Αρχική Πρωτοσέλιδο Πόσοι σύμβουλοι θα εκλεγούν στην περιφέρεια και στο δήμο

Πόσοι σύμβουλοι θα εκλεγούν στην περιφέρεια και στο δήμο

16
1090

Στους 51 ανέρχονται οι σύμβουλοι που θα εκλεγούν στο Περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, ενώ αντίστοιχα το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου θα απαρτίζεται από 49 μέλη και το δημοτικό συμβούλιο Κω από 33.

Αυτό προβλέπει η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση, που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).
Συγκεκριμένα η αριθμ. 22141 αφορά τους Δημοτικούς Συμβούλους και εκδόθηκε σε εφαρμογή, μεταξύ άλλων, του αρ. 30 του “Καλλικράτη”, όπως αυτό τροποποιήθηκε από το πρόσφατο “νομοσχέδιο-σκούπα” (αρ. 56 ν.4604/2019) βάσει του μόνιμου πληθυσμού της Απογραφής του 2011.
Αντιστοίχως, η αριθμ. 22339 Υπουργική Απόφαση ορίζει τον αριθμό των Περιφερειακών Συμβούλων, βάσει του μόνιμου πληθυσμού 2011, εφαρμόζοντας το αρ. 283 του “Καλλικράτη”, όπως το διαμόρφωσε το αρ.68 του ν.4604/2019.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το περιφερειακό συμβούλιο, η κατανομή των 51 εδρών γίνεται ως εξής:

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ
Στον δήμο Ρόδου θα εκλεγούν 49 δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ανά δημοτική ενότητα κατανέμονται ως εξής:
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ      115.490    49
α. Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου:     7.615    3
β. Δημοτική Ενότητα Ατταβύρου:     2.43    1
γ. Δημοτική Ενότητα Αφάντου:     6.911    3
δ. Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού:     11.331    5
ε. Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας:    9.364    4
ζ. Δημοτική Ενότητα Καμείρου:     4.720    2
η. Δημοτική Ενότητα Λινδίων:    3.957    2
θ. Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου:     3.561    2
ι. Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων:    14.962    6
κ. Δημοτική Ενότητα Ρόδου:     50.636    21

ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ
Στους δήμους των άλλων νησιών, η απόφαση προβλέπει τα εξής:

• Περιφερειακή ενότητα Ρόδου

Μόνιμος    Δημοτικοί
Πληθυσμός    Σύμβουλοι
1. ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ                      492                13
3. ΔΗΜΟΣ ΣΥΜΗΣ                        2.590                17
4. ΔΗΜΟΣ ΤΗΛΟΥ                           780                13
5. ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΣ                         478                13

Πηγή: rodiaki.gr

16 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το γεγονός της φθοράς της παράταξης του κυρίου Κυρίτση είναι γνωστό εδώ και μήνες. όμως αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες είναι πρωτόγνωρο. Ο κύριος Κυρίτσης έχει να παρουσιάσει σοβαρό υποψήφιο εδώ και τέσσερις εβδομάδες και του έχουν φύγει μέχρι σήμερα έξη κεντρικοί σύμβουλοι. Σε αντίθεση με τον κύριθο Νικηταρά που κάθε ημέρα παρουσιάζει και δύο υποψηφιότητες. Επίσης δεν υπάρχει πολιτική ομάδα που να μην είναι εναντίον τους. Δεν υπάρχει επώνυμο πολιτικό πρόσωπο που να μην μιλά με απαξίωση για αυτούς. Βράζει η κοινωνία και στα καφενεία γίνονται συζητήσεις από φαιδρές μέχρι λύπης για την κατάντια του νησιού. Φαίνεται πλέον ότι το παιχνίδι θα τελειώσει την πρώτη Κυριακή.

  • ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΚΩ με 33 άτομα που «ΨΟΦΆΝΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΣΤΑ ΚΟΙΝΆ», 19+7+7 ανά κοινότητα. ΧΑΜΌΣ...

   Και για το Επαρχείο 6, Έπαρχος και σύμβουλοι χωρίς καμιά αρμοδιότητα, ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ… Εάν υπολογίσουμε ότι οι υποψήφιοι των δημοτικών παρατάξεων στο νησί ξεπερνούν τα 550 άτομα βγάλτε συμπέρασμα… ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΤΗΣ ΜΟΥΡΛΉΣ με την «ΑΠΛΉ ΑΝΑΛΟΓΙΚΉ-ΣΥΝΑΛΛΑΓΉ» και ΧΑΜΟΣ όταν χωρίς καμιά πλειοψηφία να ελέγχει το συμβούλιο, θα πρέπει να περνούν αποφάσεις δια συναλλαγής… ΘΑ ΠΈΦΤΕΙ ΠΑΖΆΡΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ… και ένας εκλεγμένος με μεγάλο σόι και σταυρούς θα τραβά από την μύτη τον Δήμαρχο και τις συνεργαζόμενες παρατάξεις ζητώντας καρέκλα και ανταλλάγματα…. Τα δημοτικά αξιώματα θα μοιραστούν μεταξύ των παρατάξεων που ΣΉΜΕΡΑ ΣΦΆΖΟΝΤΑΙ και θα έχουμε αντιδήμαρχος που θα τραβάνε τον δικό τους δρόμο… Θα ζήσουμε στιγμές απείρου κάλλους μια και ΔΕΝ ΈΜΑΘΑΝ ΛΌΓΩ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΊΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΆΖΟΝΤΑΙ… Τελικά ΘΑ ΑΠΟΚΤΉΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΘΈΑΤΡΟ με συχνές παραστάσεις που ελπίζουμε να μεταδίδονται από την Δημοτική Τηλεόραση… #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

 2. Μια παράκληση προς τους υπεύθυνους του aegeanews. Εδώ και αρκετό καιρό τα περισσότερα σχόλια στα πολιτικά άρθρα είναι προσβλητικά, ειρωνικά, έως και εμετικά. Και καθώς θα πλησιάζουμε στις εκλογές θα γίνονται ακόμα χειρότερα. Είναι φανερό ότι υπάρχουν κάποιοι εγκάθετοι από τις παρατάξεις που πληρώνονται να σχολιάζουν τα πάντα εκθειάζοντας τους δικούς τους και προσβάλλοντας τους αντιπάλους. Τα σχόλια αυτά πάνω από όλα προσβάλουν τη δική σας σελίδα και αμφιβάλλω πραγματικά αν βγαίνει κερδισμένη από μερικά κλικ αυτών των σχολιαστών. Πιστεύω ότι υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος που θα ήθελε καλοπροαίρετα να σχολιάσει είτε εποικοδομητικά είτε και να επικρίνει καταστάσεις, κι όμως αποθαρρύνεται από το άθλιο επίπεδο που έχουν επιβάλλει οι παραταξιακοι σχολιαστές που σαν γνήσιοι θρασύδειλοι κρύβονται επιμελώς πίσω από ψευδώνυμα που αλλάζουν διαρκώς. Θεωρώ ότι είναι στο χέρι σας να καθιερώσετε ένα στοιχειώδη έλεγχο στα σχόλια και να αναβαθμιστεί η σελίδα. Είμαι σίγουρος ότι αν γίνει κάτι τέτοιο τότε σύντομα θα γίνεται εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ αναγνωστών

  • Θα συμφωνουσα μαζι σου αν τα ιδια ζητουσες για τα υβριστικα, αισχρα, απαξιωτικα, φασιστικα εν τελει σχολια, που εχουν κατα εκατονταδες χιλιαδες δημοσιευτει ΕΝΑΝΤΙΑ στον Συριζα, στην κυβερνηση, τον βουλευτη κ.Καματερο . Δεν σας ειδα να αντιδρατε σ’ αυτο το ΑΙΣΧΟΣ του διαδυκτιου επι χρονια…. Δεν αντιδρασατε σ/ αυτο το «μακελειο» (ονομα και πραμα)…ανθρωπων, πολιτικων, ιδεων !!!

  • Συμφωνώ κ. Καραναστάση…Ο Νυχτοκαβαλάρης, ο Αγαθίας ο σχολαστικός,και κάποιοι άλλοι πρέπει να αποκλειστούν.Προσβάλουν ανθρώπους,αναφέρονται σε προσωπικές στιγμές και οικογενειακές καταστάσεις….

 3. ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΥΝ ΕΚΤΟΣ

  • Υποψηφιοι για δημο 476 μαξιμουμ.εκλεγονται70. Στις περιφέρειας υποψηφιοι 66 εκλέγονται 11. Βέβαια τα ανώτερα των υποψηφίων είναι θεωρητικα.θα είναι πολύ λιγοτεροι. Μπορεί και κάτω του μισου.

 4. ΤΣΑΝΤΙΡ ΜΑΧΑΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ

 5. TO ΣΧΟΛΙΟ TΟΥ Κ. ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.

 6. Σκασίλα μας μεγάλη για όλους αυτούς. Εμάς μας ενδιαφέρει το μέλλον των παιδιών μας σε αυτό το νησί. Προ ημερών ένα παιδί 22 ετών παίθανε λογικά από νταραβέρη ναρκοτικών , κανείς δεν είπε το μαραμικρό για το τι συνέβει, χθες πιάσανε μαθητές λυκείου με χασίς από ότι ακούγετε , κανείς δεν ανέφερε τίποτα. Ποιοι είναι αυτοί που πουλούν σε ανήλικα παιδιά τέτοια πραγματα. Προφανώς και οι υπεύθυνοι ξέρουν. Και γιατί τέτοια σιωπή?

 7. Πρέπει να εκλεγούν περισσότεροι. Υπάρχουν πολλές καρέκλες στην πρώτη σειρά των εκδηλώσεων και πολλές πρώτες θέσεις στην εκκλησία.
  Πώς θα τις γεμίσουμε, μου λέτε?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.