ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Τρικούβερτο γλέντι & ενωτική ατμόσφαιρα στην βασιλόπιτα των Εργαζομένων Δήμου Κω στο ΟΝΕΙΡΟ!

23
4127

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τέτοιο γλέντι σε βασιλόπιτα είχε χρόνια να γίνει…

Από τις καλύτερες συνεστιάσεις-εκδηλώσεις βασιλόπιτας ήταν η σημερινή του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου της Κω στην ταβέρνα ΟΝΕΙΡΟ στο Τιγκάκι.

Σε πολύ ενωτική διάθεση με ελάχιστες αιχμές και προπάντων με πολύ κέφι και χορός οι εργαζόμενοι του Δήμου της Κω έκοψαν την πίτα τους και έστειλαν το μήνυμα της ενότητας με την οποία μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρυσόστομος μαζί με τον π. Ιωάννη Κουτάντο, μεταφέροντας τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου.

Εκ μέρους των εργαζομένων ο Ηρακλής Παχωπός αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη συγκυρία των εργαζομένων με την γενικότερη κυβερνητική πολιτική των περικοπών, των πλειστηριασμών και του κινδύνου απολύσεων.

Από τη Δημοτική Αρχή ζήτησε να λήξει η ιστορία με την καταβολή του επιδόματος γάλακτος και ειδών ατομικής προστασίας.

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Δημήτρης Μανασής μαζί με τις ευχές του για καλή χρονιά και ό τι επιθυμεί ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή την Τρίτη στην επαναληπτική γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο αντίστοιχη με τη σημερινή προσέλευση.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης Μ. Ξυπολυτάς τόνισε ότι οι ίδιες δυνάμεις στη βουλή αλλά και στο δημ. συμβούλιο είναι αυτές που βάζουν εμπόδια στο δικαίωμα της Απεργίας και εκπλειστηριάζουν τα σπίτια των εργαζομένων. Οι ίδιες που αξιολογούν αυστηρά τους υπαλλήλους αν εφαρμόζουν κατά γράμμα αυτές τις πολιτικές με κίνδυνο απόλυσης όπως τόνισε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Ο επικ. της Δίεσης Γ. Ζερβός μαζί με τις ευχές του εξέφρασε την παράκληση να μην πολιτικοποιηθούν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των παρατάξεων μιας και δεν πρόκειται για γενική συνέλευση αλλά για μια εορταστική εκδήλωση των εργαζομένων, οπότε δεσμεύθηκε να περευρεθεί στην γενική συνέλευσή τους την Τρίτη για να καταθέσει τις θέσεις του για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα τόνισε ότι σε αυτές τις αλλαγές που περιέγραψε προηγουμένως ο Η. Παχωπός και οι οποίες επιβάλλονται από πάνω προς τα κάτω ο ρόλος του συλλόγου είναι αυξημένος και πολύ σημαντικός τόσο στην ενημέρωση ζητημάτων που αφορούν μισθοδοσία, σχέσεις εργασίας και ασφαλιστικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και στο δήμο μας υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι επί μήνες απλήρωτοι, έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη, έχουν λάβει εξώδικα κλπ. Που σημαίνει οτι ο σύλλογος πρέπει να είναι ενωμένος και αλληλέγγυος και στα εύκολα και στα δύσκολα. Για όλους εμάς που έχουμε υπηρετήσει από θέσεις ευθύνης η στάση και η συμπεριφορά μας σας έχει πείσει αν σεβόμαστε την ακεραιότητα του υπαλλήλου και την αξιοπρέπειά του. Και δεν πρόκειται να αλλάξουμε πρακτική.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κ. Γ. Κυρίτσης έδωσε με τη σειρά του, τις ευχές του για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ανέτρεξε στις δυσκολίες που περάσαμε με το μεταναστευτικό αρχικά και στη συνέχεια τον σεισμό καταφέρνοντας να σταθούμε όρθιοι. Όποιος επιστρέψει σε αυτά τα γεγονότα και εκείνες τις δραματικές στιγμές θα καταλάβει τι τράβηξε η μηχανή του δήμου για να σταθεί το νησί όρθιο. Με προσωπικό και μηχανήματα από τις Κοινότητες στην πόλη για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη ανάγκη από όλους του εργαζόμενους του Δήμου, υπηρεσίες επιχειρήσεις, οργανισμούς μέχρι τους βρεφονηπιακούς που κράτησαν τα παιδιά των εργαζομένων για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Από εμένα προσωπικά και όλη την κοινωνία της Κω σας οφείλεται ένα μεγάλο ευχαριστώ το οποίο το ακούω καθημερινά, τόνισε ο Δήμαρχος με τους εργαζόμενους να χειροκροτούν (όπως χειροκροτήθηκαν επίσης προηγουμένως και όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων). Όπως και ένα μεγάλο ευχαριστώ που παρά τη μείωση του προσωπικού προσπαθούμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο, γιατί αν πάτε σε άλλες περιοχές και δήμους που δεν έχουν το πρόβλημα που έχουμε εμείς θα δούμε ότι ο δήμος Κω με τη δική σας συμμετοχή είναι πολύ μπροστά σε όλα τα επίπεδα. Μην περιμένετε να ακούσετε αντικυβερνητικές κορώνες ούτε αυτά τα οποία κάνει η κυβέρνηση εναντίον των εργαζομένων δεν είναι δουλειά μας. Η χώρα περνάει μεγάλη κρίση εδώ και χρόνια και σε αυτή την κρίση ματώνουμε όλοι με περικοπές μισθών κλπ, όμως οφείλουμε για τους εαυτούς και τα παιδιά μας να σταθούμε όρθιοι.

Δεν είναι τυχαίο -συνέχισε ο δήμαρχος- όταν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα όταν το ελληνικό κράτος δεν έχει κάνει ακόμα ένα βήμα, οι υπηρεσίες του δήμου τελείωσαν τις μελέτες για τα σχολεία και σε λίγο θα εγκατασταθούν οι ανάδοχοι για να αποδώσουμε στην κοινωνία τα σχολεία. Κάποιοι εργάστηκαν περισσότερο απ’ όσο έπρεπε. Η ευαισθησία και η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ σας είναι ότι σημαντικότερο. Απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου είναι να αποδοθούν σε χρήματα οι ποσότητες γάλακτος και τα ατομικά είδη (που ανέφερε προηγουμένως ο Η. Παχωπός). Με την δήμαρχο να καταλήγει με νόημα (και αιχμή) ότι από τον δήμο δεν έχασε ποτέ κανένα και μήνυμα προς όσους έχουν πρόβλημα ή θέλουν να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα όπως τόνισε: «ο μη εργαζόμενος, μηδέ εσθιέτω»…. (και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…) «να είμαι ξεκάθαρος για να σας βλέπω στα μάτια την επομένη… Θα πούνε κάποιοι πάλι ότι ο δήμαρχος είναι κακός και σκληρός, δεν σας χαιδεύω τα αυτιά σας ξέρω όλους έναν-έναν από παιδιά και ξέρω ότι έχετε δυνατότητες και δουλεύετε ας έρθει έστω και ένας να μου πει ότι δουλεύει περισσότερο από τους υπαλλήλους του δήμου… Έστω ένας, τότε εγώ την επομένη θα βγω και θα πω «ναι. δεν δουλεύουν οι υπάλληλοι, αλλά επειδή σας ξέρω όλους που είστε, πότε είστε και σε ποιες ώρες είστε, δεν πιστεύων να υπάρχει ένας που να πει κακό λόγο».

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Κω κάλεσε όλους τους εκπροσώπους των παρατάξεων να σταθούν στο πλευρό των εκπροσώπων των εργαζομένων για να κόψουν απο κοινού την βασιλόπιτα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης: ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Α. Κρητικός, οι αντιδήμαρχοι Η. Σιφάκης, Ε. Παπαχρήστου, Θ. Μουζουράκης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Μ. Ζερβός, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Β. Πη, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Σ. Μαλιλής, οι δημ. σύμβουλοι Σ. Πης και Ι. Φάκκος η Τοπ. σύμβουλος Π. Κάννη, ο αναπληρωτής επικ. του Οράματος Γ. Φραγκούλης και μεγάλος αριθθμός εργαζομένων απ’ όλες τις υπηρεσίες γεμίζοντας τους χώρους του καταστήματος.

Ακολούθησε ένα πραγματικά τρικούβερτο γλέντι με την πολύ ανεβασμένη ορχήστρα με την Βιβή Φυσίκα στο τραγούδι, τον Κώστα Μπογατίνη στο μπουζούκι και τον Νάσο Σταυριανό στα πλήκτρα, ενώ ανέλαβαν δράση και όλα τα ταλέντα των εργαζομένων στο χορό και στο τραγούδι σε μια πάρα πολύ κεφάτη και ξεσηκωτική εκδήλωση…

Οι τυχεροί που κέρδισαν τα τρία φλουριά με δύο μέρες άδειας έκαστος/η (με κλήρωση από τον π. Χρυσόστομο) ήταν οι:

Ηλίας Ζήκας, Χαρούλα Κώστογλου και Γεράσιμος Πουλημάς

 

 

23 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΙΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΓΑΔΑΡΟ .Η ΟΥΡΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

 2. ΘΑ ΤΑ ΣΚΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΝΤΑΓΚΑ ΝΤΑΓΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΕΠΗΣΟΥ ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

 3. να μάθει πρώτα πως να συμπεριφέρεται στους υπαλλήλους και στους πολίτες και μετά να μιλά για ενότητα. Άλλαξε ο μανωλιώς και έβαλα τα ρούχα του αλλιώς. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος…. Υπομονή κάνουν όλοι, υπάλληλοι και μη….Καλή χρονιά σε όλους…

 4. Τη να πείς. ..Κρίμα. ..Πολύ Κρίμα. …Δέν έχω λόγια. ..Είσαστε γελ…Η ΕΛΛΑΔΑ μας Πεθαίνει. ΔΥΣΤΥΧΏΣ Καί Εμείς πίνουμε και γλεντάμε….

 5. ΈΛΕΟΣ. ..ΈΧΕΙ ΤΌΣΟΥΣ ΥΠΑΛΛΉΛΟΥΣ Ο ΔΉΜΟΣ ΜΑΣ…ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΊ. …ΈΛΕΟΣ. ..Η ΚΏΣ ΠΕΘΆΝΕΙ ΑΠΌ ΜΈΡΑ ΣΕ ΜΈΡΑ. ..ΞΥΠΝΉΣΤΕ. …

 6. Τόσους υπαλλήλους έχει ο ΔΉΜΟΣ , εγώ ζαλίστηκα, και οι μόνοι που περισσεύουν και δεν μπορούμε να πληρώνουμε είναι οι 13 του ΔΗΡΑΣ. έλεος ρε Κυριτση .

  • Να δουλεψουν να πληρωθουν οπως ολοι.Αυτο ειναι το προβλημα.Οι κυριοι αυτοι απλα θελουν να καθοντε και να τους στελνουν τα λεφτα σπιτι.Καταλαβες?

 7. Τοσοι και αλλοι τοσοι εδω και πααρα πολλά χρονια ψηφοφοροι προηγουμενων και συνεχιζουμε δεν ειναι καινουργιοι

 8. ΡΕ ΞΕΥΤΗΛΙΣΜΕΝΟ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣΚΑΤΑ ΕΒΛΕΠΕΣ; ΤΗΝ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ ΕΙΧΑΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΚΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ. ΤΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΑΝΕ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝΕ. ΜΑΛ@ΚΙΣΜΕΝΟ

 9. Άμα όλα τα χαμόγελα είναι αληθινά τότε οι υπάλληλοι του Δήμου είναι ευτυχισμένοι, να είναι πάντα έτσι χαρούμενος και ευτυχισμένος όλος ο κόσμος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.