Γ. Χατζημάρκος στο ΔΣ Κω: Κλειστό Γυμναστήριο στο Πυλί – Δρόμος Αεροδρόμιο-Καρδάμαινα | «Δήμος και Περιφέρεια ενώνουν τις δυνάμεις τους»

26
1353

Δέσμευση του Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση δύο νέων έργων του Δήμου Κω

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω παρέστη ο Γιώργος Χατζημάρκος

Την δέσμευση για χρηματοδότηση δυο νέων έργων του Δήμου Κω, που έχει ανάγκη το νησί, έδωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος παρέστη χθες, Τρίτη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.

Πλαισιωμένος από τον Έπαρχο Κω, Γιώργο Χαλκιδιό και τον ειδικό συνεργάτη του, Στέργο Στάγκα, ο Περιφερειάρχης τοποθετήθηκε για τα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου, “για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και για τον σχεδιασμό που απαιτείται να έχουμε για να κερδίσουμε το αύριο”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Σε δύο νέα έργα που συζητήθηκαν, ο Περιφερειάρχης ανέλαβε την δέσμευση να εξασφαλίσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την χρηματοδότηση που απαιτείται για να υλοποιηθούν. Τα έργα αυτά είναι:
– Το κλειστό γυμναστήριο στο Πυλί της Κω, το οποίο αποτέλεσε και αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη και του Βουλευτή Δωδ/σου Ηλία Καματερού.
Ο Δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης επισήμανε ότι ο Δήμος Κω βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης της σχετικής μελέτης και ο Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε να εξειδικεύσει τους σχετικούς πόρους στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ευθύς αμέσως, όποτε ο Δήμος Κω γνωρίσει στην Περιφέρεια τον σχετικό προϋπολογισμό.
– Η ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου που οδηγεί από το αεροδρόμιο της Κω στην τουριστική ζώνη της Καρδάμαινας, προκειμένου να μειωθεί δραστικά ο χρόνος μετακίνησης στην παραπάνω διαδρομή. Και γι’ αυτό, ο Δήμος Κω δεσμεύθηκε να μελετήσει και να ωριμάσει το σχετικό έργο.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου:

-Την ανάγκη έγκαιρου σχεδιασμού των κρίσιμων παρεμβάσεων που θα απαιτηθούν στο άμεσο μέλλον, ειδικά μετά την αλλαγή κατηγορίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, από την κατηγορία των Πιο Ανεπτυγμένων  Περιφερειών  (Μore Developed Regions) στην κατηγορία των Μεταβατικών Περιφερειών (Transition Regions), που σημαίνει διπλασιασμό των διαθέσιμων πόρων για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Σχετική πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης των αναγκαίων μελετών έχει ήδη σταλεί από την Περιφέρεια στους 34 Δήμους των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

-Το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την κατάρτιση και ανάρτηση των δασικών χαρτών. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε την συστράτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, στον κοινό αγώνα και στη συγκρότηση ισχυρού μετώπου, με στόχο την αποτροπή της εφαρμογής του ΠΔ 32/2016 για τους δασικούς χάρτες, προ του κινδύνου να συμπεριληφθούν σε αυτούς και οι χορτολιβαδικές εκτάσεις στα νησιά, που θα έχει ως αποτέλεσμα την υφαρπαγή των πατρογονικών ιδιοκτησιών που ισοδυναμεί με δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας.

Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, ο Περιφερειάρχης απέστειλε επιστολή προς τους 34 δημάρχους των νησιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και των επιπτώσεών της στην κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών.

Ο Περιφερειάρχης, ζητεί από τους δημάρχους να συγκαλέσουν τα δημοτικά συμβούλιά τους, για τη λήψη της σχετικής απόφασης, επισυνάπτοντας στην επιστολή και σχέδιο ψηφίσματος, προκειμένου να υπάρχει από όλους κοινή επιχειρηματολογία.

ΔΗΜΟΣ ΚΩ: “Δήμος και Περιφέρεια ενώνουν τις δυνάμεις τους σε δύο νέα έργα: το κλειστό γήπεδο στο Πυλί και το νέο δρόμο από αεροδρόμιο προς Καρδάμαινα.”

Ο Δήμος Κω και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμφώνησαν να προωθήσουν από κοινού την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών έργων στο νησί.

Πρόκειται για το κλειστό γήπεδο στο Πυλί, που βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης της μελέτης από το Δήμο Κω με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, πέραν της κρατικής χρηματοδότησης, όπως εξήγγειλε χθες ο Περιφερειάρχης στο δημοτικό συμβούλιο.

Το δεύτερο έργο είναι η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου που οδηγεί από την περιοχή του αεροδρομίου (Αγ. Μαρίνα), προς την Καρδάμαινα, ένα έργο με αναπτυξιακό πρόσημο που θα αναδείξει όλη την περιοχή και θα μειώσει το χρόνο πρόσβασης από την περιοχή του αεροδρομίου προς την Καρδάμαινα.

Ο Δήμος αναλαμβάνει τη μελέτη και ωρίμανση του έργου και η Περιφέρεια τη χρηματοδότηση του.

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα, ενότητα και συνεργασία.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση Κω:

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 1000 μπραβο στο ΔΙΚΑΙΟ που μας υπενθυμιζει οτι το πελατιακο κρατος στο ΕΛΛΑΝΤΑ ποτε μα ποτε δεν πεθαινει, και αυτος που προσπαθει πραγματικα με σοβαροτητα, συνεπεια και μερακι περιμενωντας μπας και συγκινηθει καποιος, το μονο που καταφερνει ειναι σκουπιζει το δικο του γηπεδο μετα απο καθε βροχη για να γινουν οι προπονησεις μεχρι να ξανα βρεξει!

    • ΦΆΤΕ ΚΟΥΤΌΧΟΡΤΟ ΠΑΡΑΜΟΝΈΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΏΝ ΚΟΡΌΙΔΑ από τα Ποσειδώνια λιβάδια, όλα τα τάζει ο Ροδίτης αλλά;;;

      Για τις εκκλησίες που θα τις είχε επισκευάσει σε χρόνο ρεκόρ ΜΟΥΓΚΑ, για τα σχολεία που είναι αρμοδιότητα του έδωσε στα λόγια και είναι στον δρόμο το τεράστιο πόσο των 300.000 ευρώ όταν στοιχίζουν 1,5 Δις και τώρα τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές ο ΔΌΛΙΟΣ ΡΟΔΊΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΑΖΕΙ ΕΡΓΑ που θα τα δούμε μετά από δύο χρόνια. Πάντως να είμαστε δίκαιοι και να μην το ξεχνάμε, το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΈΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΈΡΓΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ-ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ…. Στην Ρόδο ούτε για δείγμα λαθρομετανάστες… τα κατάφερε.

    • Κρύβεται ο Ροδίτης Περιφερειάρχης , ο Έπαρχος και οι γλάστρες του Επαρχιακού Συμβούλιο ;;; ΠΟΤΕ θα επισκευαστούν οι εκκλησιές;;;

      Ο ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ, ο εχθρός της Κω αδιαφορεί και παραμονές των εκλογών θα μας παρουσιάσει τον εκλεκτό του εργολάβο… Οι γλάστρες του Επαρχιακού μόνο για την δεξίωση στη Μαρίνα με φαΐ και μεζέ είναι παρόντες;;; Ακόμα δεν έμαθε ο γκάου της Περιφέρειας ότι η κατασκευή, επισκευή και ανακατασκευή σχολείων χρηματοδοτείται από τη Περιφέρεια και είναι δική του αρμοδιότητα όπως και η επισκευή των εκκλησιών… Με όλους αυτούς τους τεμπέληδες του Επαρχιακού που μόνο για τις παρελάσεις και τις εκδηλώσεις ενδιαφέρονται και τον εριστικό Περιφερειάρχη που δεν ενδιαφέρεται για κανένα έργο για στην Κω εκτός από το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ που το έτρεξε καταφέρνοντας να εξαιρεθεί η Ρόδος εμεί οι Κώοι θα του δώσουμε απάντηση στις κάλπες με ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ.….

    • Εμείς στην Κω δεν έχουμε κανένα παράπονα από τον ΧΑΤΖΗΠ@.. Έβαλε χέρι να φτιαχτούν το 1ο, το 2ο και τώρα το 3ο στρατόπεδο ΛΑΘΡΟ.

      Ο Ρόδιος Περιφερειάρχης, εχθρός της Κω, μπορεί να τσακώνετε και με την φάτσα του ακόμα όταν την βλέπει στον καθρέφτη, όμως κατάφερε και προστάτεψε την Ρόδο από την κατασκευή στρατοπέδου και φροντίζει όποιος ΛΑΘΡΟ φτάνει στα νησιά από Κάλυμνο, Ρόδο μέχρι Καστελόριζο να μεταφέρονται στο Αμανιού της Κω… Κανένα στην Ρόδο και 3ο στην Κω με ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ…. Για τις Εκκλησιές και τα σχολεία μόνο υποσχέσεις και πολλά θα, θα, θα μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος να αποκαταστήσει τις ζημιές…

  2. Το κλειστό του το είπε ο Καματερός και αυτός δεν ήθελε. Αντί να πει ναι και να το φτιάξει καλύτερο. Και βέβαιο ο Χατζημάρκος δεν είναι χαζός.

  3. Πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια βλέπω τόσα έργα και τόσα εκατομμύρια.

    Τελικά αυτή η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μάζεψε χρήματα από τους μιζαδόρους που έβαλε φυλακή.

  4. Μπορεί να είναι ο σεισμός και το χοτσποτ που έχει 92 υπαλλήλους αλλά είναι και τα έργα.

  5. Για το κλειστό ενήργησε για την χρηματοδότηση του ο Καματερός και ο Κυρίτσης δεν ήθελε. Τελικά μας δουλέυετε ψιλό γαζί.

  6. Τον δρόμο αεροδρόμιο Καρδάμαινα ο Μπίλης το εξήγγειλε πριν 14 χρόνια και ο Κυρίτσης το εξήγγειλε πριν οκτώ . Αυτός ο δρόμος θα γίνει του αγίου Στέργου

  7. Στη Μυτιλήνη δόθηκαν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις από τον σεισμό. Στην Κω πότε;ενημερωση?

    Για την ΚΩ ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
    Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.

  8. Αντί να δίνουν και πάλι υποσχέσεις, <> δεν θάταν καλύτερα να κάνουν ένα
    μίνι απολογισμό της προηγούμενης τετραετίας? Κύριοι της Περιφερειακής αρχής!! Δυστυχώς ήσασταν πολύ
    χειρότεροι από τον τελευταίο των προηούμενων χρόνων. Παρόλο που είχα είχατε όλα τα φόντα να αποδείξετε το αντίθετο.

  9. Μα φυσικά, κάνατε το hot Spot μας φέρατε τους χειρότερους λαούς στο νησί μας και τώρα σκέφτεστε να τους φτιάξετε και γυμναστήριο. Είσαστε Μ…………Σ με μεγάλα γράμματα. Πόσα χρόνια κύριε δήμαρχε λέμε για το κλειστό γυμναστήριο στο Πυλί και μας γράφετε στα Π…………Α σας;;; Πόσα;;

  10. ΚΙ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΓΩ ΠΙΟΥΣ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΚΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΞΟΥΝ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ

  11. ΤΟΥ ΔΟΛΙΟΥ, ΤΟΝ ΔΟΛΙΟ, Ω ΔΟΛΙΕ, ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ, ΤΩΝ ΔΟΛΙΩΝ, ΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ, Ω ΔΟΛΙΟΙ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

  12. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ. ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ Η ΚΩΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ,

  13. «1. H τηλεφωνική ατέλεια, που απολαμβάνουν οι Βουλευτές και Έλληνες Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 63 του Συντάγματος, και η οποία βαρύνει τη Βουλή, ανέρχεται από 01.01.2019 και έως 31.12.2020, μέχρι του ποσού των πέντε χιλιάδων οκτακοσίων πενήντα ευρώ (5.850€), ετησίως, για κάθε Βουλευτή ή Έλληνα Βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για το σύνολο των συνδέσεων για τις οποίες δικαιούται ατέλειας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, συμπεριλαμβανόμενων στο ποσό αυτό, τελών, εξόδων και Φ.Π.Α.».

    3. Η ισχύς των διατάξεων της παρούσας αρχίζει την 01.01.2019.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ