«O πατέρας μου πέθανε αβοήθητος σε καρότσα γιατί δε υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου στην Κάλυμνο» BINTEO

21
1823

Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Μαζί σου» στον ΣΚΑΪ σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 μεσημέρι ,μίλησε ο Κώστας Στεφανίδης.

Ο Κώστας βαθιά συντετριμμένος από τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του Γιώργου Στεφανίδη, περίγραψε τον τρόπο μεταφοράς του πατέρα του στο Νοσοκομείο πάνω στην καρότσα του αυτοκινήτου του,  επειδή δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του «ο πατέρας μου πέθανε αβοήθητος σε καρότσα γιατί δε υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου στην Κάλυμνο».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «Μαζί σου» στον ΣΚΑΪ  με την Τατιάνα Στεφανίδου

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ένας συνάνθρωπος μας πέθανε αβοήθητος στην Κάλυμνο γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο»

Στη Βουλή φέρνει ο Μάνος Κόνσολας το περιστατικό με την απώλεια ζωής ενός πολίτη στην Κάλυμνο, πριν από τρεις ημέρες, ο οποίος «έφυγε» αβοήθητος, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε προειδοποιήσει τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα υποστελέχωσης του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο από τις 22 Αυγούστου.

Τότε, με αφορμή ένα περιστατικό, που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 20 Αυγούστου, όταν τραυματίας τροχαίου ατυχήματος στο νησί έμεινε αβοήθητος, αφού δεν υπήρχε νυχτερινή βάρδια στο ΕΚΑΒ, ο κ. Κόνσολας είχε ζητήσει την άμεση ενίσχυση με προσωπικό του τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κόνσολας: «θα προτιμούσα να μην είχα επιβεβαιωθεί. Δυστυχώς, στις τις 8 Ιανουαρίου το βράδυ, ένας πολίτης της Καλύμνου έχασε τη ζωή του, ενώ δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά ούτε και διασώστες για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Ο ασθενής μεταφέρθηκε από τα παιδιά του, με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό Υγείας την άμεση ενίσχυση του τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, είτε με τοποθετήσεις, είτε με αποσπάσεις προσωπικού προκειμένου το νησί να έχει κάλυψη με ασθενοφόρο 24 ώρες το 24ωρο.

«Η Πολιτεία δεν μπορεί να αγνοεί το δικαίωμα των νησιωτών στην παροχή των αυτονόητων υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να κινηθεί άμεσα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ένας συνάνθρωπος πέθανε αβοήθητος στην Κάλυμνο γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Ανάγκη άμεσης στελέχωσης με προσωπικό του Τομέα του ΕΚΑΒ στο νησί»

Κύριε Υπουργέ,

Στις 22 Αυγούστου σας είχα καταθέσει Ερώτηση με την οποία ζητούσα την άμεση ενίσχυση με προσωπικό του τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο.

Είχα επισημάνει, μάλιστα, ένα περιστατικό που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 20 Αυγούστου, όταν τραυματίας τροχαίου ατυχήματος στο νησί έμεινε αβοήθητος, αφού δεν υπήρχε νυχτερινή βάρδια στο ΕΚΑΒ.

Σας είχα τονίσει ότι η υποστελέχωση του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, που δεν επιτρέπει την 24ωρη κάλυψη των βαρδιών, ενέχει σοβαρούς κινδύνους και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Θα προτιμούσα να μην επιβεβαιωνόταν αυτό πότε. Δυστυχώς, όμως, στις 8 Ιανουαρίου το βράδυ ένας πολίτης της Καλύμνου έχασε τη ζωή του αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αλλά ούτε και διασώστες για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Ο ασθενής μεταφέρθηκε από τα παιδιά του, με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Η Πολιτεία δεν μπορεί να αγνοεί το δικαίωμα των νησιωτών στην παροχή των αυτονόητων υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Ο τομέας του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο πρέπει να στελεχωθεί άμεσα, είτε με τοποθετήσεις, είτε με αποσπάσεις προσωπικού, προκειμένου το νησί να έχει κάλυψη με ασθενοφόρο 24 ώρες το 24ωρο.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να κινηθεί άμεσα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να προχωρήσει, άμεσα, στην τοποθέτηση ή στην απόσπαση προσωπικού στον τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο προκειμένου να υπάρχει 24ωρη κάλυψη των βαρδιών αλλά και των αναγκών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ανθρωπος πέθανε αβοήθητος σε καρότσα γιατί δε υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου στην Κάλυμνο !!

  2. ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

  3. ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΡΟΤΣΕΣ

  4. ποσο πιο κατω θα παμε ακομα ως κοινωνια για να καταλαβουμε οτι πρεπει να τους στειλουμε ολους απο εκει που ηρθανε…..

  5. Γιατι στην Κω δε χαθηκαν αδικα ανθρωποι γιατι δεν υπηρχε βαρδια ασθενοφορου
    Φερανε ιατροδικαστη να σας λυνει τα προβληματα
    Δοξαστε τους λαικιστες δοιικητης κ βουλευτες
    Ντροπη σας

  6. Η Δωδεκανησος δεν εχει αλλους βουλευτες να ενδιαφερθουν? πως ειπατε? α…. ενδιαφερονται για ….κιες, ενταξει.

  7. ΟΙ ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ,ΟΠΩΣ Κ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΦΙΕΣΤΕΣ Κ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ
    ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΗΡΘΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ!

  8. Ντροπη ρε! Α ρε Χαλικο και που εισαι να τους πληρωσεις και τις βαρδιες ασθενοφορου να μην πεθαινουν οι συμπατριωτες μας με αυτους τους αχρηστους που μπλεξαμε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ