ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ κόσμο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

69
7396

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ κόσμο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ:

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ που είστε απόψε εδώ. Σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δίνετε. Για την αγάπη που συναντώ και την εμπιστοσύνη σε κάθε μου βήμα. Αυτή την καθαρή σχέση που έχουμε δεν μπορεί να μας την πάρει κανείς. Όπως κανείς από αυτούς που διεκδικούν την ψήφο σας δεν μπορεί να κατανοήσει την πίστη και την αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους που έχουν όλες και όλοι οι άνθρωποι μου.
Είναι άνθρωποι της επιστήμης και του μόχθου που συστρατεύθηκαν μαζί μου με την ψυχή τους. Με τίμημα, με αρχές με αξίες με όραμα για την επόμενη μέρα της Κω. Για την Κω που μας Ενώνει, για την Κω της ιστορίας του πολιτισμού, του τουρισμού. Για την Κω του μέλλοντος και των παιδιών μας.
Είμαι ΕΔΩ γιατί εσείς και μόνον εσείς είστε η Δύναμη Μου.
Ο κύριος Κυρίτσης έλεγε η Ρούφα δεν θα φτάσει στις εκλογές. Ο κύριος Κυρίτσης απέρχεται. Οι νεόκοποι σωτήρες που αποστάτησαν γιατί δεν βολεύονται αν δεν έχουν καρέκλα και μισθό εμφανίσθηκαν ως μεσσίες μόλις μυρίστηκαν το τέλος της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Έπρεπε να μας εξαφανίσουν. Εμείς και εσείς είμαστε το εμπόδιο στα σχέδια τους. Εμάς ήθελαν να εξαφανίσουν όχι τον Κυρίτση.
5 ολόκληρα χρόνια κρύβονταν. Εμείς είμαστε ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ… Γιατί εμείς είμαστε ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. Εμείς είμαστε από άλλη πάστα. Εμείς τους χαλάμε τα σχέδιά τους και τις business τους.
Αυτοί υπήρξαν και παραμένουν σύντροφοι και συνεταιράκια. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι με τις ίδιες λογικές που με ανήθικες πρακτικές, επιπλέουν, λειτουργούν στο παρασκήνιο και διατηρούνται στο προσκήνιο.. Είναι η συνδιαλλαγή, είναι η διαπλοκή, είναι οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, είναι το γκρίζο κατεστημένο που αυτοσυντηρείται…
26 ΜΑΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ. Ανοίγουμε τις πόρτες για να μπει καθαρός αέρας. Δίνουμε το χέρι στον πολίτη και χτίζουμε μια νέα σχέση μαζί του…
Χωρίς εξαρτήσεις και φοβικά σύνδρομα, χωρίς περιόδους χάριτος, χωρίς ναι μεν αλλά… Με ξέρετε και σας ξέρω καλά… Είμαι σάρκα από τη σάρκα σας. Είμαι εδώ με όλες μου τις δυνάμεις με σχέδιο, με πρόγραμμα, με ακόρεστη όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς. Είμαι εδώ με εσάς και δεν θα σας προδώσω ΠΟΤΕ.
Βασική παράμετρος, για την Παράταξή μας, αποτελεί η μετατόπιση του πολιτικού λόγου και της εφαρμοσμένης πολιτικής από το θυμικό στο πραγματικό και η εγκαθίδρυση μίας καθαρής σχέσης μεταξύ πολίτη και πολιτικής ηγεσίας που θα εδράζεται στην πραγματική έννοια των όρων «τεκμηρίωση», «διαφάνεια» και «λογοδοσία».
Το πρόγραμμα και οι θέσεις που καταθέτουμε στηρίζονται σε τρεις ξεκάθαρους πυλώνες για να μπορεί ο δημότης να μας κρίνει με καθαρούς όρους στο τέλος της θητείας μας.
Στον πυλώνα της υλοποίησης, δηλαδή σε αυτά που είναι εφικτό να γίνουν στην τετραετία. Συγκεκριμένα, μετρήσιμα, κοστολογημένα… χωρίς πλειοδοσίες και μεγάλα λόγια.
Στον πυλώνα του σχεδιασμού, δηλαδή σε αυτά που ξεκινούν οι διαδικασίες εντός της θητείας μας αλλά η υλοποίησή τους θα είναι μεταγενέστερη.
Στον πυλώνα της διεκδίκησης, δηλαδή σε αυτά που διεκδικούμε για το νησί της Κω σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την εκάστοτε κυβέρνηση.
ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΛΛΑΓΕΣ
Θα εφαρμόσουμε, με πνεύμα συνεργασίας, το θεσμό του χωρικού αντιδημάρχου που θα κατοικοεδρεύει ανά δημοτική ενότητα και θα συνεργάζεται με τα κοινοτικά συμβούλια, τόσο για την καθημερινότητα αλλά και για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα.
Προτείνουμε και διεκδικούμε ένα ειδικό πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ ή από Εθνικούς πόρους αποκλειστικά για την αναβάθμιση και επέκταση πολύ μικρών «οικογενειακών» επιχειρήσεων με τζίρο έως 100.000 Ευρώ στους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης, και του πρωτογενή τομέα.
Διεκδικούμε την παραχώρηση κατά πλήρη κυριότητα όλων των δημόσιων ακινήτων που βρίσκονται πάνω στο νησί και που το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς δεν μας επιτρέπει την αξιοποίησή τους.
Διεκδικούμε θεσμικό – νομικό πλαίσιο που να εξασφαλίζει την πλήρη παραχώρηση και προστασία αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ.
Παράλληλα στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ διεκδικούμε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά κατά κανόνα καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες στις οποίες οι ΟΤΑ θα μπορούσαν να συμβάλουν ως εταίροι με τη δημόσια περιουσία (βιοτεχνική ζώνη, τεχνολογικό πάρκο).
Παρεμβαίνουμε και διεκδικούμε τη μεταφορά της αρμοδιότητας και των αντίστοιχων πόρων – εσόδων της προστασίας και διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς στους ΟΤΑ.
ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ
  • Θέση μας είναι το νέο νοσοκομείο να χωροθετηθεί στο Λινοπότη καθώς πληρούνται όλα τα κριτήρια που μπορούν να πείσουν όλη τη κοινωνία.
  • Ενιαίος χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός. Με απλά λόγια δίνουμε αξία στις περιουσίες των συνδημοτών μας και θέτουμε τους κανόνες που θα προστατέψουν το νησί, την αειφόρα ανάπτυξη και την οικονομία του από τη ληστρική κατάχρηση των πόρων του.
  • Πρόταση μας η δημιουργία μιας ΑΕ με τη συμμετοχή της αστικής συγκοινωνίας που θα ενώσει τις δυνάμεις εκείνων που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο προκειμένου να οργανώσουμε την συγκοινωνία και να προστατέψουμε τα ντόπια συμφέροντα.
  • Αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τη δημιουργία μίας μεγάλης Αναπτυξιακής ΑΕ η οποία θα αναλάβει και τον τομέα της προβολής και διαφήμισης του νησιού και στην οποία θα συγχωνευθούν η Μαρίνα, η ΑΝΕΜ (χωρίς τον ιδιώτη), η αστική συγκοινωνία κλπ.
  • Μετατροπή της ΔΕΥΑ σε εταιρεία περιβαλλοντικής προστασίας και ανάπτυξης, μεταφέροντας σε αυτήν όλες τις δραστηριότητες και τους πόρους για τη συνολική διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων και της ανάπτυξης των νέων μορφών πράσινης ενέργειας.
  • Διεκδικούμε την υποστήριξη, για την εφαρμογή από το μονοπωλιακό ιδιώτη του αεροδρομίου της Κω, ενός μοντέλου κλιμακωτών χρεώσεων των τελών του αεροδρομίου, ώστε να δοθούν κίνητρα στις αεροπορικές εταιρείες και στους touroperators επέκτασης του προγράμματός τους και στους μήνες της χαμηλής ζήτησης.