ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Έκτακτη αλλαγή προγράμματος κ. Ναθαναήλ για χειροτονία κ. Χρυσοστόμου στο Φανάρι| Ο Εσπερινός του Αγ. Χαραλάμπους στο Αεροδρόμιο | π. Ιωάννης: Ο Σεβασμιώτατος στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον Πρωτοσύγκελλό μας

6
2542

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς την χοροστασία τελικά του Σεβασμιωτάτου ο οποίος αναχωρεί εσπευσμένα τελικά με  τον Θεοφιλέστατο Εψηφισμένο Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου κ. Χρυσόστομο για το Φανάρι όπου θα τελεστεί την Κυριακή η χειροτονία του, εψάλη απόψε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους στο γραφικό εξωκλήσι του Αεροδρομίου.

Τον εσπερινό τέλεσαν από κοινού οι πατέρες της περιοχής: π. Διονύσιος, π. Ιωάννης, π. Ηλίας, π. Αντώνιος και π. Νικόλαος, με τον χορό ιεροψαλτών της περιοχής, παρουσία του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχου Δ. Χούπη, του στρατιωτικού Διοικητή, του πρ. Κοινοτάρχη Αντιμάχειας Η. Τάλλαρου και πολλών προσκυνητών.

Τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μετέφερε στην ομιλία του ο π. Ιωάννης Περαντωνάκης τονίζοντας τον λόγω της έκτακτης αλλαγής του προγράμματός του μετά το χαρμόσυνο μήνυμα της εκλογής του Θεοφιλέστατου Εψηφισμένο Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου κ. Χρυσόστομο. Ο π. Ιωάννης τόνισε επίσης την ξεχωριστή τιμή και χαρά για την Κω να έχει τρεις Μητροπολίτες Κωακής καταγωγής (κ. Ναθαναήλ, κ. Χρυσόστομο και κ. Ιερεμία Ελβετίας). «Η εκλογή του Πρωτοσυγκέλλου μας στην θέση του Μητροπολίτη οφείλεται στην επιμονή και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου μας κ. Ναθαναήλ ο οποίος με όλες του τις δυνάμεις τον στήριξε και τον προώθησε στην ιερά σύνοδο του Πατριαρχείου. Ο άνθρωπος που ξέρει να αγαπά και να σκορπίζει αγάπη σε όλα τα σημεία του ορίζοντα. Δεν έχει κακία με κανέναν και όλους τους αγαπά», συμπλήρωσε  ο π. Ιωάννης

Ευχήθηκε επίσης στον Αερολιμενάρχη σε όλο το προσωπικό του Αεροδρομίου και σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, ο Άγιος Χαράλαμπος να τους προστατεύει και να μην έχουμε ποτέ κανένα δυστύχημα.

Αναφέρθηκε ακόμα στον θαυμαστό βίο του Ιερομάρτυρα Αγίου Χαραλάμπους τονίζοντας τον μαρτυρικό θάνατό του σε ηλικία 113 ετών θυσιαζόμενος για την αληθινή πίστη της αγάπης. Παρότι στην εποχή μας σήμερα ο κόσμος έχει χάσει τον προσανατολισμός «ο Θεός έχει ανθρωποποιηθεί και ο άνθρωπος έχει θεοποιηθεί. Δεν ξέρει τι θέλει και τι ζητά». Λένε κάποιοι γιατί να βαφτίζονται από πολύ μικροί και να μην έχουν το δικαίωμα επιλογής θρησκείας λες και δεν έχουν την ελευθερία ή το αυτεξούσιο να την αλλάξουν αν βρουν ότι τους εκφράζει κάτι άλλο. Με την ίδια λογική τους επιβάλλεται η πατρίδα ή η μητρική τους γλώσσα…

Βιογραφία
Ο Άγιος Χαράλαμπος ήταν ιερεύς στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας και έζησε επί αυτοκρατορίας του Σεπτιμίου Σεβήρου (193 – 211 μ.Χ.). Όταν το έτος 198 μ.Χ. ο Σέβηρος εξαπέλυσε απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος της Μαγνησίας Λουκιανός, συνέλαβε τον Άγιο και του ζήτησε να αρνηθεί την πίστη του. Όμως ο Άγιος όχι μόνο δεν το έκανε αυτό, αλλά αντίθετα ομολόγησε στον έπαρχο την προσήλωσή του στον Χριστό και δήλωσε με παρρησία ότι σε οποιοδήποτε βασανιστήριο και να υποβληθεί δεν πρόκειται να αρνηθεί την πίστη της Εκκλησίας. Τότε η σκοτισμένη και σαρκική ψυχή του Λουκιανού επέτεινε την οργή της και διέταξε να αρχίσουν τα φρικώδη βασανιστήρια στο γέροντα ιερέα. Πρώτα τον γύμνωσαν και ο ίδιος ο Λουκιανός, παίρνοντας το ξίφος του προσπάθησε να πληγώσει το σώμα του Αγίου. Όμως αποκόπηκαν τα χέρια του και έμειναν κρεμασμένα στο σώμα του Ιερομάρτυρα και μόνο ύστερα από προσευχή του Αγίου συγκολλήθηκαν αυτά πάλι στο σώμα και ο ηγεμόνας κατέστη υγιής. Βλέποντας αυτό το θαύμα του Αγίου πολλοί από τους δημίους πίστεψαν στον αληθινό Θεό.

Με το ζόφο στο νου και με τη θηριωδία στην καρδιά, ο έπαρχος έδωσε εντολή να διαπομπεύσουν τον Άγιο και να τον σύρουν διά μέσου της πόλεως με χαλινάρι. Τέλος, διέταξε τον αποκεφαλισμό του Αγίου, ο οποίος με το μαρτύριό του έλαβε το αμαράντινο στέφανο της δόξας σε ηλικία 113 ετών.

Μετά το πέρας του εσπερινού η ενοριακή αδελφότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αντιμάχειας πρόσφερε λουκουμάδες ενώ αίσθηση προκάλεσαν για άλλη μια χρονιά οι πάρα πολλοί άρτοι που προσφέρθηκαν στον Άγιο Χαράλαμπο (προστάτη και των λεσπέρηδων της περιοχής).

  • Όπως ανακοίνωσε εγκαίρως η Ιεράς Μητρόπολις η εορτή του Αγ. Χαραλάμπους μεταφέρεται μια μέρα νωρίτερα λόγω του ότι η 10η Φεβρουαρίου είναι Ψυχοσάββατο.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΟΛΛΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΗΜΕΡΟΝΗΝΙΕΣ ΣΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ………….. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ 4 ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ

  2. ΑΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ… ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ!

    Στόχος «αγνώστων» αναρχοκομμουνιστών έγιναν δύο Ιεροί Ναοί του Βόλου.Κατ’ αρχάς, Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Βόλο, όπου οι παρακρατικοί πέταξαν κόκκινες και πράσινες μπογιές στην είσοδο του ναού, κι έγραψαν στην είσοδο του ναού με σπρέι το σύνθημα “ο ελληνορθόδοξος όχλος δίνει όπλα στα χέρια των φασιστών”.
    Εν συνεχεία, προφανώς οι ίδιοι δράστες πέταξαν κόκκινη και πράσινη μπογιά και στην εκκλησία της Ανάληψης, όπου έγραψαν κι ένα απειλητικό σύνθημα με ροζ σπρέι.Ο Βόλος είναι πόλη επαρχιακή και στις επαρχιακές πόλεις οι αναρχοκομμουνιστές είναι «μετρημένα κουκιά», άρα ο εντοπισμός τους δεν είναι δύσκολος. Πρέπει εδώ και τώρα να συλληφθούν και να τους κοπούν τα κουλάδια σύριζα!

  3. Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΑΡΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΛΟΥΤΡΙΕΣ ΤΟ ΨΥΧΟΣΑΒΑΤΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΟΣΑ ΚΟΛΥΒΑ ΕΠΙ ΤΟΣΟ»»’ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΝΑ ΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΠΛΩΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ