ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Λαϊκή συνέλευση με πολλές απουσίες |Τα νέα έργα & τα παράπονα των πολιτών | Έκκληση για καθαρισμό χειμάρρων | Γ. Κυρίτσης: Ευθύνη της Περιφέρειας

39
1091
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Κατερίνα Χατζημανώλη – Γ. Κιάρης

Με λιγότερο κόσμο σε σχέση με την προηγούμενη λαϊκή συνέλευση για το μεταναστευτικό  πραγματοποιήθηκε απόψε η Λαϊκή συνέλευση για το πρόγραμμα έργων στην αίθουσα του Αγ. Γεωργίου στο Πυλί.

Ο Δήμαρχος Κω αιτιολόγησε την μικρή προσέλευση στο ότι έγιναν  δύο συνελεύσεις με διαφορά λίγων ημερών στην περιοχή, δήλωσε ωστόσο πολύ ικανοποιημένος από τη μεγάλη προσέλευση κόσμου συνολικά σε όλες τις συνελεύσεις, ενόψει εκλογών.

Στην αρχή ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πυλίου Χριστόδουλος Τσαμπουνιάρης αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα έργα και τις δράσεις που έγιναν, καθώς και τα νέα έργα που προγραμματίζονται.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Γ. Κυρίτσης, αφού παρατήρησε ότι τα είπε όλα ο Πρόεδρος ωστόσο επανέλαβε για το μεγάλο θέμα που «καίει» την περιοχή, το hot spot ότι στόχος αταλάντευτος του δήμου είναι η κατάργησή του κάνοντας μνεία μάλιστα στα πρόσφατα περιστατικά «τσακωμού» μεταξύ μεταναστών.

Ο ίδιος μάλιστα βρέθηκε τυχαία στο Νοσοκομείο εκείνο το βράδυ και όπως του είπαν αστυνομικοί τους κάλεσαν διότι και μέσα στο νοσοκομείο συνέχισαν να τσακώνονται προκαλώντας διάφορα προβλήματα.

Επανέλαβε ότι ο δήμος -αμέσως μετά την πρώτη λαϊκή συνέλευση για το μεταναστευτικό- ζήτησε την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στην περιοχή. Και ανέφερε την πρόταση που του έκανε εντύπωση από κάτοικο στη λαϊκή συνέλευση στην Καρδάμαινα να φτιάξουν ακόμα και ψεύτικο αστυνομικό σταθμό βάζοντας μια κούκλα αστυνομικού μέσα, ώστε να υπάρχει φόβος και αίσθηση αστυνόμευσης από τουρίστες και μη.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά (με διαφάνειες) στα νέα έργα αλλά και στον απολογισμό έργων, κάνοντας τη σύγκριση με τα μόλις 3 έργα που κατάφερε να ολοκληρώσει η προηγούμενη δημ. αρχή και η οποία όπως τόνισε είναι συντριπτική.

Εξήγησε κι εδώ ότι λόγω γραφειοκρατίας (για να μην επηρεαστούν τα φύκια) δεν εγκρίνουν οι κρατικοί φορείς την μελέτη της σκάλας στο Μαρμάρι που θα αναβάθμιζε αισθητά την περιοχή (φωτό) δίνοντας της αέρα «Βρυξελλών», όπως σχολίασε κάποιος από το ακροατήριο.

Για το νέο κλειστό γυμναστήριο ο Δήμαρχος Κω ανέφερε ότι θα γίνει στο Λινοπότι για να εξυπηρετείται και το Ζηπάρι, ενώ για το δρόμο Τιγκάκι-Μαρμάρι, δήλωσε ότι όπως αποφασίστηκε και στη λαϊκή συνέλευση στο Ζηπάρι θα γίνει μια πρόχειρη ασφαλτόστρωση και στην συνέχεια θα γίνεται τμηματικά η εξαρχής ανακατασκευή του.

Για την κατάσταση των δρόμων επεσήμανε κι εδώ τις ελλείψεις με μόνο μια εταιρεία ασφαλτομίγματος στο νησί που δεν μπορεί να τα προλάβει όλα.

Σχολίασε ακόμα ότι ο Δήμος είναι η βασική κινητήριος δύναμη της οικονομίας στο νησί με τις εργολαβίες που αναθέτει και παρόλο που δεν υπάρχουν εταιρείες στο νησί που να μπορούν να αναλάβουν μεγάλες εργολαβίες ωστόσο οι εργολάβοι που έρχονται απέξω παίρνουν ντόπιο εργατικό προσωπικό κι έτσι υπάρχει κάποιο όφελος.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των πολιτών με τον φίλο Λεωνίδα Καρπούζη αλλά και μια κάτοικο της περιοχής να τονίζουν πολύ παραστατικά το μεγάλο πρόβλημα των ακαθάριστων χειμάρρων που κοντεύουν να τους πνίξουν.

Ο Πρόεδρος Χρ. Τσαμπουνιάρης τόνισε ότι έχει καθαριστεί το 2012 και το 2015, ενώ ο Δήμαρχος Κω έριξε ευθύνες στην Περιφέρεια που ενώ είναι αρμοδιότητά της κοιτάζει μόνο τη Ρόδο κι εδώ «σφυρίζει κλέφτικα». Ωστόσο οι κάτοικοι ήταν πιεστικοί στο να γίνει κάτι άμεσα πριν τις βροχές, όπως και στο Μαρμάρι όπου η κατάσταση με όλους τους ακαθάριστους αύλακες είναι απελπιστική.

Προτάσεις έγιναν ακόμη από ηλικιωμένο κάτοικο της περιοχής (το έχει ζητήσει και η εκκλησιαστική επιτροπή) να γίνει περίφραξη με κάγκελα του ΙΝ του Αγ. Γεωργίου καθώς έχει γίνει «ουρητήριο» από μετανάστες και διάφορους άλλους που πηγαίνουν εκεί.

Τέλος και ο συνάδελφος Στάθης Πίτσης πρότεινε να βοηθήσει στο θέμα της αστυνόμευσης (στάθμευση στον κεντρικό δρόμο κλπ) και η δημ. αστυνομία καθώς και να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο από το εστιατόριο Δίδυμοι έως του Πάχου στον κεντρικό δρόμο στο Μαρμάρι(το οποίο το είχαν προτείνει και πέρσι αλλά δεν έγινε, όπως είπε).

Ο Δήμαρχος Κω απάντησε για το θέμα της δημ. αστυνομίας ότι η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατάργησή της επέφερε σημαντικό πλήγμα στη δυνατότητα του δήμου να έχει έναν ελεγκτικό μηχανισμό, ενώ για την πρόταση του πεζοδρομίου στον κεντρικό δρόμο, τόνισε ότι είναι σωστή πρόταση και θα εξεταστεί από την υπηρεσία.

39 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τζάμπα τα φράγκα στα τηλέφωνα του 215560512, τζάμπα οι προσκλήσεις που μοίραζαν στην εκκλησία… ρε ούτε οι κολαούζοιΣουβλακομάχοι δεν πήγαν

    • Υπαρχει και μισος για τους λιγοστούς εναπομιναντες ψηφοφόρους που ακολουθουν αυτόν τον ψευτομαγκα .Υπαρχουν μαγαζια που τα εχουν κυριτσικοι,και ο κοσμος δεν παει να ψωνισει από αυτους,γιατι υπερασπιζοντε έναν κακοψυχο .Καλα κανει ο κοσμος και σας γυριζει την πλατη.Ας προσεχατε ποιον ακολουθησατε.Το δεις εξαμαρτείν ουκ ανδρος σοφου.Αντε γεια.

    • Η φάτσα του...... φως φανάρι για την ΚΑΤΆΝΤΙΑ της κεφαλής της Ευρώπης... Απαξίωση, μόνος και έρημος σε συνάθροιση αδιαφορίας...

      Μακαρία η οδός, ή πορεύει σήμερον, ότι ητοιμάσθη τοι, τόπος πολιτικής αναπαύσεως…. Βρε Γιωργάκη, δεν πάτε ομαδικώς για μπανάκι στην ΑΒΙΚΩ να ξελαμπικάρετε!!!

    • Εγώ ΤΟΥΣ ΜΈΤΡΗΣΑ, ο Μαραγκός με τέσσερις συμβούλους, τρις γλυψιματίες εξουσίας, 21 πολίτες και 3 μπαστούνια...

      Απλώς, ΞΕΦΤΊΛΑ….

    • Βρε παιδιά, ας κάνουμε έναν έρανο να βοηθήσουμε, ξεφτίλα η αμοιβή για μια άδεια κατεδάφισης.

      Δεν έχει και καμιά αμοιβή άξια λόγου η έκδοση άδειας Κατεδάφισης ακινήτου εκτός εάν έχει και ουρά…. Το χοντρό παραδάκι είναι στην έκδοση οικονομικής άδειας ανέγερσης και μάλλον την έχουν εξασφαλίσει… φτάνει να έχουν και την ικανότητα… Αυτή είναι η κατάντια των πολιτικών μας τοπικά, ο δήμαρχος προωθεί τον….και ο Έπαρχος την …. Αμάρτησαν για τα … Κατάντια

    • ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΟ ΠΟΥΝ.Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ.

  2. ΑΜΑ ΔΕΝ ΔΩΣΕΤΕ ΜΑΙΔΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΕ.ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΨΗΔΩΝ.ΑΛΑ ΑΝΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ.ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ,ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΟ-ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ.ΜΑΘΑΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!!!!!!! ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΙΩΑΝΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ,ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ….ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΨΕΥΤΕΣ,ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ,ΤΡΑΙΝΑΚΗΔΕΣ,ΕΡΓΟΛΑΒΑΚΗΔΕΣ,ΚΑΙ ΑΥΤ ΠΟΥ ……,ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ..ΓΙΑ.

    • ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΛΕΜΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ… ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΚΟΙΝΩΣΕΤΕ 27 ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

  3. ΣΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ.

    ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ …….ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝτΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΚΟ ΕΧουν ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΦΕΥΓΕΙ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ .ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ.

  4. Οι παπάδες κλειδώνουν τις εκκλησίες και τον παρακολουθούν από κοντά γιατί έμαθαν ότι πουλά και τα άγια οικόπεδα.

  5. Να μας πείτε πόσα εκατομμύρια χρωστάνε στη ΔΕΥΑΚ οι μεγαλοοφειλέτες. Να μας πείτε πόσα στοίχισε στον Δήμο το Ακταίον για να το πάρει ένας δικός σας κοψοχρονιάς. Να μας πείτε πόσες χιλιάδες τσεπώσανε οι δικηγόροι εξ Αθηνών παρ αρείω πάγκο. Α ξέχασα. Πηγαίνετε να ανοίξετε το δρομάκι στο Ακταίον γιατί θα σας πάρει ο διάολος.

  6. Πήγε στην Ιρλανδία να τους δώσει τα λεφτά που μάζεψε για να φέρει την ΡΑΙΝΑΙΡ χι χι χι

  7. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΑΝΕ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΑΤΕ ΡΕ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΙ . ΨΕΥΤΕΣ.

  8. Ο κ. Κυρίτσης μας κορόιδεψε και τον ψηφίσαμε. Ο Τσαμπουνιαρης δεν ασχολείται με το χωριό….. Τι να περιμένουμε από αυτούς; Τίποτα

  9. στην πολι της κω εχουν σπασει τα τηλεφωνα στα σπιτια να παμε στο χανι

    για την λαικη συνελευση την δευτερα!!να μας πει για τον αμιαντο και πως θα κτισει τα 70 στρεμματα στον ναυτικο ομιλο? ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ?

  10. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ 30000 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ

  11. Δήμαρχε κάνε μας την χάρη και δήλωσε παραίτηση από μόνος σου να μας βγάλεις από την διαδικασία να πάμε στις κάλπες τον Μάιο. Δεν σε πιστεύει πλέον κανείς,δεν σε θέλει πλέον κανείς το βλέπεις και μόνος σου κάθε εβδομάδα στις λαϊκές.
    Ο κόσμος επιτέλους ξύπνησε και κατάλαβε με τη ανθρώπω έχει να κάνει.

  12. Μόνη λύση για το Πυλί είναι να προκαλέσεις -ξέρεις εσύ-επεισόδια με το χοτ-σποτ.Θα συσπειρωθούν και πάλι δίπλα σου όλοι….Για τα άλλα χωριά θα σε ενημερώσω όταν έρθει η ώρα… Ο αντιδήμαρχος Γερασκλής να μη πάει στη περιφέρεια,ο Σιφάκης να εμφανιστεί,ο Γιωργαλής να ανακοινωθεί επίσημα,τα νέα παιδιά να εμφανιστούν,πάρε πάλι το Μυλωνά μαζί σου, και τον Ζερβό της δίεσης….Το παν στις εκλογές είναι το κλίμα….

  13. ψεύτικο αστυνομικό σταθμό βάζοντας μια κούκλα αστυνομικού
    Δηλαδή Δήμαρχε τέτοια ιδέα είχα να την ακούσω χρόνια…..Έγραψες..
    Να γίνει το ίδια και στη Δημαρχία…..Μια κούκλα που να σου μοιάζει και θα είναι το ίδιο…..Είτε υπάρχετε,είτε όχι ,το ίδιο είναι…..χα.χα.χα.χα.Γελώ μόνος μου με το κρύο αστείο μου..Καλή νύχτα…

  14. Δήμαρχε έχεις γεμίσει μέχρι στιγμής το Νησί με κλειστά γήπεδα, Σταμάτα το θέατρο του παραλογισμού φτάνουν τόσα ψέματα.

  15. Ο ΚΌΣΜΟΣ ΌΧΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟΥΣ ΠΉΡΕ ΧΑΜΠΆΡΙ ΣΕ ΛΊΓΟ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΆΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ. Η ΓΝΩΣΤΉ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΉ ΤΟΥ ΤΡΩΩ ΜΕ ΧΡΎΣΑ, ΑΣΗΜΈΝΙΑ ΚΟΥΤΑΛΟΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΑ ΈΛΑΒΕ ΧΏΡΑ ΣΕ ΌΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ.ΑΣ ΈΡΘΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑ ΖΗΤΉΣΟΥΝ ΨΉΦΟΥΣ ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ.ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΣΆΛΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΣΚΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΩΝ ΕΡΓΟ-ΛΑΒΩΝ. ΑΣ ΚΟΠΙΑΣΟΥΝ. ΑΝΩΝΥΜΟΣΣ

  16. Πρώτη φορά βλέπω. Ο Κυρμίτσης με κατεβασμένα μούτρα λες και είναι κατάδικος στο Αλκατράζ. Αυτέ οι φωτο είναι για άλμπουμ.

  17. Να πάει ο χαλκιδιός να καθαρίσει τα ποτάμια. Μη μου τους κύκλους τάραττε είπε ο χαλκιδιός και ο κυρμίτσης έστειλε την προεδράρα του πυλιού.

  18. ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΏΣΩ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΤΖΟΚΕΡ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. ξευτίλες ε ξευτίλες. Να είναι καλά το ξενοδοχείο

  19. ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕΣ ΜΟΥΦΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΦΑΤΑΟΥΛΑΣ ΑΜΙΑΝΤΟΣ

  20. Αν εξαιρεσω τα γεροντακια που και αυτα θα τον μαυρισουνε είχε δέκα δυσαρεστημενους κυριτσικους και τους 30 περιφερομνενους του θιασου, μια χαρα

  21. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΩ ΕΠΑΘΑΝ ΣΟΚ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΙ ΠΥΛΙΩΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΑΚΗΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

  22. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΙΟΥ! ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΚ ΠΥΛΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 ΛΕΕΙ!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΤΟΣΗ ΞΕΦΤΙΛΑ!!! ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΥΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΚΑΛΥΜΝΙΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΑΣ;; Μ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΚΟΥΚΟΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΤΕ. ΟΙ ΠΥΛΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ…

  23. Ποιός ηταν αντιπρόεδρος στο νοσοκομείο με εργολάβο τονσυνεταίρο του. Τώρα μιλάμε για τον εργολάβο….στην ΑΒΙΚΩ των γεωργών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ