ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ατμοσφαιρική και ονειρική η συναυλία-αφιέρωμα της Φιλαρμονικής Κω στον Δ. Σαββόπουλο, στο κατάμεστο αλσύλλιο της Αρχαίας αγοράς

5
2790
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Ατμοσφαιρική και ονειρική σε έναν πραγματικά υπέροχο χώρο στο αλσύλλιο της αρχαίας αγοράς Κω (πίσω από τη Vodafone) ήταν η αποψινή συναυλία της Φιλαρμονικής ορχήστρας ποικίλης μουσικής του Δήμου Κω υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Θανάση Πουλιού σ αφιέρωμα στον Διονύση Σαββόπουλο.

Η συναυλία ξεκίνησε με χαιρετισμό-καλωσόρισμα από την Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή (η οποία -όπως τόνισε στην συνέχεια και ο μαέστρος Θ. Πουλιού- είχε απόλυτο δίκαιο που επέμενε στην αξιοποίηση αυτού του χώρου για πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υποκατάσταση του μεσαιωνικού κάστρου που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα φτιαχτεί…)

Στην συνέχεια έγινε μια μικρή προβολή με τον Διονύση Σαββόπουλο σε πολύ χαρακτηριστικές αφηγήσεις και ακολούθησε το μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο μας συνθέτη σε δύο μέρη με όλες τις μεγάλες του (διαχρονικές) επιτυχίες: Τι έπαιξα στο Λαύριο, Η συννεφούλα, Είδα την Άννα κάποτε, Άγγελος εξάγγελος, Μια θάλασσα μικρή, Ολαρία ολαρά, Άδεια μου αγγαλιά, Με αεροπλάνα και βαπόρια, Σου μιλώ και κοκκινίζεις, Μαύρη θάλασσα, Δημοσθένους λέξις, Νε με προσέχεις, Και τι ζητάω, Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη, Θαλασσογραφία, Σαν τον καραγκιόζη, Ας κρατήσουν οι χοροί, Μία η άνοιξη (οι ερμηνείες των οποίων χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παριστάμενους…)

Λίγο πριν το τέλος ο μαέστρος Θανάσης Πουλιού αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου (ο οποίος είναι η πρώτη φορά που απουσιάζει από εκδήλωση της Φιλαρμονικής και ο λόγος ήταν η συνεστίαση των αποφοίτων του Ιπποκρατείου Λυκείου 40χρόνια από την αποφοίτησή τους, στη Ζιά) , παρουσίασε ένα προς ένα όλα τα μέλη της φιλαρμονικής (πολλά νέα παιδιά) η οποία είναι στις καλύτερες πανελλαδικά και φυσικά τους καθηγητές μουσικής που είναι πλέον αρκετά μέλη της (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλική συμμετοχή κι αυτή τη φορά από επαγγελματίες μουσικούς μας: ο Γιάννης Βαρκάς στα πλήκτρα, ο Σάκης Πιλάτος στο μπάσο, ο Γιώργος Χατζηδαυίδ και ο Λάμπρος Παπακώστας στην τρομπέτα.

Θερμά χειροκροτήθηκαν ακόμη ο μικρός Κάρολος Πουλιού στη φλογέρα στο τραγούδι «Η συννεφούλα) και ο ίδιος ο μαέστρος στην πνευστή αρμόνικα στα τελευταία τραγούδια.

Στο τραγούδι με επίσης εντυπωσιακές ερμηνείες ήταν οι: Μαρία και Κατερίνα Πουλιού, Πόπη Ξυλουρά (για πρώτη φορά με την Φιλαρμονική) ο Αλέξης Παντελίδης και ο Μανώλης Θαλασσινός.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων:

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Μ. Ζερβός, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μ. Κιάρης, ο Πρόεδρος της Μαρίνας Σεβ. Μαραγκός, η σύζυγος του Δημάρχου Χρ. Μανωλέρη-Κυρίτση και πάρα πολύς κόσμος.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ,ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ!
    ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΓΛΥΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

  2. Ένα μεγαλο μπραβο στο μαεστρο, στα παιδια και στους καταξιωμενους μουσικους μας. Μας χαρισαν μια υπεροχη μουσικη πανδαισια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ