ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Αφιερωμένο στη μνήμη της Άννας Καραμπεσίνη το πανηγύρι της Παναγίας στην Καρδάμαινα – Η συγκινητική αφιέρωση

12
3353
Συνεργάτης aegeanews.
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός προσκυνητών τίμησε για άλλη μια χρονιά το πανηγύρι της εορτής της Παναγίας στην Καρδάμαινα, που αποτελεί ένα από τα πιο παλιά και μεγάλα πανηγύρια του νησιού.

Αρχικά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγώνας δρόμου με τερματισμό την εκκλησία που γίνεται σε ανάμνηση των παλιών διασκορπισμένων αγροτών της Καρδάμαινας που κατέβαιναν από τις μάντρες για να τιμήσουν αυτή την ημέρα την Παναγία του χωριού τους.

Ο π. Ιωάννης Περαντωνάκης αρχικά ευχαρίστησε όλους τους προσκυνητές για την εντυπωσιακή προσέλευσή τους και ζήτησε συγνώμη απ’ όσους τυχόν δεν μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, στην συνέχεια ευχαρίστησε όλα τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής, της ενοριακής αδελφότητας αλλά και τους εθελοντές για τις προσφορές τους, τα ξενοδοχεία της περιοχής, τον κ. Νέσκε για το κρέας (τα φαγητά ήταν όλα δωρεάν και ο καθένα έριχνε ότι ήθελε στο πανέρι), όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στον αγώνα δρόμου, αλλά και το χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων Καρδάμαινας για τη συμμετοχή του.

Στην συνέχεια ξεκίνησε το πανηγύρι με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Καρδάμαινας και ακολούθησε «ο χορός της κούπας», ένα παλιό πατροπαράδοτο έθιμο, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, πλήθους προσκυνητών μεταξύ των οποίων και αρκετοί απόδημοι (οι οποίοι φεύγουν σε λίγες μέρες, μεταξύ των οποίων και ο αειθαλής χορευτής μας Δημήτρης Κουσπακίδης ο οποίος αναχωρεί την Τρίτη για Αυστραλία).

Έπαιξε η παραδοσιακή ορχήστρα των: Μανώλη Κεφαλιανού (βιολί), Μανώλη Πόγια (ακορντεόν-τραγούδι), Γιώργου Σκαρπαθιωτάκη (λαούτο-τραγούδι) & Σάββα Κεφαλιανού (λαούτο-τραγούδι).

Η βραδιά αφιερώθηκε στη μνήμη της μεγάλης μας παραδοσιακής ερμηνεύτριας, Άννας Σαρρή Καραμπεσίνης για την οποία μίλησαν τόσο ο π. Γιάννης όσο και ο Σάββας Κεφαλιανός εκ μέρους των συναδέλφων του μουσικών αφιερώνοντάς της τα παρακάτω δίστιχα:

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Παναγιά να μας έχει καλά, ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ έταξε, έταξε ότι επιθυμείς ο κάθε πικραμένος και ΦΠΑ 22% το 2021...

    ΘΑΎΜΑ, ΘΑΎΜΑ, ΘΑΎΜΑ παραμονή της Μεγαλόχαρης, στα επόμενα τέσσερα χρόνια, σταδιακά θα μειωθεί ο φόρος εισοδήματος, μέχρι και γήπεδο στον ΠΑΟΚ του συντόφου Σαββίδη. Για την μείωση των συντάξεων το νούμερο, ελπίζει σε ένα ακόμη θαύμα της Παναγιάς… Τώρα εκτός από συνέταιρος στο ίδιο συνδικάτο με το ΝΑΤΟ και τους ΑΜΕΡΙΚΆΝΟΥΣ. έγινε και ευσεβής πιστός ορθόδοξος Χριστιανός…

  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΔΙΩΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΕΝΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

  3. ΜΠΑ…ΔΕΝ ΕΒΑΛAN ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΦΕΤΟΣ ???? ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΠΕΤΣΙΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ….ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

  4. ποσο πουληθηκε το χωράφι της εκκλησίας στο κρητικό μεγαλοξενοδοχο και μου μοστραρονται σα καλοί χριστιανοι. Ξυπνατε Καρδαμιωτες μας κοροϊδεύουν δήμαρχοι και δεσποταδες, παπάδες και επίτροποι

  5. Πρώτη φορα ακούω σε μόλις πεθαμένο να αφιερώνουν πανηγύρι αντί αυτο να ακυρωθεί λόγω πένθους πόσο μάλλον για έναν τέτοιο άνθρωπο με τη γνωστή συμβολή…μάλλον η Καρδάμαινα δεν έχει παραδειγματιστει από τα λοιπά χωρια

  6. Φίλε μου Τάσο η Αννούλα μας και κάθε ξεχωριστός άνθρωπος πρέπει να τιμάται όσο είναι στην ζωή. Εμείς αντί να ενδιαφερθουμε για κείνη,να την φροντίσουμε τώρα στα τελευταία χρονάκια της ζωής της,την αναγκασαμε τόσο απάνθρωπα και ειλικρινά ντρέπομαι γιάυτο να εγκαταλείψει το Νησί που λάτρευε όσο κανείς και να βρει φροντίδα και αγάπη σε ένα ξένο μέρος! Έπομενως και τα πανηγύρια να ακύρωνονταν δεν θα υπήρχε καμία σημασία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ