ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μανώλης Γλυνός από Κω: Η μεγάλη ανατροπή στην Περιφέρεια επέρχεται… Το κυρίαρχο για μένα η αγωνία για την επόμενη μέρα | Τείνουμε το χέρι & σε αυτούς που σήμερα μας λασπώνουν | Όλοι οι υποψήφιοι από Κω

33
1564

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Σε κλίμα διάχυτης αισιοδοξίας ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός, στο ξεν. Kos Aktis.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Νότιο Αιγαίο» παρουσίασε παράλληλα και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του στην Κω, οι οποίοι είναι οι: Νίκος Κανταρζής, Βασίλης Πίτσης, Διονυσία Κασιώτη, Νίκος Σοφός, Δημήτρης Κώστογλου, Σταύρος Φρούντζας, Χρυσούλα Κεφαλιανού, Αναστασία Παγώνη και Βασίλης Ραμπαούνης (οι δύο τελευταίοι λόγω απουσίας εκτός Κω δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην σημερινή συνέντευξη τύπου).
Όπως τόνισε ο κ. Γλυνός, είναι η έβδομη φορά που επισκέπτεται την Κω και δήλωσε πολύ αισιόδοξος από το κλίμα ανατροπής που βλέπει καθημερινά στη συναναστροφή του με τους πολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα πλοία της Συμμαχίας γεμίζουν καθημερινά από κόσμο».
Ο κ. Γλυνός τόνισε σε όλους τους τόνους (και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν) ότι πρόκειται για μια ανεξάρτητη και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις παράταξη, στην οποία όμως συμμετέχουν μέλη από όλους τους κομματικούς και κοινωνικούς χώρους. Τα άτομα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο εκπροσωπούν όλο το κοινωνικό και πολιτικό φάσμα του δημοκρατικού τόξου, κάποια με μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση και λειτουργία φορέων και του Α’ και του Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης.
Έκανε λόγο για διχαστικές πρακτικές από την πλευρά της απερχόμενης Περιφερειακής αρχής ειδικά προς τους Δήμους, με τους οποίους – όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε – η Περιφέρεια δεν πρέπει να συναγωνίζεται αλλά να συνεργάζεται, τονίζοντας ότι αυτή θα είναι η προτεραιότητά του καταρτίζοντας το αναπτυξιακό πλάνο από την επόμενη μέρα της εκλογής του.
Σταχυολογώντας τα κυριότερα προβλήματα για την Κω, ανέφερε μεταξύ άλλων: Την μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό κυρίως στις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Παρασκευής, όπως και στα τεμένη,  την κάκιστη κατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου. Σε ερώτησή μας για το πως επιμερίζει τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις αυτές και τι μερίδιο δίνει στην κυβέρνηση απάντησε ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει η Περιφέρεια ως συνδετικός κρίκος και «ομπρέλα».

Δεν είναι τυχαίο τόνισε ότι αμέσως μετά την εμφάνιση της παράταξής μας η απερχόμενη περιφερειακή αρχή ανακοίνωσε 500 προγραμματικές συμβάσεις χωρίς να έχει ξεκινήσει καμία και άρχισε να επισπεύδει διαδικασίες που θα έπρεπε να είχε ολοκληρώσει μέσα στη θητεία της χωρίς να κάνει τίποτα.
Επίσης, έκανε λόγο για διαφάνεια στη λειτουργία και άσκηση της πολιτικής, με στόχο τον σχηματισμό μιας ενιαίας νησιωτικής συνείδησης, η οποία θα φέρει και ένα μέλλον ευημερίας. Παράλληλα, ο κ. Γλυνός προειδοποίησε ότι οι χρηματοδοτήσεις θα πηγαίνουν στους άριστους και όχι στους αρεστούς.
Για μας δεν υπάρχει ανούσια αντιπαράθεση, καμία κόντρα, στόχο έχουμε την αυριανή μέρα. Ακόμα και με αυτούς που σήμερα μας λασπώνουνε εμείς θα τείνουμε το χέρι να συνεργαστούμε. Απευθυνόμαστε σε όλους τους συνετούς κατοίκους των νησιών μας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με αυτούς που του χρεώνουν στήριξη από συγκεκριμένους κομματικούς χώρους χωρίς να υπάρχει από κανέναν, τόνισε ότι αυτό οφείλεται στον πόλεμο «λάσπης» που δέχεται μέσω διαδικτύου που πάνε να τον πλήξουν σε σ’ αυτό το επίπεδο όπως και σε προσωπικό-οικογενειακό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και την ηπιότητα  του χαρακτήρα του προσπαθούν να την μετατρέψουν σε μειονέκτημα. Ο ίδιος όμως όπως τόνισε δεν θα τους ακολουθήσει και θα τους δώσει το χέρι για συνεργασία την επόμενη μέρα. Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι τυχαίο που στη Ρόδο που ο κόσμος των γνωρίζει 20χρόνια από την ενασχόλησή του στα κοινά τον έβγαζε πάντα πρώτο σε σταυρούς, ενώ και η ανατροπή έχει ξεκινήσει από τη Ρόδο όπου έχει συντριπτική υπεροχή και συνεχίζεται στα υπόλοιπα νησιά των κυκλάδων και της Δωδεκανήσου μέσα από τις επαφές με φορείς, συλλόγους και πρόσωπα που έχει και θα έχει καθημερινά.

Απάντησε ακόμα σε σχετικό ερώτημα για τις Ευρωεκλογές ότι είναι υπέρ μιας δημοκρατικής ευρώπης με αφορμή την άνοδο της ακροδεξιάς που οφείλεται και το γεγονός ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν υλοποιεί τις υποσχέσεις του. Ενώ για το γραφείο της Περιφέρειας για παρακολούθηση από πρώτο χέρι των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων τόνισε ότι αν υπάρχει θα το ενισχύσει ενώ αν δεν υπάρχει θα το στήσει και θα το προχωρήσει άμεσα.

33 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ στον Ροδίτη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΤΖΗΠ....., τον εχθρό της Κω με το μηδενικό έργο.

  Βγήκε ο ΨΕΥΤΗΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ λίγες μέρες πριν τις εκλογές να μας ταΐσει κουτόχορτο… Δύο χρόνια για να εγκριθούν οι μελέτες αποκατάστασης των ζημιών του σεισμού στις εκκλησιές μας, άλλα Τόσα για τεύχη δημοπράτησης, διαγωνισμό για εργολάβο, ενστάσεις και τέλος ακόμα δυο για αποπεράτωση τους το 2024… και βλέπουμε… Πάντως θα αφήσει ένα έργο που κατάφερε μαζί με τους φασιστοαριστερούς του ΣφΥΡΙΖΑ και τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ για να τον θυμόμαστε,…. το στρατόπεδο μόνιμης διαμονής ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ και την επέκταση του για να αποφύγει την δημιουργία Hot spot στην Ρόδο… Ψηφίστε όποια παράταξη επιθυμείτε, ρίξτε πέντε φάσκελα στον εχθρό της Κω που ΠΆΝΤΑ έβαζε εμπόδια στην ανάπτυξη της Κω όπως με την δημοτική συγκοινωνία και τα σχολεία που ο χουβαρδάς χρηματοδότησε με 300.000 ευρώ όταν κόστισαν 2 εκατομμύρια και που ευτυχώς η αποκατάσταση τους έγινε από τον Δήμο μας… #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

   • Εμείς στην Κω δεν έχουμε κανένα παράπονα από τον ΧΑΤΖΗΠ...... Έβαλε χέρι να φτιαχτούν το 1ο, το 2ο και τώρα το 3ο στρατόπεδο ΛΑΘΡΟ.

    Ο Ρόδιος Περιφερειάρχης, εχθρός της Κω, μπορεί να τσακώνετε και με την φάτσα του ακόμα όταν την βλέπει στον καθρέφτη, όμως κατάφερε και προστάτεψε την Ρόδο από την κατασκευή στρατοπέδου και φροντίζει όποιος ΛΑΘΡΟ φτάνει στα νησιά από Κάλυμνο, Ρόδο μέχρι Καστελόριζο να μεταφέρονται στο Αμανιού της Κω… Κανένα στην Ρόδο και 3ο στην Κω με ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ…. Για τις Εκκλησιές και τα σχολεία μόνο υποσχέσεις και πολλά θα, θα, θα μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος να αποκαταστήσει τις ζημιές…

  • Η κάθε μελέτη χρειάζεται 2 χρόνια δυστυχώς αυτό έινε το σύστημα στο Ελλαδιστάν φίλε μου ο ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ απ’την πρώτη μέρα κ μετά τον σεισμό έινε δίπλα στην κω ο ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ θα βάλει λεφτά για της εκκλησίες. Άλλη κάνουν πολεμώ στο νησί της ΚΩ γιατί δεν μπορούν να φάνε ψάξε κ δες τι γίνεται και πως γίνονται τα έργα

 2. Σήμερα έχει 1 βάφτιση και 3 μνημόσυνα. Να είστε όλοι εκεί.

 3. Μαύρο στις ψωνάρες τοπογράφους, αρχιτέκτονες, γιατρούς του….., ψευδογεωπόνους και κατά φαντασία αγρότες του Leader ΑΝΔΩ από όπου κι αν προέρχονται!

 4. ΣΤΑΎΡΟ ΦΡΟΥΤΖΑ. ΤΗΝ ΒΡΑΦΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΏΝ ΘΎΜΙΣΕ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΥΛΌ ΜΙΑ ΤΣΑΝΤΑ ΑΓΓΟΎΡΙΑ

 5. Χατζημαρκιδια ρίξτε χολή,σας περιμένει μαύρη μέρα 27 Μαΐου,όταν συνειδητοποιήσετε τη χασούρα!!

 6. Ψηφίστε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για να σας φτιάξει αλλά 3 Hot Spot και στην αυλή σας !!!!
  Χαχόλοι

 7. Ο αδελφός του γλυνού φτιαχνει τα σχολεία της Κω που κόστισαν τζάμπα 3 εκατομμύρια ?
  Γι’ αυτό γλίφει τον δήμαρχο ??

 8. Ο αδελφός του γλυνού φτιαχνει τα σχολεία της Κω που κόστισαν τζάμπα 3 εκατομμύρια ?
  Γι’ αυτό γλίφει τον δήμαρχο ??

 9. Υπάρχουν κάποιες σελίδες στις οποίες μπορείτε να στοιχηματίσετε. Ο Γλυνός έχεις απόδοση διπλάσια από τον Χατζημάρκο κάτι που σημαίνει ότι ο Χατζημάρκος θεωρείται πιθανός νικητής και με μεγάλη διαφορά γιατί οι εταιρείες αυτές δεν κάνουν πολιτική, χρήματα βγάζουν και σίγουρα δεν τα πετάνε. Για την Κω δεν μπορείτε να στοιχηματίσετε για δήμαρχο γιατί είτε δεν έχουν πληροφορίες είτε τα προγνωστικά είναι αβέβαια.
  https://www.stoiximan.gr/sport/Politics-PLTC/

  • Από την Κω θα την παθει αφου η τοπικη ΝΔ εχει μπερδεψει τον κοσμο και στηριζει Νικηταρά μαζι με το Συριζα.Κοιτανε το Νικηταρά και δεν δεινουν μια για την κεντρικη επιλογή του κομματος.

 10. Να προσέχετε τα βέλη γιατί μπαίνουν βαθιά αν τα ρίξεις με καλό τόξο, προσέχτε τους κόλους σας....

  «…ανεξάρτητη και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις παράταξη, στην οποία όμως συμμετέχουν μέλη από όλους τους κομματικούς και κοινωνικούς χώρους. Τα άτομα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο εκπροσωπούν όλο το κοινωνικό και πολιτικό φάσμα του δημοκρατικού τόξου….»

 11. ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΙΚΡΑΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΑΜΑΤΕΡΙΔΙΑ ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 12. ΓΛΥΝΕ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ …… ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΤΟΥ …….. ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ. ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ. ΜΑΖΕΨΕΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΣΙΝΤΡΙΜΙΑ.

 13. Κύριε Μανώλη η Κως μαζί σου. Οι τοκογλυφία που κράτησε τόσα χρόνια θέλει ένα τέλος βάλτε το εσείς.

 14. ΜΟΝΟ ΓΑΛΗΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΙΚΑ ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΟΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟΧΗ Η ΜΟΝΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΠΟΧΗ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ

 15. Νίκο μου θα σε ψηφίσω και με τα 2 χέρια!!Αξιζεις και καλά έφυγες από τον 1ο βαθμό,ήταν σοφή απόφαση!ΜΠΡΑΒΟ!

 16. ΓΛΥΝΕ ΒΛΕΠΩ ΜΑΥΡΟ. ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ………ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΟΥ. ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΤΑΞΕΤΟ ΕΞΩ, Η ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.