ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Παρατείνεται έως το τέλος του έτους η αγωνία για τη λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων | Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα με εντάσεις η ΓΣ Κτηνοτρόφων-Κρεοπωλών στο Ζηπάρι

36
1885
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Παρατείνεται η αγωνία έως το τέλος του έτους | Καμία απόφαση μέχρι στιγμής…

Σε κλίμα έκδηλης αγωνίας για την τύχη των δημοτικών σφαγείων (αλλά και ασυνεννοησίας) πραγματοποιήθηκε η αποψινή κοινή γενική συνέλευση Κτηνοτρόφων και Κρεοπωλών στην αίθουσα της Κοινότητας Ασφενδιού στο Ζηπάρι.

Αρχικά υπήρξε εισήγηση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Κω Γιάννη Μαρκάκη για να προχωρήσουν στην ίδρυση Συνεταιρισμού προκειμένου να αναλάβει τη λειτουργία των Σφαγείων με πρόσληψη εκδοροσφαγέων κλπ.

Ο Δήμος Κω εκ μέρους του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μιχάλη Χατζηκαλύμνιου αλλά και του αρμόδιου για τη λειτουργία των Σφαγείων Εντεταλμένου Δημοτικού συμβούλου Νίκου Ευαγγ. Μυλωνά τόνισαν ότι η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μ. Χατζηκαλύμνιος τόνισε ότι η λειτουργία των Σφαγείων είναι μόνο δύο μέρες τη βδομάδα λόγω του ότι ο αρμόδιος Κτηνίατρος της Περιφέρειας αυτές τις μέρες μπορεί, επειδή πρέπει να πάει και στα άλλα νησιά. Παρόλα αυτά έστω και δύο μέρες τη βδομάδα αν εξαιρέσουμε την περίοδο των γιορτών η δουλειά γίνεται. Ο κ. Χατζηκαλύμνιος τόνισε ότι ο δήμος «μπαίνει μέσα» πάνω από 100χιλ. ευρώ το χρόνο, όμως ο δήμος παρόλα αυτά προχώρησε και σε μείωση τελών ανά σφάγιο κατά 20%. Ενώ σε ότι αφορά την προκήρυξη για πρόσληψη εποχικών εκδοροσφαγέων δεν υπήρξε ενδιαφέρον (προτίμησαν να εργαστούν σε ξενοδοχεία για τη σεζόν). Ο κ. Χατζηκαλύμνιος τόνισε ότι πριν τα μνημόνια ο δήμος μπορούσε μόνος του να κανονίσει τις προσλήψεις που ήθελε και σε μόνιμες θέσεις, τώρα όμως δεν έχει τέτοια δυνατότητα. «Η απόφαση είναι πλέον δική σας για το ποιος θα αναλάβει τα σφαγεία και να εξασφαλίσει εκδοροσφαγείς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παίρνοντας το λόγο κτηνοτρόφοι αλλά και ο Γ. Μπάρκας ως παραγωγός και Κρεοπώλης τόνισαν ότι θα πρέπει ο δήμος να αναλάβει τη λειτουργία τους ακόμα και αν «μπαίνει μέσα» ή «βγαίνει έξω» όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.

Τέθηκε μάλιστα το ερώτημα: Αφού το σφαγείο «μπαίνει μέσα» με τον δήμο, πως δεν θα μπαίνει μέσα όταν γίνει ο Συνεταιρισμός; Το ερώτημα τέθηκε στον Ν. Μπάρκα που λειτούργησε την εταιρεία (ΟΕ) και ο οποίος απάντησε ότι για να λειτουργήσει και να καλύψει μισθούς και ένσημα των εκδοροσφαγέων για να λειτουργήσει έπρεπε να είχε ρευστό στο ταμείο πάνω από 8-10 χιλ. γι’ αυτό και δεν συνέχισαν. Προτείνοντας οι παραγωγοί να δίνουν ο καθένας από 100ευρώ για να λειτουργήσουν τον Συνεταιρισμό αφού η εταιρεία που έκαναν δεν ήταν αυτοσκοπός αλλά το έκανε για να λειτουργήσει το σφαγείο.

Μάλιστα ο Γ. Μπάρκας τους έβγαλε και τραγούδι προκαλώντας ευθυμία στη συνέλευση: «Αφού θελήσαν οι αρχές να σφάζουν οι Καλύμνιοι πρέπει να πάνε να πνιγούν σε μια μεγάλη λίμνη».

H ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη με έντονες τοποθετήσεις και αντικρουόμενες απόψεις. Υπήρξε επίσης τοποθέτηση για το λόγο που έκλεισε η Συνεργατική των εκδοροσφαγέων που λειτούργησε τα σφαγεία για 3,5χρόνια, επιρρίπτοντας ευθύνη στη δημ. αρχή, με το Ν. Μυλωνά να απαντά ότι δεν ήταν πρόθεση της δημ. αρχής να τη σταματήσει αλλά το ζήτησε μόνος του ο διαχειριστής αφού υπήρχαν φορολογικές οφειλές.

Εν συνεχεία προτάθηκε ακόμα και κλείσιμο του λιμανιού ως πίεση στους από πάνω να δοθεί η έγκριση στο δήμο για πρόσληψη προσωπικού, ωστόσο δεν ελήφθη καμία απόφαση… κι έτσι το Σφαγείο έως το τέλος του χρόνου θα λειτουργήσει όπως μέχρι τώρα (με την έκτακτη λύση από Καλύμνιους εκδοροσφαγείς) ωστόσο η ανησυχία και η αγωνία υπάρχει για το τι θα γίνει από την αρχή του νέου έτους…

Ενώ, ο Αντιδήμαρχος Μ. Χατζηκαλύμνιος -έπειτα από πρόταση του Νεκτάριου Μπάρκα -δέχτηκε ο δήμος να αποστείλει αίτημα στο Υπουργείο για κατ’ εξαίρεση έγκριση 4 μόνιμων εκδοροσφαγέων ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του το δημοτικό σφαγείο.

 

36 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο Κυρίτσης κοροϊδεύει τους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες όπως κοροϊδεύει όλη τη κοινωνία 5 χρόνια ως τα τώρα. Πριν τους πείραζαν οι συνεργατικές αλλά εκεί που τα βρίσκουν σκούρα λένε άλλα κι άλλα. Άντε να μας αδειάζουν τη γωνιά, Καιρός τους είναι

    • Δεν κατάλαβα, γιατί μια ζωή θα πρέπει ο Δήμος να επιδοτεί τα σφαγεία; Ξέρουμε ότι οι κρεοπώλες πουλάνε κρέας εισαγόμενο για ντόπιο.

      Το 85% του κρέατος που τρώνε ντόπιοι και επισκέπτες είναι εισαγόμενο, αντράκια και κατσίκια Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας, κρέας μοσχαρίσιο Ολλανδίας, Γαλλίας ακόμα και Αργεντινής και οι φωστήρες των κρεοπωλείων ΤΑ ΒΑΦΤΊΖΟΥΝ ΝΤΟΠΙΑ… Ας μας πουν οι υπεύθυνοι των σφαγείων, πόσα κιλά κρέας σφάζουν την εβδομάδα για να δούμε πόσο στοιχίζει το κιλό στον δημότη της Κω…. Επιδότηση αγροτικών προϊόντων χωρίς έλεγχο και όλα είναι πανάκριβα, τρώμε μπριζολάκια από μοσχαράκι γάλακτος Ολλανδίας φτηνότερα από από τα σκληρά ντόπια κρέατα αγελάδας…

      • Φίλε μου είσαι και ανηδεως εχεις και άποψη. Ότι σφαζεται πλέων στην κω και ποιοι σφάζουν αναγράφετε πλέων μέχρι και στο fb

  2. Είναι έτοιμος να πουλήσει την λειτουργία των σφαγείων σε ιδιώτη και για να το κάμει πρώτα θα το διαλύσει και θα το φέρει στο απροχώρητο ώστε όλοι να πουν επί τέλους.

  3. Η μόνη λύση είναι η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση με κρεοπώλες και κτηνοτρόφους. Και με τον Δήμο δίπλα τους και αρωγό με χρήματα που τώρα οι νόμοι το επιτρέπουν. Ο πρόεδρος των κρεοπωλών πάθανε νέος και άδικα που πίστεψε σε αυτήν την λύση. Αλλά αυτός που κυνήγησε τις συνεργατικές ήταν αυτός που τώρα κλαίει ψεύτικα. Ας τον χαίρεστε.

  4. Είναι μέσα λέει ο Κυρίτσης το σφαγείο. Κακόμοιρε κτηνοτρόφε είναι καταδικασμένος να πεθάνεις ή να τα εγκαταλείψεις. Άκου κουβέντα. Ντροπή και πάλι ντροπή.

    • Βρείτε λύση να ανοίξει το σφαγείο, να λειτουργήσει νόμιμα γιατί οι γιορτές πλησιάζουν. Τόσο οι κτηνοτρόφοι μας όσο και οι κρεοπώλες μας περιμένουν να δουλέψουν.

      Οι άνθρωποι αγωνίζονται σκληρά και σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες και εσείς έχετε κλειστό το δημοτικό σφαγείο αντί να τους βοηθήσετε να προωθήσουν τα εξαιρετικής ποιότητας ντόπια κρέατά τους. Τι άλλο μπορεί να περιμένουν οι κτηνοτρόφοι μας από μια τέτοια δημοτική αρχή;

  5. Αν ήταν δήμαρχος ο καίσαρλης θα τον ξεσκίζατε τώρα. ήταν βλέπεις καλός άνθρωπος. Ο σημερινός καλά σας κάνει.

  6. Καλα ο Ν.Μυλωνας δεν ελεγε ότι δουλευει αλλα είναι κλειστο γιατι δουλευει και δεν δουλευει επειδή ερχονται οι Καλυμνιοι και δουλευει γιατι δεν κανει καταγγελεια η Ρουφα και αν κανει θα το κλεισει επιδη δεν δουλευει και μετα θα είναι νοιχτο,κλειστο με τους Καλυμνιους νταντατιρλανταντα

  7. Και ο Κυριτσης παλι σε ταξιδακι?Στο Κουβέιτ? Μα αυτος ο ανθρωπος στα δυσκολα παντα απων…

  8. Ο Κυρίτσης δεν ψήφισε την συνεργατική των κρεοπωλών και κτηνιτρόφων των σφαγείων.Ο Κυρίτσης δεν ψήφισε τα 60 χιλιάδες ευρώ επιδότηση στην συνεργατική. Ο Κυρίτσης έκαμε ενστάσεις στην περιφέρεια και στον επιτροπο και ακύρωσε την συνεργατική. Ο Πατάκος ακόμα τρέχει στα δικαστήρια και πληρώνει από την τσέπη του. Οι τωρινοί δεν είναι μόνο κακοί διαχειριστές που δεν βλέπουν το μέλλον αλλά δεν πιστεύουν κιόλας στην κτηνοτροφία και είναι κακοί.

  9. Ο Δήμιος Αντιδήμαρχος πρώην δήμαρχος μίλησε για 100.000 που μπαίνει ο δήμος μέσα . Γιατί λιπών δεν λέει στον κόσμο και στους παραγωγούς μέχρι σήμερα στην θητεία τους έβγαλαν η δεν έβγαλαν εντάλματα πληρωμών 60 με 70 χιλ για συντήρηση τον κληματιστικων σε ……. Δουλεύουν κανένα κληματιστικο οταν σφάζουν και δεν το ξέραμε. Και αν δούλευαν ποτε χάλασαν; Ποιός τα πήρε και γιατι τα πήρε τα λεφτά να μας πουν. Ο κος Μυλωνας το παιδι του λαου και του σφαγείου δεν ξέρει που πήγαν. Στα εντάλματα έχει και το ονοματου επάνω και του Αντιδημαρχου!!!

  10. Κυρίτση θέλετε!!! Φάτε τον τώρα!!!!
    Όταν τα έλεγε και ακόμα τα λέει η Ιωάννα την λέγατε τρελή ότι σας έχει γραμμένους στα παντελόνια του και εσάς όπως και όλο το Νησί.
    Ο Κυρίτσης ξέρει ότι τελείωσε σαν δήμαρχος και τώρα ψάχνει να βρει Μαλλιά για να πιαστεί.

  11. χαχαχα ποιος ειναι ο πολιτικος μηχανικος για την κατεδαφιση της αβικω? χαχαχα

    χαχαχα ποιος πολιτικος μηχανικος θα κτισει τα 70 στρεματα στον ναυτικο ομιλο? χαχαχα

  12. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ .ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 100% !!!

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 4.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 100%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  13. Ο ένας έβλεπε πεντακόσα χρόνια μπροστά και οι άλλοι δεν βλέπανε ούτε την σκιά τους. Και να φανταστείτε ότι τον κατηγορήσανε και για απατεώνα και ο λαός το πίστεψε.

    • Σε λίγο θα τον παρακαλάτε πάλι να γίνει ΔΗΜΑΡΧΟΣ….
      Γιατί ένας ήταν και θα είναι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ των Κώων….ΚΑΙΣΑΡΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ..ΤΕΛΟΣ…

  14. Έχουμε ήδη δεσμευθεί για σειρά μέτρων στήριξης του πρωτογενή τομέα.
    Έχουμε ξεκάθαρη θέση – σχέδιο δράσης.
    Συγκεκριμένα για το δημοτικό σφαγείο δεσμευόμαστε:
    • Για τη δωρεάν παραχώρηση του δημοτικού σφαγείου στο επικείμενο συνεταιριστικό σχήμα των κτηνοτρόφων.
    • Για τη στήριξή μας, πολιτική και διοικητική, στην οργάνωση αυτού του σχήματος.
    • Την κατάργηση όλων των τελών και την χρηματοδότηση της λειτουργίας του σφαγείου (συντήρηση, λειτουργικές δαπάνες)

  15. Άκουσα μια ιστορία και την γράφω με την ευκαιρία της συνεργατικής των σφαγείων. Μέτρησε μια ομάδα του Δήμου τους άνεργους επιστήμονες και είδε ότι στην Κω ζούσαν οκτώ νέοι πτυχιούχοι Χημικοί που δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να βρουν δουλειά. Ο Καίσαρλης τους κάλεσε και έκαμε δύο συνεργατικές των χημικών. Η μία για ποιοτικές χημικές αναλύσεις και η άλλη με τρεις χημικούς και δύο τεχνίτες να φτιάχνουν αντιρρυπαντικά για το εργοστάσιο της ΔΕΗ που οι καπνοί του μολύνουν όλη την Αντιμάχεια. Μάλιστα τους παραχώρησε δωρεάν για χρήση 10 στρέμματα δίπλα στη ΔΕΗ. Ε λοιπόν ο Κυρίτσης δεν το ψήφισε και ο σημερινός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ναι αυτός ο δημοκράτης, έκανε ένσταση την οποία δέχτηκε η περιφερειαρχίνα της ΝΔ. Σήμερα το χωράφι είναι καταπατημένο, η χημικός είναι στην Πορτογαλία, ο τεχνίτης πήγε στην Αυστραλία και το χειρότερο οι ψηφοφόροι του Κυρίτση με την προεδρίνα της Αντιμάχειας αναπνέουν την κάπνα.

  16. Χατζηκαλύμνιος:
    Ψέμα 1. Το σφαγείο στοιχίζει πάνω από 100χιλ. στο Δήμο. Δηλαδή από πότε σε κάθε υπηρεσία του Δήμου στα έξοδα συμπεριλαμβάνεται και το κόστος μισθοδοσίας του μόνιμου προσωπικού?
    Ψέμα2. Σχετικά με τη μη εκδήλωση ενδιαφέροντος των εκδοροσφαγέων. Η πρότασή σας και γενικά ο διαγωνισμός μιας και εμμονή της Δ.Α και μόνο αποτελεί η πληρωμή με το κομμάτι, έφεραν το τέλος της συνεργασίας με τη γνωστή ΟΕ. Η αδιάλλακτη στάση της Δ.Α. και η απληστία στην κερδοφορία των περίπου 50χιλιάδων ευρώ ετησίως από το σφαγείο υπέρ του δήμου είναι η αλήθεια.

  17. Χατζηκαλύμνιος:
    Ψέμα3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δε γίνονται λόγω κρίσης. Κ. Χατζηκαλύμνιε και γενικά το κράτος της Κω το οποίο εκπροσωπείτε, που τα πουλάτε αυτά? Στον ΟΕΥ του Δήμου, δείξτε μας πόσους σφάχτες έχετε προβλέψει και πόσα έγγραφα έχετε στείλει στο υπουργείο για προσλήψεις σφαχτών? Κανένα, καθώς το σφαγείο ουδέποτε σας απασχόλησε.
    Ψέμα 4. Ο δήμος έκανε 2 διαγωνισμούς και μία ανάρτηση για 2μινη σφαχτών. Οι όροι και οι συνθήκες αφού είναι τόοοοοσο συμφέρουσες γιατί δεν προσέλκυσαν ούτε έναν αναδοχο από όλη τη χώρα?
    Θα μπορούσα να γράφω πολλά ακόμη ψεύδη, η μύτη όμως των πολιτικοπινόκιων έχει φτάσει έως την Κάλυμνο, οπότε λέω να πάω για καφέ….

  18. Μόλις μαθευτεί πως οι κτηνοτρόφοι κάνουν πίσω καθώς η μορφή του συνεταιρισμού θα τους στείλει φυλακή, θα αρχίσουν τα παπαγαλάκια της Δ.Α. να διαδίδουν πως το σφαγείο πάει σε Ιδιώτες. εΔΏ ΕΊΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΆΜΕ

  19. Απαιτείστε κτηνοτρόφοι να σας βρει ο δήμος την πλέον συμφέρουσα λύση. Έτσι και αλλιώς ας διακιολογήσουν τα φράγκα που βγάζουν κάθε μήνα, αφού επέλεξαν να διοικούν το νησί και όχι στα δύσκολα να ρίχνουν το μπαλάκι στις πλάτες των δύσμοιρων κτηνοτρόφων χωρίς να ξεκαθαρίζουν πόσα θα είναι τα τέλη που θα χρεώνει ο δήμος για το ταμείο του, μιας και σας αγαπά και θέλει να σας βοηθήσει.
    Ξυπνάτε ρε, κατεβείτε στη δημαρχία και απαιτείστε………

  20. Χρεωθείτε κτηνοτρόφοι να κάνετε τη δουλειά που έπρεπε να κάνει ο δήμος να μη μπορείτε να σφάζετε ζώα και αφήστε τους βαριά εργαζόμενους του δήμου στο σφαγείο να σχολούν στις 12.30 και να πέρνουν και βαρέα και ανθυγειινά.Χαρά σφαγείο, το ρεκόρ γκίνες κατέχει με το ωράριο, πάντα τέτοια δημαρχάρα, να τους χαίρεσαι.

  21. Ο Χατζηκαλύμνιος το δήλωσε, ο δήμος είναι νόμιμος, τα μαύρα θέλουν και τα δίνουν οι κτηνοτρόφοι(νίπτει τας χείρας της η Δ.Α), άρα σε περίπτωση καταγγελίας ο δήμος τη βγάζει καθαρή? και μέσα πάνε οι κτηνοτρόφοι. Για τέτοια διοίκηση και τέτοια οργάνωση Κυρίτση μιλάμε. Ποιο τέλοια δε γίνεται, αφού υπάρχουν ακόμη κορόιδα, καλά σας κάνει……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ