ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγάλο αριθμό προσκυνητών η εορτή της Υπαπαντής στο παλιό Πυλί και η τράπεζα που προσφέρθηκε

3
2018

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με μεγάλο αριθμό προσκυνητών και σήμερα Σάββατο στην Ιερά Μονή της Υπαπαντής (Παναγία των Καστριανών) εψάλη το πρωί ο Όρθρος Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου ο οποίος στην συνέχεια τέλεσε τη Θεία Ευχαριστία μαζί με τον π. Ηρακλή και τον π. Κωνσταντίνο, ενώ στο χορό των Ιεροψαλτών ήταν οι Πρωτοψάλτες Γ. Σακέλλης και Μ. Ανδρέου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η παρουσία μας στη Λατρεία δεν είναι τίποτα άλλο από την επιθυμία μας να ενωθούμε με το Θεό ο οποίος μας δημιούργησε και  μας έδωσε τη ζωή.

Γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να ζούμε με χαρά και να κάνουμε όμορφη τη διαδικασία αυτή. Είναι λάθος να νομίζουμε ότι ο Θεός θέλει από μας, ευθύνες, ταλαιπωρίες ή επιβολές. Ο Θεός θέλει από μας επιστροφή και δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή στο σπίτι του πατέρα αν δεν υπάρχει σχέση αγάπης.

Είναι λάθος να νομίζουμε ότι ο Θεός απαιτεί από μας. Ο Θεός θέλει συνεχώς να μας προσφέρει. Και η είσοδος του Ιησού στο Ναό θέλει αυτό να μας τονίσει.

Ας κάνουμε μια προσευχή σήμερα στον ΙΝ που εορτάζει για να έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε και πάλι και να είμαστε βέβαιοι ότι ο Θεός είναι έτοιμος να μας υποδεχθεί».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ομάδα των Μαύρων Λύκων και όλων των εθελοντών που βοηθούν στον ευπρεπισμό και τη διατήρηση του χώρου, όπως και όλες τις κυρίες της αδελφότητας της ενορίας του Αγ. Γεωργίου Πυλίου που μαγείρεψαν για όλους τους προσκυνητές (προσφέρθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κρεατόσουπα αλλά και πολύ νόστιμη νηστίσιμη χορτόσουπα).

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση Κω

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ