ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι σκιών και λαϊκής ορχήστρας στην κατάμεστη από κόσμο πλ. Ανταγόρα «Αβάντι μαέστρο… ρεμπέτικα» με Αγάθωνα & σπουδαίους καλλιτέχνες

4
1793

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι σκιών και λαϊκής ορχήστρας για όλους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν απόψε στην πλ. Ανταγόρα.


Το μουσικό ταξίδι σκιών και λαϊκής ορχήστρας διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ στο πλαίσιο των Ιπποκρατείων 2019 με το γνωστό σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη, Ηλία Καρελλά,- μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-, με τον Αγάθωνα, -τον πιο γνήσιο εκφραστή του ρεμπέτικου τραγουδιού-, με τη μοναδική ερμηνεύτρια Κατερίνα Τσιρίδου και με τους σπουδαίους μουσικούς Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί), Δήμο Βουγιούκα (ακορντεόν) και Νίκο Πρωτόπαππα (κιθάρα).

Στον φωτισμένο μπερντέ του Ηλία Καρελλά, ο Καραγκιόζης παρουσίασε τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Βασίλη Τσιτσάνη, την Ρόζα Εσκενάζυ, τον Μανώλη Χιώτη, τον Γιάννη Παπαϊωάννου και παρέα μας αφηγούνται σπαρταριστά στιγμιότυπα από τη ζωή και την καριέρα τους.

Ένα σπάνιο οδοιπορικό στη ζωή και το έργο μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών της ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής, γεμάτο χιούμορ, ζωντανή μουσική και τις ανεξίτηλες στον χρόνο ατάκες του Καραγκιόζη.

Ένα ταξίδι, από το «όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά» ως το «πίνω και μεθώ» και από «τα καβουράκια», έως «πριν το Χάραμα» με μια σπουδαία ορχήστρα και γιγαντοφιγούρες θεάτρου σκιών.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απο τις καλυτερες και ποιοτικότερες παραγωγες που εγιναν φετος στο νησί. Πολλά συγχαρητήρια σε οποιον σκεφτηκε να φερει αυτους τους καλιτεχνες στην Κω. Τετοιες εκδηλωσεις θελουμε… Χορτασαμε απο τσιφτετελια κυριοι. Ο κόσμος θελει και το διαφορετικό. Η Κως του βλαχομπαροκ στυλ πρεπει να ξαναγινει το νησι που της αξιζει να ειναι …

    • Κάνε μας το πιο λιανά…!!
      Δυστυχώς με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημένοι…μία ζωή μες στη μιζέρια!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ