Η Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο Κω απαντάνε με έργα «Στον Διαγωνισμό εκτός από την οικονομική προσφορά λαμβάνονται υπόψη ο χρόνος παράδοσης & ο βαθμός συμμόρφωσης στη μελέτη»

11
707

ΘΕΜΑ : “Η Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο Κω απαντάνε με έργα.”

Οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις για την αναμονή επιβατών στο λιμάνι της Κω, είναι μια πραγματικότητα.

Αυτή η πραγματικότητα ενοχλεί όμως κάποιους, γιατί πολύ απλά θυμίζει ότι οι ίδιοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα τα προηγούμενα χρόνια.

Επί της ουσίας και για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις:

Η αξιολόγηση των προσφορών για την εγκατάσταση έγινε σε ευρεία κλίμακα, δεν ήταν κριτήριο μόνο η οικονομική προσφορά. Στα κριτήρια συμπεριλαμβάνονταν, σύμφωνα με την προκήρυξη:

α. Ο χρόνος παράδοσης των προς προμήθεια ειδών (ποσοστό βαρύτητας 20%).

β. Ο βαθμός συμμόρφωσης με τα απαιτητά κριτήρια της μελέτης (ποσοστό βαρύτητας 30%).

γ. Το ποσό της οικονομικής προσφοράς του αναδόχου (ποσοστό βαρύτητας 50%).

Με αυτόν τον ξεκάθαρο τρόπο προέκυψε ο ανάδοχος για την προμήθεια της αίθουσας και για τον λόγο αυτό δεν υπήρξε καμία ένσταση από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Η όλη διαδικασία έγινε με πλήρη κριτήρια διαφάνειας και με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας.

Το μόνο που επιτυγχάνει η ανακοίνωση του Οράματος με τις μπαρούφες και τις καταγγελίες του αέρα, είναι να προσβάλλουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, μια και η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Προσβάλλουν το Δήμαρχο Νισύρου κ. Κορωναίο, καταξιωμένο και διαπρεπή επιστήμονα, τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καλούδη από την εμπειρία του οποίου στη δημόσια διοίκηση μαθαίνουμε όλοι και τον Λιμενάρχη κ. Γιαλελή που αποτελεί υπόδειγμα ευπρέπειας και καθήκοντος.

Το λιμάνι της Κω απέκτησε μια νέα υποδομή για την αναμονή των επιβατών, μια σύγχρονη και κλιματιζόμενη αίθουσα αναμονής που αναβαθμίζει την εικόνα του νησιού μας.

Πόση ευτέλεια, νοσηρότητα και μικρότητα διαθέτουν κάποιοι για να προσπαθούν να μηδενίσουν αυτό το έργο και να ρίξουν λάσπη;

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.

Η Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο δίνουν λύσεις σε προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν, απαντάνε με έργα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΟΨΕ ΤΙΣ ...ΛΑΚΙΕΣ ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΓΝΟΙΑ

    ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΑΠΟΡΙΨΕΙ . ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ.

  2. Φασισταρια,και τον γραν-παπα,να κανεις στο νησι,ο κοσμος σας εχει σιχαθει.

    Εχετε διαλυσει το νησι παντελως.Αχρηστοι,ανικανοι,χαραμοφαηδες,ολοι στον δημο.Ο καιρος που θα απελευθερωθεί το νησι από το φασισμο σας,ειναι τοσο κοντα,που θα φυσατε και δεν θα κρυωνει.Παλιοπραματα.

  3. ΣΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΡΟΥΦΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΑΚΙ ΣΑΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΥΦΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ

  4. ΟΚ. Είσαι μέλος σε ένα διοικητικό συμβούλιο και σου λένε: έχουμε τρεις πρόσφορες. 2, 3 και 5 ευρώ.
    ψηφίζουμε την εταιρεία που έδωσε προσφορά τα 3 ευρώ και όχι τα 2 ευρώ. Παγκόσμια ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ.
    Δύο πράγματα παίζουν………..
    ή δεν συνεδρίασε ποτέ το συμβούλιο………..
    ή δεν περίμεναν ότι η Ρούφα θα ανακαλύψει την πατάτα τους.

  5. Μην κανείς δωρεάν σεμινάρια στους «αχρείους» για το πως στήνονται οι διαγωνισμοί και «νόμιμα» παίρνει τη δουλειά ο δικός μας και ας πληρώσουν οι δημότες το επιπλέον κόστος.

  6. Πως γίνεται να κανείς ενα διαγωνισμό κα8 να μην το παίρνεις απο τον πιο φθηνό; Στους όρους δεν έβαλαν τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει και τον μέγιστο χρόνο παράδοσης; Πως μοριοδοτούν τον χρόνο παράδοσης και τις προδιαγραφές με 50% όταν αυτά είναι υποχρεωτικοί όροι ;

  7. Ο δικός τους τα είχε ετοιμαπαραδοτα και φωτογράφισαν την δίκη του κατασκευή για αυτό έδωσαν πριμ 50% σε αυτά τα 2 κριτήρια. Είμαι σίγουρος όμως ότι αυτος ο διαγωνισμός είναι παράνομος και οι υπάλληλοι που υπογράφουν φέρουν και αυτοί σοβαρές ευθύνες!

  8. "...από την εμπειρία του οποίου στη δημόσια διοίκηση μαθαίνουμε όλοι..."

    «είσαστε πολύ αστείοι ή πολύ άσχετοι;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ