ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ! Κείμενο αναγνωστριών σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

45
1131

 

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!

Μετά και το 2ο κείμενο της » συντονιστικής επιτροπής γονέων της Κω» νιώσαμε και εμείς, ως γονείς, να πούμε κάποια πράγματα. Καταρχήν αναρωτιόμαστε ποιοι είναι αυτοί οι γονείς που αυτοπροβάλλονται σαν εκπρόσωποι όλων των γονέων της Κω. Ενημερώθηκαν μήπως όλοι οι γονείς των σχολείων να συμμετέχουν στις συναντήσεις που πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις; Από πού και ως πού, η πλειοψηφία των γονέων συναινεί σε αυτές τις απόψεις και αναλύσεις; Με ποιό δικαίωμα «καπελώνονται» όλοι οι υπόλοιποι γονείς που δεν ρωτήθηκαν ποτέ για το τι γνώμη έχουν ως την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στα σχολεία;

Είμαστε και εμείς εδώ, οι άλλοι γονείς. Αυτοί που δεν σπέρνουμε τον φόβο και τον τρόμο στα παιδιά μας και στην κοινωνία. Αυτοί που επιλέγουμε την ψυχραιμία και όχι να φέρνουμε την καταστροφή. Που οδηγούμαστε από την αποδοχή και την κατανόηση του διαφορετικού. Που θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν σαν εφόδιο την πίστη στην ζωή και στη δύναμη τους. Σε αυτή την ζωή γεμάτη δυσκολίες και ανισότητες δεν απαντάμε με φόβο και απομόνωση. Με ρεαλισμό δεχόμαστε ότι βρισκόμαστε όλοι σε μια δύσκολη θέση και εμείς και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Μας χωρίζει η γλώσσα αλλά μας ενώνουν η πάλη για το σήμερα και η ανασφάλεια για το αύριο.

Ας δεχθούμε ότι ο κόσμος αλλάζει και ότι τη μετακίνηση των ανθρώπων δεν μπορεί να την εμποδίσει κανένα κράτος. Αυτό σε συνδυασμό και με την οικονομική κρίση που βιώνουμε σα χώρα τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να μας κάνει να κατανοήσουμε την μικρή δύναμη που έχει η χώρα μας στο να καθορίσει και να ελέγξει τα τεκταινόμενα. Κανείς δεν είπε ότι τα πράγματα είναι εύκολα για εμάς και τα παιδιά μας αλλά αλήθεια πώς νομίζουμε ότι τα βοηθάμε με το να καλλιεργούμε τον φόβο μέσα μας; Γιατί αυτός ο φόβος περνάει καλώς ή κακώς και στα παιδιά μας και με αυτόν σαν γνώμονα θα πορευτούν και αυτά. Φοβόμαστε ότι θα αρρωστήσουν λες και δεν είμαστε όλοι εκτεθειμένοι σε χίλιους δυο κινδύνους που βλάπτουν την υγεία μας! Φοβάστε αυτά που τρώνε τα παιδιά σας; Αυτά που αναπνέουν; Γιατί φοβάστε μικρά παιδιά από άλλες χώρες που είναι εμβολιασμένα; Φοβάστε μήπως επηρεαστεί η γλώσσα και η έκφραση τους; Γιατί δεν φοβάστε τα τάμπλετ που κοιτάνε όλη μέρα και την απομάκρυνση των παιδιών από το διάβασμα και την γραφή; Φοβάστε ότι ακόμη και με τα προπαρασκευαστικά τμήματα και τα μαθήματα γλώσσας στα παιδιά προσφύγων και μεταναστών δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν; Γιατί δηλαδή πρέπει να γίνει έτσι; Γιατί μετανάστες που ήρθαν από το ανατολικό μπλοκ κάποιες δεκαετίες πριν έχουν παιδιά που είναι καλά σαν τα δικά μας και διαπρέπουν στο σχολείο; Εκείνα δεν μιλάνε άλλες γλώσσες, δεν έχουν άλλες θρησκείες; Και τέλος πάντων γιατί φοβάστε για όλα προκαταβολικά; Συγνώμη….. τώρα το καταλάβατε ότι δεν έχει παιδίατρο στο νοσοκομείο της Κω;Πάμε μαζί να το απαιτήσουμε να έχει!

Από που και ως που θα πρέπει κάποιος να σας ρωτήσει για το αν θα εφαρμοσθεί το αυτονόητο και συνταγματικό δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση; Επειδή η Κως είναι τουριστική; Που ήσασταν πέρυσι όταν τα παιδάκια κοιμόντουσαν κάτω από την καμάρα; Ποιός από σας διεκδίκησε να υπάρχει ένας χώρος για κοιμηθούν αυτά τα παιδιά; Ήταν καλό αυτό για τον τουρισμό; Δεν καταλαβαίνετε ότι όλη η Ελλάδα έχει επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση; Να φύγουν από δω και να πάνε σε άλλο μέρος να μείνουν μόνιμα λέτε. Εκεί δεν σας νοιάζει για τα ελληνόπουλα και τις ποσοστώσεις στα εκεί σχολεία;

Και εμείς τα αγαπάμε τα παιδιά μας πιστέψτε μας επειδή ακριβώς τα αγαπάμε θα τα αφήσουμε να έρθουν σε επαφή με τα ξένα παιδιά γιατί αυτό θα είναι ένα μεγάλο εφόδιο και μάθημα για αυτά.Και παράλληλα θα είμαστε δίπλα τους να εμπλουτίζουμε την μάθηση τους, να καλύπτουμε τα κενά της εκπαίδευσης. Απαιτούμε καλύτερες συνθήκες μάθησης για όλα τα παιδιά. Και έτσι παλεύοντας θα κερδίζουμε συνεχώς κάτι και μετά κάτι ακόμα, μέχρι να γίνουμε παππούδες και να κάνουν το ίδιο τα παιδιά μας για τα δικά τους τα παιδιά! Θέλουμε να δημιουργήσουμε ανθρώπους που θα αλλάξουν αυτόν τον κόσμο με βάση την ισότητα και την αλληλεγγύη και όχι να δημιουργήσουμε αντ’ αυτού τους επόμενους φοβικούς πολίτες που θα κάνουν τον κόσμο ακόμη πιο σκληρό, γεμάτο απομόνωση.

45 ΣΧΟΛΙΑ

 1. To καλύτερο είναι να μετακομίσουν αυτοί οι άλλοι γονείς στο πακιστάν, το ιράκ, την αμερική, κ.λ.π. να δείξουν έμπρακτα αυτά που εκφράζουν στο κείμενο

  • Η τοπική νέα δημοκρατία πάλι παίζει με την φωτιά. Τα στελέχη βρίσκονται πίσω από την Συντονιστική Γονέων. Η οποία σημειωτέων δεν υφίσταται καν. Είναι ένα κατασκεύασμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στελεχών τις T.O. Νέας Δημοκρατίας με στόχο να προκαλέσει. Άλλωστε οι άνθρωποι είναι μαθημένοι ποιος ξέχασε τα προσκυνήματα στο κακό πρινάρι που ανακάλυπτε ο τότε πρόεδρος της, ή τα πάθη που φρόντισε να ανάψει με την πιάτσα έξω από τα Εξάρχεια. Είναι πλέον ειδικοί

   • ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΎ ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΛΆΚΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΠΟΙΑ ΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΔΗΜΑΡΟΣΥΡΙΖΑΚΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΙ Ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ

   • ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΎ ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΛΆΚΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΠΟΙΑ ΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΔΗΜΑΡΟΣΥΡΙΖΑΚΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΙ Ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

 2. Επιτέλους η φωνή της λογικής και της χαμένης καρδιάς ! Δόξα τον θεό υοαρχουν και αυτοί οι γονεις ! Ποιος γονιός μπορεί να αρνηθεί σχόλιο σε παιδια ; Και με πιο δικαίωμα ; Ειναι ιδιοκτησία του ; Ο σύλλογος γονέων και η πρόεδρος του δημοτικού που ηγείται όλη αυτη την απαράδεκτη πρωτοβουλία δεν εχει ουτε λογικη ουτε καρδιά ! Ειναι γονεις αυτοί; Τωρα είδαν οτι δεν υπάρχει παιδίατρος ; Εμβόλια για τον ρατσισμό χρειάζονται αυτοί οι γονεις και οχι για άλλες ασθένειες ! Μπραβο ξανά σε αυτη την πρωτοβουλία γονέων που μας δίνει κουράγιο οτι ακομα υπάρχουν άνθρωποι !!

 3. Δεν ήμουν εκεί για να ξέρω πως έγινε η συνέλευση στο σχολείο που έχετε τα παιδιά σας, το οποίο καλό θα ήταν να το αναφέρατε, όμως οι γονείς του 2ου είμασταν ΟΛΟΙ ενήμεροι για την μέρα και ώρα, και όποιος ήθελε μπορούσε να παρευρεθεί και να πεί την άποψη του. Δεν μπορώ να καταλάβω πως συμπεραίνετε ότι δεν θέλουμε τα παιδιά αυτά να μορφωθούν; Αυτό που αναφέρει η ανακοίνωση είναι να γίνουν τα μαθήματα σε χώρο του Hot spot ή τέλος πάντων όχι στα σχολεία μας, μαζί με τα παιδιά μας, χωρίς αυτό να μας κάνει ρατσιστές, ξενοφοβικούς, και ότι άλλο λέτε.

 4. διαβάζοντας αυτό το κείμενο αισθάνομαι ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα και στην κοινωνία της Κω

  • γραψε κατι αλλο και ασε την ελπιδα…τιποτα καψες αισθανεσαι γιατι τα πακιστανια εχουν πολυ καιρο να τουφεκισουν και τη σεξουαλικη αυτοαπασχοληση δεν την ξερουν…

 5. Τα άτομα αυτά που δεν γνωρίζουμε τις ηλικίες τους ΔΕΝ είναι προσφυγόπουλα γιατί αυτά ταυτοποιούνται σε 2-3 μέρες κατά δήλωση της κυβέρνησης, και φεύγουν από την Κω, αλλά ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ οι οποίοι όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου εκτός από την Ελλάδα, οδηγούνται στην φυλακή γιατί είναι παράνομη η είσοδος σε ξένη χώρα, και δεν εννοώ ότι τα παιδιά πρέπει να μπούν στην φυλακή, αλλά από την άλλη το μόνο που βλέπω να κυκλοφορεί στους δρόμους είναι πακιστανοί νεαρής ηλικίας αν σας λέει κάτι αυτό. Πού είναι λοιπόν αυτά τα παιδιά; Μήπως θα τα φέρουν κρυφά από άλλο μέρος όπως κάνουν με τους ενήλικες με ναυλωμένα πλοία. Αν ναι, γιατί το κάνουν; Ας δούμε λίγο πιο ανοιχτά και πιο πονηρά τα πράγματα, γιατί με τον συριζα να κυβερνάει, αύριο θα είμαστε μειονότητα στην πατρίδα μας.

 6. ΟΥΣΤ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΚΟ.

  ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΧΕΤΕ ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΚΟ.ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΦΘΗΝΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ.ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΕΤΕ.ΤΟΥΣ ΣΤΙΒΑΖΕΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΝΤΑΧΑΟΥ ΣΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΟΥ;ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

 7. ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ.

  ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΤΑΡ ΟΜΑΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΠΕΡΣΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΜΑΡΟΚΟ ΚΛΠ.ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟΥΣ!!!! ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ.

 8. ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ.ΦΑΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ

 9. Να τί σημαίνει ρατσισμός:
  1)Ρατσισμός είναι να είσαι στη σειρά του ΟΑΕΔ και να περιμένεις 360 ευρώ την ώρα που ο μπροστινός σου Πακιστανός θα πάρει 580.
  2)Ρατσισμός είναι να πληρώνεις στα νοσοκομεία για εισαγωγή και εξέτασεις, μιας και διελυσαν τη δημόσια υγεια ενώ ο λαθρεποικος νοσηλεύεται δωρεάν.
  3)Ρατσισμός είναι να βάζει ο μεταναστης το παιδί του δωρεάν σε παιδικό σταθμό και το δικό σου να μην το δέχονται.
  4)Ρατσισμός είναι να βγάζει ο άλλος 50 ή και παραπανω ευρώ ημερησίως κάνοντας λαθρεμπόριο κι εμένα να μου κρατάει το 43% από το 20άρικο.
  5)Ρατσισμός είναι να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν οι Έλληνες στους δρόμους μετά τις 11:00 το βράδυ.
  6)Ρατσισμός είναι να έχουν γεμίσει τα σπίτια τους οι Έλληνες με κάγκελα & σιδεριές λες κι είναι σε φυλακές υψιστης ασφαλείας.
  7)Ρατσισμός είναι να σε βιαζουν ή να σε δολοφονούν οι λαθρομετανάστες για 10 ευρώ.
  8)Ρατσισμός είναι σε μια μικρή χώρα να έχει 2.500.000 άνεργους, 600.000 παιδιά που φύγανε στην ξενιτια και 4.000.000 λαθροεποίκους.

 10. 9)Ρατσισμός είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας να πληρώνει 12 μήνες ΤΕΒΕ για να έχει βιβλιάριο υγείας και ο λαθροέποικος με 2 μήνες ένσημα να έχει βιβλιάριο υγείας για όλη του την οικογένεια και τους υπόλοιπους 10 μήνες να δουλεύει μαύρα κλέβοντας την εφορία.
  10)Ρατσισμός είναι να πληρώνει ο Έλληνας μαγαζάτορας ενοίκιο, φως, νερό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα, ΦΠΑ, φόρους, ΤΕΒΕ και ο λαθρομετανάστης με την κουρελού έξω από το μαγαζί του, τίποτα!
  11)Ρατσισμός είναι να κάνεις συγκέντρωση για τον πεθαμένο πακιστανό λόγω ιδεολογίας την ώρα που οι συμπολίτες σου αυτοκτονούν.
  12)Ρατσισμός είναι να μην πρέπει να διαμαρτύρεσαι για την ανεξέλεγκτη εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών καθημερινά στη χώρα σου, οι οποίοι νομιμοποιούνται, τους παρέχεται στέγη και τροφή, σου παίρνουν τις δουλειές την ώρα που εσύ είσαι πεινασμένος, άνεργος στο δρόμο χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά.

 11. 13)Ρατσισμός είναι να αποκαλείς τον άλλο ρατσιστή και φασίστα επειδή δεν μπόρεσες ποτέ να βρεις μια λέξη που να περιγράφει την αγάπη για τη πατρίδα σου που ποτέ δεν ένιωσες εσύ…
  14)Ρατσισμός είναι από τους 153.000 δικαιούχους επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ μόνο 20.000 είναι Έλληνες… ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;
  15)Ρατσισμός είναι να σε συλλαμβάνουν γιατί δεν πλήρωσες εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς ενώ ο Πακιστανός είναι δωρεάν εδώ και χρόνια.
  Και άλλα πολλά …
  Α ρε Έλληνα … Ρατσιστη!! …

  • Όταν τα πέρνες ήταν καλά,όταν δούλευες ανασφάλιστος ήταν καλά,όταν έκλεβες το φπα ήταν καλά,όταν έπαιρνες διακοποδάνεια ήταν καλά,όταν έβαζες μέσο για κάθετι ήταν καλά τώρα σκούζε όσο θες χρυσαύγουλο…

   • Μιλάνε όλοι, μιλάνε και τα λαμόγια... και δίνουν και συμβουλές!

    Προφανώς αυτή είναι η δική σου στάση ζωής! Της αρπαχτής…
    Γι’ αυτο και τώρα θυσιάζεις τα πάντα για την κονόμα!
    Μόνο ο Ερντογάν και οι «αλλοι γονεις» τους υποστηρίζουν. Δεν είδα καμιά Αραβική χώρα να δίνει άσυλο στα αδέλφια τους. Γιατί είναι τεμπέληδες και έρχονται να κάνουν δουλειές που γνωρίζουν καλά και έχουν να κάνουν με κάθε είδους μεταφορές και διακινήσεις. Η Αυστραλία ανακοίνωσε χθες ότι κανένας δεν πρόκειται να πάρει άδεια παραμονής. Αφού τους πονάς γιατί δεν τους υιοθετείς??

    • Αμόρφωτε νεόπλουτε κάνε επικόλληση αυτό που λες με την Αυστραλία…Πιθήκια πιστέυετε οτι ποστάρει το κάθε φασιστομπλόγκ πρόβατα!!!Ούτε μαθηματικά δεν ξέρετε λες και ΟΛΟΙ οι πρόσφυγες θέλουν να έρθουν στην ελλάδα να βιάσουν τις κόρες ολονών…Είστε απλά για κλάμματα..Πριν κάνετε επικόλληση ελέγξτε εαν στέκουν οι μαλακίες που ποστάρετε…

   • 'Οσοι ψήφισαν Σύριζα έκαναν αυτά που λες και όχι ο σχολιαστής.

    Για σένα που απαντάς στον «α ρε’Ελληνα ρατσιστή» ξέρω πάρα πολλούς που τα παίρναν μαύρα, δεν ασφάλιζαν τους εργαζόμενους τους, έπαιρναν καταναλωτικά και τεράστια στεγαστικά για βίλες, μιζάρανε , όμως ως γνήσιοι επαναστάτες ψήφιζαν (και 2η φορά!) Σύριζα. Για αυτό σταμάτα τις αηδίες και σκέψου για ποινό λόγο φωνάζουν τα σχολεία.

 12. Αυτή είναι η Κως της φιλοξενίας και της ΑΓΑΠΗΣ. Η Κως που γνωρίσαμε,και που έθρεψε όσους δεν μπόρεσε να θρέψει η Αίγυπτος. Η Κως που έφτιαξε το μικρό θαύμα του τουρισμού. Η Κως της λογικής.

 13. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ. Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ . ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. Η ΓΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΣΠΡΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΙΤΡΙΝΟΥΣ. ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΧΙ ΕΧΘΡΟΣ, ΟΧΙ ΑΠΕΙΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΜΟΡΦΩΣΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ…………………………

 14. Αμφιβάλω εαν το κείμμενο έχει γραφτεί από ΓΟΝΕΑ που έχει παιδιά στο σχολείο…….
  Αλλάξατε στο ελάχιστο την «ξύλινη γλώσσα» αλλά και πάλι τα χνάρια είναι εκεί….

 15. Εσεις ειστε με μας η με τους αλλους? ιδου η απορια….εχουμε τους γονεις1 και τους γονεις 2 το κουτι η την κουτρινα…τελικα ποιοι ειστε ολοι εσεις? γιατι φοβαστε να βαλετε τα ονοματα σας στις ανακοινωσεις? κυριοι οποιοι και αν ειστε μην ξεχνατε εδω ειναι Ελλαδα και δικαιωματα πρωτα απο ολους εχουν οι Ελληνες.. ΑΥΤΑ.. ανακοινωσεις για τις επιμορφωτικες εκδρομες στο πακισταν συντομα..

 16. ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΛΗ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΑΝΩΝΥΜΑ!!!!!!!!

 17. Η 'Άλλη Ελλάδα" δυστυχώς κυβερνά και αποφασίζει για όλους, παρέα με τους "άλλους" "γονείς".. (1)

  Ωραία! Ευτυχώς που υπάρχουν και οι «άλλοι» γονείς να τους τα στείλουμε να τα γαλουχήσουν!!
  Εδώ η ίδια η Αστυνομία σηκώνει τα χέρια, οι «άλλοι» γονείς όμως είναι έτοιμοι να δώσουν την μάχη τους. Όταν θα εξεγείρονται για τα «αδέρφια» τους που θα τα επανα-προωθούν , να εύχεσαι μην είναι στο σχολείο σου. Τόσο δράμα πια δεν αντέχεται!
  Πέρσι μέναν κάτω από τις καμάρες και στο παραλιακό μέτωπο, γιατί οι αγαπημένοι σας Συριζα -ΑΝΕΛ είχαν γραμμένο το νησί λόγω του ότι ο Δήμαρχος δεν ήταν πειθήνιο όργανό τους. Δεν τους είδα να μεταφέρουν την Αστυνομία και την υπηρεσία πρώτης καταγραφής μακριά απο την πόλη, σε χώρο που να μπορούσαν να τον λειτουργήσουν. Ποίος είναι υπεύθυνος για την Δημόσια Τάξη και την Αστυνομία. Ο Δήμαρχος??

 18. Η 'Άλλη Ελλάδα" δυστυχώς κυβερνά και αποφασίζει για όλους, παρέα με τους "άλλους" "γονείς".. (2)

  Επίτηδες τους άφησαν εκεί για να δημιουργείται το πρόβλημα που σήμερα τους έχει κάψει και λόγω της πτώσης του Τουρισμού στην Κω, 3ος προορισμός, ενεργοποιούνται κόφτες σε μισθούς και συντάξεις κ.α με αποτέλεσμα εσείς οι «άλλοι» γονείς αν δεν έχετε έσοδα από ΜΚΟ θα δείτε περαιτέρω τα εισοδήματά σας να μειώνονται και την πόλη μας να γίνεται κέντρο κράτησης για ανθρώπους που δεν θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα της φτώχειας και δεν έχουν καμία ανάγκη από Παιδεία και δη Ελληνική. Και μη μπερδεύετε τους Σύριους γιατί αυτοί έρχονται με τις οικογένειές τους και εντάσσονται κανονικά όπως όλες οι οικογένειες που «ρατσιστικά» στιγματίζετε από τα Βαλκάνια, στο Ελληνικό Σχολείο!

 19. ΕΞΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ» ΗΛΙΚΙΑΣ 7-11 ΕΤΩΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

  Ενώ τα «προσφυγόπουλα» στα σχολεία μας το’ χουν ρίξει στη… μελέτη, κάποια άλλα «προσφυγόπουλα», στην Γερμανία, απασχολούν την κοινή γνώμη με τα καμώματά τους.

  Έτσι, στη σύλληψη έξι… ξαναμμένων «προσφυγόπουλων», ηλικίας 7 έως 11 ετών, με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης εις βάρος κοριτσιών σε πισίνα, προχώρησε η γερμανική αστυνομία.

  Σύμφωνα με την Die Welt το περιστατικό σημειώθηκε αυτή τη βδομάδα στην περιοχή Μαρίεντορφ στο Βερολίνο.

  Τα επτά προσφυγόπουλα φέρονται ότι αρχικά κολύμπησαν πίσω από τα κορίτσια, στη συνέχεια τα περικύκλωσαν και τελικά τα άρπαξαν από τα στήθη και –φυσικά- από τα οπίσθια. Οθωμανικό δίκαιο, γαρ…

  Πατέρας ενός εκ των κοριτσιών που κατήγγειλαν την επίθεση είπε ότι τα επτά «προσφυγόπουλα» σχημάτισαν έναν κύκλο προκειμένου τα θύματά τους να μην μπορούν να ξεφύγουν.

 20. Είστε πολύ μικρή μειοψηφία και δεν απαντάτε στους προβληματισμούς που θέτουν τα ΔΣ των συλλόγων

  Δεν εκπροσωπείτε κανένα σχολείο της Κω, κυρίες «άλλοι γονείς». Σε κάθε συνέλευση δεν ξεπερνούσατε τα δάχττυλα του ενός χεριού. Επίσης μην μονοπωλείτε τον τίτλο του ανθρωπιστή. ¨Ολη η Κως βοήθησε και ποτέ δεν ήταν ξενοφοβική. Αν είχατε κότσια ας βάζατε όνομα. Η συντονιστική εκπροσωπεί την πλειοψηφία των σχολείων της Κω και εν πάσει περιπτώσει κανένα σχολείο δεν είναι αντίθετο με την επιστολή των συλλόγων γονέων. Δεν αντιμετωπίζετε τα επιχειρήματα της επιστολής.

 21. Τα παιδια πρεπει να κανουν καποια εμβολια σε καταληλη ηλικια κατι που δεν ξερουμε για αυτα τα παιδια γιατι δεν εχουν βιβλιαρια υγειας .ο ελεγχος που τους κανουν δεν ειναι αρκετος ουτε σε αυτα ουτε στους γονεις τους.χασανε πατριδα σπιτια αλλα συγγενεις τους δεν νομιζω οτι τους νοιαζει να μαθουν ελληνικα μην το παρατραβαμε για να οικονομησουν παλι καποια ρεμαλια ξυπνατε μεγαλοψυχοι

 22. ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ – ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΜΑΝΤΙΛΑ!

  Η «αμερικανιά» της 28ης Οκτωβρίου, που είδαμε όλοι, με την σημαιοφόρο από το… Αφγανιστάν που φορούσε μαντίλα, ήταν της «τελευταίας στιγμής»!
  Γιατί νωρίτερα, μαρξιστές ινστρούχτορες συγκεκριμένου σχολείου των Αθηνών είχαν αποφασίσει να κατεβάσουν στην παρέλαση όλες τις μαθήτριες –και τις καθηγήτριες- με μαντίλες, ως συμβολική ένδειξη «συμπαράστασης» και «αλληλεγγύης» στα «προσφυγάκια», για να προκαλέσουν αίσθηση!
  Ευτυχώς, η τεράστια αυτή πρόκληση απετράπη, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων μαθητριών δήλωσε ξεκάθαρα στους ινστρούχτορες ότι δεν πρόκειται να υποστούν τέτοιον εξευτελισμό, ακόμα κι αν τις αποβάλλουν από το σχολείο!
  (ΥΓ): Προσοχή! Οι μαρξιστές ινστρούχτορες θα επιχειρήσουν να το κάνουν σε άλλο σχολείο, την 25η Μαρτίου!

 23. ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

  Τρομακτική εντύπωση προκάλεσε στους αναγνώστες μας (ακόμα και σε κάποιους που δεν ανήκουν –ακόμα- στην Χρυσή Αυγή…) η αποθράσυνση των μαρξιστών ινστρουχτόρων, που υποχρέωσαν παιδάκια ενός δημοτικού της Καισαριανής να τραγουδούν «αντάρτικα» τραγούδια, την 28η Οκτωβρίου. Και όλα τα μηνύματα που λάβαμε κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα: ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να απολυθούν από τα σχολεία όλων των βαθμίδων όλοι οι ινστρούχτορες του μαρξισμού – που δεν είναι ένας και δύο, αλλά πολλές χιλιάδες. Και δεν μπήκαν τυχαία στην εκπαίδευση, αλλά βάσει σχεδίου, για την άλωση της ελληνικής νεολαίας!
  Συμφωνούμε απολύτως –και επαυξάνουμε!- με το συμπέρασμα των αναγνωστών, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει Εθνική Κυβέρνηση στην Ελλάδα. Δηλαδή, κυβέρνηση Χρυσής Αυγής. Μέχρι τότε, θα τους τρώμε στη μάπα και θα δηλητηριάζουν τις ψυχές των παιδιών μας!https://ethnikismos.net

 24. Αλήθεια νομίζετε οτι δεν φωνάζαμε για τα κακώς κείμενα που γράφετε; Από που το συμπεραίνετε; Νομίζετε οτι τα παιδιά μας δεν παίζουν με αλβανάκια, κλπ.; Ποιός σας είπε οτι δεν θέλουμε να μορφωθούν και τα μεταναστάκια; Διαβάστε όμως ειδήσεις, κοιτάξτε στην πόλη να δείτε πως συμπεριφέρονται διάφορες καινούριες εθνότητες που έχουν έλθει από την Κεντρική Ασία στην Ελλάδα και την Ευρώπη και ίσως ανοίξουν τα μάτια σας. Διαβάστε τι λέει σχεδόν κάθε μέρα ο Ερντογάν που θα υπερασπιστεί όπως δήλωσε , τους ομοεθνείς του στην Ελλάδα, αλλά και τα αδέρφια του τους Αφγανούς και όσους ήρθαν από την Κεντρική Ασία στην Ευρώπη. Γιατί να μην τους υπερασπιστεί στην Κω που όπως λέει είναι δικό τους νησί τουλάχιστον «στην καρδιά τους». Το οτι η Κως ζει από τον τουρισμό και έχει επιβαρυνθεί άδικα σε σχέση π.χ με Ρόδο και άλλα μέρη, και οτι δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να ανέβει ο αριθμός τους το σκέφτεστε; Αλήθεια η λογική είναι δύσκολο πράγμα. Το να μιλάς απλά για αγάπη εύκολο. Πρώτα όμως αγαπάς και προστατεύεις τον τόπο σου, αλλιώς μπορεί τ παραχωρώντας τα πάντα να αυτοκαταστραφείς.

 25. Η συντονιστική επιτροπή, εκπροσωπεί την πλειοψηφία των γονέων και μιλάει εκ μέρους του ΔΣ.
  Εσείς είστε μία πολύ μικρή μειοψηφία που σε όλες τις συνελέυσεις δεν αποτελούσατε ούτε το 10%
  Εκ μέρους ΠΟΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΙΛΑΤΕ?? διότι κανένα σχολείο δεν συμφωνεί μαζί σας, όπως φάνηκε και στη συνάντηση με τον Περιφερειακό.
  Ανθρωπιστές είναι και οι υπόλοιποι γονείς αλλά βλέπουν και λίγο πιό μακρυά ….
  Τί έχετε να απαντήσετε στις ερωτήσεις της επιστολής ?????

 26. την φυματιωση ελονοσια κλπ απο το νησι μας.να πανε στην εκαλη στις βιλες των πλουσιων συριζαιων.μας μαγαρισαν το νησι οι λαθραιοι.

 27. Εσείς κυρίες μου να πάρετε από ένα πακιστανι στο σπίτι να λέει μία γλυκιά και σεξουαλική καληνύχτα σε εσάς και τα παιδιά σας.

 28. Ψεύτικοι «άλλοι» γονείς δε μας πειθετε! Εκτός κι αν σας αρέσει ή ιδέα να βλέπετε 18χρονους Πακιστανους παρέα με τα δωδεκαχρονα κορίτσια σας! Εμείς δεν το γουσταρουμε αυτό,ουτε εσάς!

  • Ρε φίλε μήπως κάνεις και τίποτα άλλο όταν σκέφτεσαι τέτοια πράγματα. Το απολαμβάνεις. Μιλάμε για πολύ άρρωστο μυαλό…

 29. Μένω ήσυχος. Τα παιδιά μας με τέτοια φιλόλογο θα μάθουν να γράφουν έκθεση. Τι νομίζετε; Ότι δεν ξέρουμε; Εσείς βέβαια άμα στραβώσει θα πάρετε το πρώτο καράβι και θα πάτε στο χωριό σας.

 30. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΖΟΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΥΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΙΜΑΤΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ.ΕΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΟΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ Η ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.ΜΑΘΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ,Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΓΡΑΜΜΑ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ,ΙΣΤΟΡΙΑ,ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.