ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Σε μια σεμνή και πολύ διακριτική τελετή ο ΝΑΣ Κω τίμησε τη μνήμη των 3 πεσόντων στα Ίμια & των 3 Αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους στην Κίνναρο προ διετίας

1
1983
Συνεργάτης aegeanews.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

22 χρόνια μετά την ηρωική θυσία των τριών αξιωματικών του πολεμικού μας ναυτικού στα Ίμια ο Ναυτικός Σταθμός Κω -όπως κάθε χρόνο- τίμησε τη μνήμη τους με μια σεμνή τελετή στο χώρο όπου βρίσκονται οι προτομές τους στην είσοδο των γραφείων των Διοικήσεων του ΝΑ.Σ και του Λιμεναρχείου Κω.

Το μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των τριών νέων, οι οποίοι θυσιάστηκαν υπέρ Πατρίδος, τον Ιανουάριο του 1996, στα Ίμια,τέλεσαν Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως: ο Γεν. Αρχιερατικός π. Ιωάννης ο π. Σακελλάρης και ο π. Αναστάσιος (ως γνωστόν ο Σεβασμιώτατος απουσιάζει στο Φανάρι για την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσοστόμου) παρουσία σύσσωμων των τοπικών αρχών: του Επάρχου Γ. Χαλκιδιού, του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση, του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου Δ. Χούπη, του πρ. Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχου Σ. Σεργεντάνη, του Προέδρου του ΔΣ Α. Κρητικού, της επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, ο επικ. της Κως Αγάπη μας Αρ. Παυλίδης, περιφερειακών, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των ένστολων αρχών και φορέων.

Για τους τρεις ήρωες του πολεμικού μας ναυτικού: υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό, καθώς και για τους τρεις αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού που έχασαν τη ζωή προ διετίας από συντριβή του ελικοπτέρου στην Κίνναρο: Αναστάσιο Τουλίτση κυβερνήτη, υποπλοίαρχο, Κωνσταντίνο Πανανά συγκυβερνήτη, υποπλοίαρχο και Ελευθέριο Ευαγγέλου ναυτίλο ανθυπασπιστή, αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια, ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω ΙΓ Καρδαράς, ο οποίος τόνισε το χρέος μας να τιμάμε τους ήρωες της Πατρίδος μας και στην υποχρέωσή μας να υπερασπιζόμαστε και την τελευταία πέτρα του εδάφους της.

Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη, όχι μόνο των παιδιών αυτών, αλλά και όλων, όσοι προσέφεραν τη ζωή τους για την Ελλάδα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χρωστάτε
    και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
    θα ‘ρθούνε, θα περάσουν.
    Κριτές, θα μας δικάσουν
    οι αγέννητοι, οι νεκροί.
    Κωστή Παλαμά,Η λειτουργία δεν τέλειωσε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ