και οσα ΜΜΕ παίρνουν διαφημίσεις.

  • Καλά θα κάνει να μείνει εκεί πού είναι.αρκετα με τις οικογένειές.θελουμε νέο αίμα ,μεχρι τότε ας μείνει ως έχει

 6. ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΚΡΥΨΕ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΖΟΡΑΚΟΥ?

  ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ?ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ?ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ?ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ?

 7. Να δούμε τώρα τι θα γίνει με τα λεωφορεία προς και από… Κανονίκα… χωρίς λεωφορεία …No Deal. Για να δούμε τι θα γίνει με αυτό το φιάσκο.

 8. Μπράβο κ. Νικηταρά, στο μικρό διάστημα δημαρχίας σου έκανες τη διαφορά. Κατέβα στις επόμενες δημοτικές εκλογές να σαρώσεις. ο Κυρίτσης δεν πρόκειται να πάρει ούτε διψήφιο ποσοστό

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.