Κλειστό γήπεδο στο Πυλί 930.000 ευρώ | Συνάντηση Χατζημάρκου-Καματερού-Κυρίτση-Χαλκιδιού

7
1765

 

Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, ύψους 930.000 ευρώ, δρομολογείται η ανέγερση κλειστού γηπέδου στο Πυλί της Κω

Συνάντηση εργασίας Περιφερειάρχη και Επάρχου Κω με τον Ηλία Καματερό και τον Γιώργο Κυρίτση, για τον συντονισμό των ενεργειών

Με αντικείμενο την κατασκευή κλειστού γηπέδου στο Πυλί της Κω, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Έπαρχος Κω, Γιώργος Χαλκιδιός, είχαν σήμερα, Σάββατο , συνάντηση εργασίας στο Επαρχείο Κω με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, Ηλία Καματερό και τον Δήμαρχο Κω, Γιώργο Κυρίτση.
Συζητήθηκε, συγκεκριμένα, ο συντονισμός των ενεργειών που πρέπει να γίνουν ώστε η υλοποίηση του έργου να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.

Στην διάρκεια της συνάντησης , ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας (εθνικοί πόροι), έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 930.000 ευρώ, για την κατασκευή του γηπέδου.

Ο Δήμαρχος Κω από την πλευρά του έκανε γνωστό ότι υπάρχει διαθέσιμη γη, ιδιοκτησίας του Δήμου Κω όπου ήδη έχει χωροθετηθεί η ανέγερση κλειστού γηπέδου και ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει την σύνταξη των μελετών. Συμφωνήθηκε να εξεταστούν και οι μελέτες που η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διαθέτει για κλειστά γήπεδα, για την περίπτωση που εξευρεθεί τύπος γηπέδου που να ταιριάζει στην περιοχή του Πυλίου και στις ανάγκες της.

Επίσης, αν το ποσό των 930.000 ευρώ που η Περιφέρεια διαθέτει από το ΠΔΕ της για το σκοπό αυτό, κριθεί ανεπαρκές για το έργο που τελικώς θα προκριθεί και θα μελετηθεί, όλες οι πλευρές δήλωσαν την πολιτική δέσμευσή τους να εργαστούν για την αύξηση του εγκεκριμένου σήμερα προϋπολογισμού, ούτως ώστε το έργο να υλοποιηθεί.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στη Μυτιλήνη δόθηκαν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις από τον σεισμό. Στην Κω πότε;ενημερωση?

    Για την ΚΩ ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
    Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.https://www.aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/192574/anagnostis-sti-mytilini-dothikan-apozimioseis-stis-epicheiriseis-apo-ton-seismo-stin-pote/

  2. Όλα τάχει η Μαριορη το κλειστό μας μάρανε….αποκατάσταση απο το σεισμό του λιμανιού ; ρεζιληδες!

  3. νοσοκομεια δρομους .οτι λαχταρατε προβατακια χαχαχα

  4. Αυτο για να μην γκρινιαζουν οι Πυλιωτεςαπο την Μορια που τους ετοιμαζουν ηδη κοιμουνται εκατονταδες εξω γεμισανε και πανε

  5. ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.ΣΚΕΨΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.

  6. Καλά που είναι και ο Καματερος και επιτέλους θα γίνει αυτό το έρημο το κλειστό στο χωριό μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ