ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Συγκίνηση στην επιμνημόσυνη τελετή στο Μνημείο στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Κω | 75 χρόνια από τον εκτοπισμό της Εβραϊκής κοινότητας στο Άουσβιτς

4
2426

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η επιμνημόσυνη τελετή  στο Εβραικό Νεκροταφείο της Κω με τη συμμετοχή 100 Εβραίων Ροδιτών του εξωτερικού, καθώς συμπληρώνονται 75 χρόνια από τον εκτοπισμό της Εβραϊκής κοινότητας Κω στο Άουσβιτς στις 23 Ιουλίου 1944.

Οι φετινές εκδηλώσεις Μνήμης οργανώνονται από την Εβραϊκή Κοινότητα  με ιδιαίτερη φροντίδα λόγω της συγκεκριμένης επετείου.

Το 2014,στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο των 70 χρόνων, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση Μνήμης για τους Κώουςς Εβραίους,που υπήρξαν θύματα του Ολοκαυτώματος. Στην ίδια τελετή έγιναν και τα αποκαλυπτήρια Μνημείου που υπάρχει στο Εβραϊκό Νεκροταφείο της Κω.

Το παρών και σήμερα έδωσαν οι τοπικές αρχές: Ο Σεβασμιώτατος, ο Δήμαρχος Κω, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, ο Λιμενάρχης Κω, ο Επικ. της ΠΑΝΔΗΜΑ κ.α.

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ 1947.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΟΙ ΝΑΖΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΚΩ-ΠΕΙΡΑΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΓΕΡΜΑΝΙΑ ?

  2. ΡΕ ΣΥ ΦΙΛΕ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ’ΣΑΙ, ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΕΙ! ΠΑΡ’ΟΛ’ΑΥΤΑ,ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ…
    ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ..ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΗΤΩΝ!
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ, ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ.
    ΓΙ’ΑΥΤΟ, ΜΗΝ «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΑΙ» ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ! ΑΠΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ,ΝΑ ΦΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ!
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΠΑΡΕΑ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ!!
    ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ,ΕΜΕΝΑ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ, ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ,ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ,ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!
    Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ,ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ!
    ΓΙ’ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ! ΓΙ’ΑΥΤΟ, ΔΙΑΒΑΖΕ ΕΣΥ, ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΒΙΒΛΙΟ!! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΆΦΗΣΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ