Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο λιμάνι της Ραφήνας: Στους 76 ο επίσημος απολογισμός των νεκρών (ανάμεσά τους παιδιά και βρέφη)- 164 ενήλικες τραυματίες και 23 παιδιά

57
3251

Στους 76 ο επίσημος απολογισμός των νεκρών – 164 ενήλικες τραυματίες και 23 παιδιά

nekroi_main02

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τη φωτιά στο Μάτι – Νέος  απολογισμός από την Πυροσβεστική – Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι.  Λίγα λεπτά μετά τις πέντε το απόγευμα η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλα Μαλλίρη ανακοίνωσε ότι ο έως τώρα απολογισμός είναι 74 νεκροί.

Παράλληλα, 164 ενήλικες τραυματίσθηκαν και αναζήτησαν βοήθεια στα νοσοκομεία. Από αυτούς 71 παραμένουν στα νοσοκομεία 71. Από τη φονική πυρκαγιά τραυματίσθηκαν επίσης 23 παιδιά, εκ των οποίων τα 12 πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων.

Όπως επεσήμανε  η  εκπρόσωπος,  οι έρευνες  για  τον εντοπισμό των αγνοουμένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από ομάδες πεζών περιπολιών, αποτελούμενων από 130 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος στις περιοχές, Νέου Βουτζά, στο Μάτι και τη Ραφήνα.

Η κ.Μαλλίρη πρόσθεσε ότι συνεχίζεται το δύσκολο έργο της καταγραφής των αγνοουμένων, τονίζοντας ότι για να οριστικοποιηθεί οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με το 199, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.  «Το Πυροσβεστικό Σώμα εκφράζει τη θλίψη για τη απώλεια των συνανθρώπων μας και την αμέριστη συμπαράστασή τους στους πληγέντες», κατέληξε η εκπρόσωπος.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει εξελίξεις όσον αφορά στο ζήτημα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Άγνωστος παραμένει τόσο ο χρόνος μεταφοράς τους στο νοσοκομείο όσο και ο χρόνος κατά τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η νεκροτομή και η αναγνώρισή τους.

Νεκροί
new-mati00
new-mati01
new-mati02
new-mati03
new-mati04
new-mati05

Φωτια ΤΩΡΑ: Εθνική τραγωδία! Τουλάχιστον 74 νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Φωτια ΤΩΡΑ: Εθνική τραγωδία! Τουλάχιστον 24 νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

 

Φωτιά τώρα: Η Ελλάδα θρηνεί – Ανασύρονται συνεχώς νεκροί σε Ραφήνα και Μάτι – Πάνω από 100 οι τραυματίες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά – Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά – Τσίπρας: Εικόνα ασύμμετρου φαινομένου – Συγκλονίζουν τα ανθρώπινα δράματα πίσω από την καταστροφή

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Το φως της ημέρας βρίσκει την Ελλάδα αντιμέτωπη με μία από τις χειρότερες τραγωδίες όλων των εποχών, με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική να αφήνουν πίσω τους δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, καμένες περιουσίες και κατεστραμμένες ζωές.

Λίγο πριν από τις 03:00 τα ξημερώματα ήρθε η τραγική επιβεβαίωση από επίσημα χείλη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές πυρκαγιές.

Λίγο μετά τις 04:00 το πρωί ανακοινώθηκε ότι μια γυναίκα και τρία παιδιά ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα προκαλώντας σοκ σε όλη την Ελλάδα και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 24.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, 104 είναι οι εγκαυματίες -τραυματίες από τους οποίους οι 11 παραμένουν διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης υπάρχουν και 16 παιδιά με εγκαύματα και τραύματα.

«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, υπερβαίνει τους 20 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 88 ενήλικες, εκ των οποίων οι 11 είναι σοβάρα, καθώς και 16 παιδιά», ανέφερε τα ξημερώματα της Τρίτης (24/07/2018) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Δημήτρης Τζακανόπουλος, κατά την έκτακτη ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, χαρακτήρισε ιδαίτερα κρίσιμη την κατάσταση, λέγοντας πως «η Αττική αντιμετωπίζει μία πολύ δύσκολη νύχτα».

«Είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα και πάνω από 15 εστίες»

«Ο συνδυασμός των σφοδρών δυτικών ανέμων και των πολλαπλών παράλληλων μετώπων φωτιάς δημιούργησε μία πρωτοφανής σε έκταση και δυσκολία κατάσταση για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττικής και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, δημιουργώντας πρωτοφανή και ανυπέρβλητο κλοιό.

Οι περισσότεροι νεκροί στο Μάτι

Το πύρινο μέτωπο στο Νέο Βουτζά εξελίχθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε καταστροφική πυρκαγιά, καθώς η ταχύτητα του ανέμου έφτασε μέχρι και τα 9 μποφόρ. Αποτέλεσμα, η φωτιά να περάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στη Λ. Μαραθώνος με κατεύθυνση προς την παραλία στο Μάτι» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως σε αυτή την περιοχή είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών και νεκρών, από πολίτες που δεν πρόλαβαν να απομακρυθούν και εγκλωβίστηκαν στα σπίτια ή στα αυτοκίνητά τους. 

Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες

«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, υπερβαίνει τους 20 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 88 ενήλικες, εκ των οποίων οι 11 είναι σοβάρα, καθώς και 16 παιδιά».

«Αυτή την ώρα πέρα από τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παράλληλο σχέδιο αντιμετώπισης τις έκτακτης ανάγκης στις ανατολικές ακτές της Αττικής με συντονισμένη προσπάθεια απεγκλωβισμού πολιτών από εννέα σκάφη του Λιμενικού, δύο του Πολεμικού Ναυτικού, μία φρεγάτα και ένα αρματαγωγό, καθώς και δεκάδες ιδιωτικά σκάφη υπό τις οδηγίες του Λιμενικού Σώματος» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν όλες οι διαθέσιμες πτητικές δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ σε ανταπόκριση αιτήματος προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας θα συνδράμουν και αεροσκάφη από την Ισπανία, αλλά και πρόσθετο πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων από την Κύπρο.

Συνδρομή από τις ΗΠΑ – Θα πετάει drone για ύποπτες κινήσεις

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το φαινόμενο των 15 ταυτόχρονων εστιών σε τρία διαφορετικά μέτωπα που έλαβε χώρα στην Αττική οδήγησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να απευθύνει αίτημα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ανταποκρίθηκαν. «Έτσι, την Τρίτη θα βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Αττικής ειδικά εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια».
Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα

Συγκλονιστικές εικόνες στη Ραφήνα – Αναζητούν τους ανθρώπους μέσα στα σκάφη

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τραυματιών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας.

Με ιδιωτικά αλλά και σκάφη του λιμενικού, μεταφέρονται αυτή την ώρα άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί στις παραλίες από τη μεγάλη φωτιά που έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της.

limeniko

Δυστυχώς, ανάμεσα σε αυτούς που ανασύρονται είναι και κάποιοι νεκροί, αυξάνοντας συνεχώς τον τραγικό απολογισμό.

Σύμφωνα με το irafina.gr, στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται στιγμές από αρχαία τραγωδία, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Βίντεο ντοκουμέντο: Πλοία διασώζουν κόσμο από τη θάλασσα της Ραφήνας

Τα ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τους τραυματίες, ενώ όσοι είναι καλά στην υγεία τους πέφτουν στην αγκαλιά των αγαπημένων τους.

Λιμενικό: Οι πολίτες να καλούν για βοήθεια το «108», όχι τα ΜΜΕ

Το Λιμενικό, με ανακοίνωσή του, καλεί τους πολίτες που χρήζουν βοήθειας, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ραφήνα, να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης και όχι στα ΜΜΕ.

Νωρίτερα, αρκετοί πολίτες είχαν απευθυνθεί στα τηλεοπτικά κανάλια, κάνοντας αναφορά για εγκλωβισμένους πολίτες εξαιτίας της φωτιάς.

«Παρακαλούνται οι πολίτες που χρήζουν παροχής συνδρομής από τα μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ακτές της Ραφήνας, να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής “108” και όχι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», ανέφερε η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τραυματιών είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας.

Με ιδιωτικά σκάφη αλλά και του λιμενικού, μεταφέρονται αυτή την ώρα άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί στις παραλίες από την μεγάλη φωτιά που έκαψε τα πάντα στο πέρασμα της.

Δυστυχώς, ανάμεσα τους βρέθηκε ακόμα ένας νεκρός, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό στους τρεις, ενώ υπάρχουν φόβοι για πολλούς περισσότερους.

Στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται στιγμές από αρχαία τραγωδία, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τα ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τους τραυματίες, ενώ όσοι είναι καλά στην υγεία τους πέφτουν στην αγκαλιά των αγαπημένων τους.

Στο λιμάνι της Ραφήνας βρίσκονται αυτή την ώρα ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κατερίνα Αδαμοπούλου, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ιατροί Γεράσιμος Βουδούρης και Κωνσταντίνος Μώρος.

Δείτε τις φωτογραφίες από το irafina.gr

Τους χειρότερους φόβους επιβεβαίωσε λίγο μετά τις 2:38 τα ξημερώματα της Τρίτης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα θύματα των πυρκαγιών ξεπερνούν τους 20.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100 (88 ενήλικες, 16 παιδιά) εκ των οποίων οι 11 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Φωτιά ΤΩΡΑ – Σαντορινιός: 689 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τις ακτές της Ραφήνας

Φωτιά ΤΩΡΑ - Σαντορινιός: 689 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τις ακτές της Ραφήνας

Συνολικά 689 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στις ακτές της Ραφήνας (Κόκκινο Λιμανάκι, Μάτι κτλ), μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί οδηγήθηκαν σε ασφαλή προορισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός με δηλώσεις του στο λιμάνι της Ραφήνας.

Ο κ. Σαντορινιός είπε ότι «από την πρώτη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στις ακτές της Ραφήνας, δόθηκε εντολή προκειμένου να κινητοποιηθούν τα σκάφη για να τους πλησιάσουμε». Για την επιχείρηση έχουν κινητοποιηθεί από το Λιμενικό Σώμα περίπου 12 σκάφη.

Επιπλέον, πάρα πολλά μικρά ιδιωτικά σκάφη, περίπου 30, καθώς και ταχύπλοα του Λιμενικού κινητοποιήθηκαν για να μπορέσουν να προσεγγίσουν δύσβατες παραλίες όπου είχαν εγκλωβιστεί άνθρωποι και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν στα σκάφη του ΛΣ και ακολούθως στο λιμάνι της Ραφήνας.

Όσο κατέφθαναν ροές απεγκλωβισμένων στο λιμάνι της Ραφήνας εξελισσόταν παράλληλα επιχείρηση που είχε στηθεί με τη διαχείριση του ΕΚΑΒ, εξήγησε ο υφυπουργός. «Όσοι ήθελαν να φύγουν προς Αθήνα, έφυγαν με λεωφορεία της ΣΤΑΣΥ, περίπου 30 δεν είχαν στέγη και πήγαν στο δημαρχείο, όπου σε συνεργασία με τον Δήμο και τη ΣΤΑΣΥ βρέθηκε ξενοδοχείο για να περάσουν τη νύχτα, ενώ κάποιοι επέλεξαν να διαμείνουν στο γυμναστήριο της Ραφήνας ώστε να είναι κοντά στα σπίτια τους όταν ξημερώσει». Διευκρίνισε ότι επικρατεί ηρεμία στο λιμάνι και πως δεν υπάρχει κάποιος απεγκλωβισμένος που δεν έχει τακτοποιηθεί.

Ο κ. Σαντορινιός σημείωσε πως η εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στις ακτές κάποιος που να μην έχει βρεθεί -αλλά ενδεχομένως δύο αγνοούμενοι στη θάλασσα (σ.σ. εκείνη τη στιγμή δεν είχε άλλη ενημέρωση επ’ αυτού)-, και πως σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ομάδα των υποβρύχιων αποστολών χτενίζουν διαρκώς την περιοχή. Εξήγησε ότι πέρα από τις ακτές, από στελέχη του Λιμενικού διασώθηκαν και άνθρωποι που βρέθηκαν ακόμη και μέσα στο νερό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Νέας Μάκρης και της Ραφήνας. Συμπαραστέκεται στους δεκάδες τραυματίες και στους χιλιάδες πληγέντες, που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός στις πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική και τη Δυτική Αττική.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών. Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε:

1. Να υπάρξει άμεση καταγραφή των αγνοουμένων και υπεύθυνη ενημέρωση των οικογενειών τους και όλων όσων αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους

2. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη

3. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών

4. Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν

5. Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Οι δεκάδες νεκροί και τραυματίες έρχονται να προστεθούν στα θύματα των πλημμυρών της Δυτικής Αττικής πριν 8 μήνες. Οι ανυπολόγιστες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, βιοτεχνίες, έρχονται να προστεθούν στις αμέτρητες καταστροφικές συνέπειες που βιώνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα της Αττικής εδώ και πολλά χρόνια, ύστερα από σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές. Η πυροσβεστική απέτρεψε την εκδήλωση μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος, με απρόβλεπτες συνέπειες, αφού οι φλόγες έγλυψαν τον περίβολο μεγάλου διυλιστηρίου.

Ο φυσικές καταστροφές «βρίσκουν» την Αττική ανοχύρωτη και τις υποδομές, που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτών των καταστροφών, σε διάλυση. Παρά την ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών και όσων εμπλέκονται με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, είναι προδιαγεγραμμένη εξέλιξη ότι μετά από τέτοια φαινόμενα θα μετρούμε νέα θύματα και νέες ανυπολόγιστες καταστροφές λαϊκών περιουσιών και φυσικού πλούτου. Και αυτό γιατί για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός.

Η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και η περιφέρεια Αττικής γνωρίζουν με λεπτομέρειες τις ανεπάρκειες στο προσωπικό, στα μέσα και στις υποδομές που απαιτούνται για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Το ΚΚΕ έγκαιρα, με κεντρική εκδήλωση που είχε πραγματοποιήσει στις 10 Μάη, είχε προειδοποιήσει για τα μεγάλα κενά που εντοπίζονταν κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ώστε να συμβάλει με ουσιαστικές προτάσεις στα ζητήματα της πρόληψης και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος. Δεν λύθηκε όμως κανένα ουσιαστικό ζήτημα.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στα Αναπτυξιακά Συνέδρια της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής αποδείχτηκαν κούφια λόγια. Τα έργα αντιπυρικής προστασίας, όπως και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασία και αντισεισμικής θωράκισης δεν υλοποιούνται ,γιατί για τους καπιταλιστές και το αστικό κράτος αποτελούν κόστος χωρίς προσδοκώμενα κέρδη. Οι ανάγκες των εργατικών και λαϊκών θυσιών γίνονται κυριολεκτικά θυσία στο βωμό της ανάπτυξης των επιχειρηματικών κερδών.

Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του, τα μέλη της ΚΝΕ, να πρωτοστατήσουν μέσα από τη δράση τους στα εργατικά σωματεία και τους άλλους μαζικούς φορείς της Αττικής για την οργάνωση της αλληλεγγύης σε όσους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Για την οργάνωση της άμεσης βοήθειας όσων έχουν ανάγκη με τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας και την οργάνωση της εθελοντικής δουλειάς. Να πρωτοστατήσουν για την οργάνωση της πάλης διεκδικώντας έργα και υποδομές που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους.

24/7/2018 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

57 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχουν να λένε όλοι με τους εργολάβους που δεν άνοιξαν τα διόδια,μην χάσουν λεφτα

    τις στιγμές του πανικού,του μποτιλιαρίσματος απ την φυγή των πυρόπληκτων,μετά από 6 ώρες αποφάσισε η Κυβέρνηση να ανοίξει τα διόδια.στην Αθήνα στο κέντρο,όχι σε κάνα νησί της άγονης απ αυτά που τα γ//// η ΑΑΔΕ..και στο κόκκινο από χθές.μετα λέει ότι είμαστε έτοιμοι για πόλεμο.κλειστε το μπ@ρδέλο,τέρμα.πανω από 20 ψυχές….στην πρωτεύουσα του βιβλίου 2018!!!!!!!!!

    • ΔΟΥΡΟΥ, άλλη μια τσ γλωσσοκοπάνα που την αυταρχική συμπεριφορά της έχει γεμίσει την Αττική με νεκρούς, πλημμυροπαθείς και καμένους.

      Κανένα ακόμα αντιπλημμυρικό έργο στην Μάντρα με τους 22 νεκρούς και τους πλημμυροπαθείς να περιμένουν ακόμα ψίχουλα αποζημίωσης, καμιά πρόβλεψη και καθαρισμό στα δάση στην Αττική που για άλλη μια φορά η Πραξαγόρα του ΣφΥΡΙΖΑ την γέμισε με νεκρούς… Χρουσούζα….

    • Η εκλεκτή Περιφερειάρχης του ΣφΥΡΙΖΑ κατάφεραν με παπαρολογίες αντί για έργα να γεμίσουν νεκρούς την Αττική, χιλιάδες στην θάλασσα.

      Δυστυχώς και στην Κω ο εκλεκτός Ροδίτης Περιφερειάρχης ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ, που βγάζει σπυράκια όταν ακούει αναγκαία έργα για την Κω, ΔΕΝ ΔΊΝΕΙ ΦΡΆΓΚΟ για καθαρισμούς δασών, για αντιπυρικές ζώνες και πρόληψη. Τα περιαστικά δάση της πόλης της Κω, του Ασφεντιού, της Πλάκας, της Κεφάλου έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού… Ο διακοσμητικός Έπαρχος με τα κατσαβίδια αγνοείται…

      • 40 χρόνια σε βιάζουν ασαλίωτο το Πασοκ κ η ΝΔ και σε πείραξε ο Συριζα? Είστε πολύ βλαμμένοι τελικά!

    • Ιωάννα ΔΟΥΡΟΥ, άλλη μια τσαμπουκού που με την αυταρχική συμπεριφορά της έχει γεμίσει την Μάντρα και την Αττική με νεκρούς...

      Ακόμα περιμένουν οι πλημμυροπαθείς τα έργα και τις αποζημιώσεις για την καταστροφή. Τώρα η εκλεκτή Περιφερειάρχης του ΣφΥΡΙΖΑ χωρίς καμιά πρόληψη και έργα καθαρισμού αφήνει πίσω της καμένα και δεκάδες αδικοχαμένους, νεκρούς και κάρβουνα… Το παίζει και αυτή Πραξαγόρα…

  2. Ο κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι «το φαινόμενο των 15 ταυτόχρονων εστιών σε τρία διαφορετικά μέτωπα που έλαβε χώρα σήμερα στην Αττική, οδήγησε το ΥΠΕΘΑ να απευθύνει αίτημα προς τις ΗΠΑ, οι οποίες ανταποκρίθηκαν και έτσι αύριο θα βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Αττικής ειδικά εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια».

  3. Κυβέρνηση: Έργο εμπρηστών οι πυρκαγιές. Ζήτησε (και περιπολεί) drone από τις ΗΠΑ

    Οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών (ενδεχομένως και ξένων) «βλέπει» η κυβέρνηση πίσω από τις 15 εστίες φωτιές που «ξεφύτρωσαν» ταυτόχρονα στην Αττική προκαλώντας τουλάχιστον 24 νεκρούς. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε αργά το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζητήθηκε από τις ΗΠΑ μη επανδρωμένο αεροσκάφος που περιπολεί από το πρωί εντοπίζοντας ύποπτες κινήσεις!

  4. Κυβέρνηση: Έργο εμπρηστών οι πυρκαγιές. Ζήτησε (και περιπολεί) drone από τις ΗΠΑ

    Είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττικής και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, δημιουργώντας έναν πρωτοφανή και σχεδόν ανυπέρβλητο κλοιό.

  5. αλλη μια ενεργεια της ναζιστικης γερμανιας,ευρωπαικης ενωσης,CIA εναντιον της ελλαδας

    γιατι αντιδρουμε για την παραχωρηση μακεδονιας θρακης αιγαιου.

  6. Είμαστε μια χώρα απάτη!! Σκέτη απάτη! σε όλους τους τομείς!! πουθενά και τίποτα δεν λειτουργεί , η ζωή σου δεν έχει κανένα νόημα…πληρώνεις φόρους και εισπράττεις κοροϊδία…ανεργία, ανασφάλεια, ανυποληψία, δυστυχία. Ένα σωστό κολαστήριο. Προπαγάνδα και κυνισμός υπάρχει…το Delivery boy της αμερικανικής προστασίας θα δώσει παράσταση. Μαζί του και όλο το παλιό διεφθαρμένο σύστημα των μνημονίων.
    Για όσο διάστημα οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν ότι ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Κυριάκος, ο Καμμένος, ο Παυλόπουλος και ο Τσίπρας είναι μια κοινή αδιαίρετη συμμορία που ελέγχεται από τους τοκογλύφους δεν θα καταλάβουν ποτέ τι τους συνέβη. Δεν θα καταλάβουν ποτέ γιατί δεν υπάρχει μέλλον. Θα παίζουν οι τοκογλύφοι με τα «είδωλα» και θα τους παραπλανούν. Για κάποιους θα φταίει ο Σημίτης και ο Παπανδρέου και για κάποιους άλλους ο Καραμανλής, ο Σαμαράς και ο Τσίπρας. Ξανά μανά τα ίδια πράγματα.http://ixnos.blogspot.com

  7. Τον πιέζουν τον ΤΣΙΠΡΑ να ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ τις προδοσίες. Οι τοκογλύφοι βιάζονται...

    Θα μας «ξαναδιχάσουν» με συνωμοσίες και θα σβήσουν για πάντα τα ίχνη τους…..
    Ολόκληρη η πατρίδα μας ξεπουλιέται στην ψύχρα…την ξεπουλά η σημερινή κυβέρνησης της αριστεράς με ηδονή!! με μια αντιπολίτευση που σφυρίζει αδιάφορα!!
    Αφήστε τις συνωμοσίες. Aυτές προέρχονται απο τα κομματικά συμφέροντα. Πόνος και οργή για τα χαμένα όνειρα υπάρχει. Η Ελλάδα δεν έχει ηγέτες που λένε ΟΧΙ ώστε να έχουμε κάτι ύποπτο…
    Αύριο ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης…
    Διαβάστε τα κείμενα του Παναγιώτη Τραιανού. Διαβάστε και βάλτε το μυαλό σας σε λειτουργία.
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/

  8. «Η εντολή είναι κάψτε , καταστρέψτε και βυθίστε στην απόγνωση τους Έλληνες έτσι ώστε να λυγίσουν εντελώς και να δέχονται αγόγγυστα ότι θα τους επιβάλουν…..

    Τι λέτε θα τους περάσει;»

  9. Η Ελλάδα των Τσίπρα και Καμμένου, είναι μια χώρα που έχει μεγάλο έλλειμμα στους δασοφύλακες και τους πυροσβέστες, αλλά συνάμα και 2.500 φανατικούς κομμουνιστές στην ΣΥΡΙΖΕΡΤ-ΣΟΒΙΕΡΤ και χιλιάδες ομοίους τους στα hotspots!
    Μια χώρα με σαράβαλα πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά και με χλιδάτα ελικόπτερα και πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για να κόβει βόλτες ο Καμμένος!
    Τέτοιες ώρες, να μην πολυλογούμε! Φύγετε αλήτες, ρημάξατε τη χώρα!

  10. ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

    ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  11. Με την βροχή πνιγόμαστε,με την φωτιά καιγόμαστε γιατί το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι οι εκδηλώσεις και τα πανηγύρια,που μυαλό για αντιπυρικές ζώνες,που μυαλό για καθαρισμό της πόλης από τα ξερά χόρτα[σήμερα πέρασα μπροστά από το δεύτερο νηπιαγωγείο Κω στη Γρηγορίου Ε,η αριστερή του πλευρά έχει πνιγεί από τα ξερά χόρτα].Ποιος νοιάζεται,ποιος να προνοήσει, Κ Α Ν Ε Ν Α Σ…

  12. Σήμερα γιορτάζουν οι… δημοκράταροι, της «δημοκρατίας ‘74», στο σύνολό τους! Είναι η δεύτερη γιορτινή μέρα του χρόνου γι’ αυτούς – η άλλη είναι η 17 Νοεμβρίου, της αριστερής συνιστώσας του συστήματος, της διαβόητης «Γενιάς του Πολυτεχνείου».Σαν σήμερα επέστρεψε ο ψευτο-εθνάρχης τους και το υπόλοιπο κοπάδι των φαύλων πολιτικάντηδων, την ίδια ώρα που η Κύπρος δεχόταν την εισβολή του Αττίλα. Διόλου τυχαία. Την πούλησαν για να ξαναγυρίσουν!Ξαναγύρισαν και διέλυσαν τη χώρα! Από πού ν’ αρχίσεις και που να τελειώσεις… Παρέλαβαν μια οικονομία ακμάζουσα, με μηδέν ανεργία και εξωτερικό χρέος και μερικά χρόνια αργότερα οδήγησαν την καταχρεωμένη χώρα στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων του ΔΝΤ! Έκλεισαν στη φυλακή τους πρωτεργάτες του οικονομικού θαύματος – κι «όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια»! Ολοκλήρωσαν την προδοσία, με τον Αττίλα 2, γιατί «η Κύπρος κείται μακράν»!

  13. Διέλυσαν την Παιδεία, παραδίδοντάς την στα χέρια των κομμουνιστών, με αποτέλεσμα να βγαίνουν από τα σχολεία στρατιές αγραμμάτων! Την Ιστορία μας την έγραψαν πλέον οι διψασμένοι για εκδίκηση ηττημένοι! Γέμισαν την Ελλάδα με μουσουλμάνους λαθρομετανάστες! Έδιωξαν τους νέους στο εξωτερικό, γιατί η Ελλάδα δεν έχει να τους προσφέρει τίποτα, όπως την κατάντησαν!

    Και προπάντων, έφαγαν, έφαγαν, έφαγαν το σκασμό, κι ακόμα δεν έχουν χορτάσει!

    «Δημοκράταροι» φτάνει, πάρτε τη «δημοκρατία» σας και φύγετε από δω, αλλά πρώτα, φέρτε πίσω τα κλεμμένα!

  14. Μια μεγάλη καταστροφή χτύπησε την Πατρίδα μας. Ίσως οι νεκροί να ξεπεράσουν και τους 100.

    Την ίδια ώρα που καιγόντουσαν άνθρωποι, ο πρωθυπουργός της Χώρας σε μια επίδειξη μακάβριου λαϊκισμού έκανε δηλώσεις από το Κέντρο Επιχειρήσεων μέσω της κρατικής ΕΡΤ. Θέλοντας να δείξει τι;…

    Σήμερα δηλώνει ότι δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, ελπίζοντας στην αμνησία που θα επιβάλλουν τα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ.

  15. Γνωριζοντας το Κομμα χρόνια, συντροφοι, το Πολιτμπιρο αυτη τη στιγμη συνεδριαζει για τη διαχειριση την επικοινωνιακης κρίσης, τα υπόλοιπα έπονται.

  16. μολις τελειωσετε με τα αποκαιδια και κανετε μια αποπειρα συντονισμου και ανακουφισης, παραιτηθειτε, μπειτε σε ενα αεροπλανο και εξαφανιστειτε. Ανικανοι.

  17. Τρομολαγνεια των Καναλιων μας ελεγε η Κυβερνηση του Τζανακοπουλου πριν λιγες ωρες. Του Τζανακοπουλου που μολις βγηκε και ανακοινωσε 50+ νεκρους και 88 τραυματιες. Σβηστε τις φωτιες και αδειαστε μας τη γωνια. Φτανει πια. Ζώα.

  18. Φωτιες υπηρχαν παντα. Κανεις τετοιες στιγμες δεν θα κατηγορουσε αυτο το συνοθυλευμα που λεγεται κυβερνηση αν αντι να συντονισουν μια αποπειρα κατασβεσης, δεν εκαναν σοου και δεν κατηγορουσαν τα ΜΜΕ που ΕΥΤΥΧΩΣ πηγαν νωρις. Προκειται περι επικινδυνων αδιστακτων ηλιθίων.

  19. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ «ΧΟΥΝΤΑΣ» ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

    Ενώ οι καταστροφικές πυρκαγιές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνέχεια, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και οι καταστροφικές πυρκαγιές ήρθαν στην Ελλάδα μαζί με την «δημοκρατία» της μεταπολίτευσης του 1974! Μαζί με τα χρέη, τη φτώχεια, την ανεργία, τους λαθρομετανάστες, την εγκληματικότητα κι όλα τ’ άλλα δεινά.

    Εφτά ολόκληρα χρόνια κυβέρνησε την Χώρα η «χούντα» (όπως την αποκαλεί η κλεφτουριά της μεταπολίτευσης…) κι ούτε μία καταστροφική πυρκαγιά δεν υπήρξε! Γιατί τότε και όχι τώρα;

    Διότι:

    1ον) Το καθεστώς της 21ης Απριλίου είχε εκπονήσει πλήρες σχέδιο προστασίας των δασών και πυρόσβεσης, ο δε κρατικός μηχανισμός λειτουργούσε άμεσα και αποτελεσματικά! Και προληπτικά και κατασταλτικά!

  20. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ «ΧΟΥΝΤΑΣ» ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

    2ον) Υπήρχε έλεγχος των πάντων από το κράτος, και δεν ήταν η Ελλάδα μας ξέφραγο αμπέλι, όπως είναι σήμερα, που έχει μαζευτεί εδώ «κάθε καρυδιάς καρύδι», απ’ όλο τον κόσμο. Έτσι, δεν υπήρχε περιθώριο δράσης ξένων πρακτόρων, οικοπεδοφάγων και πάσης φύσεως εμπρηστών!

    3ον) Εκτός από το κράτος, λειτουργούσαν τέλεια και οι νόμοι. Έτσι, ο κάθε επίδοξος εμπρηστής γνώριζε πολύ καλά πως και θα συλληφθεί οπωσδήποτε και θα πέσει απάνω του βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης!

    (ΥΓ): Κατά διαβολική δε σύμπτωση, οι καταστροφικές πυρκαγιές κατακαίνε φέτος την Ελλάδα μας στα «γενέθλια» της «δημοκρατίας» τους. Τυχαίο; Δε νομίζουμε!

  21. Αλλού θα τον είχαν «παραιτήσει», με συνοπτικές διαδικασίες, οι ίδιοι δικοί του! Και θα του συνιστούσαν να φύγει από τη χώρα! Κάπου αλλού, θα τον είχαν κρεμάσει ανάποδα! Κι όμως, στην Ελλάδα της «πρώτης φοράς αριστερά», ο «άνθρωπος» αυτός παραμένει ακόμα στη θέση του!

    Φύγετε αλήτες, ρημάξατε τη χώρα!

  22. Λαθρομετανάστες & Hot Spots - Ό,τι Γίνεται Στο Καλαί Της Γαλλίας, Θα Γίνει Και Στην Ελλάδα

    Η Μαφία των πολιτικών που συνεργάζεται με τη Νέα Τάξη για τη δημιουργία του Πολυ-κουλτουραλισμού, της Πολυ-πολιτισμικότητας της κατάργησης των θρησκειών σε μια Πανθρησκεία κλπ.
    Τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται στο Καλαί της Γαλλίας.
    Σύντομα θα έχουμε τα ίδια και στη Χώρα μας.https://www.youtube.com/watch?v=8Q7oy5Zf9Jc

  23. Αλλά τέτοια διάλυση του κρατικού μηχανισμού δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν.

    Οι νεκροί προέρχονται από μια μικρή, πολύ μικρή περιοχή. Ας αναλάβει μια υπηρεσία να καταγράψει τους αγνοούμενους και ας δοθεί η λίστα στην δημοσιότητα.

    Δεν είμαστε ούτε στην Σμύρνη το 1922, ούτε στην Κύπρο το 1974 για να έχουμε αγνοούμενους από έναν μικρό συνοικισμό των 100 σπιτιών.

    Διαλυμένο κράτος, κυβέρνηση «της πλάκας», αλλά όλα έχουν ένα όριο…

    Εδώ δείτε τους αγνοούμενους από ιδιωτική σελίδα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τους αγνοούμενους:

    https://missingpeople.audax.gr/

  24. ΦΥΓΕΤΕ ΑΛΗΤΕΣ! ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΦΑΝΤΩΝ

    Μια συνταρακτική αποκάλυψη για την εγκληματική αμέλεια της συγκυβέρνησης των δολοφόνων του ελληνικού λαού, έκανε σήμερα ο δήμαρχος της Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς. Πιο συγκεκριμένα αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως κανένας από την συγκυβέρνηση των άφαντων ή την περιφέρεια της Γαι-Δούρου δεν έδωσε –ως όφειλε!- εντολή για εκκένωση του πληθυσμού: «Κανείς από την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό δεν του έδωσε εντολή για εκκένωση των οικισμών. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μου. Μην προσπαθούν κάποιοι να μεταθέσουν ευθύνες, υπήρξε υποτίμηση της φωτιάς, δεν υπήρξαν καν αντιπυρικές ζώνες. Πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καεί».

    Φύγετε αλήτες, ρημάξατε την Χώρα!

  25. Για αυτήν την πρωτοφανή και ανείπωτη εθνική τραγωδία φυσικά και υπάρχουν αίτια και εγκληματικές ευθύνες, τις οποίες βέβαια κανείς κρατικοδιαίτος και καρεκλοκένταυρος πολιτικάντης δεν έχει αναλάβει και δεν έχει παραιτηθεί.

    Ενδεικτικά αναφέρουμε τα στοιχεία που δίνουν σήμερα «τα Νέα»:

    250 πυροσβεστικά οχήματα μετρούν 40 (!) χρόνια ζωής
    700 οχήματα είναι ηλικίας 20-30 ετών
    15% των πυροσβεστικών οχημάτων παραμένουν σε ακινησία λόγω βλαβών και έλλειψης ανταλλακτικών
    Και το κυριότερο που αφορά το ανθρώπινο δυναμικό 1000 πυροσβέστες απέχουν από την δασοπυρόσβεση, καθώς 700 απασχολούνται στα αεροδρόμια της Fraport και 300 στους σταθμούς εθνικών οδών.

    Οι εγκληματικές ευθύνες έχουν όνομα και επώνυμο!

  26. Αυτό το εθνίκι μόνο του κάνει επικόλληση μόνο του απαντά στον εαυτό του..Μέγας υδροκέφαλος-φασιστόκέφαλος-κουφιοκέφαλος..

  27. Άφαντοι οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ!!!Η εκκλησία τους έχει τόσο παραδάκι αλλά δεν βγήκαν τα κοπρόσκυλα να βοηθήσουν..μόνο να μαζεύουν παραδάκι στα πανηγύρια ξέρουν οι σκατόψυχοι!!

    • Αεί/////,αεί στην Σοβιετία.βλητο,είστε τελειωμένοι.ουτεωοι ίδιοι αντέδρασε άλλο αίμα.

      • Που είναι ηοθροδοξία σας? Στα πανηγύρια και στο παραδάκι πρώτοι είστε!Ευτυχώς που έχει κορόιδα και σας τα ακουμπάνε ακόμα..

      • Απόλυση οι παπάδες..Να τούς πληρώνει η εκκλησία…..Στη θέση τους να προσλάβουμε πυροσβέστες….Έλεος πια με τόσους παπάδες….Ένας σε κάθε χωριό και πάλι πολλοί θα είναι….

  28. Αυτός ο Χριστιανικός θεός έχει σχέδιο τελικά! Αφήνει να πεθαίνουν 6μηνα βρέφη και αφήνει λαμόγια..Μπεεεεεε!!

  29. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΑΙ-ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ; ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ

    χει ήδη συμπληρωθεί το πρώτο 24ωρο και πάμε για το δεύτερο από τη συμφορά και ακόμα να εμφανιστεί στους τόπους της τραγωδίας έσω κι ένας κυβερνητικός παράγοντας!

    Ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης (ο οποίος, κατά την προσφιλή του συνήθεια, πήρε ένα ελικόπτερο κι έκοβε βόλτες πάνω από τα καμένα – πλήρωνε ΜΑΛΑΚΑ φορολογούμενε!), ούτε η περιφερειάρχης Γαι-Δούρου, ούτε ο «ανεύθυνος άρχων» Παυλόπουλος (όπου έχει χα, χα, χα και χου, χου, χου, είναι πρώτος!) ούτε υπουργός, ούτε καν ένας υφυπουργός ή ένας γενικός γραμματέας!
    Γιατί δεν πάνε; Φοβούνται την οργή του λαού που θα ξεσπάσει απάνω τους; Και τι νομίζουν; Πως σε λίγο καιρό θα ξεχαστούν οι ευθύνες τους; Όσος καιρός και να περάσει, οι ευθύνες τους θα παραμείνουν απαράγραπτες και θα’ ρθει η μέρα που θα δώσουν λόγο στον ελληνικό λαό! Ή μάλλον στους αντιπροσώπους αυτού, όσους χωράνε στην πλατεία Συντάγματος, όπου και θα δικαστούν δημόσια για τα εγκλήματά τους!

  30. ME TI KAΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…..

  31. Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ Η ΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΥΡΙΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΚΑΚΟ

  32. ΤΕΛΙΚΑ Η ΛΕΞΗ ΕΥΘΥΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ! ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΣΕΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ -Ο ΤΕΛΙΚΌΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100- ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΕ! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ » ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ» ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΓΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Η ΨΕΥΔΑΊΣΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΑΘΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΌ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΓΑΠΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΠΕΛΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΆΒΥΣΣΟ!

  33. ΟΠΑΔΟΙ ΠΑΟΚ: «ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ, ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ»!

    Με τον δικό τους τρόπο εξέφρασαν προ ολίγου οι οπαδοί του λαοφιλούς δικεφάλου του βορρά, την οργή και την αγανάκτησή τους για τα εθνικά και κοινωνικά εγκλήματα της συμμορίας Τσίπρα-Καμμένου!

    Σήκωσαν πανό στον αγώνα κόντρα στη Βασιλεία -για το 2ο προκριματικό γύρο του Champions League- που έγραφε: “Σκοτώσατε τον κόσμο στη Ραφήνα, πουλήσατε τη Μακεδονία για το χρήμα”.

    Να φύγει τώρα το συριζοψεκασμένο αληταριό, που ρήμαξε τη χώρα!

  34. Δυστυχώς, δεκάδες άνθρωποι χάθηκαν…
    Δυστυχώς δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.
    Δυστυχώς το περιβάλλον καταστράφηκε μαζί με περιουσίες…
    Δυστυχώς όμως ήταν οι πολιτικές μας επιλογές που μας έφτασαν εδώ και συνάμα ο ωχαδερφισμός μας και η καλοπέραση μας.
    Πριν από αυτές τις καταστροφές, υπήρξε η Μάνδρα, και πριν υπήρξε κάτι άλλο… Δυστυχώς δεν διδασκόμαστε…
    Ελπίζω πια να μας γίνει μάθημα και στο μέλλον να μην εμπιστευθούμε ανθρώπους που θα μας ζητήσουν την ψήφο για να δίνουν λεφτά στους μετανάστες και στις ΜΚΟ αντί για πυροσβεστικά αεροπλάνα και πυροσβεστικά αυτοκίνητα.
    Ο πόνος δεν έχει πολιτική!
    Αλλά η πολιτική φέρνει τον πόνο στους πολίτες με πολλούς τρόπους…
    Μην αφήνετε κανέναν να σας ρίχνει στάχτη στα μάτια…
    Πηγή: unpolitical.gr

  35. Τέρατα, γελοίοι, κακόμορφοι και τρισάθλιοι. Παραδώστε την εξουσία, είστε επικίνδυνοι και παλιάτσοι. Τόσκας, Σκουρλέτης, Καπάκης, Τσίπρας. ΙΣΟΒΙΑ

  36. ΑΝΩΝΥΜΕ
    ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ.ΘΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΣΟΥ.ΑΘΡΗΣΚΟΣ,ΜΑΣΤΟΥΡΗΣ,ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΣ,ΦΡΕΝΤΟ ΕΣΠΡΕΣΟ,ΧΑΙΛΙΚΙ,ΚΟΜΜΑ,ΤΣΕ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΓΛΥΨΙΜΟ,ΑΦΙΣΣΑ,ΜΟΥΣΑΚΙ,ΜΑΛΙ ΝΤΕΚΟΛΤΕ,ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ,ΦΥΣΗ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ,ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΤ΄ΕΞΑΚΟΛΗΘΗΣΗ,ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ΜΑΜΑ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ,ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ,ΚΤΛ,ΚΤΛ..ΒΛΑΚΑ ΞΥΠΝΑ..Ο ΣΤΑΛΙΝ ΠΕΘΑΝΕ..Ο ΜΑΡΞ ΠΕΘΑΝΕ,Ο ΤΣΕ, ΠΕΘΑΝΕ.ΣΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ Η¨ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ..Α!! ΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑ@ΜΕΝΗΣ ΣΚΕΨΗΣ..

    • Βλάκα χωριάτη θα σαι μονίμως άχρηστος, κοπρίτης, με το σταυρό στο χέρι , μπατριώτης χωρίς ίχνος εκπαίδευσης και ιστορίας παρα μόνο επικόλληση από το makeleio.gr, μια ζωή σκατόψυχος να στάζεις χολή για τους αλλοεθνείς και να ρίχνεις το φταίξιμο για την μίζερη ζωή σου (πανηγύρια, γάμους, και όπου έχει τζάμπα μάσα) σε κυβερνήσεις και εβραίους. Μακάρι να μην έχεις παιδιά και βγούν έτσι άχρηστα σαν και εσένα!

    • Να σταματήσει το κράτος να πληρώνει παπάδες και να προσλάβει πυροσβέστες….Ας μου πεί κάποιος την χρησιμότητα τόσων παπάδων….Κάθε βράδυ και ένα πανηγύρι.

  37. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ κ.ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΉ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΕΣ ΙΔΑΝΙΚΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ…!!!

  38. Ειναι ανίκανοι επικίνδυνοι ανεύθυνοι και προπάντων ανθέλληνες! Ρε ούτε μια παραίτηση; ΝΑ ΤΟΥΣ «ΣΒΗΣΟΥΜΕ» ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΣΒΗΣΟΥΝ!!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ…..ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΝΙΩΘΟΥΜΕ!!!!!! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ