Ξύλο από τα ΜΑΤ εις το όνομα της «Μακεδονίας» στο Πισοδέρι Φλώρινας | Υπεγράφη η συμφωνία στις Πρέσπες εν μέσω λαϊκής οργής – Μακεδόνες αποκάλεσε τον λαό του ο Ζάεφ (Pics-Vids

40
2326

Γυναίκα καταγγέλλει στο protothema: «Άνδρας των ΜΑΤ με άρπαξε όταν πήγα να προστατεύσω ένα παιδί και μου έσπασε το χέρι με το γκλομπ και την ασπίδα του» – Τέσσερις ώρες διήρκεσαν οι εχθροπραξίες των ΜΑΤ με τους διαδηλωτές – Οι αστυνομικοί μπλόκαραν τον δρόμο προς τις Πρέσπες – Τουλάχιστον 12 τραυματίες, ανάμεσά τους και αστυνομικοί – Έπνιξαν στα χημικά το Πισοδέρι

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Πισοδέρι της Φλώρινας ανάμεσα σε διαδηλωτές που αντιδρούν στη συμφωνία  Τσίπρα-Ζάεφ για τη Βόρεια Μακεδονία και την αναγνώριση «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας και σε αστυνομικούς των ΜΑΤ που με περίσσιο ζήλο χρησιμοποίησαν χημικά και γκλομπς για να διαλύσουν την συγκέντρωση.

Τουλάχιστον 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, οδηγήθηκαν στα νοσοκομεία της Καστοριάς και της Φλώρινας με αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμούς. Μια γυναίκα που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, από το νοσοκομείο Φλώρινας όπου μεταφέρθηκε κατήγγειλε στο protothema.gr ότι άνδρας των ΜΑΤ της έσπασε το χέρι όταν προσπάθησε να προστατεύσει ένα παιδί στο οποίο επιτέθηκαν τέσσερις αστυνομικοί. Δείτε την φωτογραφία της τραυματισμένης γυναίκας κι ακούστε την καταγγελία της:

xeri

Το χρονικό των άγριων επεισοδίων στο Πισοδέρι

Εκτός ελέγχου ήταν η κατάσταση στο Πισοδέρι Φλώρινας επί περίπου τέσσερις ώρες το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία που επικύρωνε στις Πρέσπες, 30 χιλιόμετρα μακριά, ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ.

Η ένταση εκτονώθηκε μετά τις 15.00 το μεσημέρι και ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί.

Νωρίτερα, στα μπλόκα της αστυνομίας στο Πισοδέρι, εκεί που είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία με τη Μακεδονία, σημειώνονταν συνεχώς εντάσεις με ξύλο και ρίψεις αντικειμένων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν συνεχώς χρήση χημικών για να εμποδίσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στην δασική περιοχή, που οδηγεί στις Πρέσπες, με αποτέλεσμα το χωριό να έχει πνιγεί στα δακρυγόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 12  άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Φλώρινας και Καστοριάς. Κάποιοι από τους τραυματίες, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος, αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ενώ άλλοι φέρουν κακώσεις από τα χτυπήματα με τα γκλομπ. Τραυματίες υπάρχουν και μεταξύ των αστυνομικών.

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ακόμα σε γυναίκες και παιδιά, περικυκλώνοντας μάλιστα τους διαδηλωτές και από τις δύο πλευρές, ώστε να «πνίξουν» τη συγκέντρωση και να τους αναγκάσουν να αποχωρήσουν.

Το thestival κάνει λόγο για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, ενώ πολλά τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες από άτομα πεσμένα στο έδαφος, με ματωμένα ρούχα ή κεφάλια.

traumaties
traumat2
pisoderi-traumatias02
pisoderi-traumatias01

Δείτε βίντεο την ώρα που η αστυνομία ψεκάζει τους διαδηλωτές:

Επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Πισοδέρι- Voria.gr
pisoderi05
pisoderi07
pisoderi06
Επεισόδια στο Πισοδέρι
pisoderi-dakrigona01
pisoderi-dakrigona02
pisoderi-dakrigona03
pisoderi-dakrigona04
pisoderi_01
pisoderi_02
pisoderi_03

Η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν αποπνικτική, ενώ λόγω των επεισοδίων γυναίκες και παιδιά απομακρύνθηκαν

Το "κατηγορώ" αγανακτισμένης διαδηλώτριας στο Πισοδέρι
Αντικείμενα και χημικά στις Πρέσπες

 

Xιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο

Σχεδόν 10.000 άνθρωποι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν σήμερα από τις 10.30 το πρωί στη Βίγλα Πισοδερίου, χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή. Χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν την πλαγιά πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου με γαλανόλευκες στα χέρια, φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Υπεγράφη η συμφωνία στις Πρέσπες εν μέσω λαϊκής οργής – Μακεδόνες αποκάλεσε τον λαό του ο Ζάεφ

simfoniamesa

Ο Ζάεφ αναφέρθηκε πέντε φορές στην ομιλία του στον λαό του ως Μακεδόνες – Τσίπρας: Πατριωτική συμφωνία – Στο Οτέσεβο γευμάτισαν οι δύο αντιπροσωπείες

Υπογράφηκε στη Μεγάλη Πρέσπα, η συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων αλλά και τον Μάθιου Νίμτς με την παρουσία Τσίπρα και Ζάεφ, ενώ τώρα οι δύο αντιπροσωπείες βρίσκονται στο Οτέσεβο των Σκοπίων για το γεύμα.

Στην ομιλία του πάντως που προηγήθηκε ο

Ζόραν Ζάεφ αναφερόταν συνεχώς στον λαό του ως Μακεδόνες. Ο Ζόραν Ζάεφ ξεκίνησε την ομιλία του με ρήση του Αριστοτέλη: «Δεν μπορείς να πετύχεις τίποτε χωρίς θάρρος».  Σήμερα θέτουμε τέλος σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, σημείωσε. «Η μακεδονική και η ελληνική κοινωνία είναι υπέρ, θέλουν την ειρήνη» πρόσθεσε. Είχαμε την τόλμη και κάναμε ένα βήμα μπροστά, συνέχισε. «Τις ευχαριστίες μου Αλέξη Τσίπρα για την ανδρεία που δείξατε, ξέρω πολύ καλά ότι δεν ήταν εύκολο» πρόσθεσε. «Οι πολίτες μας επιθυμούν τη δημοκρατία» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ζάεφ, «η ευρωπαϊκή αντίληψη αποτελεί δημοκρατική έκφραση, οι Έλληνες, οι Μακεδόνες, οι Ευρωπαίοι είναι πιο ισχυροί απέναντι στην ξενοφοβία» είπε και συνεχίζοντας αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στη συμφωνία επανέλαβε πως έχουν κάθε δικαίωμα εντός δημοκρατικού πλαισίου να εκφράσουν την αντίθεση τους. «Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να κοιτάξουμε το μέλλον, είμαστε περήφανοι για αυτή τη συμφωνία που θα μας ενώνει και σήμερα και πάντα» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

IMG_2823

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε φίλο και γείτονα τον Ζόραν Ζάεφ και είπε: «Βρισκόμαστε στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία, βρισκόμαστε σε ένα σημείο που το έχουν διαβεί νικητές και ηττημένοι. Βρισκόμαστε εδώ για να αναμετρηθούμε με το βάρος της δικής μας ιστορίας. Βρισκόμαστε και οι δυο εδώ για να πράξουμε το πατριωτικό μας καθήκον, δεν ανταμώνουμε για να θρηνήσουμε τις ήττες του παρελθόντος. Οπως είπε στόχος είναι «να βαδίσουμε μαζί σε μια νέα εποχή ασφάλειας. Η σημερινή μας υπογραφή βάζει τα θεμέλια για αυτή τη νέα εποχή. Οταν είχαμε συναντηθεί με τον Ζόραν στο Νταβός έκανε πολύ κρύο. Για 25 χρόνια το κρύο ήταν και στις σχέσεις των χωρών μας. Πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρναμε». Καταλήξαμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, σημείωσε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως η συμφωνία αυτή επιτρέπει στους δύο πρωθυπουργούς να απευθυνθούν στους λαούς τους και να την στηρίξουν, και χαρακτήρισε πατριωτική τη συμφωνία.

_DSF2861

Ευχαρίστησε τους δύο υπουργούς Εξωτερικών και τον κ. Νίμιτς εκφράζοντας χαρά που η συμφωνία υπογράφεται την ημέρα των γενεθλίων του. Και έκλεισε ως εξής: «Να σας εκμυστηρευτώ ότι είμαι λάτρης της βαλκανικής μουσικής. Εξέχουσα θέση στην παράδοση τη βαλκανική έχουν τα μοιρολόγια. Εξέχουσα θέση όμως έχουν και τα τραγούδια της χαράς. Ενα τέτοιο καινούριο τραγούδι ξεκινάμε να γράφουμε μαζί σήμερα στις Πρέσπες. Στόχος το βίντεο αυτό της χαράς να τραγουδιέται από πολλές γενιές μπροστά μας από τοιυς δύο λαούς. Ενα τραγούδι για την ειρήνη, την προκοπή και την καλή γειτονία. Χόρτασαν οι παλιότερες γενιές από μοιρολόγια. Ηρθε η ώρα να τραγουδήσουμε ξανά χαρούμενα τραγούδια στα Βαλκάνια».

symfonia tsipra zaev

Με ένα tweet του, ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν σχολίασε τη συμφωνία: «Υπεγράφη, σφραγίστηκε, παραδόθηκε!».

Την ώρα των φωτογραφιών, ο Ζάεφ έβγαλε γελώντας τη γραβάτα του και την έδωσε δώρο στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επίσης ήταν περιχαρής.

gravata

Ο πρωθυπουργός έφτασε στους Ψαράδες, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον Μάθιου Νίμιτς, ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν και την Ροζμαρί Ντι Κάρλο, εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, αναπληρώτρια γ.γ. για Πολιτικές Υποθέσεις. Ο Ζόραν Ζάεφ έφτασε με σκάφος μέσω της λίμνης μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ. Μάλιστα τράβηξε και σέλφι μέσα από το σκάφος! Η υποδοχή έγινε στη μαρίνα και αμέσως μετά με τον Αλέξη Τσίπρα μετέβησαν πεζή, σε απόσταση λίγων μέτρων, στη διαμορφωμένη εξέδρα.

_DSF2971
_DSF3588
IMG_2754
symfonia03
symfonia01
symfonia04

Το βίντεο με την άφιξη Τσίπρα Ζάεφ στον χώρο της τελετής:

Τσίπας - Ζάεφ ανεβαίνουν στο βήμα

Λίγο νωρίτερα ο Νίκος Κοτζιάς είχε μπει στον χώρο της τελετής και όλοι σηκώθηκαν όρθιοι και φώναζαν ρυθμικά: Νίκο, Νίκο! Εκείνος ευχαρίστησε και τους κάλεσε να τραγουδήσουν και το Happy Birthday για τα γενέθλια του Μάθιου Νίμιτς. Εκείνος έδινε τον τόνο με τα χέρια σαν μαέστρος και οι παριστάμενοι τραγουδούσαν το γενέθλιο τραγουδάκι. Δείτε το βίντεο:

Ο Κοτζιάς για τα γενέθλια Νιμιτς

Στην τελετή της υπογραφής παρέστησαν από την ελληνική πλευρά επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή της Μακεδονίας. Το παρών έδωσε και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης. Από την πλευρά της ΠΓΔΜ, παρέστησαν επίσης η αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εσωτερικών και ο αντιπρόεδρος επιφορτισμένος με τα θέματα ΕΕ.

tsipras-zaev02
tsipras-zaev01
kotzias01
prespes-proetoimasia05
prespes-proetoimasia06

Δείτε τις εικόνες από τα επεισόδια νωρίτερα το πρωί…

Ενταση στις Πρέσπες
video epeisodia
epeisodia01
epeisodia02
poreia04
poreia05

Σχόλιο Παύλου Χρηστίδη για την… «αλόγιστη βία στις Πρέσπες»

«Η αλόγιστη βία εναντίον των διαδηλωτών στις Πρέσπες αποτελεί μια ακομα στιγμή ντροπής για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ενα ακομα στίγμα για τους συγκυβερνήτες Τσίπρα και Καμμένο» έγραψε στο Twiiter o εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

 

IMG_2421__1_

 

Πάνω από 80 πούλμαν με διαδηλωτές  απ’ όλη την Ελλάδα

Στην περιοχή της Βίγλας Πισοδερίου του δήμου Πρεσπών συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10.00 πολλοί διαδηλωτές, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας- Σκοπίων που θα επιτρέπει στη γειτονική χώρα να ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία».

Δεκάδες λεωφορεία έχουν φτάσει στο σημείο και διαδηλωτές, με ελληνικές σημαίες στα χέρια, ετοιμάζονται να βροντοφωνάξουν «Όχι» στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Μία ημέρα μετά την κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή, άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών αναμένεται να υπογράψουν τη συμφωνία, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

poreia01
poreia02
poreia03

Δείτε τις φωτογραφίες του Thestival από την κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί:

Συνολικά 30 λεωφορεία αναχώρησαν σήμερα στις 07:30 από την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να κατευθυνθούν στο Πισοδέρι, στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου για να διαδηλώσουν για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας.

Από την Αριστοτέλους αναχώρησαν έξι λεωφορεία με τους πολίτες να κρατούν ελληνικές σημαίες στα χέρια.

Θεσσαλονικείς αναχωρούν για Πρέσπες

Πρέσπες: Με ελληνικές και μαύρες σημαίες οι κάτοικοι

Στην ευρύτερη περιοχή των Πρεσπών, οι αντιδράσεις είναι πολλές. Από το πρωί στο χωριό Λαιμός, οι κάτοικοι  είχαν βγει με ελληνικές και μαύρες σημαίες στα χέρια διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία κι εκφράζοντας την αντίθεσή τους. Στο σημείο, όπως και σε όλη την ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κάτοικοι των Πρεσπών με μαύρες σημαίες για τη συμφωνία το Σκοπιανό

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Εγνατία Οδό

Iσχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, στα σημεία που οδηγούν στο Πισοδέρι και στους Ψαράδες.

Συγκεκριμένα, στα διόδια Πολυμύλου δυνάμεις της Αστυνομίας σταματούν λεωφορεία, που κατευθύνονται στο συλλαλητήριο στο Πισοδέρι και τους ενημερώνουν ότι ο δρόμος είναι κλειστός και δίνουν πληροφορίες για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν για να φτάσουν στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου.

Στο κόμβο Κορομηλιάς από όπου ο δρόμος οδηγεί στο χωριό Ψαράδες ο δρόμος είναι κλειστός. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και επιτρέπεται η διέλευση μόνο όσων βρίσκονται στη σχετική λίστα με τους καλεσμένους ή τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί αναχώρησαν από την Θεσσαλονίκη 30 λεωφορεία με πολίτες για το Πισοδέρι, ενώ 80 λεωφορεία από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αναμένεται να φτάσουν στον χώρο του συλλαλητηρίου.

Πηγή: thestival.gr, life-events.gr

Πρέσπες: Τραυματίστηκαν διαδηλωτές και αστυνομικοί στα επεισόδια


Δεκατέσσερα άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Πισοδέρι, στη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, από τους τραυματίες, οι επτά είναι αστυνομικοί και οι επτά πολίτες. Και τα δεκατέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καστοριάς και της Φλώρινας.Συγκεκριμένα, οι τρεις διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας και οι υπόλοιποι της Καστοριάς.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Oι 14 τραυματίες αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.
Το μεγάλο συλλαλητήριο σημαδεύτηκε από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και
αστυνομικών δυνάμεων. Ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν προς τις Πρέσπες, το σημείο, όπου πραγματοποιούνταν η τελετή υπογραφής της συμφωνίας.
Εκτεταμένη ήταν η χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα διαδηλωτές να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκαν και τα δεκατέσσερα άτομα.

Σοβαρός τραυματισμός γυναίκας στα επεισόδια στο Πισοδέρι


Γυναίκα τραυματίστηκε βαριά από αστυνομικούς στο Πισοδέρι – Είναι σε κωματώδη κατάσταση – Μεταφέρθηκε στην ΚαστοριάΗ γυναίκα μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση και μετά τον τραυματισμό της από τα γκλομπ των αστυνομικών δυνάμεων, έπεσε ζαλισμένη κι εκείνη την στιγμή δέχθηκε μία βομβίδα χημικού στον αυχένα, με αποτέλεσμα η ζωή της να κρέμεται τώρα από μια κλωστή.
Εχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Καστοριάς κι ευχή όλων είναι να τα καταφέρει.

Πηγή: http://www.voria.gr

40 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με την φόρα που πήραν οι φασιστοαριστεροί ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βαφτίσουν και τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΥΤΟΚΡΆΤΟΡΑ...

    Και ο συγΚΑΜΕΝΟΣ ΜΠΟΥΛΗΣ θα τσαμπουνά ότι δεν θα ψηφίσει το ξεπούλημα της Βυζαντινής ιστορίας αλλά στα τέσσερα θα ψηφίσει όχι στην πρόταση μομφής του ΚΟΥΛΗ…

    • Καλό, καλό και θα τον βαφτίσει ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος που ψηφίζει στα τέσσερα κάθε τι ανθελληνικό...

      Και μην ξεχνάτε ότι από την πρώτη του Ιούλη έρχεται ακρίβεια ΦΠΑ 24 % που ψήφισαν για τα νησιά της παραμεθορίου οι φασιστοαριστεροί ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δεν παραιτήθηκε ΟΥΤΕ ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ούτε ο συγΚΑΜΕΝΟΣ ΜΠΟΥΛΗΣ όπως υποσχέθηκαν τότε που έτρωγαν αυγά και βρισίδια…

    • Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον
      Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει
      Τι κρύβει μεσ’ τα δόντια του το ξέρω
      Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

      Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
      Και χάνονται βαθιά στα περασμένα
      Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
      Μα όχι και το μίσος του για μένα.

      Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
      Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

      Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
      Που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι!
      Το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
      Και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

      Μα πάλι θε ν’ απλώσει σαν χολέρα
      Πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου
      και δίπλα σου φτάσει κάποια μέρα
      αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

  2. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “ από ημάς” συνθήκην με “ έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την που…α!» - Άμα ζήσω, θα τους γ….. Άμα πεθάνω, θα μου κλ…. τον π…ο! «

  3. Δυστυχως, μετά τη Βοσνια Ερζεγοβίνη όπου προβλέπεται να γινει μπάχαλο εντος των επομενων ετών, σιγουρέψαμε και το μπάχαλο στη γειτονιά μας γιατί δεν ειχαμε αρκετα ζήτήματα, επρεπε να ανοιξουμε και αλλο

  4. Σε ολες τις διαπραγματεύσεις κατι δινεις και κατι παιρνεις. Εμεις δωσαμε τη Μακεδονία και πηραμε μια γραβατα

  5. Ψεκασμένοι Χρυσσοναζιστές Νεοδημοκράτες όλοι μαζί εναντίον όλου του πλανήτη. Δεν χρειάζονται φυλακές ψυχιατρεία χρειάζονται.

    Η Εθνική σχιζοφρένεια τριών δεκαετιών: Δεν αποκαλούμε το γειτονικό μας κρατίδιο «Μακεδονία», όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος, γιατί δεν αποδεχόμαστε να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία του. Αντ’ αυτού, προτιμάμε να το αποκαλούμε: «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», το οποίο βέβαια, κι αυτό… εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία». Θα πληρώσουν τα παιδιά μας την βλακεία μας αν δεν βρεθεί λύση. Όλα τα καθάρματα της πατριδοκαπηλίας το ξέρουν αλλά πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία να ρίξουν τον Τσίπρα. Υποκριτές που παίζετε με την μοίρα της Ελλάδας. Η ιστορία θα το καταγράψει και αυτό στην μαύρη πορεία σας.

      • Πολλοί εθνικοπαράφρονες σήμερα πολλές καταστροφές στο μέλλον.

        Όρος είναι και ο φασίστας και ο σαλεμένος. Η βλακεία σας είναι μεγαλύτερη από το σύμπαν δουλεύεται για τους Τούρκους και τους Αλβανούς που έχουν αγοράσει τα μισά Σκόπια. Έχετε τις ίδιες ιδέες με τον Γκρουέφσκι που μαζί σας διαδήλωνε χθες. Αλλά άν δεν ήσασταν άσχετοι και αμόρφωτοι δεν θα ήσασταν και φασίστες

    • Βλάκα 2 εκατομμύρια συνάνθρωποί σου,που ήδη είχαν κουτσουρεμένη σύνταξη,που ζούσαν στην ανέχεια και στη φτώχεια,που δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους,που δεν έχουν να πληρώσουν ιδιωτικά αντικαρκινικά ιδρύματα και είναι στην ουρά για θεραπείες 2 και 3 μήνες με κίνδυνο να πεθάνουν πριν μια εγχείριση,πριν καν κάνουν ακτινοθεραπείες,υποθήκευση Δημόσιας περιουσίας,απομόνωση των μικρών νησιών σε 10μηνες καραντίνες,επειδή εσύ δηλώνεις αριστερός!!!Μια χωματερή,υποκατάστατο ανθρώπου είσαι,η κατακραυγή θα φανεί στις κάλπες ,αλλά και νωρίτερα.Ψυχιατρείο είναι όλη η Σωτήριος Αριστερά με τα ψεύδη και τις συνεχείς αλληγορίες,τα διλήμματα,τις αλλοπρόσαλλες αλλαγές.Είστε για δέσιμο και φτύσιμο!!!!!Κατάλοιπα Βελουχιώτικων τακτικών!!!

  6. Είναι θλιβερό ότι αναγνωρίσαμε ως Ελλάδα ότι Μακεδόνες είναι οι Σκοπιανοί.
    Όσοι δεν το παραδέχεστε, ακόμη κι οι φανατικοί Συριζαίοι, μέσα σας ξέρετε ότι δεν σας κάθεται καλά.

    Και το χειρότερο; Θα είχε αποφευχθεί, εάν ο Αλέξης έβαζε την εθνική γραμμή πάνω από τη ματαιοδοξία του.

  7. Στις αρχές Ιουλίου του 1974 ο τότε Αστυνόμος Β΄ Πέτρος Μπάμπαλης, εκπαιδευτής στη Σχολή Αστυφυλάκων, διαβεβαίωνε ότι σε λίγο καιρό η Ελλάς θα έχει μια τεράστια εθνική επιτυχία. Εννοούσε, όπως απεδείχθη, την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Σκοπός, ο οποίος για να επιτευχθεί είχε κριθεί από τη δικτατορία ότι έπρεπε να εξουδετερωθεί ο Μακάριος. Έχοντας δικτάτορας Ιωαννίδης μόνον αυτό κατά νου δεν αντιλαμβανόταν την παγίδα στην οποίαν εν τέλει έπεσε. Η Τουρκία επικαλούμενη τις Συνθήκες Εγγυήσεως εισέβαλε στην Κύπρο, κατέλαβε το 38% του εδάφους της και ο Ελληνισμός ακρωτηριάσθηκε. Όλοι οι αξιωματούχοι της χούντας έβλεπαν το τυράκι, αλλά ουδείς τη φάκα.Τον ρόλο του χρησίμου επιτελεί στις ημέρες μας ο Αλέξης Τσίπρας. Διαπραγματεύθηκε μια οικτρή εθνοκτόνα συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων, δαι της οποίας παραδίδει όχι μόνο το όνομα της Μακεδονίας, αλλά και την Ιστορία της, τον Πολιτισμό της, τη Γλώσσα της και εν καιρώ και έδαφος.

  8. Αντιπαροχή που του υποσχέθηκε ο διεθνής παράγοντας είναι αρχικώς αφηρημένες και αόριστες υποσχέσεις για το χρέος. Σήμερα κιόλας ξένες ειδησεογραφικές σελίδες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αξίζει Νόμπελ.
    Όπως ακριβώς ο δικτάτορας Ιωαννίδης κατέστρεψε την Κύπρο, προκαλώντας εθνική τραγωδία, έτσι ο Αλέξης Τσίπρας παραδίδει τη Μακεδονία ξεσκίζοντας την ψυχή των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

  9. Βλεποντας τις δηλωσεις του Ζαεφ βλέπουμε οτι το «Βορεια» σα προσδιορισμός άντεξε 0,2 δευτερόλεπτα και πλέον ειναι σκετο Μακεδονια με δώρο γλώσσα και έθνος, με το χαρουμενο χρυσανθεμο της διαπραγματευσης, να χαμογελά παραδιπλα

  10. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΡΑΚΗ ΚΛΠ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    Η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι ενός κυκλώνα. Ενός αμερικανικού κυκλώνα, ο οποίος στην κυριολεξία σαρώνει τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Κράτη, όπως η Σερβία, η Τουρκία και η Ελλάδα, θα βρεθούν στο επίκεντρο επικίνδυνων σχεδιασμών. Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ιμπεριαλιστών, θα γίνουν αλλαγές συνόρων.Η Ελλάδα στο σημείο αυτό κινδυνεύει θανάσιμα. Κάποιοι έχουν ανοίξει ταυτόχρονα όλα τα εθνικά της θέματα, για να την αναγκάσουν σε αυτοακρωτηριασμό.Αιγαιο,Κρητη Θράκη, Κύπρος,Μακεδονια και Ήπειρος είναι ανοικτά ζητήματα, τα οποία θα σύρουν την Ελλάδα σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, που θα θυμίζει χειρουργείο. Θα την αναγκάσουν να θυσιάσει κάτι σημαντικό, για να σώσει υποτίθεται τα υπόλοιπα. Όμως, το χειρότερο είναι πως όλα αυτά έχουν δρομολογηθεί με τη συνεργασία των ελληνικών πολιτικών ηγεσιών. Είναι πλέον προφανές ότι κάποιοι «Έλληνες», για να κάνουν εκ του ασφαλούς μεγάλες πολιτικές καριέρες, έχουν προσυμφωνήσει να εξυπηρετήσουν τους ολέθριους αυτούς σχεδιασμούς.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  11. Δώρο από την CIA για την προδοσία της Μακεδονίας: Προτείνουν τον Tsipra για... νόμπελ ειρήνης!

    Κι άλλους «ηγέτες» αγάπησαν οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί, αλλά δεν έκαναν έτσι όπως κάνουν με τον mister Tsipra! Αυτή δεν είναι αγάπη, είναι λατρεία, κι έχει αιτία την προδοσία!Με ένα άρθρο της, λοιπόν, η διεθνής πολιτική επιθεώρηση Foreign Policy (εκδόσεις State Department και CIA…) αποθεώνει τους Τσίπρα και Ζάεφ και φτάνει στο σημείο να τους προτείνει για… Νόμπελ Ειρήνης, γιατί εξυπηρετώντας τα αμερικανικά συμφέροντα έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα: τους εθνικιστές που τους αποκαλούν προδότες.(ΥΓ): CIA σημαίνει… αχαριστία! Όλα στον Τσίπρα και στον Καμμένο τίποτα; Δώστε του κι αυτουνού ένα… βραβείο ρε Αμερικανάκια! Χωρίς αυτόν δε θα πέρναγε η συμφωνία!

  12. η οποία, ως εκτελεστικό όργανο του 4ου Ράιχ, έδωσε τις «χαριστικές βολές» και στο ΜΕΓΑ εθνικό ζήτημα, το «Μακεδονικό»…
    «Χαριστικές βολές» που ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ και ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ τον αυριανό διαμελισμό της Ελλάδας και την κατασκευή, από το «ελληνικό σώμα», νέων προτεκτοράτων… http://resaltomag.blogspot.com/2018/06/blog-post_17.html#more
    Έτσι οι δυνάμεις του 4ου Ράιχ (ΗΠΑ,ΕΕ, ΝΑΤΟ και γενικά οι διεθνείς μαφίες του χρήματος) μένουν στο απυρόβλητο. Δηλαδή οι δυνάμεις που σκηνοθετούν και προωθούν αυτές τις εθνικές προδοσίες, την ισοπέδωση και τον διαμελισμό των εθνικών κοινωνιών και την επαναδιατύπωση της Ιστορίας, καθώς και την πολτοποίηση των πολιτισμικών αξιών και παραδόσεων, ΟΛΕΣ αυτές οι δυνάμεις του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ μένουν στο απυρόβλητο… http://resaltomag.blogspot.com/2018/06/blog-post_17.html#more

  13. Η καλύτερη συμφωνία που μπορούσε να γίνει..Τέλος…Μακεδονία την έλεγαν 149 χώρες.Τώρα θα την λένε Βόρεια….

  14. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΈΝΣΤΙΚΤΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΑ ΑΛΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΚΑΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΙ! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΞΥΛΟΚΟΠΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ….ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ! ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΔΙΑΠΡΑΞΑΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΊΑ!!!

  15. Κ. ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΠΟΤΕ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΆΤΟ ΘΕΛΑΤΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ! ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΨΕΥΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΚΑΙ ΕΦΤΥΝΕ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΧΩΡΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ…..ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΤΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ….

  16. Τι είναι τούτοι ρεεεεεεε έστειλαν γυναίκα στην εντατική από το ξύλο!!!!!!! Απίστευτοι σε όλα

  17. να σφιξει γερα την γραβατα στο λαιμο του ο δοσιλογος και να την στερεωσει γερα στο δεντρο κι αντε ΓΕΙΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  18. ΠΟΣΟ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ?ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΣΟΥ?ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Κ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΙΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΣΑΣ Κ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΠΤΟΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

  19. Πώς έγινε το μακελειό - Ματωμένες ελληνικές σημαίες, σπασμένα κόκαλα και πάνω από 120 τραυματίες

    Τα άγρια επεισόδια στο Πισοδέρι κράτησαν 4 ώρες και είχαν ως απολογισμό να τραυματιστούν σοβαρά 20 άοπλοι διαδηλωτές και 7 μέλη των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας
    Από τους διαδηλωτές μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρότερα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς αλλά είναι εκτός κινδύνου πλέον και μια άλλη της έσπασαν το χέρι ενώ προστάτευε από τα κτυπήματα των ανδρών ασφαλείας της κυβέρνησης τέσσερα παιδιά όπως η ίδια δήλωσε.
    Περίπου άλλα 100 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρότερα και τα τραύματά τους επιδέθηκαν επί τόπου.
    Όπως είχε γράψει το pronews.gr είχαν μεταφερθεί δυνάμεις ασφαλείας από άλλες περιοχές προκειμένου να μην υπάρχει το στοιχείο της εντοπιότητας στην σκληρή αντιμετώπιση των διαδηλωτών.

  20. Εγώ, κάτοικος του Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Κως, ζητώ να μάθω τι περιέχουν αυτά τα άρθρα της συμφωνίας που υπόγραψε ο Ηπειρώτης Αλέξης με τον «Βόρειο Μακεδόνα» Ζάεφ.
    Απλά και εύκολα. Θέλω μια λίστα με όλα τα άρθρα του κειμένου.

  21. απο την εποχή του γέρου του Καραμανλή έχει πουληθεί η Μακεδονία και κάθεστε τώρα και μοιρολογάτε σα παρθένες που τώρα είδαν το κόσμο

  22. Η καλύτερη συμφωνία που μπορούσε να γίνει..Τέλος…Μακεδονία την έλεγαν 149 χώρες.Τώρα θα την λένε Βόρεια Μακεδονία…Υποκριτές πατριδοκάπηλοι..Όταν εσείς οι Μακεδόνες βάζατε σφραγίδα στα διαβατήρια τους για να μπουν στην Ελλάδα και να σας αφήσουν τα λεφτά τους, δεν βλέπατε ότι έγραφε Δημοκρατία της Μακεδονίας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ