ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγάλη προσέλευση προσκυνητών το Πανηγύρι του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στο Πλατάνι | Οι ευχές του κ. Ιερεμία προς το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο & τις τοπικές αρχές

1
4553

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με μεγάλη προσέλευση προσκυνητών εψάλη με μεγαλοπρέπεια  ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία, παρουσία του Επάρχου Γ. Χαλκιδιού, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Θ. Νικηταρά (έφτασε προς το τέλος συνοδευόμενος από τον Μ. Γιωργαλλή), του εκπροσώπου της 80 ΑΔΤΕ κ. Σιακαντάρη και πολλών προσκυνητών.

Ο κ. Ιερεμίας μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ο οποίος ως συνοδικός βρίσκεται με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους συνοδικούς Αρχιερείς στην Κωνσταντινούπολη.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον Αρχάγγελο Γαβριήλ ο οποίος έδωσε το χαρμόσυνο μήνυμα της σωτηρίας του κόσμου στην Παναγία μας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους Αγγέλους που μας περιβάλλουν ως τον αόρατο κόσμο που ομολογούμε και στο σύμβολο της Πίστεως (Ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων).

Και τόνισε τη μεγάλη ευλογία που έχουμε στα νησιά μας με τον Θαυματουργό Πανορμίτη στη Σύμη, τον Ασώματο αλλά και τον Αρχάγγελο Γαβριήλ στην Κω.

Τέλος, με αφορμή το έκτακτο θλιβερό συμβάν στη Χαλκιδική ευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των ανθρώπων που ‘εφυγαν απρόσμενα από τη ζωή και ευχήθηκε στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο καλή δύναμη και ορθή κρίση αλλά και συνολικά στους άρχοντες μας ενότητα «η οποία αινεί και ευλογεί τον Θεόν και με τους Αγγέλους και με τους Αγίους και με τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, ο οποίος είναι πάντοτε κοντά μας, κατά την υπόεσχή του».

Ακολούθησε το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι με πλούσια τράπεζα από την Αδελφότητα του Αγίου Αθανασίου & Αρχαγγέλου Γαβριήλ Πλατανίου και μεγάλο γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα των Δημήτρη Κεφαλιανού (βιολί) – Νίκου Μάμμη (λαούτο-τραγούδι).

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλοι οι ευσεβείς υποψήφιοι για Δήμο και Περιφέρεια που μέχρι τον περασμένο μήνα στριμώχνονταν στα πανηγύρια, πού πήγαν??????

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ