ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Αθρόα προσέλευση προσκυνητών στο Πανηγύρι του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στο Πλατάνι | Συγκίνηση για το ιστορικό της Ιεράς Εικόνας του Αρχαγγέλου

7
3484
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με εντυπωσιακή προσέλευση προσκυνητών από νωρίς το βράδυ έως αργά τη νύχτα πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πανηγύρι του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στο Πλατάνι όπου με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Εικόνας του Αρχαγγέλου αλλά και της ανέγερσης του Ιερού Ναού από τον μακαριστό Ναθαναήλ τον Α’.

Αρχικά εψάλη με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και επισημότητα ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ παρουσία του Επάρχου Γ. Χαλκιδιού, του Δημάρχου Γ. Κυρίτση, της επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, του Δημ. συμβούλου Σ. Πη,  του Αστυνομικού Διευθυντή Κ. Κοκορόσκου, του Τοπικού Συμβούλου Μ. Γιωργαλλή και πολλών προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος ανέτρεξε στην ομιλία του στο ιστορικό ίδρυσης του Ιερού Ναού από τον μακαριστό Ναθαναήλ τον Α’ στην ιστορική περιοχή του Κερμετέ (με τους πρώτους κατοίκους της από την αρχαία Κέραμο και στην συνέχεια με την ανταλλαγή των πληθυσμών με την κατοίκηση των συμπολιτών μας μουσουλμάνων). Όπου καθόλου τυχαία δεν αφιερώθηκε ο Ιερός Ναός εκτός από τον Άγιο Αθανάσιο και στον Αρχάγγελο Γαβριήλ ο οποίος είναι ο Αρχάγγελος της Ειρήνης καθώς ήταν αυτός που είπε το «Δόξα εν υψίστοις θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία».

Αναφέρθηκε επίσης με συγκίνηση στο ιστορικό της Ιεράς Εικόνας (που βρίσκεται στο προσκυνητάρι και η οποία μοιράστηκε σε μικρές εικονίτσες στους προσκυνητές) την οποία έφερε από την μικρά Ασία η οικογένεια Χατζηβελούδου, χάνοντας όλα τα υπάρχοντά τους κατά τον διωγμό. Όμως ο Αρχάγγελος τους φύλαξε κι έφτασαν εδώ ζωντανοί φέρνοντας μαζί την ιστορική αυτή εικόνα του.

 

 

Αμέσως μετά παρατέθηκε πλούσια τράπεζα από την ενοριακή αδελφότητα του Πλατανίου με τον πολύ δραστήριο π. Αναστάσιο Γιώτη και την ομάδα του, μεταξύ των οποίων και οι «μαύροι λύκοι» που βοηθάνε παντού.

Το πανηγύρι κράτησε έως αργά τη νύχτα με παραδοσιακό πρόγραμμα από τους: Δημήτρη Κεφαλιανό (βιολί), Στέφανο Κώστογλου (λύρα), Νίκο Μάμμη (λαούτο – τραγούδι) και Παναγιώτη Χατζηχριστοδούλου (τουμπελέκι).

ΦΩΤΟ Χαρίκλεια Χριστοφή

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΧΑΧΑΧΑ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!!!

    Ερωτηθείς για τις συνομιλίες της Αθήνας με τα Τίρανα, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».

  2. Ioanna Roufa Η προμήθεια του ταξιδευτή είναι προϊόν παράνομης συνδιαλλαγής με απτά στοιχεία που έχουν ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές. Τα όσα διημείφθησαν εδώ και δύο χρόνια για την προμήθεια αυτή δεν μου επιτρέπουν να δω την ομορφιά αυτής της σύνθεσης. Λυπάμαι αλλά κάηκε μέσα στο στημένο «διαγωνισμό» και όχι μόνο.(τι να καταλάβουμε οι φτωχοί που θα έλεγε και ο Σαββόπουλος)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ