ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μεγάλη συγκίνηση στον Σταυρό για τον Άγ. Νικόλαο: «Αυτός είναι ο Άγιος που άφησε να καταστραφούν μόνο κτήρια στο σεισμό… Ο Θεός μας δοκίμασε και μας άφησε να ζήσουμε για να μπορέσουμε να αποδείξουμε την αξία μας»

29
3886

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Με κατάνυξη και διάχυτη συγκίνηση εψάλη απόψε, όχι στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ΙΝ του Αγίου Νικολάου Κω -όπως κάθε χρόνο- αλλά λόγω του έκτακτου γεγονότος του σεισμού της 21ης Ιουλίου, στο παρακείμενο Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού, ο πανηγυρικός εσπερινός του Πολιούχου της Κω και προστάτη των θαλασσιών μας,  χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Έπαρχος Γ. Χαλκιδιός, ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης (ο οποίος διάβασε και τα αναγνώσματα), ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Δ. Χούπης,  ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω ΙΓ Καρδαράς, η Δημ. σύμβουλος Β. Παντελίκιζη, η Περιφ. σύμβουλος Ε. Νάκη, ο  Αντιπρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κω Α. Βαβλάς, Αξιωματικοί του λιμενικού και του στρατού, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και αρκετοί προσκυνητές.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον Άγιο Νικόλαο, το πως φυλακίστηκε γιατί τόλμησε να χαστουκίσει τον Άρειο (που καταφέρθηκε κατά της θεότητας του Ιησού Χριστού) μπροστά στον Αυτοκράτορα και με την παρέμβαση των άλλων Ιεραρχών και του Άγ. Σπυρίδωνα δεν άφησαν να εφαρμοστεί ο νόμος και να του κόψουν το δεξί χέρι, αλλά τον έκλεισαν στη φυλακή αφαιρώντας του το ωμοφόριο, τα εγκόλπια και το ευαγγέλιο και περνώντας του σίδερα στα πόδια και στα χέρια. Αυτός όμως δόξαζε τον Θεό και τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου ο οποίος του έσπασε τα δεσμά και καθώς λέει το συναξάρι η ίδια η Παναγία του φόρεσε το ωμοφόριο και τα εγκόλπιά του και ο Χριστός του έδωσε το ευαγγέλιο πίσω. Τότε προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στη φυλακή για το θαυμαστό γεγονός και έσπευσε κι ο ίδιος ο Αυτοκράτορας να το διαπιστώσει με τα μάτια του. » Αυτός είναι ο Άγιος που οι άνθρωποι της θάλασσας και το πολεμικό μας ναυτικό έχουν ως προστάτη τους. Αυτός είναι ο Άγιος που δεν άφησε να σκοτωθεί κανείς στον σεισμό. Αυτός είναι ο Άγιος που άφησε να καταστραφούν μόνο κτήρια. Και όπως διάβασε τόσο όμορφα ο Δήμαρχος στα αναγνώσματα, καθώς λέει ο ψαλμωδός: ‘ο Θεός τους δοκίμασε και τους βρήκε άξιους μ’αυτόν’. Ο Θεός μας δοκίμασε και μας άφησε να ζήσουμε για να μπορέσουμε να αποδείξουμε την αξία μας», τόνισε με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια ο Σεβασμιώτατος.

Αύριο το πρωί αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, θα ψαλεί Δοξολογία (γύρω στις 10:30) και θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στην παραλιακή οδό (όπου θα αναπεμφθεί δέηση) με επιστροφή από Β. Παύλου και Ιπποκράτους.

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ …….!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ..

    • Άγιε μας Νικόλα, κάνε ακόμα ένα θαύμα μπας και στείλουν τις αποζημιώσεις στους σεισμοπαθείς των νησιών...

      Στην Λέσβο αντί για αποζημιώσεις στέλνουν νέα προκάτ για επέκταση του στρατοπέδου ΛΑΘΡΟ ενώ στην Κω αγνοείτε η τύχη τους… αλλά ο δικός μας βουλευτής, ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ παλεύει σκληρά για την νησιωτικότητα με ΦΠΑ 24 %…

    • Δέσποτα, γιατί αυτή η εμμονή με την εκκλησία του Σταυρού όταν ο Ευαγγελισμός είναι η σωστή λύση;

      Πόσο ακόμα θα περιμένουμε να ακούσουμε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Παρασκευής; Από που περιμένουμε μελέτες, έγκριση και παραδάκι; Μια ενημέρωση στους πιστούς δεν βλάπτει….

      • Ο Ευαγγελισμός, πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε αίθουσα εκδηλώσεων εκκλησιαστικού τουρισμού και η Πνευματική Εστία σε συνεδριακό χώρο

        Ίσως είναι αυτός ο μόνος τρόπος να εισπράξει ζεστό χρήμα η Μητρόπολη για την ανακατασκευή των Εκκλησιών. Μήπως όμως θα ήταν χρήσιμη μια δεύτερη σκέψη την στιγμή που ο Άγιος Νικόλαος χρειάζεται πολύ χρόνο και χρήματα για να είναι σε κατάσταση να λειτουργήσει ξανά χωρίς κανένα απολύτως κίνδυνο για τους πιστούς; Και μέχρι να σταθεί στα πόδια του ο Άγιος Νικόλαος θα έχουμε μητρόπολη την ιστορική εκκλησία του Σταυρού, με ότι έμεινε για αυλή από τους άπληστους και τα γύρω κτήρια που υπήρξαν, το 1ο γυμνάσιο και Νοσοκομείο που ήταν μέσα σε ένα περιβόλι με πορτοκαλιές και μανταρινιές, μέχρι που επί Εμμανουήλ οι παπάδες το έκαναν οικόπεδα με τριώροφες πολυκατοικίες που έπνιξαν τον Σταυρό…

    • Δέσποτα, ο Τούρκος και ο Νορβηγός που σκοτώθηκαν στον σεισμό δεν ήταν ορθόδοξοι, ήταν όμως άνθρωποι...

      Άνθρωποι ήταν, νέοι που αγαπούσαν, τακτικοί επισκέπτες του νησιού που ξέφυγαν της Αγίας προστασίας…

    • Απορία, γιατί οι θρησκευτικές τελετές του Αγίου Νικολάου γίνονται στον Σταυρό και όχι στον Ευαγγελισμό;

      Γιατί ο Δεσπότης μας δεν αποδέχεται την λύση Ευαγγελισμός; Γιατί αυτή η ιστορική εκκλησία να την χρησιμοποιούν περιστασιακά μόνο για γάμους; Μήπως θα πρέπει να μάθουν οι πιστοί τους λόγους;

  2. Ο σεισμός είναι φυσικό φαινόμενο όλα τα άλλα είναι για παρηγοριά.

    Δηλαδή η συναγωγή που δεν έπαθε τίποτε τι σημαίνει ότι ο Θεός είναι εβραίος ή οι εβραίοι προκάλεσαν τον σεισμό? Όταν προσπαθείς να εξηγήσεις τους φυσικούς κανόνες με παραμύθια καταντάει αστείο.

  3. …. παραμυθια χριστιανοεβραικα, οτι και καλα οτι συμβαινει στραβο, ταχα μου «μας δοκιμαζει ο θεος»… Αμαυρωνεται η μνημη ΔΥΟ νεκρων… ???? ………………………….

  4. τουλαχιστον ατυχης η δηλωση οτι η θεια δυναμη «δεν αφησε να σκωτωθει κανεις στον σεισμo» .. ειχαμε δυο συνανθρωπους μας νεκρους δυστυχως εαν δεν ενθυμιστε… πως γινετε να λετε τετοια πραγματα !!!

  5. Μειωση φορου προανηγκειλε ο Συριζα για τα καζινο και απο την αλλη αυξηση του Φπα στο αγαθονυσι,ψεριμο,τηλο,τελεντο και λοιπα νησακια που εκει πρεπει να σε πληρωνουν και οχι να πληρωνεις για να μενεις εκει.Αριστερη κυβερνηση ε?

  6. Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΜΕ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  7. Μόνο που σκοτώθηκαν 2 άτομα. Αλλά ξέχασα δεν είναι ντόπιοι οπότε τα θύματα είναι 0.

  8. ΤΟ ΗΜΕΡΟΠΛΟΙΟ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΗ ΝΙΚΟΛΑ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΛΟΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΕΝ ΕΤΗ 2017 ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ

  9. Αυτοι που σκοτωθηκαν δεν ηταν Κωοι να ριξουμαι και κανενα δακρυ ετσι για το ΘΕΑΘΗΝΑΙ

  10. ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΓΙΟΣ. Ο ΑΛΛΟΣ ΑΓΙΟΣ, Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΜΙΑ 200αριά ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ’33, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

  11. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 4.340.000.000.000 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ??? ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ