Ι. Ρούφα: Ο κος Κυρίτσης έχει κατακλυστεί από το παλιρροϊκό κύμα αμφισβήτησης, εμπαιγμού και καχυποψίας

25
987

Σε αλλοτινές εποχές όποιος ήθελε τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας δεν είχε παρά να αποκτήσει τον έλεγχο του στρατού και της αστυνομίας.

Σήμερα η εξουσία, λένε οι ειδήμονες, ανήκει σε αυτόν που ελέγχει τα Μ.Μ.Ε.

Τα ιστορικά παραδείγματα μας πείθουν.

Άλλωστε ο Αριστοτέλης διατείνεται ότι οι φανταστικές ιστορίες είναι πιο αληθοφανείς από τις πραγματικές. (Που να ζούσε σήμερα…)

Η ενημέρωση – προϊόν των Μ.Μ.Ε. δεν είναι απλά ένα όργανο για την παραγωγή οικονομικών αγαθών. Η ίδια η ενημέρωση είναι πλέον το κυριότερο από τα αγαθά. (Mc Luhan). Για να συμπληρώσει: «όταν θριαμβεύουν τα Μ.Μ.Ε. πεθαίνει ο άνθρωπος». (αν και πεσιμιστικό)

Οι ειδήμονες της επικοινωνίας και οι εκάστοτε χρηματοδότες τους – πολιτικοί – εξουσιαστές φιλοδοξούν τον απόλυτο έλεγχο Πηγής και Καναλιού όπως χαρακτηριστικά περιγράφει και επαρκώς αναλύει ο Ουμπέρτο Έκο.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι κατά πόσο δύνανται να ελέγξουν σε απόλυτο βαθμό τον αποδέκτη – αναγνώστη – τηλεθεατή – χρήστη του μηνύματος να τον πείσουν, να τον χειραγωγήσουν και να τον χρησιμοποιήσουν. (αν το καταφέρνουν …τότε ο άνθρωπος ως υποκείμενο έχει πεθάνει)

Ένα ακόμα ζήτημα είναι ο έλεγχος του μηνύματος, η άκριτη ή η μη άκριτη αποδοχή του, η εύπεπτη κατανάλωση του και η δυνατότητα πολλαπλών και διαφορετικών ερμηνειών.

Δεδομένου ότι οι αποδέκτες είναι διαφορετικοί μεταξύ τους (μόρφωση, ηλικία, οικονομικό status, καταγωγή…) αλλά και οι προθέσεις του ενημερωτικού ή ακόμα και του διαφημιστικού μηνύματος είναι πολλαπλές η αντικειμενικότητα, αν ήθελε, να είναι μονοδιάστατη …απομυθοποιείται.

Οι εξουσιαστές έχοντας καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας (γι’ αυτό και συνεχώς την επικαλούνται) εργαλειοποιώντας τα ΜΜΕ δύνανται απρόσκοπτα να κατασκευάζουν, να ξεπαγώνουν και να πλασάρουν είδηση ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι κυριολεκτικά ανύπαρκτο.

Η παραπάνω στρατηγική θέλει το λαό εν υπνώσει, εξυπηρετεί την συγκάλυψη παράνομων ενεργειών τις οποίες επιθυμούν να υλοποιούν ανενόχλητοι.

Πολλές και διαφορετικές ειδήσεις. Βομβαρδισμός ειδήσεων έτσι ώστε μέσα στον τεχνητό θόρυβο … να χαθεί η είδηση που αφορά το λαό και που δεν πρέπει – πάση θυσία – να την πάρει χαμπάρι.

Στημένα πρωτοσέλιδα πλαστοποιούν τα γεγονότα σε επίπεδο τίτλων και ελλειπτικών προτάσεων. Δαιμονοποιούν ή αγιοποιούν πρόσωπα και καταστάσεις, προβάλουν εμφατικά, προσβάλουν καταδικαστικά και συνήθως με υπονοούμενα. Συνήθως αυτό που επικρατεί δεν είναι το άρθρο – είδηση γιατί ενδεχομένως τέτοιο να μην υπάρχει.

Υπάρχει όμως σίγουρα η πολιτική γραμμή, αλλά και η ενστικτώδης(;) ανάγκη δημιουργίας μιας εντυπωσιακής είδησης. Έτσι ώστε η παροχή της υπηρεσίας στον εντολέα να είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του και να καθιστά την σχέση Μέσου και εντολέα ξεκάθαρη.

Παρακολουθώντας, μετά από υπόδειξη νεαρής συνδημότισσας μας το «αφιέρωμα» της δημοτικής τηλεόρασης Κω στη λαϊκή συνέλευση της Καρδάμαινας από την οποία συνειδητά η δημοτική αρχή απέκλεισε όλα τα άλλα τοπικά Μ.Μ.Ε. καταλήγω στις παρακάτω, ανοικτές σε κάθε τύπου κριτική, παρατηρήσεις:

Ο κος Κυρίτσης έχει κατακλυστεί από το παλιρροϊκό κύμα αμφισβήτησης, εμπαιγμού και καχυποψίας που διακατέχει πλέον τον πολίτη της Κω για όσα υποσχέθηκε, για όσα κάνει, για όσα δεν κάνει και προπάντων για όσα θα ξανά υποσχεθεί…

Οτιδήποτε δεν μπορεί να το ελέγξει απόλυτα …το αποκλείει.

Η αναγνώριση από την Κωακή κοινωνία της πλήρους ανικανότητας του και της παντελούς απουσίας πολιτικού σχεδιασμού τον τρομάζει, τον αγχώνει προσπαθεί να κρυφτεί και κάνει λάθη ακόμα και επικοινωνιακά!

Χρησιμοποιεί τον δικό του ΔΗΡΑΣ (αυτός είναι ο λόγος που τον κρατά ανοιχτό) για να ελέγχει με δοσομετρητή τι θα βγάλει στο κοινό αφού αυτός και μόνον αυτός είναι η ..είδηση.

Όταν δε, η ιστορία του δεν πείθει, ενορχηστρώνει – αλλά Χίτσκοκ- μιαν αντί -ιστορία. – ένα παραμύθι.

Απευθύνεται στους δημότες με ερωτήσεις και θέτει δήθεν πολιτικά διλήμματα.

Υποβαθμίζει και ενίοτε στοχοποιεί τους συνεργάτες του για να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να πετύχει τον προσωπικό του θρίαμβο. Δεν είχε κανένα δισταγμό να πει ότι ο πρόεδρος της κοινότητας Καρδάμαινας φοβάται, για να αυτοϊκανοποιηθεί και να πετύχει την τεχνητή σύγκριση!

Επιστρατεύει το θυμικό γιατί δεν έχει πολιτικά επιχειρήματα. (η Κως που αγαπάμε, προχωράμε μπροστά και άλλες τέτοιες βαρετές ατάκες που κατάντησαν ύβρη)

…Ακριβώς δε, την ώρα που λέει «σας μιλάω από καρδιάς», ή «θέλω να είμαι ειλικρινής» είναι ακριβώς η ώρα που ετοιμάζεται να πει ένα ακόμα πιο ξεκάθαρο ψέμα.

Ιωάννα Ρούφα

Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας

του Δημοτικού Συμβουλίου Κω

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άρες Μάρες κουκουνάρες, έμπλεξε τους αρχαίους με την φιλοσοφία της....ρολογίας...

    Βαθυστόχαστο κείμενο σαλεμένων κεφαλών από τα συχνά κουνήματα… Μαρή κόρη μου ποιος σου το έγραψε αυτοδά το Ευαγγέλιο; Πάντως εάν κατάλαβες κάτι εσύ η μορφωμένη σκέψου τι κατάλαβε η γειτόνισσα σου…

    • Είσαι πια γνωστή.Έτσι μιλάς ,έτσι γράφεις….Σε λίγο θα πας πάλι να πίνεις καφεδάκι με τις φιλενάδες σου. Έχεις αναλογιστεί ποτέ τι έκανες για αυτό το νησί;

    • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα. Άπειρη η γενιά των ηλιθίων… Ο Θεός κολάζει τους βλάκας… ανέφερε ο Σιμωνίδης ο Κείος ..»

      Πάντοτε και αναπόφευκτα όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλιθίων μέσα σε έναν πληθυσμό. H πιθανότητα κάποιος να είναι ηλίθιος είναι ανεξάρτητη από κάθε άλλο χαρακτηριστικό αυτού του προσώπου. Τα μη ηλίθια άτομα πάντοτε υποτιμούν τις ζημιογόνες δυνατότητες των ηλίθιων. Ξεχνούν ότι πάντα και παντού ο συγχρωτισμός με ηλίθιους αποδεικνύεται ένα ηλίθιο λάθος. Οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι ηλίθιοι. «Μη αποκρίνου εις τον άφρονα κατά την αφροσύνην αυτού διά να μη γείνης και συ όμοιος αυτού.» (γραμμένο στην γλώσσα της ΡΟΥΦΑ!!!!!)

      • Άρες Μάρες κουκουνάρες, κατάφερε να ανακατέψει τον Αριστοτέλη, το ΔΗΡΑΣ και τον Ουμπέρτο Έκο με επίθεση στα χρηματιζόμενα ΜΜΕ…

        Βαθυστόχαστο κείμενο σαλεμένων κεφαλών από τα συχνά κουνήματα… Η κ. Ρούφα χωρίς μυαλό προσφέρει άφθονο γέλιο σε όλους όσους έχουν ακόμα το κουράγιο να διαβάζουν τις ανακοινώσεις που αυτή απλώς υπογράφει. Μαρή κόρη μου ποιος σου το έγραψε αυτοδά που θυμίζουν υπολείμματα μίζερης δημοτικής παράταξης όταν η Κως απαιτεί συνεργασία και συνεννόηση; “Το να έχουμε έναν εχθρό είναι σημαντικό για να ορίσουμε την ταυτότητά μας” είχε πει ο Ουμπέρτο Έκο αλλά εσύ στοχοποιείς τον εαυτό σου… Πάντως εάν τα κατάλαβες εσύ η μορφωμένη, σκέψου τι κατάλαβε η γειτόνισσα σου…

    • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα."Θεός κολάζει τους βλάκας… ανέφερε ο Ξενοφών πριν από πολύ καιρό σε αυτό τον τόπο..»

      Μη αποκρίνου εις τον άφρονα κατά την αφροσύνην αυτού διά να μη γείνης και συ όμοιος αυτού.»
      Ξέρεις τι είναι να έχουν τα έχουν βρει λόγω του προβλήματος Κυρίτσης –Καματερός- Χατζημάρκος και η ΜΙΖΕΡΗ ξεσα κατά δήλωση της, να ψάχνει σαν κουνημένη από σεισμό 7,2 Ρίχτερ να βρει ευκαιρία για να κάνει δηλώσεις γεμάτες χολή, κακία και ξερατά;;;!!!

  2. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 45% !!! ΕΠΙ ΚΥΡΙΤΣΗ.ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ.ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 45% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΙΝΕΣ

  3. Αγαπητή Κα Ρούφα (Ιωάννα), γνωριζόμαστε απο πολύ παλιά! θα πρέπει να σταματήσεις τις τουφεκιές χωρίς κανένα νόημα και πραγματική ουσία. Τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας είναι συγκεκριμένα και θέλουν συγκεκριμένα λόγια, αληθινές πράξεις και όχι να μπαίνουμε σε μια συζήτηση του σχολείου «μα δεν το έκανα εγώ κυρία, το έκανε ο άλλος! ή κοίτα τι κάνει ο άλλος». Μαθαίνω πάντως απο καλά πληροφορημένες πηγές και ανθρώπους του χώρους σας, ότι ετοιμάζεται νέο όνομα για βγει στην γύρα σαν υποψήφιος και απότομα εσύ σε βλέπω να μπαίνεις στο «πολιτικό περιθώριο». Ο «Καινούργιος» είναι άνθρωπος κόντα σε ΝΔ και με ψηφοφόρους απο την ΝΔ. Ρώτησε προς Κέφαλο πλευρά να μάθεις…

    • Και για πες ρε μεγαλε, ποσους ψηφους έχει η ΝΔ; Για πες μας πόσο ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο που εχει πιασει ποτε στην Κω; Και ποιους θα παρει απο τα 15 στρατοπαιδα που εχει εσωτερικα; Και ολους να τους παρει πάλι δε βγαινουν τα κουκια. Ξεκαβαλα λοιπον. Μπαρουφολογε. Μαθατε να κοπανατε η ΝουΔου και η Νουδου. Αι απο δω.

      • Εαν ήξερες να μιλάς θα σου απαντούσα, γιατί αυτά που γράφεις είναι ευκολάκια…και πριν απαντήσεις κρυμμένος πίσω απο μια οθόνη, ρώτα να μάθεις, μάσα και μετά να μιλήσεις «Μεγάλε».

    • ΡΩΤΗΣΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΥΠΙΨΗΦΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΨΕΡΙΜΟ

  4. οι απευθειας αναθεσεις να είναι καλα κυρια Ιωαννα μου και τα μμε κανουν την δουλεια τους.

  5. γκρεμισαμε τον καισερλη με τις συνεργατικες,τωρα γκρεμιζουμε τον κυριτση.ο καισερλης συνεργατικες,ο κυριτσης τρενακια

    ο ενας χειροτερος απο τον αλλον.κυριτση ηρθε η ωρα να πας για καφε μαζι με τον καισερλη.2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗ.

  6. …Ακριβώς δε, την ώρα που λέει «σας μιλάω από καρδιάς», ή «θέλω να είμαι ειλικρινής» είναι ακριβώς η ώρα που ετοιμάζεται να πει ένα ακόμα πιο ξεκάθαρο ψέμα.

  7. Υποβαθμίζει και ενίοτε στοχοποιεί τους συνεργάτες του για να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να πετύχει τον προσωπικό του θρίαμβο. Δεν είχε κανένα δισταγμό να πει ότι ο πρόεδρος της κοινότητας Καρδάμαινας φοβάται, για να αυτοϊκανοποιηθεί και να πετύχει την τεχνητή σύγκριση!

  8. ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ-ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ…

    Τα άκουσε για τα καλά ο ταξιδευτής δήμαρχος ο οποίος μετά τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις για ευημερία και ανάπτυξη του χωριού,την Ryanair και την βάση της, εμφανίστηκε στο χωρίο για να ξαναπεί το ίδιο παραμύθι….αλλά αυτη τη φορά σε μία αίθουσα με ελάχιστο κόσμο,και τα πασπαρτού στελέχη του χωρίς να καλέσει για δεύτερη φορά όπως έγραψε και ο δημοσιογράφος Γ.Κιάρης τα ΜΜΕ πλην της δημοτικής τηλεόρασης η οποία σχεδόν έκοψε όλους τους Καρδαμιώτες που πήραν τον λόγο…Γι ακόμη μια φορά θετική αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση αν και μικρή γιατί προφανώς έτσι έκρινε η αρχισυνταξία της δημοτικής τηλεόρασης του Σ.Μπίλη ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του και μίλησε για μαγαζιά και ξενοδοχεία τα οποία και δεν άνοιξαν,πως η Καρδάμαινα δοκιμάστηκε περισσότερο απο όλα τα χωριά και δεν προβληματιστήκατε…kosinfo24.wordpress.com

  9. η κυρια ρουφα εχει την εμπειρια και αν διαλεξει καινουργιους τιμιους θα πετυχει πολλα για το νησι μας.

    αρκει να καθαρισει τα ζιζανια.το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του. μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,νεοι φοροι,διχονοια,διαρκεις αντιπαραθεσεις με κυβερνηση περιφερεια επαρχειο υπουργους βουλευτες,δεν συνεργαζεται με τους φορεις,απετυχε σε ολα.εδιωξε ασκληπιειο!!!!!! και ιπποκρατη!!!!!!!!!!

  10. Ο ΔΗΜΑΡΧΟς ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ 21 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΗ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

    850 ευρώ ετήσιο μίσθωμα για 21 στρέμματα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ