Η. Καματερός: Δεν είναι τυχαίο ότι κάθομαι δίπλα στον Δήμαρχο Κω με τον οποίο έχουμε συγκρουστεί αφάνταστα… (ΒΙΝΤΕΟ) Στη βουλή οι 5 Δήμαρχοι για μεταναστευτικό (ΦΩΤΟ)

15
1137

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ

Μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης όπου παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν οι Δήμαρχοι των πέντε νησιών με hotspot Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Μανώλης Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Κω Γιώργος Κυρίτσης, Λέρου Μιχάλης Κόλιας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου πρότεινε την συνεννόηση των Δημάρχων με τους αρμόδιους Υπουργούς για να βρεθούν πρακτικές λύσεις στην κατεύθυνση των κοινών προθέσεων και προτάσεων για αποσυμφόρηση, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και επιστροφής, καθώς και στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων – μεταναστών.

Τόνισε ότι το μεταναστευτικό δεν προσφέρεται για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση και έχουμε ευθύνη όλοι να μην ενισχύουμε τις ακροδεξιές απόψεις, καλλιεργώντας τον φόβο και την ξενοφοβία.

Θεωρούμε είπε ότι πρέπει να προστατέψουμε την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας με ότι, αρνητικά έχει.

Απάντησε ακόμα στον Δήμαρχο Κω ότι τα προβλήματα το 2015-2016 δημιουργήθηκαν, από την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να δημιουργηθεί χώρος υποδοχής και πως τώρα που υπάρχει αποδείχθηκε ότι δίνει λύσεις. Απόδειξη η μεγάλη τουριστική αύξηση χωρίς προβλήματα από το μεταναστευτικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του Δημάρχου Κω για ισοκατανομή των προσφύγων – μεταναστών σε όλους τους Δήμους και πως η Κως μπορεί να κρατήσει αυτούς που της αναλογούν, ανοίγει το δρόμο για συνεννόηση σε όφελος του νησιού και της ευρύτερης περιοχής, άσχετα από τις δυσκολίες υλοποίησης της.

Γραφείο Τύπου

 

Στη Βουλή για το προσφυγικό πέντε δήμαρχοι ακριτικών νησιών

Ενημέρωσαν την αρμόδια Επιτροπή για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά


 

Στη Βουλή για το προσφυγικό πέντε δήμαρχοι ακριτικών νησιών

 


Για τα οριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών, ενημέρωσαν την αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, οι δήμαρχοι Σάμου, Λέσβου, Χίου, Κω και Λέρου.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αφού άκουσε τις αρχικές τοποθετήσεις των δημάρχων, τόνισε ότι αν και δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα οι παροχές προς τα νησιά και η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ, «αυτά τα νησιά, υφιστάμενα μια πληγή, πρέπει να ανακουφιστούν από άλλες πληγές». Ο υπουργός μίλησε για τη μεγαλύτερη ροή προσφύγων και μεταναστών μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και επισήμανε ότι οι δουλέμποροι και ίσως με ένα συνδυασμό παρακράτους στην Τουρκία ήταν αυτοί έκαναν τα νησιά πύλη εισόδου μεταναστών. Ο κ. Μουζάλας είπε ακόμα ότι λόγω τις συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ Τουρκίας-ΕΕ μειώθηκαν οι προσφυγικές ροές κατά 98% αρχικά και τώρα είναι στο 97%, ενώ χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή μονόδρομο, αν και παραδέχθηκε ότι αργούν αρκετά οι επιστροφές στην Τουρκία και είπε ότι πρέπει να γίνονται πολλές περισσότερες.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε και στις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό της Μόριας, όπου επικρατούν συνθήκες διαβίωσης οι οποίες, όπως είπε, είναι στα όρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χαρακτήρισε ντροπή την ταύτιση με ακραία ρατσιστικά στοιχεία, είπε ότι πρέπει να υπάρχει ενότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος και συνόψισε τη στρατηγική που πρέπει να εφαρμοστεί σε τρία σημεία: Την αποσυμφόρηση των camp μέσα από τη διεύρυνσή τους έτσι ώστε να επικρατούν καλύτερες συνθήκες, τη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων και την αύξηση του προσωπικού στις υπηρεσίες ασύλου. Ο κ. Μουζάλας καταληκτικά είπε ότι είναι αναγκαίο να δοθούν πρακτικές λύσεις και στη λύση που προτείνεται εμπεριέχονται τα πάντα. «Χρειαζόμαστε βοήθεια και όχι αντιπαλότητα», τόνισε ο υπουργός.

Για μαρτύριο της σταγόνας μίλησε ο δήμαρχος της Λέσβου, Σπύρος Γαληνός. «Οι τοπικές κοινωνίες σηκώνουν τεράστιο βάρος και κάποια στιγμή αυτό το βάρος θα λυγίσει και θα μας πλακώσει. Βιώνουμε το μαρτύριο της σταγόνας. Λίγο λίγο, σταγόνα σταγόνα, το μαρτύριο ξεχείλισε. Δεν μηδενίζουμε τίποτα, μην θεωρηθεί ότι υπάρχει αντιπολιτευτική διάθεση. Μας ενδιαφέρει το συμφέρον του τόπου μας», είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Γαληνός, ο οποίος μίλησε ακόμα για άδικες κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον των δημάρχων. «Δεχόμαστε υποσχέσεις, συμβουλές, αλλά στην πράξη δεν συμβαίνει τίποτα. Είμαστε μόνοι απέναντι σε όλο το πρόβλημα και στις κοινωνίες. Πέφταμε στη θάλασσα για να σώσουμε ανθρώπους και φθάσαμε στο σημείο να κατηγορηθούμε ως ρατσιστές», είπε ο κ. Γαληνός, ο οποίος κατέληξε σημειώνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι κομματικό ή τοπικό, αλλά είναι πανελλαδικό και ευρωπαϊκό, και πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις για να σωθούν και οι τοπικές κοινωνίες και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες.

Ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς αναφέρθηκε στις κακές συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο φιλοξενίας του νησιού εδώ και αρκετούς μήνες και στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού. «Επτά χωριά βρίσκονται σε διαρκή κρίση. Η τοπική κοινωνία δεν έχει δει τα μέτρα που θα άρουν τα προβλήματα και να αποκαταστήσουν κανονικότητα. Μετανάστες μπαινοβγαίνουν σε χωράφια και θερμοκήπια για να φάνε, μπαίνουν σε σπίτια. Δεν είναι αυτός ο κανόνας αλλά η εξαίρεση, αλλά καθορίζει και τη στάση πολλών κατοίκων. Ο γεωγραφικός προσδιορισμός έχει εγκλωβίσει ανθρώπους στα νησιά, χρησιμοποιεί ως φράχτη το νερό γύρω από τα νησιά» επισήμανε και υποστήριξε: «Η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας εφαρμόζεται μόνο στο μισό της κομμάτι, γιατί δεν εφαρμόζεται και το κομμάτι επιστροφών στην Τουρκία. Είναι απολύτως απαραίτητο το κομμάτι της επιστροφής και να γίνει απεγκλωβισμός από τα νησιά». Καταλήγοντας σημείωσε ότι «είναι απαραίτητο για την τοπική κοινωνία, την τοπική οικονομία, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να γίνει απεγκλωβισμός των νησιών. Πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή του νησιού».

Ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος είπε ότι έχουν προτείνει διάφορες προτάσεις, που θέλουν όμως πολιτική βούληση και είπε ότι δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά υποδομές και προσωπικό. Ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν τρία άτομα στις καταγραφές στη Σάμο τα οποία διεκπεραιώνουν 8 αιτήσεις την ημέρα, τονίζοντας ότι είναι άδικο να περιμένουν 14 μήνες οι πρόσφυγες για να φύγουν. Αναφερόμενος στη διεύρυνση των hot spots, είπε ότι δεν υπάρχει υποχρέωση για διεύρυνση και ότι δεν πρέπει να μετατραπούν τα νησιά του Β/Α Αιγαίου σε μοναδικό καταλύτη του προβλήματος.

Ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης είπε ενώπιων της Διαρκούς Επιτροπής ότι είναι κάθετα αντίθετος στη διαχείριση του μεταναστευτικού με στόχευση να εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στα νησιά. «Τα νησιά πληρώνουν το τίμημα για να έχουν κάποιοι άλλοι την ησυχία τους» τόνισε ο κ. Κυρίτσης και σημείωσε ότι το προσφυγικό συνδέεται με την εθνική ασφάλεια και ότι τα νησιά αποτελούν γεωπολιτικά ευαίσθητες περιοχές. Υποστήριξε ακόμα ότι «η μεγάλη πλειοψηφία όσων έρχονται δεν είναι πρόσφυγες, ούτε έχουν το προφίλ του πρόσφυγα, δεν τους δέχονται πίσω στις χώρες τους. Η λύση είναι η επαναπροώθηση στην Τουρκία, όπως προβλέπεται στη συμφωνία. Αλλά και αυτές δεν γίνονται». Ο δήμαρχος Κω συνόψισε τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η διαχείριση στα εξής σημεία: Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, επιτάχυνση στις επαναπροωθήσεις, αναλογική κατανομή προσφύγων σε όλη τη χώρα, πλήρης στελέχωση υπηρεσιών ασύλου και δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης.

Ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης υποστήριξε ότι ο ίδιος ο Αβραμόπουλος με τον αντιπρόεδρο της ΕΕ όταν επισκέφτηκε το νησί τον Αύγουστο του 2015 είχαν δεσμευθεί ότι οι μετανάστε θα προωθηθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. «Για ποιό λόγο άλλαξε αυτός ο σχεδιασμός και βρισκόμαστε σε αυτόν τον παραλογισμό;» διερωτήθηκε και εξέφρασε την άποψη ότι τα νησιά πληρώνουν το τίμηα για να έχουν κάποιοι άλλοι την ησυχία τους.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων έρχονται δεν έχουν το προφίλ των προσφύγων, ζήτησε δε την επαναπρόωθηση τους στην Τουρκία. Ανέφερε επίσης ότι λόγω της κατάστασης αυτής υπάρχει μείωση του τουρισμού κατά 10%, ήτοι 100.0000 άτομα λιγότερα.

Ζήτησε:

1. Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.

2. Επιτάχυνση της επαναπροώθησης στην Τουρκία

3. Αναλογικό καταμερισμό σε ολόκληρη τη χώρα 4

4. Πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών του ασύλου

5. Δημουργία ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης

Ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας είπε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η λειτουργία νέας δομής και ότι πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις, γιατί οι κάτοικοι ρωτούν καθημερινά πού θα γίνει το νέο κέντρο και αισθάνονται ανασφάλεια. Επισήμανε, τέλος, ότι πρέπει να στελεχωθεί το νοσοκομείο του νησιού με περισσότερο προσωπικό, γιατί αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες σε περίθαλψη μεταναστών και κατοίκων και ότι πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου για να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το μαρτύριο της σταγόνας για τους δημότες αλλά θα πιείτε το ποτήρι της οργής τους μέχρι τέλους Κάπτεν Ηλία ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρε και ΚΥΡΙΤΣΗ...

    Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο προσφυγικό, με κάθε κυρά ΤΑΣΙΑ να προσκαλεί χιλιάδες ΛΑΘΡΟ να έρθουν χωρίς κανένα εμπόδιο στα νησιά, με τις ΜΚΟ να συντονίζουν τις αφίξεις τους, τον χώρο ΔΙΑΜΟΝΗΣ τους και ένα εγωιστή δήμαρχο που μας είχε πλήξει στα σκ..ά το πρόβλημα θα υπάρχει με αυξητικές τάσεις τα επόμενα χρόνια. Όλοι τους θα φάνε από τους δημότες που υποφέρουν και στα άλλα νησιά ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ….

    • Για το ΦΠΑ 24% μην ανησυχείτε, ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος που δεν λέει ΨΈΜΑΤΑ ΠΟΤΕ υποσχέθηκε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση...

      Μα θα μου πει κάποιος τον υπολογίζουν στην κυβέρνηση όταν ξέρουν τι κωλοτούμπας είναι ο νταής που όλα τα σκίζει αλλά όλα στα τέσσερα τα ψηφίζει;;;; Τάζει, τάζει, τάζει αλλά δεν είναι ικανός να στελεχώσει τις δυο ορφανές βάρδιες του μοναδικού ασθενοφόρου και να στείλει δυο καθηγητές στην Νίσυρο… Μόνο για μαϊντανός στα κανάλια κάνει.

  2. Όμοιος ομοίω αεί Βελαζει... ΨΈΜΑΤΑ ΠΟΤΕ δεν λένε, ο ένας ο θα ρίξει την κυβέρνηση, η κεφάλα της Ευρώπης εργάκια και ΦΟΎΜΑΡΑ...

    Το ψέμα και την κοροϊδία τα έχουν εύκολα και κοκορεύονται

  3. Ξημερώματα, ναυάγιο ΛΑΘΡΟ στην Καλόλιμνο με έναν νεκρό και εννέα αγνοούμενους. Ηθικοί αυτουργοί στο έγκλημα;;;

    Μα φυσικά οι γιαλατζί αριστεροί του ΣφΥΡΙΖΑ και ο χωρίς σύνορα κ@λου υπουργός Άμυνας και αφύλακτων συνόρων που κατά τον χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑ δεν υπάρχουν στην θάλασσα της Ελλάδος…

  4. 12.500 μουσουλμάνοι μετανάστες στα νησιά την περίοδο Μαΐου-Σεπτεμβρίου - 3.500 επιπλέον τον Οκτώβριο

    Συνολικά 3.478 παράνομοι μετανάστες έφτασαν χωρίς κανενα εμπόδιο και με τη συνοδεία του Λ.Σ. στα νησιά του Αιγαίου τον Οκτώβριο, με τη Λέσβο να υποδέχεται αριθμό ρεκόρ για το τρέχον έτος.
    Συνολικά στη Λέσβο έφθασαν 2.216 άτομα. Το Σεπτέμβριο οι αφίξεις ήταν 2.170, ενώ τον Αύγουστο 1.053. Τους πρώτους μήνες του έτους οι αφίξεις μερικές φορές δεν υπερέβαιναν τις 300.
    Τον Οκτώβριο στη Χίο πέρασαν συνολικά 1.069 αλλοδαποί ενώ στη Σάμο 193.
    Να σημειωθεί ότι την περίοδο Μαίου-Σεπτεμβρίου είχαν φτάσει στα νησιά 12.500 μουσουλμάνοι μετνάστες και αυτοί, όπως όλοι οι άλλοι, χωρίς το παραμικρό εμπόδιο.http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/643711_12500-moysoylmanoi-metanastes-sta-nisia-apo-maio-3500-mono

  5. ΓΕΩΡΓΙΕ .ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.

    ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕΣ ΚΟΡΟΔΕΥΕΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΩ.Ο ΛΑΟΣ ΕΤΡΩΓΕ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΡΥΒΟΣΟΥΝ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΣΤΟ ΠΥΛΙ.ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΒΟΛΕΥΤΗΣ!!ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ.ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΕΓΙΝΕΣ.ΠΑΛΙ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΟΥ.ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ.ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΟ ΝΗΣΙ.

    • ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΣΑ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΦΙΚΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΦΩΝΑΖΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ. ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΛΑΓΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΔΥΟ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

  6. Ούτε στο νυχάκι του κυριτση δεν φτάνεις Λιακο …..
    τώρα γλύφεις αλλά είναι αργά !

  7. η αμερικανοδουλη μαρξιστικη χουντα που μας κυβερνα εχει αποφασισει να καταστρεψει τα νησια. οτι και να κανετε οι αποφασεις εχουν ληφθει απο καιρο. και μονο το οτι ο συντροφος ηλιας καματερος ειναι εκει αρκει για να καταλαβουμε οτι ειμαστε καταδικασμενοι

  8. ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ….ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ….ΕΔΩ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΛΑΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ…ΨΗΦΙΣΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΥΛΛΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ…ΚΑΛΑ ΣΕ ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΣΤΟ ΑΥΡΑ…

  9. βρε κολοτουμπα δεν ντρεπεσαι??
    μας καταστρεψατε ολοι οι προδοτες των συριζανελ και τωρα που σας σιχαινετε ο λαος δηθεν ενδιαφέρεστε για τα χοτ σποτ και τους μαομαο που μας κουβαλήσατε και τους δινετε και δικαίωμα ψηφου ??
    μολις φυγετε θα μαθει ο κοσμος τα εγληματα που κανατε κατά της πατριδας.
    δοσιλογοι….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ