ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Εντυπωσίασε και καταχειροκρότηθηκε η Ημερίδα «Ο τουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης» από το ΕΠΑΛ Κω & την Έν. Ξενοδόχων

9
4096
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Για δεύτερη συνεχή χρονιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού το ΕΠΑΛ  Κω, η Ένωση Ξενοδόχων Κω και το ΙΤΕΠ (Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, συνδιοργάνωσαν με επιτυχία μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με κεντρικό θέμα «Ο τουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης» στο αμφιθέατρο του Επαγγελματικού Λυκείου.

Αρχικά προβλήθηκε βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2018 κι έγινε το καλωσόρισμα από τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κω Φίλιππο Παπανικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική αναβάθμιση και τις πολλαπλές δυνατότητες που εξασφαλίζει πλέον το ΕΠΑΛ τόσο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, όσο και στην αγορά εργασίας.

Aκολούθησαν οι χαιρετισμοί: από την Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ, Ε. Χατζηχριστοφή εκ μέρους του Δήμου της Κω, τον Αναπληρωτή επικ. του Οράματος Γ. Φραγκούλη, τον Διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Κω Σπύρο Μπαλαλή, την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω (και του ΙΤΕΠ) Ντίνα Σβύνου και την Αντιπρόεδρο της Έν. Ξενοδόχων Κω Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου (η οποία συνεργάστηκε με τα παιδιά του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης για την επιτυχία της εκδήλωσης)

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από tiw μαθήτριες του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας Μαρία Χόνδρου και Αγάπη Δεληγιάννη με θέμα ο Τουρισμός ως οικονομική δραστηριότητα και το τουριστικό προϊόν της Κω , όπως και για τα τοπικά προϊόντα η μαθήτρια Ηλέκτρα Μούτση, αναφέροντας την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την σύνδεση Πρωτογενή και Τριτογενή τομέα με την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων. Ενώ στην αρχή κείμενο για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού διάβασε και ο μαθητής Χάρης Παρβαντώνης (βίντεο).

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι μαθητές: Μαρία Τρακόσσα και Νικόλας Μαρκάκης.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί για την διοργάνωση της εκδήλωσης: Ελένη Σταυριανού και Φρόσω Μουζακίτη, όπως και η εκπαιδευτικός Ελένη Κάλη για την παρουσίαση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους (εκτός από τους προαναφερθέντες ομιλητές): η Επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα συνοδευόμενη από τα στελέχη της παράταξης Α. Κυριάκου και Β. Μωραΐτη, μέλη του συλλόγου γονέων και το σύνολο των εκπαιδευτικών και μαθητών του ΕΠΑΛ Κω.

Στην έξοδο περίμενε όλους τους συμμετέχοντες ένας εντυπωσιακός μπουφές  με τοπικές νοστιμιές και γλυκίσματα που ετοίμασε με πολύ μεράκι ο Σύλλογος γονέων του ΕΠΑΛ (με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Κω, το μέλος του οποίου Μεμής Καδρή έφτιαξε επί τόπου μοναδικές νοστιμιές οι οποίες έγιναν ανάρπαστες από τα παιδιά).

Ακολούθησε μια πολύ όμορφη μουσικοχορευτική εκδήλωση, αρχικά με το δυναμικό χορευτικό του Γιάννη Πετούση σε Κρητικούς χορούς, ενώ στην συνέχεια ο μαέστρος Ν. Γκαναβούρας πλαισίωσε μουσικά εκδήλωση την εκδήλωση.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νέο κτήριο για το Επαλ. Του χρόνου δεν θα χωράνε τα παιδιά μας. Μπράβο στα παιδιά και στους καθηγητές τους. Καλύτερα πήγε από πέρσι η εκδήλωση. Η κόρη μου ‘ήταν και πέρσι και μου είπε ότι ήταν βαρετά, ενω φέτος υπήρχαν και άλλες δραστηριότητες. Μπράβο σας. Εσεις θα έιστε οι αυριανοί επαγγελματίες του νησιού

  2. τα ίδια και τα ίδια…. ψωμί με κρασοτύρι ….πια τοπικά προϊόντα, πιες οι ιδεολογίες περί τουρισμού και ποίος ? έχει πλάκα …

    • …’πιες οι ιδεολογίες περί τουρισμού’… δεν ήξερα ότι πίνουμε τις ιδεολογίες περί τουρισμού!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ