«Αυτή είναι η αλήθεια για την αναπροσαρμογή τελών με αριθμούς – Τα υπολείμματα μιας παράταξης που διέλυσε και λεηλάτησε το Δήμο, συνεχίζουν με ψεύδη, λάσπη, ύβρεις»

36
691

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : ‘’Αυτή είναι η αλήθεια για την αναπροσαρμογή των τελών’’

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ευτέρπη Παπαχρήστου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα υπολείμματα μιας παράταξης που διέλυσε και λεηλάτησε το Δήμο, συνεχίζουν στο δρόμο του ψεύδους, της λάσπης και των ύβρεων.

Η αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών δεν έχει καμία σχέση με τα ανακριβή στοιχεία και ποσοστά που παραθέτουν.

Λένε για μία ακόμα φορά ψέματα.

Όλοι γνωρίζουν ότι μιλάω πάντα με στοιχεία.

Η αναπροσαρμογή των τελών στις δημοτικές ενότητες Ηρακλειδών και Δικαίου έχει ως εξής:

-Για τις κατοικίες, τα κλιμακοστάσια, τους κοινόχρηστους χώρους και τους χώρους σταυλισμού από 1,02 ευρώ, αναπροσαρμόζονται σε 1,10 ευρώ. Αύξηση 8 λεπτών.

-Για τα ξενοδοχεία από 1,28 ευρώ, αναπροσαρμόζονται σε 1,92 ευρώ. Αύξηση 74 λεπτά.

-Για τα καταστήματα, εμπορικές επιχειρήσεις και αποθήκες από 3 ευρώ, αναπροσαρμόζονται σε 3,41 ευρώ. Αύξηση 41 λεπτά.

Η αναπροσαρμογή των τελών στη δημοτική ενότητα Κω αφορά στα ξενοδοχεία και αναπροσαρμόζεται από 1,28 ευρώ σε 1,92 ευρώ. Αύξηση 74 λεπτά.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι σε απόλυτους αριθμούς, η επιβάρυνση δεν έχει καμία σχέση με τις ανακρίβειες και τα ψέματα των υπολειμμάτων του Οράματος.

Η αναπροσαρμογή των τελών κρίνεται επιβεβλημένη για να τηρηθεί η αρχή της ανταποδοτικότητας σε σχέση με τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, όπως προβλέπει ο νόμος. Διαφορετικά θα προέκυπταν ποινικές και αστικές ευθύνες για τη δημοτική αρχή.

Καμία δημοτική αρχή δεν θέλει να προχωρά σε τέτοιες κινήσεις.

Δεν θα προχωρούσαμε σε αυτή τη μικρή αλλά αναγκαία αναπροσαρμογή αν η κυβέρνηση δεν μας είχε υποχρεώσει να απασχολούμε τους εποχιακούς υπαλλήλους καθαριότητας για 12 μήνες αντί για 6.

Δυστυχώς η κεντρική εξουσία συνεχίζει να μεταθέτει βάρη στους Δήμους χωρίς να δίνει και τους αντίστοιχους πόρους.»

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

36 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξανθομαλουσα αντιδήμαρχε αυτές οι αυξησεις όπως τις λετε ποσο τις εκατο είναι%%%%% Απλα απαντηστε μας.το 3 για να γινει 3,41 ποσο τις % είναι η διαφορα.

    • ΦΟΡΟΜΠΙΧΤΕΣ, ΦΟΡΟΜΠΙΧΤΕΣ, τους ενδιαφέρει να μαζέψουν χωρίς να τους καίγεται καρφάκι εάν οι πολίτες δεν αντέχουν.

      Σε περίοδο κρίσης που όλοι μετράμε το τσεντέζιμο είναι απαράδεκτες αυτές οι αυξήσεις. Κόψτε τα ταξίδια του Δημάρχου και τις μόνιμες διακοπές του Σιφάκη και μετά βάλτε τιμαριθμική αύξηση και όχι εξοντωτικές αυξήσεις από 10-60%. Βρε πάτε καλά; Θα φάτε ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ που θα χάσετε τα πασχάλια σας …

      • ΜΑΥΡΟ, ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΕΣ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ.

        ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΦΆΤΣΑ ΕΧΟΥΝ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ…

        • Έρχονται χρόνια δύσκολα, γεμάτα καταιγίδες. Και μείς στου κόσμου την εσχατιά με ατέλειωτα προβλήματα και λιγοστές ελπίδες.

          Ο κόσμος είναι ανάκατος, τα πάντα άνω κάτω και μείς πληγές γεμάτοι… Φονιάδες φορομπήχτες παντού παλούκια χώνουν και φωτιές στις άδειες τσέπες μας ανάβουν, μας καίνε, οικονομικά και κοινωνικά μας καταστρέφουνε, την ψυχή μας βγάζουν και για την καρέκλα τους χωρίς να το πολυσκέφτονται ζωντανούς μας θάβουν… – Αλεξίκακος-

      • Λέω να αρχίσω να μετρώ τα ταξίδια και τις ημέρες εκτός Κω του Δημάρχου και του Σιφάκη...

        Πόσα στοιχίζουν στους δημότες;

        • Κυρίτση, ενημέρωσε τους πολίτες χωρίς το ειρωνικό το ύφάκι, μην απαντάς γελώντας στον κάθε πικραμένο, άσε τον εγωισμό, γίνε δίκαιος

          ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΑΝΕΙΣ με τέτοιους συνεργάτες και δίκαιο να είχες, πάλι θα τα ακούσεις με τον τρόπο που απαντάς και θα έχεις την κατακραυγή. Θα μπορούσες να κάνεις επικαιροποιημένη καταμέτρηση των τετραγωνικών μέτρων των οικοδομών και να διορθώσεις τις αδικίες καταγράφοντας τις χιλιάδες περιπτώσεις αυτών που δεν δηλώνουν καθόλου χώρους χωρίς σαν νέος Τσίπρας να βρίσκεις την εύκολη λύση της επιβολής αυξημένων τελών-φόρων. ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ γιατί τα λίγα Ευρώ που θα σου περισσέψουν για έργα δεν θα αναπληρώσουν την καθίζηση που θα πάθει σε ποσοστά η Δύναμη Αλλαγής που οι πολίτες θα την βλέπουν σαν Δύναμη Απαλλαγής…- Αλεξίκακος- .

      • ΜΥΛΩΝΆ ελπίζουμε ότι έχεις α..... και δεν θα ψηφίσεις τα φουσκωμένα χαράτσια.

        Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι σύμβουλοι που βλέπουν εάν έχουν περίσσευμα οι δημότες ή θα κάνετε την ΡΟΥΦΑ δήμαρχο;

        • ΒΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΑΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ, θα στραβωθείτε την κατάσταση, θα πάρετε δίκαιες αποφάσεις;;;

          Καταστρέφετε η κοινωνία, ο τουρισμός και η οικονομία της πόλης και ΕΣΕΙΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ. Μέχρι τότε θα δυσφημίζετε το νησί μας με φασιστικές αποφάσεις; Παρακαλάμε να μπει κανένας Σύριος στα μαγαζιά μας για να κάνουμε σεφτέ και να βγάλουμε τα έξοδα και τα καζίκια που μας έχωσε η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αυτά που θα ψηφίσετε εσείς με ελαφριά την καρδία.

        • Πια ΡΟΥΦΑ λες, αυτή είναι λαγός της νέα δημοτικής παράταξης, έρχεται ο ΤΡΙΏΡΟΦΟΣ...

          Με τόσες μ@λακίες που κάθε τόσο κάνει ο εγωιστής δήμαρχος θα πάει γρήγορα στα κάτω καθίσματα του δημοτικού συμβουλίου.

    • Ποιος ηλήθιος αποφάσισε για αυτά τα ποσοστά αύξησης των τελών; Η μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης, η άσχετη Ξανθίπη η η κακιά μας ώρα;;;

      Πάρτε πρώτα από αυτούς τους πρώην πελάτες του Δημάρχου τα 6.000.000 που χρωστά και μετά κάντε ξανά τον λογαριασμό. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, θα σας ξεσκίσει.

      • ΚΥΡΙΤΣΗ, άλλοι όπως λες ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη, εσύ όμως θα την φας στην κούφια σου κεφάλα την μαγκούρα.

        Ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ μας χώνει αυξημένο τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, η κεφάλα της Ευρώπης θέλει να μας ξεκ//// για να το παίζει δήμαρχος των έργων… Βρε πάτε καλά;;;;;;;;;

      • Φτου σας ξευτιλισμένοι, από που θα κόψουμε για να τα πάρετε; Από το φαγητό, τα τριμμένα μας ρούχα, από την διασκέδαση;

        Ξεσουρώστε βρε που άλλοι μπεκροπίνουν και άλλοι σουρώνουν στην καρέκλα του Δημάρχου.

    • Ελάτε βρε, Τι είναι από 3€ να γίνει 3,41 ανά τετραγωνικό μέτρο; η κυρία που της περισσεύουν θεωρεί μικρή την εξωπραγματική αύξηση..

      Κατάντια, τα τέλη καθαριότητας πολλές φορές είναι μεγαλύτερα από την χρέωση για κατανάλωση ρεύματος στον λογαριασμό της ΔΕΗ και αυτά τα ζώα βάζουν 30-60% αύξηση. άντε από δω βρε φορομπήχτες…

    • Όλοι οι σύμβουλοι έχουν την ίδια άποψη και θα ψηφίσουν στα τέσσερα τα νέα χαράτσια χωρίς ντροπή;

      Για να δούμε θα βρεθούν σύμβουλοι με μυαλό για να καταψηφίσουν τα νέα χαράτσια ή είναι όλοι άβουλα ζώα;;; Οι μισθοί, οι συντάξεις, τα κέρδη των επιχειρήσεων μειώνονται και οι ξευτιλισμένοι βάζουν αυξήσεις!!!

    • Απολαμβάνουν τις δημοτικές υπηρεσίες, δεν πληρώνουν χρόνια τώρα και ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ χωρίς ΤΣΙΠΑ βάζει να τα πληρώσουν οι δημότες...

      Δήμαρχε, οι επιχειρήσεις Μίτση πότε θα πληρώσουν τα εκατομμύρια που χρωστάνε; Όλοι οι άλλοι που χρωστάνε γιατί υπάρχουμε εμείς τα κορόιδα θα έχουν πάντα ασυλία;

  2. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ;

  3. Κυρά Ξανθίπη κάνε μας λιανά τις αυξήσεις με ποσοστά %. Πόση είναι η αύξηση στα σπίτια, τα μαγαζιά και τα ξενοδοχεία;;;

    Παίζεις με την επιβίωση μας, οι αυξήσεις είναι παράλογες και εξοντωτικές.

  4. ΠΟΣΟ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΑΝΤΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ.!!!!!! ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ!!!

  5. ΒΡΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ /////ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΒΡΕΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΜΠΙΤΣΙ ΤΟΥ ΒΟΔΙΟΥ.ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΒΡΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΕΤΕ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ.ΜΥΛΩΝΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ,ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΙΛΤΙΚΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ:ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ.ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΠ////// ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ.

  6. εαν νομιζεις οτι θα παρασυρεις τους κωους,με το μετεναστευτικο,και να ριχνεις τις ευθυνες σε αλους,για να ξεχασουν τα μαυρα χαλια του νησιου που εσυ και τα ///// που σε ακολουθουν εχεις καταντησει με τις φασιστικες σας ιδεες,εισαι πολυ γελασμενος.θα ξεσηκωνω καθημερινως τον κοσμο εναντιον σου.

  7. ΚΥΡΙΤΣΗ,ΚΙΑΡΗΔΕΣ,ΓΕΡΑΣΚΛΗ,ΠΑΝΤΕΛΙΚΙΖΗ,ΜΥΛΩΝΑ,ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ,ΒΑΒΛΑ,ΜΑΡΑΓΓΕ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ,ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ,ΑΛΑ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΩΟΙ…ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.

    • Έχεις δίκαιο, φτύνουν όλους τους παραπάνω οι πολίτες για την αύξηση τελών αλλά και όλους τους τεμπέληδες...

      Φτύνουν όμως και όσους με τον φραπέ στο χέρι, τεμπέληδες με βαρβάτους μισθούς, που ακόμα και σήμερα τους πληρώνουμε όλοι εμείς φτιάχνουν κοιλιές και κ@λους από την πολύ δουλειά…

      • αντί να βρίζεις ρε Κυρίτση τους εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣ γιατί δε τους απολύεις αφού λες ότι κάθονται; Αφού δε το κάνεις πάει να πει ότι λες μ@@@@@@ς κι έχεις άλλους σκοπούς. Τη τηλεόραση πάντως τη κατάντησες ξεφτίλα και δε μπορεί να τη δει κανένας

        • Σιγά που ο Κυρίτσης θα ασχοληθεί με τα μούτρα σου τεμπέλη, πολίτης είμαι που πληρώνω τόσα χρόνια τεμπέληδες...

          Και να προσφέρατε κάτι διαφορετικό στην κοινωνία χαλάλι σας 500.000 αέρα τον χρόνο… ; Χειρότερη τηλεόραση είχαμε και τότε και τώρα που είναι επαρκής για τα λεφτά που πληρώνουν οι δημότες και περισσότερα εισπράττουν τώρα από διαφημίσεις. Το μόνο που έκαναν τοτε ήταν να λιβανίζουν τον ΣΟΥΡΑ και να φτιάχνουν κοιλιές και κ@λους.

  8. Ευτέρπη σαν και σένα η Ρούφα θέλει εκατό. Σε αναγκασε να ομολογησεις μόνη σου τις αυξήσεις

  9. καλα μαθηματικα ξερει η αντιδημαρχος οικονομικων ?<>και οχι 64 λεπτα ποσοστιαια ξερει να μας πει ποσο ειναι?

  10. Τουλάχιστο εσύ και κάποιοι άλλοι σταματήστε πια τη καραμέλα με <> <> κ.λ.π. Σκεφτείτε κάτι πιο ουσιαστικό και έξυπνο…Φαίνεται Ευτέρπη μου επίσης ότι πολλά από τα ανώνυμα υβριστικά σχόλια για τον κ. Καίσαρλη τα γράφετε εσείς…δηλ. οι δημοτικοί σύμβουλοι.Μπερδεύεστε και μιλάτε και γράφετε σε επίσημα κείμενα όπως γράφετε στα ανώνυμα σχόλια…Λίγη προσοχή δεν βλάπτει….

  11. Ενα σχολιο επι τις ουσιας δεν διαβαζεις σε αυτα που λερι η αντιδημαρχος σας δεινει στοιχια για τις αυξησεις η οποιες ειναι μηδαμηνες σας εξηγει το κογο που πρεπει να γινουν και ακομα να καταλαβετε αλλα τι περιμενειες απο πεντε ατομα κομπλεξικα κ κολημενα που δεν θελουν να καταλαβουν.

  12. ΤΟΝ ΠΗΡΕ Ο ΥΠΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΛΑΜΠΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ