ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ελληνικοί ήχοι και ακούσματα ανατολής με τον μοναδικό Μπάμπη Τσέρτο και την ορχήστρα του στον υπέροχο χώρο του ΔΙΙΚ

9
3083
Συνεργάτης aegeanews.
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Άλλη μια μοναδική μουσική βραδιά -κρατώντας τον πήχη ψηλά- μετά τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Βασίλη Λέκκα (τα δύο τελευταία χρόνια) μας χάρισε απόψε το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα στον υπέροχο μεγάλο και φιλόξενο κήπο του, με τον Μπάμπη Τσέρτο στο τραγούδι και την ξεχωριστή ορχήστρα του.

Ο Μπάμπης Τσέρτος μάλιστα στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης τόνισε ότι κατάγεται από την Αρκαδία και μάλιστα από την Θέλπουσα, απ’ όπου κατάγεται ο Θεός Ασκληπιός, σύμφωνα με την μυθολογία.

Παλιά και νεότερα Ελληνικά γνωστά ακούσματα αγκάλιασαν μουσικά το πολυπληθές κοινό που γέμισε όλες τις θέσεις και παρακολούθησε με ενδιαφέρον αυτή την μουσική βραδιά.

Σύμφωνα με επιθυμία του Προέδρου του ΔΙΙΚ Αρ. Παυλίδη, ο οποίος άνοιξε και έκλεισε τη μουσική βραδιά, το πρώτο μέρος περιελάμβανε τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη, το δεύτερο μέρος μικρασιάτικα και ρεμπέτικα και το τρίτο μέρος νεότερα λαϊκά τραγούδια.

Τα γνώριμα ακούσματα και οι εξαιρετικές ερμηνείες έδωσαν ξεχωριστό χρώμα σε ακόμη μια βραδιά στον υπέροχο αυτό χώρο.

Μαζί με τον Μπάμπη Τσέρτο ήταν επίσης: στο τραγούδι και το κανονάκι η ανερχόμενη ερμηνεύτρια Σοφία Μέρμηγκα, στο βιολί ο Σωτήρης Μαργώνης, στο μπουζούκι ο Κώστας Ζαριδάκης (το βιογραφικό του περιλαμβάνει συνεργασίες με Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Μπιθικώτση), στην κιθάρα ο Κώστας Τσεκούρας, στα κρουστά ο Στράτος Σαμιώτης και στο πιάνο (και φωνητικά) ο Γιάννης Τσέρτος.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αγκύρας κ. Ιερεμίας και Κώου-Νισύρου κ. Ναθαναήλ, οι Βουλευτές Η. Καματερός και Κ. Σκανδαλίδης, ο πρ. Βουλευτής Ν. Ζωίδης, ο πρ. Πρόεδρος του Περιφ. συμβουλίου Θ. Σωτρίλης, ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Α. Κρητικός, η Αντιδήμαρχος Ε. Παπαχρήστου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Μ. Ζερβός, η Αντιπρόεδρος – Υπ. Πολιτισμού Ε. Χατζηχριστοφή, ο Πρόεδρος της Μαρίνας Σεβ. Μαραγκός, ο Εντ. Δημ. σύμβουλος Ν. Κανταρζής, ο Περιφ. σύμβουλος ο Ν. Τσακίρης,ο Αστ. Διευθυντής Κ. Κοκορόσκος, ο πρ. Ταξίαρχος Σ. Σεργεντάνης, όλα τα μέλη του ΔΣ του ΔΙΙΚ καθώς και ο πρ. Πρόεδρος καθηγητής Στ. Γερουλάνος, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Σημειωτέον ότι επί ποδός ήταν δύναμη της τροχαίας, της πυροσβεστικής και εθελοντές της ΕΟΔ Κω.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κατάντησαν το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα μπουζουκομάγαζο...

    Ευτυχώς οι Κώοι έλαμψαν δια της απουσίας τους. Την έπαθαν οι μαϊντανοί που κατεβάζουν αυτές τις λαμπερές ιδέες τύπου μεζεδοπωλείο ….

  2. ειναι πιο σημαντικη ειδηση ο Τσερτος απ την υπουργικη αποφαση για το ειδικο ποσοστο των πανελλαδικων στην ΚΩ, που με τοση αγω νια περιμεναμε? γιατι αυτο? κριμα

  3. Μετά τη συνάντηση εκπροσώπων των τριών δήμων (Δήμου Κω, Τρίκκης και Επιδαύρου) στο Υπουργείο Εξωτερικών στις 14 Μαρτίου, παρουσία του Υφυπουργού κ. Αμανατίδη, στην οποία μετείχε και ο τ. Βουλευτής – Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος , εκπροσωπώντας ταυτόχρονα και το Δήμο Κω μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Κω κ.Κυρίτση, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στην Αθήνα, την Τρίτη 21 Μαρτίου, στην οποία θα συμμετέχει και ο καθηγητής της Αρχαιολογίας κ. Β. Λαμπρινουδάκης, εμπνευστής της ιδέας για σύσταση «Διεθνούς Δικτύου Αρχαίων Ασκληπιείων».http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/55688/sto-diethnes-diktyo-asklipieion-dimos/

  4. Ανακήρυξαν το Ασκληπιείο της Επιδαύρου (διάσπαρτα μαρμαρά), χωρίς την επιβλητικότητα του δικού μας,, σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO , επειδή έτσι θέλησαν επώνυμοι αρχαιολόγοι και πολιτικοί (Λαμπρινουδάκης, Μανιάτης, Μπένος-του Σωματείου Διάζωμα). Τώρα δε με χρηματοδότηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, φυτεύουν παντού κήπους του Ιπποκράτη ,(με φυτά της Ιπποκρατικής Συλλογής,) , στην Επίδαυρο, στα Γιάννενα, τη Λάρισα, (δώσανε και το όνομα Ιπποκράτης σε συνοικία της Λάρισας) και εμείς ούτε το ξεχορτάριασμα δεν κάναμε στην υπάρχουσα βλάστηση στο χώρο του ΔΙΙΚ.http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/70966/giannis-kalloudis/

  5. Δήμαρχος και Τελης – Κως αγάπη μου – ξεπούλησαν την κληρονομιά του Ιπποκράτη και τκληρονομια της Κω στη Λάρισα, την Επίδαυρο, τα Τρίκαλα και στα Μουγλα! Τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας αφού ανεχόμαστε όλους αυτούς να τρων να πίνουν και να κάνουν ιστορικό κακό στο νησί μας.

  6. Οι μουσικές εκδηλώσεις στο χώρο του ΔΙΙΚΩ γίνονται για όσους έφαγαν ήδη το κουτόχορτο του ξεπουλήματος του Ιπποκράτη και του Ασκληπιείου μας.Ας παραδειγματιστούμε όμως από τις πολυήμερες,ποικίλες εκδηλώσεις που τιμούν τον Ιπποκράτη και ακούγεται ότι θα γίνουν στη Λάρισα από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2018 υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, του Δήμου, Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και άλλων τοπικών φορέων. Ευτυχώς που κλήθηκε να μιλήσει εκεί και κάποιος Κώος επιστήμονας και συγγραφέας, που από χρόνια ασχολείται σεμνά με
    τις ακατάλυτες Ιπποκρατικές διδαχές και αξίες.Το όνομα του και το θέμα της ομιλίας του θα ανακοινωθούν σύντομα.

  7. Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου …. σε ρόλο κονφερανσιε
    Α ρε κατάντια για τα ψηφαλακια στο σόι …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ