ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πολυτελές γιοτ με 22 μετανάστες & 1 διακινητή προσάραξε στα αβαθή της Αμόγλωσσας στην Κω | Επιχείρηση διάσωσης και ρυμούλκυσης

17
2583
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Το πολυτελές σκάφος «bang bang» με 23 επιβαίνοντες μετανάστες (άνδρες- γυναίκες και παιδιά) προσάραξε σήμερα το πρωί στα αβαθή της Αμμόγλωσσας στη Λάμπη.
Στην επιχείρηση διάσωσης (στο συγκεκριμένο σημείο είναι αβαθή αλλά μέχρι την ακτή μεσολαβεί φυκιάδα με βάθος περίπου δύο μέτρα) γύρω στις 7 το πρωί,  πήρε μέρος το διασωστικό σκάφος της ΕΟΔ Κω, καθώς το σκάφος του λιμενικού δεν μπορούσε να πλησιάσει περισσότερο (4 ήταν ήδη στο νερό).
Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με σκάφη της Frontex και του Λιμενικού ασφαλείς στο λιμάνι της Κω. Ενώ, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Λιμενικού σώματος συνελήφθη ο διακινητής χειριστής του ταχύπλοου.
Στην συνέχεια έγινε η επιχείρηση ρυμούλκυσης στο λιμάνι της Κω.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού σώματος για το συμβάν:

Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Κω -Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης Θ/Γ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑΣ» ν. Κω.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης »ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019», όπου εντόπισε το ανωτέρω θαλαμηγό, ενώ στην περιοχή έσπευσαν επίσης περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το διασωστικό σκάφος «ΖΕΤΑ» της Ελληνική Ομάδας Διάσωσης.
Συνολικά στο θαλαμηγό σκάφος εντοπίστηκαν είκοσι δύο (22) αλλοδαποί, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια με μέριμνα στελεχών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο  πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX και στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω, όπου συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το ως άνω σκάφος αφού αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ρυμουλκού   «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ» Ν.Π. 8481 ρυμουλκήθηκε συνοδεία Π.Λ.Σ. στον λιμένα Κω .
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το θαλαμηγό σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σε επιχείρηση διάσωσης κλήθηκε από το Λιμενικό Σώμα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης της Κω τις πρωινές ώρες της Κυριακής 12/5.
Πολυτελές σκάφος με μετανάστες προσάραξε σε αβαθή της αμμόγλωσσας με 23 επιβαίνοντες.
Το σκάφος ΖΕΤΑ αφίχθη στο συμβάν όπου το πλήρωμα του έβγαλε από τη θάλασσα 4 άτομα καθώς επίσης μετέφερε τους υπόλοιπους επιβαίνοντες σε σκάφος της Frontex και σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, βουνό, σύννεφο, γέφυρα, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, πλεούμενο, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση
H ρυμούλκυση στο λιμάνι της Κω υπό την επίβλεψη του Λιμενικού

Λάμπη 6.45πμ. Νέοι «επενδυτές» στο νησί μας με υπερπολυτελές σκάφος, παρακαλώ!!!
Είχαν υποστήριξη από την ξηρά για να τους υποδείξουν τα αβαθή σημεία!!!
Το Λιμεναρχείο τους μάζεψε όλους.
Το δε hot spot είναι υπερπληρες και γίνεται ο κακός χαμός καθημερινά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, πλεούμενο, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
ΒΙΝΤΕΟ ρεπ. Μαρία Παπαζαχαρίου/Δημοτική τηλεόραση-Χαρίκλεια Χριστοφή

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. υποθέτω και οι επιβαίνοντες θα απελαθούν και στους ιδιοκτήτες θα επιβληθεί πρόστιμο και.ποινή με υψηλό τίμημα εξαγοράς! Ή σε μιά άλλη ζωή ή αλλη Ελλαδα ολα αυτά. Άλητες.

    • Να τους Ελληνοποίηση η παρούσα Δ.Α. για να ψηφίσουν ΥΠΕΡ ΤΗς…

    • Και το λιμενικο να μην τους εχει εμπιστοσυνη.Εχουν ερθει πολες φορες με θαλαμιγα στο λιμανι,και δεν θα ηταν η πρωτη φορα.Αλα ειπαμε αυτοι που διοικουν ……βλεπουν πως να παρουν ψηφους,και το νησι να παει να πνιγει.Γιαυτην την αθλιοτητα μιλαμε.ΟΥΥΥ να χαθειτε αχρηστοι,ανικανοι,χαραμοφαηδες.

  2. Να τους προλάβουν καμιά φορά στα τουρκικά ύδατα υπάρχει περίπτωση αντί τόσοι άνθρωποι να ασχολούνται με τη ρυμούλκηση(Λιμενικό, Frontex…); Δηλαδή όποιος θέλει έρχεται ανενόχλητος;

  3. Το σκάφος να μετασκευαστεί σε κόττερο και να δοθεί στον Τσίπρα ώστε να έχει ένα δικό του

    και να μην μπαίνει στου Κοτταρίδη και της Παναγοπούλου και εκτίθεται.Οι δε πρόσφυγες να στελεχώσουν το κόττερο και να κάνουν αέρα στον Πρωθυπουργό.

  4. Γεια σου ρε Θεοφιλη και «δημοσιογραφος» και «σχολιαστης » ( 15.42 – 16.11 – 16.24 – 16.38 !!!!!!!!!!!) του»δημοσιογραφου » …….. !!!!!!!! Ρε αλλη δουλεια δεν εχεις …… Καταντια !!!!!!

  5. ΧΑΧΑΧΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΕΡΑ!!! ΧΑΧΑΧΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΤΕΡΑ!!!

    ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΧΑΧΑΧΑ

  6. δεν θα πει κάτι για διακινητή και κυκλωματα ;

  7. Δεν πιστεύω να «εξαφανιστεί» όπως οι εξωλέμβιες μηχανές το καλοκαίρι του 2015 !!!!
    Πανηγύρι έκαναν τα «αγροτικά» στις παραλίες του νησιού, ούτε καρπούζια να ήταν………

  8. Άχρηστοι το σκάφος κοστιζει τουλάχιστον 350.000 χιλιάρικα βγάλτε για πούλημα μην σαπίσει σαν τα άλλα. Τώρα για τον Θεόφιλο της υπ. καθαριότητας ουδέν σχόλιο. Μάζεψε πρώτα τον αμίαντο που δηλητηριάζει την Κω και μετά το παίζεις Ελληναρας. Η ακροδεξιά δεν έχει πάτο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ