ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Εγκαίνια MYLOTOPI Κεφάλου: Ένα εντυπωσιακό παραδοσιακό οικιστικό σύνολο | κ. Ναθαναήλ: Παράδειγμα προς μίμηση

18
6525
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Σε πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν απόψε τα επίσημα εγκαίνια για την έναρξη λειτουργίας στο Mylotopi Κεφάλου, ενός εντυπωσιακού παραδοσιακού οικιστικού συμπλέγματος που δημιούργησε με αγάπη, μεράκι και κατάθεση ψυχής η οικογένεια Βουδούρη στο ψηλότερο σημείο του χωριού της Κεφάλου, με απέραντη και εντυπωσιακή θέα.

Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, πλαισιωμένος από τους ιερείς του χωριού π. Ιωάννη και π. Στέφανο.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις ευχές και τα θερμά συγχαρητήριά τους στον Γιώργο Βουδούρη και την οικογένειά του για την πολύ σημαντική συμβολή τους στην πολιτιστική ανάδειξη του τόπου τους, λέγοντας χαρακτηριστικά «μας κάνετε υπερήφανους», κλείνοντας με την ευχή να αποτελέσει η κίνησή τους αυτή, παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους συμπολίτες μας.

Ο Γιώργος Βουδούρης εμφανώς συγκινημένος έδωσε έμφαση στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής, καλώντας τον Δήμαρχο που ήταν παρών να θέσει ως στόχο και την ανάδειξη του μονοπατιού «του Βαγιάνου» (είτε με γαϊδουράκια, είτε με πεζοπορία), ώστε να καταστεί πόλος έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης τόνισε από την πλευρά του ότι όταν περίπου πριν από τρία χρόνια ο Γ. Βουδούρης τους εξηγούσε τι είχε στο μυαλό του να κάνει στην περιοχή του απάντησε χαρακτηριστικά «δεν είσαι στα καλά σου…» Το αποτέλεσμα όμως δικαιώνει τον Γ. Βουδούρη και την οικογένειά του που πρόσφεραν όχι μόνο χρήματα, αλλά και μέρος από τον εαυτό τους για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Για 18 μήνες και πλέον η οικογένεια Βουδούρη με μια ομάδα εξειδικευμένων αρχιτεκτόνων και έμπειρων τεχνιτών, επισκεύασαν και ανέδειξαν μοναδικά 6 κτίρια, που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα ενός οικιστικού συνόλου του 19ου αιώνα στην Κέφαλο, της Κω.

Ο οικισμός “Μυλοτόπι” δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να περιηγηθεί σε 6 κτίριαπαραδοσιακό φούρνο, παραδοσιακό σπίτι, ανεμόμυλο, αλώνι, τούνελ – σήραγγα (κατάλοιπο των βομβαρδισμών του β’ παγκόσμιου πολέμου), παραδοσιακό καφενείο/εστιατόριο – τα οποία συνθέτουν ένα χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του νησιού και της πολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής. Ένα ταξίδι στο χρόνο, που αναβιώνει τις συνθήκες και τους όρους διαβίωσης των κατοίκων της Κεφάλου σχεδόν ένα αιώνα πριν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρωτα απο ολα συγχαρητηρια για το ολο εγχειρημα ,για την πρωτοτυπη σκεψη και την υλοποιηση με υψηλα ποιοτικα κριτιρια. Ειναι πραγματικα πολυ αξιολογη δουλεια και με εμφαση στη λεπτομερεια που κανει τη διαφορα.Ενω και η τοποθεσια βεβαια απο μονη της ειναι μοναδικη . Απλα δεν ειναι οικισμος … μην τρελαθουμε κιολας …

  2. Συγχαρητήρια στην Γιωργία και Γιώργο.Μπράβο σας που τολμήσατε, δώσατε την ψυχή σας και δημιουργήσατε με αγάπη και μεράκι το ΜΥΛΟΤΟΠΙ.Τυχερή η Κως,με τέτοιους ανθρώπους πας μπροστά.Πιστεύω οι συμπολίτες μας θα το εκτιμήσουν και θα το αγκαλιάσουν.

  3. ΒΡΕ ΠΙΟ ΤΟ ΠΑΙΑΤΣΙ ΜΟΥ, ΗΡΤΑΣΙ ΚΕΙΔΑ ΠΑΝΩ ΟΥΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ Α ΦΑΣΕΙ ΖΑΠΑ. ΗΡΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΜΑΕΜΑΤΑ Α ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΣΕΙ ΖΑΠΑ ΟΥΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΧΕΝΕ Ο ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ!!!

  4. Πολλά Μπράβο στην Οικογένεια Βουδούρη για το αποτέλεσμα που έφτιαξαν! τους αξίζουν συγχαρητήρια για την αγάπη και το μεράκι που έδειξαν… Τους εύχομαι τα καλύτερα και οι Κεφαλιανοί να στηρίξουν την πρασπάθεια αυτή και να μην την υποτιμήσουν. Πραγματικά το σημείο εκείνο είναι εκπληκτικό, το απόγευμα για καφεδάκι και το βράδυ φαηγτό!! τέλειο… coming soon MYLOTOPI

    • τι σε νοιάζει πόσο κόστισε!πες ένα ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ανθρωπε,το πρώτο που σουρθε στο μυαλό είναι αυτό?>Αμέσως,να ψοφίσει η κατσικα του γείτονα,ΕΛΛΗΝΆΡΑ.Ντροπή σου

  5. Συγχαρητηρια φιλε Γιωργο, εξαιρετικη δουλεια. Καλες δουλειες και σε αλλα πολλα, ευχομαι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ