ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πάνω από 1.000 προσκυνητές στο πανηγύρι του Αγίου Φανουρίου στο Μαστιχάρι

2
3995
Συνεργάτης aegeanews.
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάνω από 1.000 προσκυνητές συγκέντρωσε για άλλη μια χρονιά το παραδοσιακό πανηγύρι στο ιδιαίτερα προσεγμένο εξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου στο Μαστιχάρι.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο οποίος αναφέρθηκε στο θαυμαστό τρόπο με τον οποίο φανερώθηκε ο μεγαλομάρτυρας Άγιος Φανούριος, με την ανασκαφή εκκλησίας του στα παλιά τείχη της Ρόδου στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Μάλιστα, όταν ο τότε Μητροπολίτης της Ρόδου, Νείλος ζήτησε από τον Τούρκο Διοικητή της εικόνα του Αγίου και να παραμείνει η παλιά εκκλησία του που βρέθηκε στην ανασκαφή, ο Τούρκος Διοικητής αρχικά αρνήθηκε. Όμως μετά από δέκα μέρες κάτι του εμφανίστηκε και δέχτηκε το αίτημα του Μητροπολίτη κι έτσι παρέμεινε μέχρι σήμερα η εκκλησία του Αγίου στη Ρόδο και εξαπλώθηκε η φήμη του σε όλο τον κόσμο.

«Ας κάνουμε την αγάπη του Θεού μας, πολιτισμό, δύναμη ζωής και ευεργεσία στον πολύ ταλαιπωρημένο μας κόσμο», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθησε το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι με πλούσια τράπεζα από την ενορία Μαστιχαρίου με τον π. Νικόλαο Γρύλλη και την δυναμική ομάδα εθελοντών Μαστιχαρίου-Αντιμάχειας (αν και η ξαφνική αδιαθεσία ενός εκ των προσκυνητών διέκοψε για λίγο το γλέντι, συνήλθε όμως γρήγορα -με τη βοήθεια παρόντων γιατρών- και τον πήρε το ΕΚΑΒ προληπτικά).

Το κέφι απογείωσε με το βιολί και τη δυναμική ορχήστρα του ο δεξιοτέχνης Δημήτρης Πέτρου από το Μαστιχάρι, ενώ τραγούδησε και ο Γιάννης Χατζηβελούδος.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. <> ΟΤΑ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ Ν ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΑ ΕΠΙ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟΥΣΑ …ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΟΣΥΝΑΤΟ ΑΥΤΟ ΑΝΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ–ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ..

  2. ΕΙΔΑΤΕ ΕΚΦΡΑΣΗ?ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΦΕΤΟΣ,ΟΤΙ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ‘ΑΠΛΟ’ΚΑΙ ‘ΤΑΠΕΙΝΟ’ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ! ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΠΑΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ… ‘ΒΑΡΙΑ ΠΟΤΑ ΔΙΑΦΑΝΑ (ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ) ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΑ’ ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΙΔΕΡΟ Κ’Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΕΛΟΝΙ!ΚΟΥΡΑΓΙΟ..ΚΟΝΤΕΥΕΙΣ!
    ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΘΕΣΑΙ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ