ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κέφαλος όπως παλιά… Χρώμα, ήχοι & γεύσεις παράδοσης σε ένα νέο και πολλά υποσχόμενο χώρο, στο θεατράκι στη Τσιγγούρα

9
4597
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Μια παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση συνοδευόμενη από παραδοσιακές γεύσεις της Κεφάλου με τίτλο «Κέφαλος όπως παλιά»,  στο πλαίσιο των Ιπποκρατείων 2018, ήταν η αφορμή για μια πρώτη ανάδειξη ενός υπέροχου χώρου πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, στο θεατράκι στην Τσιγγούρα.

Αρχικά η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Νικόλαος Κεφάλου» Διονυσία Παπαντωνίου ζήτησε απ’ όλους τους παριστάμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Άννας Καραμπεσίνη (με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα) και αναφέρθηκε στο σκεπτικό της εκδήλωσης.

Στην συνέχεια έγιναν οι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κεφάλου Γιάννη Καματερό και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ Μανώλη Ζερβό οι οποίοι αναφέρθηκαν στο ιστορικό του έργου της Τσιγγούρας που ξεκίνησε από τους πρώην Δημάρχους Ηρακλειδών Ν. Παπανικολάου και Σ. Μπίλη και ολοκληρώθηκε από τη σημερινή Δημ. Αρχή (τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν σε επόμενη εκδήλωση, όπως διευκρινίστηκε).

Ένα έργο που αναδεικνύει σημαντικά την περιοχή και δίνει προοπτικές για τη διοργάνωση σημαντικών πολιτιστικών (και όχι μόνο) εκδηλώσεων (ρίχτηκαν ιδέες όπως η επόμενη γιορτή τοπικής γαστρονομίας να γίνεται εναλλάξ στην Κέφαλο και την Καρδάμαινα, ενώ θα μπορούσε να γίνει γιορτή φασολιού ή οσπρίων για τα οποία φημίζεται η Κέφαλος κλπ).

Παρόντες ήταν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, Α. Κρητικός, ο πρ. Πρόεδρος του ΔΣ Ηρακλειδών Σ. Σάζαλης, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή, ο Πρόεδρος της Μαρίνας Σεβ. Μαραγκός, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γ. Κοκαλάκης και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.

Ακολούθησε η ρίψη βεγγαλικών και παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τους Αλέκο Κρητικό (βιολόλυρα-τραγούδι), Νίκος Παριανό (λαούτο-τραγούδι), Σάκη Πιλάτο (μπάσο) και Λευτέρη Ανδρουλή (κρουστά) και τα παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού συλλόγου Κεφάλου αρχικά και στην συνέχεια και τους μεγάλους, με Δασκάλα χορού την κ. Διονυσία Πάτσα, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με χορό από τον κόσμο.

Παράλληλα ο Πολιτιστικό σύλλογος και η Κοινότητα Κεφάλου είχαν ετοιμάσει παραδοσιακές γεύσεις: Μουσταλευριά, κανελάδα, καρπούζι με τυρί της ξυδιάς και Κεφαλιανό ζυμωτό ψωμί, ενώ οι τοπικοί παραγωγοί κρασιού και μελιού πρόσφεραν δωρεάν από τα εκλεκτά προϊόντα τους (υπήρχε και σταντ για όποιον ήθελε να αγοράσει).

 

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επιτέλους, μια είδηση χωρίς παραταξιακά εμετικά σχόλια, χωρίς καρακιτσαριό που ενδιαφέρει όλους μας.

    Εκεί θα πρέπει να γίνουν τα ΤΣΙΓΓΟΥΡΆΚΕΙΑ με ρεβιθοκεφτέδες και τουλουμοτύρι, αλλά προς θεού, χωρίς βεγγαλικά. ….

    • Μαραγκεν,κρητικεν,ζερβεν,ταιζετεν τον κοσμον,γιατιν χωρις φαειν ο κοσμος δεν ηκολουθα

      με μιαν ποσσας τυριν,τσε μια σαγκριαν, ο κοσμος ντης κεαλου χωρις φαητον σας γυρνα τον γκορφον του.

  2. Στον πολιτιστικό και στην κοινότητα ήταν πολύ όμορφα που έγινε επιτέλους κάτι στην ξεχασμένη τσιγκουρα

  3. ΝΑ ΝΑΙ ΣΙΕΡΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ,ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΠΟΥΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΩΣΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ