ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με επιτυχία & μεγάλη προσέλευση η προεόρτια εκδήλωση στην Ευαγγελίστρια Ασφενδιού | Κατανυκτικοί ύμνοι του Ευαγγελισμού από τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Κω υπό την Διεύθυνση του Γ. Σακέλλη

17
2281

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης – Χαρίκλεια Χριστοφή

Κατανυκτικές στιγμές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρευρέθηκαν απόψε στην προεόρτια εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ασφενδιού και ο δραστήριος νέος Εφημέριος π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου.

Αμέσως μετά από τον χαιρετισμό-καλωσόρισμα από τον Ιερατικό Προϊστάμενο η βραδιά ξεκίνησε με τον ακάθιστο ύμνο « Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» και ακολούθησε η εκκλησιαστική συναυλία με ύμνους του Ευαγγελισμού καθώς και το γνωστό ψαλτοτράγουδι «Δώδεκα ευζωνάκια» ερμηνευμένα αριστοτεχνικά από τον Μουσικό Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Κω «Άγιος Ιωάννης ο Ναύκληρος» υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη – Καθηγητή κ. Γεωργίου Σακέλλη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων: οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αγκύρας κ. Ιερεμίας και Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Γεν. Αρχιερατικός π. Ιωάννης και πολλοί Ιερείς απ’ όλο το νησί,  ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ και των Σχ. Επιτροπών Μ. Ζερβός και ο Πρόεδρος Ασφενδιού Στ. Μαλιλής εκ μέρους του Δήμου της Κω, η Επικεφαλής του Οράματος + Δράση Ι. Ρούφα συνοδευόμενη από τον Αν. Επικ. Γ. Φραγκούλη και στελέχη της παράταξής της, ο Τοπικός σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής από την Ισχυρή Κω, η Περιφερειακή σύμβουλος Ε. Νάκη εκ μέρους της Περιφέρειας και πολύς κόσμος

Αμέσως μετά τη συναυλία η οποία έκλεισε με σύντομη συγχαρητήρια ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αγκύρας κ. Ιερεμία προς τον Σεβασμιώτατο, τους διοργανωτές και τους συντελεστές, από κυρίες και φίλους της ενορίας προσφέρθηκαν στο διπλανό καφενείο, νηστίσιμα παραδοσιακά εδέσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους (επίσης, ο Σεφ Γιάννης Αυγουλλάς ετοίμασε χορτόσουπα και σούπα μινεστρόνε) .

Ο ΙΝ Ευαγγελιστρίας Ασφενδιού πανηγυρίζει τη Δευτέρα. Την Κυριακή στις 6μμ θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία.

Το πρωί της Δευτέρας στις 7πμ θα ψαλεί Όρθρος και θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ενώ θα ακολουθήσουν η κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση για την 25η Μαρτίου από την Δημοτική Ενότητα Δικαίου.

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητηρια ηταν ολα υπεροχα.Βοηθεια μας η Παναγια ,χρονια πολλα σε ολο τον κοσμο.Πολλα μπραβο στον παπα και σε οσους ειναι κοντα και προσφερουν.

  2. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΟΛΟ ΜΟΣΤΡΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

  3. ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΕΡΕ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ.

  4. Έχεις δίκιο φίλε. Τώρα με τις εκλογές δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Όπου γάμος και χαρά η βασιλω πρώτη. Και πάνε και κατσικωνονται και μπροστά μπροστά και έχουν καταντήσει αηδία.

  5. Ηδη απ’ την Καθαρά Δευτέρα εισήλθαμε στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή, μια από τις Πνευματικές περιόδους της Εκκλησίας μας. Καλούμαστε να πορευθούμε σε στενό δρόμο με πολλές «λακκούβες», με σκοπό την προσωπική μας κάθαρση. Την Κυριακή της Τυρινής ακούσαμε στους Ιερούς Ναούς να ψάλλονται τα τροπάρια των Αίνων, από τα οποία μια φράση μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, «Το στάδιο των αρετών ηνέωκται, οι βουλόμενοι αθλήσαι εισέλθετε, αναζωσάμενοι τον καλόν της νηστείας αγώνα». Πράγματι ένας αγώνας μας περιμένει. Το θέμα όμως είναι, η θέληση. Η θέληση είναι αυτή που τα αδύνατα πολλές φορές τα κάνει δυνατά. Εστιάζοντας στον τίτλο του άρθρου παρατηρούμε να μας προϊδεάζει για την κατάνυξη. Χωρίς κατάνυξη μπορεί να υπάρξει νηστεία; Φυσικά και όχι. Ο πιστός ψάχνει μια Εκκλησία να Εκκλησιάζεται ουσιαστικά και όχι τυπικά. Η ιερότητα του χώρου των Ναών σε συνάρτηση με την ψαλτική τέχνη, προσφέρει κατάνυξη και βοηθά τον πιστό να μετέχει στις Ακολουθίες με τον νου και την καρδιά γεμάτα αγαλλίαση. Να γίνει δηλαδή η Εκκλησία πνευματικό αναπαυτήριο για τον κάθε Χριστιανό.

  6. Σε μια εποχή όπου ο άνθρωπος πολιορκείται από τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν την χώρα μας, η Εκκλησία καλείται να προσφέρει ανακούφιση και κατανόηση για τα προβλήματά του. Παράλληλα, η ψαλτική τέχνη μπορεί να βοηθήσει στην κατάνυξη, μέσω της ερμηνείας των Θείων ύμνων. Η ιερότητα των λόγων με την «εν μέτρω μαεστρία» του κάθε Ιεροψάλτη, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Τι ωραία που αισθανόμαστε όλοι μας όταν Εκκλησιαζόμαστε σε χωριά με ευσεβείς και ταπεινούς Ιερείς και αξιόλογους Ιεροψάλτες, όπου μας μεταδίδουν ηρεμία και γαλήνη. Τι γίνεται όμως στις πόλεις; Σκοπός δεν είναι η πνευματική ωφέλεια των πιστών, αλλά η επίδειξη. Γιατί όμως; Ο λόγος είναι προφανής. Φέραμε το κοσμικό πνεύμα μέσα στην Εκκλησία. Αφήσαμε και θελήσαμε να ριζώσει μέσα της. Πόσες είναι οι φορές που πηγαίνουμε στους Ναούς και κλείνουμε τ’ αυτιά μας λόγω της δυνατής έντασης των μικροφώνων; Πόσες φορές αντικρίζουμε Εικόνες γεμάτες λουλούδια, που ώρες – ώρες τις καλύπτουν;
    Άρθρο από την Εφημερίδα Εκκλησιολόγος

  7. Όλα αυτά δεν βοηθούν στην κατάνυξη. Χάνουμε συνεχώς τον στόχο μας και την ουσία. Ψάχνουμε την κατάνυξη μέσα στα κοσμικά στοιχεία. Ποτέ όμως δεν θα την βρούμε, αν δεν γίνουμε πιο απλοί και αληθινοί. Ας γυρίσουμε πίσω στις παραδόσεις και τις αξίες που κληροδοτήσαμε από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός μας. Να υπάρχουν Ναοί κατάνυξης και όχι Ναοί βιτρίνες. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας για τα παραπάνω. Ο καθένας μας ας κάνει τον αγώνα του.

  8. ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΦΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ.

  9. Μπραβο στον παπα της ενοριας μας που ξαναζοντανεψε ξανα η εκκλησια και το χωριο μας..Παναγια μου εχε τον καλα και δινε του δυναμη..Χρονια πολλα η Παναγια μας βοηθεια σε ολο τον κοσμο…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ