ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Έν. Αστυνομικών Κω: ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΟΡΙΟ… Πάνω από 10 περιπολικά καθηλωμένα… Διακόπηκε η χορήγηση καυσίμων λόγω μεγάλης οφειλής… Διακόπηκε η σίτιση στα κρατητήρια… Μόνο σε hot spot – ΠΡΟΚΕΚΑ εξοφλούνται άμεσα

34
12881

Κως, 30 Απριλίου 2018

Προς: κ. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα

Κοιν.: α) Βουλευτές Νομού Δωδ/νήσου

β) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

γ) Μ.Μ.Ε

Κύριε Αρχηγέ

Δυστυχώς η Β’ Δ/νση Αστυνομίας Δωδ/σου λόγο της οικονομικής κατάστασης έχει αφεθεί στο έλεος της , με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να στενάζουν και οι συνάδελφοι μας να υποφέρουν τόσο στη Κω, όσο και στη Κάλυμνο, τη Λέρο και την Πάτμο.

Δεν είναι κρυφό ότι:

 1. Πάνω από δέκα (10) περιπολικά αυτοκίνητα (από τα λίγα που έχουμε) βρίσκονται επί μήνες καθηλωμένα με βλάβες σε συνεργεία της νήσου Κω λόγω έλλειψης κονδυλίων και πιστώσεων για την συντήρηση-επισκευή τους. Οι οφειλές της Υπηρεσίας δε προς τους ιδιοκτήτες των συνεργείων ανέρχονται στις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν και να μας πετούν έξω.

 1. Η χορήγηση καυσίμων (πετρελαίου κίνησης) στα περιπολικά οχήματα διακόπηκε λόγω μεγάλης οφειλής της Υπηρεσίας προς την επιχείρηση-πρατήριο.

 1. Εδώ και καιρό έχει μειωθεί στο ελάχιστο η πραγματοποίηση ακτοπλοϊκών μεταγωγών κρατουμένων από τη νήσο Κω, λόγω έλλειψης χρημάτων, ενώ τα ταξιδιωτικά γραφεία του νησιού σταμάτησαν τις πιστώσεις λόγω μεγάλων οφειλών της Υπηρεσίας προς αυτούς. Αποτέλεσμα είναι να στοιβάζονται οι κρατούμενοι στα κρατητήρια των Υπηρεσιών της Β’ Δ/νσης Αστυνομίας Δωδ/σου επί αρκετές εβδομάδες, κάποια εκ των οποίων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις κρατητηρίου λόγω βασικών ελλείψεων (τουαλέτα κ.λπ.). Η κατάσταση αυτή δεν είναι ιδανική για τους κρατούμενους και έτσι δημιουργούνται προβλήματα κατά την κράτησή τους και δυσχέρεια διαχείρισής τους.

 1. Οι ιδιώτες (ιδιοκτήτες εστιατορίων) που έχουν αναλάβει την τροφοδοσία των κρατουμένων στα κρατητήρια, σταμάτησαν την χορήγηση σίτισης καθόσον κάποιοι από αυτούς είναι απλήρωτοι πέραν της διετίας.

 1. Κατά τις υπηρεσιακές μετακινήσεις του προσωπικού με Φύλλο Πορείας (δικαστήρια, μέτρα τάξης-ασφαλείας, κ.λπ.) οι συνάδελφοι δεν λαμβάνουν από την αρμόδια Διαχείριση τα οδοιπορικά τους έξοδα με αποτέλεσμα να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

 1. Καίτοι έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και η άφιξη τουριστών στο νησί της Κω, δεν έχει προβλεφθεί ακόμα η ενίσχυση με προσωπικό στο (Α) Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» καθώς επίσης (Β) στο Γ.Ε.Δ. Λιμένα Κω / Τμήματος Ασφαλείας Κω.

Κύριε Αρχηγέ

Ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω και επιβαρύνουν την κοινωνία και τους επισκέπτες της Κω, οι μόνες τακτοποιημένες πιστώσεις οι οποίες εξοφλούνται άμεσα και χωρίς κώλυμα είναι όσες αφορούν το Κ.Υ.Τ. ΚΩ (HOT SPOT) και το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Κω, όπως επίσης η ενίσχυση των εν λόγω Υπηρεσιών με προσωπικό πραγματοποιείται κανονικά και χωρίς κώλυμα.

Εύλογα λοιπών γεννούνται στο μυαλό των συναδέλφων μας τα παρακάτω ερωτήματα:

 • Υπάρχει τελικά πλεόνασμα;

 • Πως δίδονται μερίσματα;

 • Πως γίνονται φορολοταρίες όταν δε μπορούν να πληρωθούν οι τρέχουσες και πάγιες ανάγκες των Υπηρεσιών σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, συντήρηση-επισκευή αυτού και μετακινήσεις προσωπικού;

 • Γιατί φθάσαμε στο σημείο να γίνουμε ΕΠΑΙΤΕΣ προς τους ιδιώτες-προμηθευτές προκειμένου να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες με ότι αυτό συνεπάγεται;;;

 • ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΟΡΙΟ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος ΓΕΩΡΓΙΟΥ Παναγιώτης

Τηλ. 6944880314 Τηλ. 6979092932

34 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλά εσείς ακόμα δεν καταλάβατε ότι είμαστε πτωχευμένης χώρα. Τα λεφτά για το hot spot τα στέλνει η Ευρώπη γι αυτό πληρώνονται όλα στην ώρα τους

   • τα στρουμφάκια πράγματι περπατάνε , αλλα οι αστυνομικοί δεν είναι στρουμφάκια αλλα δημόσιοι υπάλληλοι , στους οποίους το κράτος πρέπει να δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους αλλιως τη στρουμφίσαμε……….

 2. Μπράβο στον κύριο Κυδωνάκη που βγαίνει και τα λέει έξω από τα δόντια. Επιτέλους ας καταλάβουν κάποιοι ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν με ευχολόγια και ας τα θυμηθούν ξανά όταν θα έρθει η ώρα.

 3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ!
  Αίσχος, ψεύτικο το πλεόνασμα, αδιαφορία για τον Έλληνα πολίτη, εχθρική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων.
  Μόνο ενδιαφέρον της κυβερνήσεως οι μετανάστες και οι λαθρομετανάστες. Στην επικείμενη πολεμική αναμέτρηση όμως με την Τουρκία οι Έλληνες θα υπερασπισθούν την Πατρίδα. Τελικά οι Έλληνες βιώνουν το ρατσισμό της Κυβέρνησης σε όλο του το μεγαλείο, και ας ψήφισαν ό,τι αντιρατσιστικούς νόμους ήθελαν για να μας φιμώσουν.

 4. Καλά, που βρίκονται οι «λεφταράδες» του νησιού μας με τις βίλες, τα κότερα και τα ταξίδια; Τα συνεργεία που πας για μια βίδα και πληρώνεις το μισό αμάξι. Οι «μεγαλοξενοδόχοι» με τις πληρότητες στό 100%, δεν τους περισεύει κάτι; Κάνουν ανακαινήσεις, που πάνε όλα αυτα τα υλικά; Εμείς να τους βοηθήσουμε και αυτοί να έρθουν άμεσα αρωγοί στην ανάγκη μας, πολλές φορές από εγκληματικές πράξεις σε βάρος μας, της περιουσίας μας και των οικογενειών μας.
  Άκου, δεν έχουν περιπολικά!!! Δεν πάμε καλά.
  Βέβαια οι φίλοι Αστυνομικοί φταίνε και σε πολλά. Αλλάξτε μας τα φώτα, όλους μας, στους ελέγχους για παρανομίες, τροχαία συμπεριφορά, δώστε προστήματα δίκαια μεν αλλά και στο κεφάλι, για να ξυπνήσουμε τελικά.

 5. Αποδείχθηκε ότι κοροϊδεύει τους δανειστές κοροϊδεύει και τον ελληνικό λαό!! Παρουσιάζει πλαστά οικονομικά στοιχεία και από την άλλη είναι ο χείριστος κακοπληρωτής!! Μόνο ένας συριζαιος τα καταφέρνει τόσο καλά.

 6. ΑΣ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ …ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΙΧ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ(ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ,ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ).

 7. η Μακακία φιλαράκο σε έχει βαρέσει στο κεφάλι;; ας σταματήσουν τα περιπολικά να κάνουν άσκοπες βόλτες μόνο και μόνο για να πουλάνε μούρη στα κοριτσάκια και στις τουριστριες για να τους μένει βενζίνη.Και όσο για τον Δήμο εδώ δεν έχει για τα δικά του οχήματα θα βάλει και στα περιπολικά;; που ζείτε κάποιοι σε πελάγη ευτυχίας;;

 8. χαχαχα ευρωπαικο χρημα? ολα για τους λαθραιους πληρωνονται απο τον κρατικο προυπολογισμο.απο το υεθα.

  απο τους φορους των ελληνων των μαλακων που ψηφιζουν!

 9. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΛΠ.ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ!!

 10. ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΟΜΟΕΘΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ;

  Με πρωτοφανή αγριότητα έσφαξαν 33χρονο Πακιστανό ομοεθνείς του προχθές το βράδυ στον Ασπρόπυργο.
  Οι πολλαπλές μαχαιριές που δέχτηκε δείχνουν και το μίσος που έτρεφαν για το θύμα.
  Το βράδυ του Σαββάτου στη θέση “Ρουπάκι” Ασπροπύργου, ο 33χρονος Πακιστανός συναντήθηκε με δυο ομοεθνείς του για να λύσουν οικονομικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους. Μετά από έντονη λογομαχία, ο 33χρονος δέχθηκε δεκάδες μαχαιριές στο πρόσωπο και το σώμα με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός. Κατόπιν, οι δυο δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ αναζητούνται από τις Αρχές. Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις ενώ προανάκριση διεξάγει η Δ.Α.Α.Αυτά, για τους «ξεφτίλες» που τολμούν να κατηγορήσουν τους εθνικιστές της περιοχής για δολοφόνους. Οι ίδιοι σκοτώνονται μεταξύ τους γιατί τα χαλάνε στη μοιρασιά! Τι δεν καταλαβαίνετε; https://ethnikismos.net/2018/04/30/%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B1-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%83/

 11. 2.900 «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΜΠΟΥΚΑΡΙΣΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ! ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ;

  Η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα hotspots των νησιών, αλλά και το γεγονός ότι όσοι μπουκάρουν στην χώρα των «ανοιχτών συνόρων» από τα χερσαία σύνορα δεν υπάγονται στην συμφωνία Τουρκιάς – Ε.Ε. (άρα δεν υπάρχει καμμιά περίπτωση να επιστραφούν στην Τουρκιά…), έχουν οδηγήσει πολλά «προσφυγάκια» να καταφεύγουν σ’ αυτό το… μονοπάτι.Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του ΟΗΕ μόνο τον Απρίλιο πέρασαν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα 2.900 «προσφυγάκια», αριθμός που αντιστοιχεί στο ήμισυ του συνολικού αριθμού αφίξεων στη χώρα μας το 2017.Όπως δήλωσε δε ο δήμαρχος της Ορεστιάδας: «Τα πράγματα είναι στο όριο να ξεφύγουν τελείως από τον έλεγχο. Έρχονται περισσότεροι από αυτούς που μπορούμε να καταγράψουμε. Η κυβέρνηση έστειλε επιπλέον 120 αστυνομικούς αλλά αυτό είναι προσωρινό μέτρο και δεν αρκεί. Η Frontex πρέπει επίσης να παρέμβει».https://ethnikismos.net/2018/04/30/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9-%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF-2/

 12. 2.900 «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΜΠΟΥΚΑΡΙΣΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ! ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ;

  Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά παλαιότερα hotspots αλλά και να επεκτείνει τη χωρητικότητα των ήδη υπαρχόντων.
  Από την άλλη μεριά, ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ δήλωσε πως «είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Όλα είναι υπό έλεγχο», εννοώντας προφανώς ότι θα ανοίξουν και νέα hotspots. Ποια; Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που κατήργησε προ ολίγων μηνών ο Καμμένος!
  (ΥΓ): Αλήθεια, στον Έβρο υπήρχε κάποιος φράχτης. Υπάρχει ακόμα ή τον γκρέμισαν εν κρυπτώ οι Τσιπροκαμμένοι;https://ethnikismos.net/2018/04/30/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9-%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF-2/

 13. Μειωστε τις μετακινησεις της Δευακ και δωστε . στη Δευακ με υπερησιακα αυτοκινητα οικογενειακος ψωνια απο σουπερ μαρκετ , ιδιωτικες μεταφορες , για ψαρεμα, , εχουμε βαρεθει να τους βλεπουμε να πινουν καφεδες σε ωρα δουλειας κτλ

 14. Στον αντίποδα ο «εθελοντής» κος είναι αυτός που λαμβάνει 1000 ευρώ (επί 12 μήνες επί 5 χρόνια μας κάνουν 60.000) μισθό ως πρόεδρος …(που δεν συνεδριάζει ποτέ), αποζημιώνεται για την συμμετοχή του στο δ/σ της ΚΕΠΑΠΥΑΣ και…. επί τη ευκαιρία της δημοτικής του θητείας θεώρησε καλό να πουλήσει και οικογενειακό κτήμα προς 60.000 ευρώ!

  Αυτό είναι πολιτικό ποινικό μητρώο! Μιλάτε ακόμα;

 15. Αυτό το κράτος πάντα στις πλάτες του αστυνομικού, του υπαλλήλου, της επιχείρησης, του προμηθευτή, του δημότη και κατά τα άλλα..υπερπλεόνασμα..!!!
  Ας πάψει η κοροϊδία επιτέλους..

 16. Αυτο το μπετο που εγραψε οτι τα περιπολικα κανουν βολτες για τα κοριτσακια κτλ οταν μπει ο γυφτος σπιτι του κ το σηκωσει ολο μην παρει την αστυνομια….θα ειναι με τα κοριτσακια! Ας κανει ιου ιου ιου ιου μονος του να φοβηθουν να φυγουν!!!! Ολα τα ξερετε καραγκιοζοπαιχτες……

  • μαλλον εσυ κοιμασαι τον υπνο του δικαιου εχουν διαλυσει την κω σε διαρρηξεις και δεν πιασανε κανεναν ….μονο κατι παρανομους μεταναστες και τιποτα ψιλολογια…βαριουνται να κουνηθουν και δεν ειναι απο καυσιμα…

 17. Α ρε φιλε στον δημο δουλευεις;;; Μπηκες αξιοκρατικα κ εσυ ε κ εχεις κ αποψη;;πες το ρε φιλε κ εγω νομιζα οτι εισαι της οικοδομης!!!

 18. Τσουβαλάτε Πόσο ηλίθιος παίζει να είσαι.Αν περιμέναμε από τα Μπατσάκια να μας σώσουν τότε μπορεί και να είχες δίκιο. Τώρα όσο για τους Γύφτους όπως και εσύ σε προκαλώ να έρθεις Σπίτι μου να δοκιμάσεις να το παραβιάσεις θα καταλάβεις όταν θα την νιώσεις Ξέρεις που. Και όχι βλακάκο δεν δουλεύω στον Δήμο αν σε ικανοποιεί αυτό βλακάκο, αλλά στην οικοδομή. Εσύ δεν μας είπες Μπατσάκος; Μπατσάκος;; η Βλακάκος Βλακάκος

 19. Και για πες μας εσύ Βλακάκο Τσουβαλάτε ξέρουν τα παλικάρια της ΕΛ.ΑΣ πόσο καίει το NAVARA Όταν μπαίνει με κολιές στην Μ.Αλεξάνδρου & Ελ.Βενιζέλου;;; μόνο και μόνο για να πουλήσει μούρη;;;; Αλλά εύχομαι την επομένη φορά να εχω την κάμερα του αυτοκινήτου ανοιχτή.

 20. Τι να πει κανείς εδώ μας κατάντησαν η προδότες και η ψεύτες μόνο ένα εθνικιστικό κόμμα μπορεί να αλλάξει κάτι γιατί αυτό η αριστερά την ψηφίσαμε μας απογοήτευσε! Πάμε παρακάτω δυστυχώς!!!

 21. ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
  ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
  ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ.
  ΛΑΘΡΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ……

 22. καθαρή έξοδος από το μνημόνιο με φεσομένους όλους τους προμηθευτές . καλά τους τα λέτε εσείς μπράβο σας
  αν έχουν τα αρ@@@@@α ασ βγουν και οι παραπάνω να τα πούνε. ο κυριτσάκος την πήρε πίσω την ανακοίνωση….. ευγε στα τέσσερα.

 23. αστυνομια ανυπαρκτη κρατος κ@λοχανειον.κρατος μονο για λαθραιους

 24. το θέμα αφορά τα καύσιμα για τα περιπολικά και εσείς λέτε για τα οχήματα της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου αντί να ασχοληθείτε με αυτό που Πρέπει πραγματικά να ασχοληθείτε. Πόσο καμμένοι είσαστε πια Πόσο!!!!!!!!!

 25. Βαφτητε μαυροι και πηγαιντε στο hot spot εκει το χρημα ρεει αφθονο ολο και κατι θα σας δωσουν..
  Που καταντησαμε…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.