Περιφέρεια: «Δεν θα ανεχθούμε άλλο την κακοποίηση της αλήθειας σχετικά με την χρηματοδότηση της επισκευής των σχολείων της Κω, που επλήγησαν από τον σεισμό του 2017» (απάντηση στο Δήμαρχο Κω…)

33
1140
Με αφορμή τοποθέτηση του Δημάρχου Κω για τα σχολεία και τη χρηματοδότηση από την Κύπρο, στη Λαϊκή συνέλευση το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Δεν θα ανεχθούμε άλλο την κακοποίηση της αλήθειας σχετικά με την χρηματοδότηση της επισκευής των σχολείων της Κω, που επλήγησαν από τον σεισμό του 2017

Η διασπορά ειδήσεων με τρόπο ανεύθυνο, μπορεί ειδικά σε περιπτώσεις σαν αυτή όπου έχουμε την ευγενή συνδρομή μιας άλλης χώρας, να οδηγήσει σε αποτελέσματα ευρύτερα δυσάρεστα και απροκάλυπτα άδικα για την χώρα μας

Λυπούμαστε που χρειάζεται για μια ακόμη φορά να επανέλθουμε σε θέμα για το οποίο κακοποιήθηκε η αλήθεια και παραπληροφορήθηκε η κοινή γνώμη.

Στο ζήτημα της χρηματοδότησης των σχολείων της Κω που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό που έπληξε το νησί της Κω το 2017, η αλήθεια και ακριβής αποτύπωση των γεγονότων έχουν ως εξής :

Η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας  Ν. Αιγαίου και Δήμου Κω για την χρηματοδότηση επισκευής των σχολείων, δόθηκε από τις υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και μας απεστάλη στις 23 Οκτωβρίου 2018.

Η σχετική Προγραμματική Σύμβαση στάλθηκε στον Δήμο Κω για υπογραφή από τον Δήμο Κω στις 30 Οκτωβρίου 2018 με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και Δήμου Κω υπογράφηκε και αναρτήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2018, δηλαδή πριν από 7 ημέρες!

Από την ανάρτηση της σχετικής Σύμβασης και μετά, οποτεδήποτε σταλούν από τον Δήμο Κω λογαριασμοί της σχετικής εργολαβίας, θα πληρωθούν από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έως ότου συμπληρωθεί το ποσό των 500.000,00 ευρώ που αφορά την χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Ειδικότερα για την χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ποσό των 200.000,00 ευρώ βρίσκεται στον ειδικό λογαριασμό που προορίζεται για τον σκοπό που αυτά διατέθηκαν.

Επισημαίνουμε πως η διασπορά ειδήσεων με τρόπο ανεύθυνο, μπορεί ειδικά σε περιπτώσεις σαν αυτή όπου έχουμε την ευγενή συνδρομή μιας άλλης χώρας, να οδηγήσει σε αποτελέσματα ευρύτερα δυσάρεστα και απροκάλυπτα άδικα για την χώρα μας.

Επαναλαμβάνουμε, με την αποστολή των σχετικών λογαριασμών από πλευράς Δήμου Κω στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, οι σχετικές πληρωμές θα πραγματοποιηθούν με τα χρήματα που διατέθηκαν για τον σκοπό αυτό και με αυτό τον τρόπο θα αποδεικνύεται όχι μόνο η εκπλήρωση του σκοπού αλλά και η διαδρομή της χρηματοδότησης σε κάθε της στάδιο.

 Απαντάμε υπεύθυνα στις κακοήθειες και ελπίζουμε αυτή να είναι η τελευταία φορά που καλούμαστε να το κάνουμε.

 Επισυνάπτονται η Έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Προγραμματική Σύμβαση

Το Γραφείο Τύπου

33 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ροδίτη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΤΖΗΠ@....., επί ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ είδαμε σχολεία, νηπιαγωγεία, νέους δρόμους, με εσένα μπαλώματα και ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ...

      Εάν περιμέναμε ενάμιση χρόνο την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την Προγραμματική Σύμβαση της Περιφέρειας για υπογραφή από τον Δήμο Κω στο τέλος του 2018 τα σχολεία θα τέλειωναν 2020… Ακόμα και για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία που επλήγησαν από τον σεισμό, αρχικά ο χουβαρδάς έδινε μόνο την ετήσια επιχορήγηση επισκευών που αναλογεί σε όλη την Κω, ελάχιστα για τις ζημιές των σχολείων, αλλά τώρα έρχονται εκλογές… Όμως ο χρόνος περνά και από την Κω θα φάει ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ.

    • Η κατάντια της Κω, να έχει «διακοσμητικό ΕΠΑΡΧΟ» τον Χαλκιδιό με τα κατσαβίδια, φερέφωνο του δόλιου Ρόδιου Περιφερειάρχη....

      Υπογράφει ο Γιωργάκης όποια ανακοίνωση του στείλει ο εχθρός της Κω και από διακοσμητικό κατσαβίδι το παίζει «πολιτικός»…. Ο Χατζητέτοιος εξαφανισμένος Περιφερειάρχης, στο προσφυγικό, στον σεισμό, στα έργα αποκατάστασης, ο εχθρός της Κω αντιμετωπίζει διαφορετικά κατά το δοκούν τα προβλήματα με προτεραιότητα πάντα την Ρόδο. Ξέχασε την Κω και για τις υπεραστικές συγκοινωνίες για να βολέψει τους ψηφοφόρους του ιδιοκτήτες του ΚΤΕΛ και τους Ταρίφες. Δεν δίνει άδεια Δημοτικών δρομολογίων στην ΔΕΑΣ ταλαιπωρώντας κατοίκους και επισκέπτες της Κω αλλά βρήκε μερικούς φελλούς από το ΕΒΕΔ ανθρωπάκια της πλάκας που δεν έχουν φωνή για το νησί τους που στηρίζουν ένα αποτυχημένο Περιφερειάρχη που μόνο για την Ρόδο ενδιαφέρεται.

    • Χατζημάρκος, άλλος ένας εριστικός εγωπαθής γαζωμένος στην καρέκλα, θα μείνει με τον Μπούρδα όπως η Ρούφα με τον Πη.

      Εάν αυτός ο Ροδίτης που σαμποτάρει ότι αναβαθμίζει την Κω, αυτός που έχει τσακωθεί με όλους στην παράταξη του, άφηνε τους τσακωμούς και έκανε μερικές βόλτες στα νησιά θα έβλεπε ότι όλοι νοσταλγούν τον ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ των έργων και τον Δήμαρχο Μπενέτο που διεκδικούσε και έκανε με το ΠΑΣΟΚ αγνώριστο το νησί του και όχι αυτόν που κατάντησε τσαντοκουβαλητής του Καματερού..

    • Δεν έχει θεό ο ΡΟΔΙΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ που ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ τις μέρες της δοκιμασίας της Κω, διαμαρτύρεται με καθυστέρηση...

      Ζητά να περιμένουμε ενάμιση χρόνο για τα σχολεία και ποιος ξέρει πόσο για τις εκκλησιές… Τώρα, παραμονές των εκλογών μύρισε ευκαιρία να πουλήσει μούρη με ξένα κόλλυβα ο λαϊκιστής , φωνασκεί για τα σχολεία που ενώ είναι δική του αρμοδιότητα άλλοι τα τέλειωσαν και για τις εκκλήσεις ΜΟΥΓΚΑ … ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΌ ΤΗΣ ΚΩ που το μόνο έργο του στην Κω είναι το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ για να μην γίνει στην Ρόδο.

  1. Αρα Αληθεια ειπε ο Δημαρχος.Ευρω δεν εχετε δωσει.Εχετε παθει Συριζιαση και λετε ψεματα ,αλλα ερχοντε εκλογες θα δητε που θα πατε

    • Έχουμε να δούμε καινούργιο σχολείο και ανακατασκευή παλιού από την περίοδο ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ με σχολεία σε όλα τα χωριά…

      Τώρα παραμονές των εκλογών αφού τέλειωσαν δύο σχολεία με την πρωτοβουλία του Δήμου ο Ροδίτης διαμαρτύρεται… Ήθελε να κόψει εκείνος την κορδέλα… Με Περιφερειάρχη Χ@ΤΖΗΠ@…., Έπαρχο τον κατσαβίδια και περιφερειακούς συμβούλους γλάστρες μόνο θα, θα, θα… Ούτε τώρα με τον σεισμό και τα τόσα κλειστά σχολεία του καίγεται καρφάκι και έχει πασάρει το πρόβλημα στον Κυρίτση…

  2. ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

    τησ μεγαλης μασας

  3. ……Ο ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΛΙ ΜΕΧΡΙ ΚΕΦΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΡΑ?

  4. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ .ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 100% !!!

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 4.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 100%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΑΜΙΑΝΤΟΣ ,LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  5. Το χοτ σποτ να πάρεις από κει που το φύτεψες και να το πας στη Ρόδο τ’ ακούς. ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

  6. Την αλήθεια για τα σχολεία την είπαν όταν ζήτησαν να παραταθεί η περίοδος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Κω εξ αιτίας του σεισμού. Γιατί μέσα σε αυτή την περίοδο τα έργα και οι προμήθειες που αφορούν τον σεισμό γίνονται με απ΄ευθείας αναθέσεις . Ο κ. Κυρίτσης γνώριζε πολύ καλά ότι εάν καθυστερούσε τα έργα περιμένοντας τις εγκρίσεις των χρημάτων θα έχανε τις απ΄ευθείας αναθέσεις και θα πήγαινε σε δημοπρασίες. Για αυτό και τα έδωσε όσο, όσο χωρίς διαγωνισμούς στους εργολάβους. Επίσης ο Κυρίτσης γνώριζε ότι στο τέλος θα έπαιρνε και τα χρήματα από το κράτος μέσω της Περιφέρειας. Αυτό που έχουν να κάνουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πριν πληρώσουν είναι να ελέγξουν τις συμβάσεις .

  7. Εάν είναι αλήθεια όσα λέει ο άγιος τότε θα πρέπει να τον ξετινάξεις στους ελέγχους. Τα σχολεία τα έδωσε στους δικούς του και μάλιστα το έχει καταγγείλει και η Ρούφα

  8. Και δίπλα ο Γερασκλής μας λέει ότι ….αριές γουστάρει. Αντί να κάνουν σωστή μελέτη και δημοπρασίες τα έδωσαν όσο. όσα στους δικούς τους εργολάβους όπως φώναζε τότε η Ρούφα και την κοροίδευαν. Έκτακτη ανάγκη. Σεισμός είναι αυτός. Να τρέξουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές Και για να γίνουν γρήγορα τα δίνουμε χωρίς διαγωνισμούς και με μελέτες τις πλάκας. Ρε Χατζημάρκο πριν δώσεις τα λεφτά κάμε και κανέναν έλεγχο.

  9. Δ. Γερασκλής στον ΕΚΦΡΑΣΗ 2,5 εκατομμύρια για τα σχολεία. Πολλά τα λεφτά Άρη με απευθείας αναθέσεις και χωρίς διαγωνισμούς.

  10. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΗΣΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΟΛΗΣ

  11. Συμφωνώ και εγώ αυτά που λένε. Η Περιφέρεια θα πρέπει να κάμει έλεγχο στις μελέτες και στις εργολαβίες των σχολείων. Κάτι μου βρωμά. Και αν θυμηθούμε το παρελθόν με τον ΑΙΓΙΑΛΟ και την εργολαβία του Νοσοκομείου τότε ο καπνός γίνεται φωτιά. Χατζημάρκο μην κολώνεις.

  12. Είσαι ένας απλός άνθρωπος σαν όλυς μας. Μην δίνεις σημασία σε αυτά που σου γράφουν. Και να ξέρεις ότι ο Κυρίτσης δεν έχει φίλους ούτε τους συμβούλους του. Μόνο τον εαυτό του βλέπει. Τις προάλες είπε ότι η καθαριότητα των ποταμών είναι δική σου δουλειά και δεν κάνεις τίποτα.

  13. Τα συμφωνήσανε οι δύο τους. Τάδωσε ο Χαλκιδιός στον Κυρίτση να τα φτιάξει και τώρα τσακώνονται στη μοιρασιά

  14. οι απερχομενοι ειναι οι αρχιερεις της διαπλοκης της αρπαγης, των εργολαβων ,των κλιματιστικων ,των λεωφορειων ,των τρενων,

    του ΑΜΙΑΝΤΟΥ μεγαλα αρπακτικα

  15. η αλήθεια για Κυρίτση. Τους έχει σιχαθεί ο κόσμος, ειδικά στη πόλη. Μερικοί χωριάτες μόνο έχουν μείνει. Δε τον ακολουθεί ο κόσμος γιατί πχ έταξε πολλά ρουσφέτια για να πάρει τις εκλογές αλλά δε τα κανε. Απογοήτευσε αυτούς που έτρεχαν γι αυτόν. Κάποιοι θα τον ξαναψηφίσουν αρκετοί όμως οχι. Έχει αφήσει στον αυτόματο το Δήμο. Μόνο για φωτογραφίες ενδιαφέρονται. Έταξε ότι άλλαξε. Ο κόσμος είδε να αλλάζει αλλά προς το χειρότερο. Όλα μαθαίνονται εδώ είμαστε μικρός τόπος. Αυτό όμως που δε συγχωρεί με τίποτα κανένας την εποχή της κρίσης είναι οι παγαποντιές κάθε είδους, όπως αυτές με τα σχολεία και τις απευθείας αναθέσεις. Και σε αυτό ο Κυρίτσης εζυγίσθη, εμετρήθη και βρέθηκε ελλιπής. Δεν ξέρω ακόμα ποιος θα πάρει τις εκλογές αλλά ειδικά τώρα με την απλή αναλογική ο Κυρίτσης πολύ δύσκολα. Αν κατέβει κι άλλος υποψήφιος ή αν δε κατέβει αν παρουσιάσει η Ρούφα στοιχειωδώς σοβαρό ψηφοδέλτιο. Ο κόσμος ψάχνει λύση και δε τη βλέπει στο Κυρίτση

  16. ΒΡΕ ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗΔΕΣ ΤΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ; ΣΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΤΕ. ΜΟΝΟ Η ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΑΞΙΖΕ. ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ,ΕΚΑΜΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝΕ. ΓΙΑΥΤΟ ΤΗΝ ΣΕΒΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΓΑΖΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΗ.

  17. Η αλήθεια είναι ότι η Κύπρος έδωσε σε δύο μήνες μετα το σεισμό τα λεφτά και είχαν ξεχαστεί. Θυμάμαι ότι το είχα διαβάσει στην εφημερίδα της Κω.

  18. δεν σε ψηφησα αλλα τωρα θα σε ψηφησω γιατι εβαλες στη θεση του αυτο τον ψευτοθοδωρο που ολη η κοινωνια τον εχει στη μπουκα…………………………………..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ