ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης (δεν ήρθε η Ελ. Κουντουρά) η έναρξη του συνεδρίου – Επιστολή ιδρύματος Στ. Νιάρχος για χρηματοδότηση Νέου Νοσοκομείου Κω (ανακοίνωση Δ. Γάκη) Γ. Κυρίτσης: Σχέδιο Κως 2023-Η νέα μεγάλη ιδέα

24
1801
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας (η Υπ. Τουρισμού Έλενα Κουντουρά δεν ήρθε τελικά) κήρυξε την έναρξη του 2ου Διεθνούς συνεδρίου για τον Τουρισμό Υγείας στο Διεθνές συνεδριακό κέντρο ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ στην Κω.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων:  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κώου-Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γάκης (ο οποίος ανακοίνωσε την θετική ανταπόκριση του ιδρύματος Στ. Νιάρχος για χρηματοδότηση του έργου του Νέου Νοσοκομείου Κω), ο Βουλευτής της ΝΔ Μ. Κόνσολας (αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ για τον τουρισμό υγείας), ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρ. Υπουργός Δ. Κρεμαστινός, ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ροδίων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Φ. Χατζηδιάκος, ο Δκτής της 80 ΑΔΤΕ, εκπρόσωποι φορέων και πάνω από 100 συμμετέχοντες σύνεδροι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ: Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΩ

Δημήτρης Γάκης: «Στόχος μας η ολόπλευρη ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κω. Για να απολαμβάνουν οι Δωδεκανήσιοι υψηλού επιπέδου ιατρική περίθαλψη στα νησιά τους»
***
Την πρότασή του για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κω που είχε υποβάλλει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) επανέφερε με τον πιο επίσημο τρόπο ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης στην Κω, στην ομιλία του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας που διεξάγεται το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου στο νησί του Ιπποκράτη.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του, που στηρίζεται ενεργά από πολίτες και φορείς της Κω και που η υλοποίησή της, μέσα από το σημαντικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό πρόγραμμα του ΙΣΝ σε συντονισμό με το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, θα συμβάλει σημαντικά στη στήριξη της Υγείας των κατοίκων των ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου. Η προτεινόμενη δράση αφορά την «ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κω, μιας μονάδας Υγείας σε ένα νησί που συγκεντρώνει όλα μαζί τα ειδικά χαρακτηριστικά της «νησιωτικότητας», όπως τονίζεται στην επιστολή του Δημήτρη Γάκη προς το ΙΣΝ.
Η πρόταση για τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Κω, συνδυάζεται απόλυτα με τη θεματολογία του συνεδρίου, είπε ο Δημήτρης Γάκης, γιατί η αποτελεσματική λειτουργία του όλου συστήματος Υγείας, θα έχει μόνο θετικό αποτέλεσμα – και για την τοπική κοινωνία και για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη Δωδεκάνησο, επεσήμανε ο βουλευτής.
Στην ομιλία του στην έναρξη του Συνεδρίου, ο Δημήτρης Γάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αναπτυξιακή, οικονομική και κοινωνική σημασία του τουρισμού Υγείας για τη νησιωτική χώρα, σημειώνοντας: «Ο σχεδιασμός τουριστικών προϊόντων με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως είναι ο θεραπευτικός και ο ιαματικός τουρισμός, είναι ένας στόχος που προϋποθέτει άρτιες υλικοτεχνικές υποδομές, εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, άριστο ξενοδοχειακό δυναμικό και ανταγωνιστικές τιμές στις ιατρικές πράξεις, ενώ παράλληλα, τα αποτελέσματα βελτιστοποιούνται όταν αναπτύσσεται σε μια χώρα που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να συνδυάσει με ασφάλεια την ιατρική φροντίδα με την αναψυχή – όπως είναι η Ελλάδα. Ο Τουρισμός Υγείας – υπό αυτή τη σκοπιά, αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για τον ελληνικό τουρισμό και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών, στην ποιοτική βελτίωση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος αλλά και στην επιμήκυνση της περιόδου, κάτι που αποτελεί ένα κρίσιμο στόχο ειδικά για τις νησιωτικές περιφέρειες. Για την επιτυχία των επιμέρους έργων, χρειάζεται συνέργεια Πολιτείας – Τ.Α., τόσο στην προσέλκυση επενδύσεων, όσο και στην παρακολούθηση των δράσεων και στην υλοποίηση των έργων, για να μην είναι «ξεκομμένα» από τα τοπικά/περιφερειακά αναπτυξιακά προγράμματα, λαμβάνοντας υπόψη τις «αντοχές/δυνατότητες» (σε υποδομές, υπηρεσίες Υγείας κλπ) της περιοχής. Για να αποβαίνουν εν τέλει (τα έργα) προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας».
Η όποια παρέμβασή μας θα πρέπει να δουλεύει ανταποδοτικά για τις τοπικές κοινωνίες, υπογράμμισε ο Δημήτρης Γάκης, σημειώνοντας: «Η ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων Υγείας στα νησιά μας θα φέρει, με την κατάλληλη στήριξη και σε συντονισμό με το Κράτος, θετικά αποτελέσματα στη λειτουργία του δικτύου μονάδων παροχής υπηρεσιών Υγείας στο Νησιώτικο χώρο. Για να μπορέσει ο νησιώτης να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου ιατρική περίθαλψη στο νησί του, να απολαμβάνει κάθε πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής», κατέληξε στην ομιλία του ο βουλευτής Δωδεκανήσου.
Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ
-.-

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ 29.11.17

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ:  Σχέδιο Κως 2023-Η ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας είναι η νέα μεγάλη ιδέα για την Κω

Τη συνολική του πρόταση για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στην Κω , κατέθεσε ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης  από το βήμα του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό Υγείας που διοργανώνεται από την ΚΕΔΕ και το Δήμο Κω.

‘’ Μέσα από τη διοργάνωση αυτού του Συνεδρίου, η Κως ανοίγεται στο αύριο, θέτει ως στόχο την ένταξη του τουρισμού υγείας στην ταυτότητα του νησιού , ως τουριστικού προορισμού.’’ τόνισε ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι ‘’στο αναπτυξιακό σχέδιο Κως 2023, ο τουρισμός υγείας είναι ένας από τους κορυφαίους άξονες προτεραιότητας, μια νέα μεγάλη ιδέα.
Σηματοδοτεί την Κω του μέλλοντός μας. Την Κω που διαφοροποιεί το τουριστικό της προϊόν, του προσδίδει νέα στοιχεία.
Είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάζουμε για να παραμένουμε ελκυστικοί και ανταγωνιστικοί, ως τουριστικός προορισμός.
Γιατί όποιος δεν αλλάζει, υποχωρεί. Τον αφήνει πίσω η πραγματικότητα.’’

Ο κ.Κυρίτσης προδιέγραψε τους 5 στόχους του σχεδίου Κως 2023 για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού:

1oν-Η δημιουργία brand  που συνδέεται με τον Ιπποκράτη και την Ιπποκρατική Ιδέα.

Έχουν προχωρήσει ήδη συνεργασίες με Ιατρικές Σχολές και Πανεπιστήμια του εξωτερικού,όπως στην Ισπανία,με σημείο αναφοράς τον Ιπποκράτη και την Κω. Ακολουθεί μία ακόμα συμφωνία με Πανεπιστήμια και ιατρικές σχολές της Κίνας, που περιλαμβάνει επισκέψεις Κινέζων φοιτητών στην Κω για τον όρκο του Ιπποκράτη αλλά και για τη διοργάνωση συνεδρίων υγείας.

Σχεδιάζεται, για το 2019, σε συνεργασία με το ΔΙΙΚ μια μεγάλης εμβέλειας διοργάνωση αναβίωσης του Ιπποκρατικού όρκου που θα γίνει θεσμός.
Παράλληλα, ξεκίνησε η προσπάθεια ένταξης του Ασκληπιείου και του Ιπποκρατικού όρκου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Την προσπάθεια του Δήμου Κω συντονίζει ο πρώην Υπουργός κ.Παυλίδης.

2ον-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προώθησης και προβολής της Κω σε αγορές-στόχους, ως προορισμού τουρισμού υγείας.

Με την προσέλκυση συνεδρίων υγείας μέσα από τις δράσεις τουριστικής προβολής και προώθησης της Κω με συνεργασία Δήμου και επιχειρηματιών. Πρέπει  όμως να αναθεωρηθεί η οδηγία του ΕΟΦ που θέτει εμπόδια στη διοργώνωση ιατρικών και φαρμακευτικών συνεδρίων στην Κω, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Μία ακατανόητη απόφαση που το μόνο που πέτυχε ήταν να στείλει τα συνέδρια στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου ή σε άλλες ανταγωνίστριες χώρες.

Με  την προβολή της Κω, ως προορισμού για τον τουρισμό υγείας και ευεξίας , σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ή θα δημιουργήσουν ανάλογες υποδομές και υπηρεσίες.

3ον-Αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στα Θερμά.

Στο συγκεκριμένο χώρο εκτός από την ακίνητη περιουσία του Δήμου, υπάρχουν και ακίνητα του δημοσίου, που μπορούν να αξιοποιηθούν στα πλαίσια μιας μεγάλης επένδυσης.
Ήδη δύο Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κω συντονίζουν τις  διαδικασίες για την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης και αναπτυξιακού σχεδίου με άξονα την αξιοποίηση και ανάδειξη των ιαματικών πηγών στα Θερμά προκειμένου να υποβληθεί στο Υπουργείο Τουρισμού και να υπάρξουν οι σχετικές εγκρίσεις.
Στα Θερμά, ο στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθεί μιας μεγάλης κλίμακας επένδυση για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών με τη δημιουργία νέων υποδομών που θα αποτελέσουν πόλο έλξης και θα ενταχθούν στο συνολικό τουριστικό προϊόν της Κω.

4ον-Μετατροπή της Κω σε νησί-πρότυπο για τα άτομα με αναπηρία και κινητικές δυσκολίες.

Η Κως σε αυτό τον τομέα θέλει να κάνει τη διαφορά, να γίνει παγκόσμιο σημείο αναφοράς, ένα νησί φιλικό για τα άτομα με αναπηρία.Πέρα από τις υποδομές για την προσβασιμότητα σε κάποιες παραλίες του νησιού  ,σχεδιάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων με αρχή το 2019 για τη βελτίωση της προσβασιμότητας. Η αρχή θα γίνει από την πόλη της Κω, και το 2019 θα είναι η πρώτη χρονιά που ο Δήμος Κω θα συμπεριλάβει στο τεχνικό του πρόγραμμα έργα βελτίωσης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα . Και κάθε χρόνο θα γίνονται τέτοια έργα προσεγγίζοντας ένα ιδεατό επίπεδο και διευκολύνοντας την προσβασιμότητα.
Σε αυτή την προσπάθεια θα χρειαστούν και μικρές παρεμβάσεις από κάθε επιχείρηση και κάθε επαγγελματία  ώστε κάθε επιχείρηση να διασφαλίζει την προσβασιμότητα και να είναι ένας φιλόξενος χώρος για τα άτομα με αναπηρία.

5ον-Δημιουργία γραφείου μιας στάσης στο Δήμο Κω που θα παρέχει υποστηρικτικές δράσεις και υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν σε υπηρεσίες και υποδομές στον τουρισμό υγείας.

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για την δημιουργία ιδιωτικών κέντρων παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και από ξενοδοχεία και παρόχους υπηρεσιών φιλοξενίας και μεταφοράς.Ο Δήμαρχος αναφερόμενος σε αυτό, πρότεινε από το βήμα του συνεδρίου στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Πατούλη τη δημιουργία, από κοινού, ενός ηλεκτρονικού κόμβου ενημέρωσης.

Ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης τόνισε ότι η Κως πρέπει να έχει και δομές δημόσιας υγείας που θα μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την ιδέα.
Η Πολιτεία παράλληλα πρέπει να διαμορφώσει το πλαίσιο για την παροχή υπηρεσιών υγείας στα ξενοδοχεία, την πιστοποίηση των παρόχων υπηρεσιών υγείας και τη δημιουργία ενός ελκυστικού φορολογικού πλαισίου για επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα.

ΒΙΝΤΕΟ απευθείας μετάδοση από ΚΕΔΕ:

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Ο Τουρισμός Υγείας συνδέεται με την επένδυση στην ποιότητα, την αύξηση των εσόδων και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

 

Τις προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας, παρουσίασε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από το βήμα του 2ου Διεθνούς συνεδρίου Τουρισμού Υγείας: «Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη», που οργανώθηκε στην Κω από την ΚΕΔΕ, το Δήμο του νησιού και το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι ο Τουρισμός Υγείας αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού  με ρυθμό ανάπτυξης 17-20% σε ετήσια βάση, ενώ τα έσοδα, σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεπερνούν, ετησίως, τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια με 30 εκατομμύρια επισκέπτες.

Τόνισε ότι η Κως μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας, να εμπλουτίσει, με αυτό τον τρόπο, και να διαφοροποιήσει το τουριστικό της προϊόν.

«Υπάρχει η νομιμοποιητική βάση για αυτό, η Κως είναι η πατρίδα του Ιπποκράτη, έχει το πιο ισχυρό αποτύπωμα στην παγκόσμια ιστορία της ιατρικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόνσολας.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τους πέντε (5) άξονες της προγραμματικής πρότασης για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας:

1ον: Θεσμοθέτηση, επικαιροποίηση και ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού Υγείας, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί για τη διασφάλιση της ποιότητας και της  πιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών, την ασφάλεια και τις προδιαγραφές των υποδομών, την εκπαίδευση του επιστημονικού και λοιπού προσωπικού, τη διασφάλιση της ατομικότητας και της εμπιστευτικότητας προσωπικών δεδομένων κ.α.

2ον: Διαμόρφωση αναπτυξιακών κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού Υγείας, που θα συνδέουν τις ενισχύσεις με τη βιωσιμότητα, το εύρος της επένδυσης αλλά και τον αριθμό των θέσεων εργασίας που αυτή δημιουργεί μαζί με φορολογικά κίνητρα.

3ον: Δημιουργία Cluster συνεργατικών σχηματισμών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Μέσα από αυτά τα σχήματα, θα προκύπτει η διαμόρφωση τουριστικών πακέτων και συνεργασιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαμονής, της εστίασης, αλλά και των υπηρεσιών υγείας.

4ον: Ανάπτυξη υπηρεσιών και υποδομών στον Τουρισμό Υγείας με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και υποδομές, είναι αυτές που θα προσελκύσουν επισκέπτες με υψηλό εισόδημα που θα συμβάλλουν στην αύξηση των τουριστικών εσόδων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

– Η συνεργασία ξενοδοχείων με κέντρα αιμοκάθαρσης.

– Η δημιουργία κέντρων αποκατάστασης με υποδομές φιλοξενίας.

– Η δημιουργία υποδομών ιαματικού τουρισμού για τουρίστες με μυοσκελετικές παθήσεις ή με νευρολογικές παθήσεις, αλλά και για τουρίστες που ανήκουν στην τρίτη  ηλικία.

– Η στόχευση σε συγκεκριμένες αγορές για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γερμανία, οι Σκανδιναβικές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα, πρέπει να προωθηθεί η υπογραφή διακρατικών συμφωνιών και συμβάσεων συνεργασίας με Ασφαλιστικά Ταμεία του εξωτερικού και να αξιοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Οδηγία (2011/24/ΕU), που προβλέπει ότι οι ασφαλισμένοι που ταξιδεύουν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα για να λάβουν ιατρικές υπηρεσίες, μπορούν να αποζημιωθούν στη χώρα προέλευσής τους, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού προτείνοντας συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις όπως:

– Παραχώρηση εγκαταστάσεων σε ιδιώτες-επενδυτές με μακροχρόνιες συμβάσεις, που θα επενδύσουν στον τομέα του ιαματικού τουρισμού.

– Διαμόρφωση κανονιστικού πλαισίου για τον καθορισμό του τρόπου διανομής των ιαματικών φυσικών πόρων και για τους κανόνες λειτουργίας των κέντρων ιαματικής ιατρικής.

– Έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα αναγνωρίζονται οι μονάδες ιαματικής θεραπείας, τα κέντρα ιαματικού τουρισμού – θερμαλισμού και τα κέντρα θαλασσοθεραπείας, ως μονάδες παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Γιώργος Χατζημάρκος: Η ξεχασμένη η νησιωτική Ελλάδα, στηρίζεται στις δυνάμεις της και φέρνει νίκες. Το οικονομικό θαύμα της Κω, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας που διεξάγεται στην Κω

Στο οικονομικό θαύμα της Κω, το οποίο συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια, με σχεδόν αναξιοποίητη την πολιτιστική, πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά της, ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Υγείας που διεξάγεται στην Κω, για να τονίσει την επιτακτική ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου διοικητικού και φορολογικού περιβάλλοντος, που θα επιτρέψει στη χώρα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, στη προσπάθεια εξόδου από το τέλμα.

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο “ Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη – Ο Τουρισμός Υγείας συναντά το νησί του Ιπποκράτη”, διεξάγεται το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου 2018 στο Kos International Convention Center και διοργανώνεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το Δήμο Κω και το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών.

Παρόντες στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου ήταν ο Μητροπολίτης Κω & Νισύρου, κκ Ναθαναήλ, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου, πρώην Υπουργός Υγείας, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, ο ΓΓ του Υπουργείου Τουρισμού, Γιώργος Τζιάλλας, οι πρώην υπουργοί Αριστοτέλης Παυλίδης – Πρόεδρος Ιπποκράτειου Ιδρύματος – και Κοσμάς Σφυρίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο Γεράσιμος Δαμουλάκης, Μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Μήλου, ο Δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, ο Έπαρχος Κω, Γιώργος Χαλκιδιός, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ευρυδίκη Νάκη, Νίκος Τσακίρης και Δημήτρης Χαματζόγλου και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Ο Περιφερειάρχης στην παρέμβασή του, χαρακτήρισε άκρως επιτυχημένη την επιλογή της Κω για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου συνεδρίου, λόγω της κληρονομιάς του Ιπποκράτη που διαθέτει το νησί και η οποία παραμένει εν πολλοίς αναξιοποίητη, με εξαίρεση προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μεταξύ αυτών και η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την υπογραφή στην Κω, στις 12 Ιανουαρίου 2018, της συμφωνίας συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την UNESCO, για όλα τα νησιά της Περιφέρειας, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, αρχής γενομένης από το νησί του Ιπποκράτη.

Ξεχασμένη η νησιωτική Ελλάδα, πολιτικά, διοικητικά, οικονομικά, κι όμως, φέρνει αποτελέσματα, φέρνει νίκες, φέρνει εισόδημα, φέρνει ΑΕΠ, φέρνει υπερηφάνεια. Η Κως είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, πώς ένα τεράστιο πολιτιστικό, πολιτισμικό και ιστορικό κεφάλαιο, έμεινε σχεδόν αναξιοποίητο, με εξαίρεση τις προσπάθειες της αυτοδιοίκησης. Παρά ταύτα, πέτυχε το οικονομικό θαύμα, εκρηκτική ανάπτυξη, στα χρόνια που προηγήθηκαν κι έγινε μια από τις ισχυρότερες οικονομίες στη χώρα, σε σχέση με το μέγεθος και τον πληθυσμό της”, σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στο θέμα του συνεδρίου, τουρισμός υγείας και ανάπτυξη, ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε τη διασύνδεση του τουρισμού υγείας με την εκπαίδευση, ένα πεδίο με εξαιρετικές προοπτικές για την Κω, στο βαθμό που θα διαμορφωθεί το κατάλληλο θεσμικό περιβάλλον.

Ο τουρισμός υγείας συνδέεται με την εκπαίδευση. Δεν υπάρχει καμία Πανεπιστημιακή Σχολή του εξωτερικού που να μην θέλει να συνδέσει το όνομά της με την Κω. Είμαι από εκείνους που υποστηρίζω σθεναρά την άποψη, να αλλάξει αύριο το άρθρο 14 του Συντάγματος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να μπορέσει να δραστηριοποιηθεί στον τομέα αυτό η ιδιωτική πρωτοβουλία. Εφ’ όσον γίνει αυτό, η Κως θα »εκτοξευθεί»” τόνισε.

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξουν οι πολιτικές, διοικητικές και φορολογικές αλλαγές που θα δώσουν την δυνατότητα στη νησιωτική Ελλάδα να φέρει νίκες και αποτελέσματα και τόνισε πως “η επόμενη μέρα στην Ελλάδα θα έλθει μόνο εφ’ όσον γίνουν

οι απαιτούμενες αλλαγές, που θα συντελέσουν στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού, διοικητικού και φορολογικού πλαισίου, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε, για να βγούμε από το τέλμα”

Το συνέδριο «Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη» διεξάγεται με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο. Σε αυτή τη διεθνούς κύρους διοργάνωση, συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από την παγκόσμια αγορά του τουρισμού υγείας, κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κυβερνητικοί παράγοντες της Ελλάδας και άλλων χωρών, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού και τουριστικού κλάδου της χώρας κ.ά. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η ειδική τελετή αναπαράστασης του Όρκου του Ιπποκράτη, στο Ασκληπιείο, στην οποία θα συμμετάσχουν γιατροί από όλο τον κόσμο που έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν το συνέδριο.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου (μεταξύ των ομιλητών και ο Γ. Κοπάδης από ΙΣΑ)

http://www.ispatras.gr/wp-content/uploads/2018/06/Programma-Kos-23-24-June-2018.pdf

Ελ. Κουντουρά: Ενισχύεται ο ρόλος της κρουαζιέρας στην τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας – Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον Πρόεδρο του  Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδα Βαρουξή

Πρόσθετες φωτό: Χαρίκλεια Χριστοφή

24 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπολσεβικοι προδοτες πολιτικοι η Μακεδονια ειναι Ελληνικη

  • Δεν τόλμησε να έρθει η ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ενημερωμένη από τον συγΚΑΜΕΝΟ ΜΠΟΥΛΗ για τα αυγά ΑΛΑΝΙΑΡΑΣ ΠΟΥΛΑΣ που έφαγε...

   Είπαμε υπουργός γλάστρα, αλλά υπουργός ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ από τους αγαπημένους πολίτες της Κω δεν το αντέχει η ψεκασμένη λουλού της πασαρέλας… Φυσικά παρέλασαν μπόλικοι μαϊντανοί σε μια εκδήλωση που στην Κω θα προσφέρει μόνο π@π@ρολογίες… Θα φάνε και θα πιούνε εις υγεία των κορόιδων πολιτών της Κω με υπόλοιπα από τις κουζίνες των All inclusive 5 αστέρων ξενοδοχείων.

  • Κουίζ; Πόσους μαϊντανούς των εκδηλώσεων βλέπουμε στην πρώτη γραμμή της μικρής αίθουσας 120 ατόμων του Κυπριώτης;;;

   Δείτε τις φωτογραφίες και σπάστε πλάκα με την μηδενική παρουσία συνέδρων… Περιφερειάρχης, Έπαρχος αντί Έπαρχος και τα λοιπά ζαρζαβατικά της περιφέρειας και τους γραφικούς των παρελάσεων…

  • Απούσα η ΣΟΥΡΩΜΕΝΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ και η ΡΟΥΦΑ καθώς και ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος που μόνο στον Sky εμφανίζεται...

   Και το βραδάκι θα φάνε στην Μαρίνα στα όρθια φαγητό All inclusive….. , ότι περισσέψει από τους μπουφέδες του Κυπριώτης και των γύρω ξενοδοχείων…

 2. Θα ξεκινήσω με μιαν… πικρόχολη ερώτηση-διαπίστωση.

  Πως μπορεί κάποιος/οια που δεν λέει «Καλημέρα»
  (ο χαιρετισμός σε όλο τον κόσμο είναι στοιχείο κουλτούρας και επικοινωνίας) να δραστηριοποιείται στα θέματα πολιτισμού;

 3. Η ανάδειξη και η αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του Ιπποκράτη -που η δημοτική αρχή Κυρίτση τον εκχώρησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος χωρίς αιδώ — είναι στόχοι αυτονόητοι και δεν είναι για κατανάλωση.

  Διαφωνήσαμε στην εκχώρηση της έδρας του Δικτύου Πόλεων με Ασκληπιεία στο δήμο Επιδαύρου!

  Καταγγείλαμε την απροκάλυπτη δοσοληψία Κυρίτση.

  Και σε αυτό το θέμα η Κωακή κοινωνία εκώφευσε.

 4. ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΡΟΥΦΑ. ΜΕΧΡΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ.

  • άρχισαν να βγαίνουν για διάλειμμα και πηγαδάκια. 120-130 ήταν ο α.α. στο βιβλίο εγγραφών μέχρι εκείνη την ώρα

 5. Εκτός απο μερικούς σοβαρούς ανθρώπους κυρίως παράγοντες του τουρισμού διέκρινα πολλά….. σαλιγκαρους και τζαπατζιδες. Κατά τα αλλά το νησί στον αυτόματο

 6. Ο Πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι αρχίζει νέα ιατρική ειδικότητα αυτή της γλειτσικης ιατρικής. Οι πρώτοι 2 που έχουν υποβάλλει αίτηση είναι απο την γενέτειρα του Ιπποκράτη

 7. Σχέδιο Κως 2023-Η νέα μεγάλη ιδέα.χαχαχαχα Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΧΤΗ !ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

  ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ .ΜΟΝΟ ΑΡΠΑΧΤΕΣ.

 8. Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ

  ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

 9. Τι τύχη να έχουν αερολογίες τέτοιων Συνεδριών (γιατί έτσι πρέπει να λέγονται),όταν 22 /6/2018

  μετά τις 10 το βράδυ δεν κυκλοφορεί ούτε κούνουπας?Όλα τα All Inclussive έχουν επιβάλει άρση κυκλοφορίας,όλα είναιμ ασφυκτικά γεμάτα,έχουν δώσει έμφαση με σνακ και τσάμπα περίδρομο,HD Οθόνες σε φιλάθλους που στην καθισιά τους πίνουν 70 ποτά ο καθένας,ποτά μπόμπες ,αφορολόγητα,που τα σερβίρουν Πακιστανοί.Μιλάμε τους έχει βγει ο κώλος στο σερβίρισμα.Μόλις το ποτό του επισκέπτη-φιλάθλου κατέβει λίγο κάτω απ την μέση,το παίρνουν και ανανεώνουν την ‘ευτυχία’ του αλκοολικού που ήρθε για Τουρισμό Ψυχικής Υγείας.Όλα έξω έχουν μαραθεί,ο κόσμος έχει αγανακτήσει,σύντομα όσοι έχουν ενοίκιο ,θα κλείσουν και ο ανταγωνισμός του 24% με το 5% του Ξενοδοχείου θα έχει θύματα την ίδια την Κω.Ας κάτσουν όλοι να δουν το ζήτημα.Τελευταία τα σκλαβάδικα έχουν πάρα πολύ μεγάλο αριθμό μελαψών για ένα ξεροκόμματο.Πιάσαμε πάτο,αλλά δυστυχώς ο καθένας της ποφτης του το χαβά!!!

 10. Δηλαδή απόψε ο Δήμος ταΐζει Ν.Δ. και ολίγον ΠΑΣΟΚ; Γιατί εμένα κομματική σύσκεψη υπό τον Πατούλη και Κυρίτση-Χατζημάρκο μου φαίνεται ,παρά Συνέδριο….

 11. Δεν ξέρω τι φίλτρο έβαλε ο φωτογράφος στο φακό του αλλά όλοι έχουν ένα ύφος σαν να ήθελαν να είναι αλλού.

 12. να κάνουν βατά πεζοδρόμια (ο νόμος ορίζει ελάχιστο πλάτος) και τώρα ο Κυρίτσερλης θα κάνει το νησί πρότυπο για εμποδιζόμενα άτομα!

 13. Ελληνική παράνοια: Μπήκαν ανενόχλητοι παράνομα στη χώρα αλλά τους συνέλαβαν όταν επιχείρησαν να φύγουν

  Τριάντα Σομαλοί συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής στο διεθνές Αεροδρόμιο Ζακύνθου, στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν με προορισμό την Ιταλία αλλά τους πείραξαν τα… πλαστά έγγραφα ενω στην Ελλάδα «μπούκαραν» με τα… «νόμιμα».
  Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι υποτιθέμενοι διακινητές τους, λες και δεν μπορούν να ταξιδέψουν μόνοι τους που ήταν και οι μόνοι είχαν στην κατοχή τους νόμιμα διαβατήρια, φερόμενοι ως σουηδοί υπήκοοι.
  Όλοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Ζακύνθου, για να ακολουθήσει η συνήθης κωμική διαδικασία:
  Δηλαδή αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να «δικαστούν», μετά απο δύο μήνες χωρίς φυσικά να γίνεται καν λόγος για απέλαση.http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/694975_zakynthos-syllipseis-30-somalon-kai-ton-diakiniton-toys-sto

 14. Τα προβλήματα του Τουρισμού είναι συγκεκριμένα.Η στήριξη της Κυβέρνησης καμία.Η φορολόγηση,η περιθωριοποίηση των μικρο-επαγγελματιών,το πλιάτσικο με την φορολογία του ΣΥΡΙΖΑ,η άνιση φορολογική μεταχείριση ,η υποβάθμιση κάποιων περιοχών,η ανεξέλεγκτη δράση της TUI και λοιπών πολυεθνικών και οι άβουλοι ψηφοθήρες που στέκονται στα νούμερα και τις ποσοστιαίες αυξήσεις.Ένα τσίρκο ,όλα τα λεφτά οι πολύχρωμες γραβάτες !!!!!

 15. Τα διάσιμα μπαλέτα Μπολσόι σ ένα ακόμα φαντασμαγορικό σόου.Περαστικά μας και Καλή Όρεξη,

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.