ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η καρδιά της παράδοσης χτύπησε δυνατά! 4ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ Κω: Λήξη με συγκίνηση, χειροκροτήματα για Μακεδονία & 80χρονους «έφηβους» της παράδοσης

3
2226
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με τα τελευταία τρία εξίσου εντυπωσιακά μουσικοχορευτικά σχήματα από το Μέτσοβο, την Κοζάνη και την Κω που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και έθιμα των περιοχών τους , τον πιναυλαδόρο Γιάννη Νικολένδρη από την Καρδάμαινα και τον 88χρονο έφηβο Πρωτοχορευτή μας Δημήτρη Κουσπακίδη να τους ξεσηκώνει όλους στο τέλος, έκλεισε απόψε στην Ευαγγελίστρια το 4ο Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα Κω που ανέβασε τον πήχη ακόμα περισσότερο, ανανεώνοντας το ραντεβού για το πρώτο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου του 2019.

To 4o Χορευτικό Αντάμωμα Κω συνδιοργάνωσαν με επιτυχία οι Πολιτιστικοί σύλλογοι Αντιμάχειας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», Κεφάλου «Άγιος Νικόλαος» και Σύλλογος Φίλων Μουσικής ΑΡΙΩΝ σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΒΣ Κω στο πλαίσιο των ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΩΝ 2018.

Στην αρχή της βραδιάς μετά το καλωσόρισμα από την Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή, εμφανίστηκε το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανθοχωρίου Μετσόβου με Ηπειρώτικους χορούς.

Ακολούθησε το χορευτικό του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή» με Μακεδονίτικους χορούς.

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Παππούλης (ο οποίος ήταν και ο παρουσιαστής της βραδιάς) παρουσίασε έναν από τους τελευταίους παραδοσιακούς πιναυλαδόρους της Κω τον κ. Γιάννη Νικολένδρη ο οποίος έπαιξε πιναύλι και τραγούδησε καταχειροκροτούμενος.

Τέλος τη βραδιά έκλεισε το χορευτικό του Συλλόγου Φίλων Μουσικής ΑΡΙΩΝ Κω, με τον Κυριάκο Παππούλη στο βιολί και τον Ιάσωνα Παππούλη στο λαούτο.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς και φέτος όταν ο Γιάννης Μαστόρος κάλεσε τον 88χρονο έφηβο πρωτοχορευτή μας Δημήτρη Κουσπακίδη (του χρόνου είπε θα του φορέσει και βράκα) να χορέψει, στον καρσιλαμά και στη σούστα.

Ο Κυριάκος Παππούλης παρουσίασε τον αειθαλή χορευτή της Κω, (ο οποίος τα τελευταία 38χρόνια έρχεται κάθε καλοκαίρι από την Αυστραλία όπου ζει για να πάρει μέρος στα τοπικά γλέντια και πανηγύρια) στους φιλοξενούμενους μας οι οποίοι δεν σταματούσαν να τον χειροκροτούν και εκείνος να τους στέλνει φιλιά (βίντεο).

Τέλος, σε κλίμα συγκίνησης δόθηκαν τα αναμνηστικά στους εκπροσώπους των χορευτικών συλλόγων με ευχαριστήριο από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ Μ. Ζερβό και την Αντιπρόεδρο Ε. Χατζηχριστοφή, με τους φιλοξενούμενους να δηλώνουν κατασυγκινημένοι ενώ ο εκπρόσωπος του συλλόγου της Κοζάνης δάκρυσε αναφερόμενος στην Μακεδονία και την σπουδαία, ενιαία, μεγάλη παράδοση της Ελλάδας μας, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων απ’ όλους τους παριστάμενους.

Παρόντες ήταν και σήμερα αρκετά στελέχη της Δημοτικής αρχής (Μ. Ζερβός, Ε. Χατζηχριστοφή, Μ. Κιάρης. Β. Πη, Ν. Μυλωνάς), η σύζυγος του Δημάρχου Χρ. Μανωλέρη-Κυρίτση, η Επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα συνοδευόμενη από τον Δημ. σύμβουλο Σ. Πη και πολύς κόσμος.

Αξιοσημείωτη τέλος η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών της ΕΟΔ Κω για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την επίβλεψη της διοργάνωσης (όπως μας πληροφόρησε μάλιστα ο Σ. Πης ένα ΙΧ συμπολίτη μας πήρε κλίση προς το γκρεμό στο δρόμο Ευαγγελίστρια – Ασώματο, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά…)

Όπως μας τόνισαν εκ της διοργάνωσης οι Γιάννης Μαστόρος και Κυριάκος Παππούλης το πάρα πολύ όμορφο σκαλιστό ξύλινο «λυράκι» της Κω που δόθηκε ως αναμνηστικό στους φιλοξενούμενους φιλοτέχνησε και πρόσφερε στη διοργάνωση ο φίλος Τυπογράφος, Βησσαρίων Μπαλαλής, τον οποίο και ευχαριστούν θερμά.

ΒΙΝΤΕΟ – συνεντεύξεις από Δημοτική τηλεόραση Κω dhras.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΠΡΑΒΟ!ΜΠΡΑΒΟ!ΜΠΡΑΒΟ!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ…

  2. Δεν μας είπαν τελικά οι τα βρήκαν τα καλώδια η ακόμα τα ψαχνουν αλλά θα έρθει η στιγμή που οι αντιμαχειτες ………

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ