ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κάθε πρηγούμενο ξεπέρασε φέτος η προσέλευση προσκυνητών στη Νίσυρο για τη γιορτή της Σπηλιανής

10
9880

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Κ. Χατζημανώλη – Γ. Κιάρης 

Πλήθος προσκυνητών από  την Κω και τα γύρω νησιά (5460 οι αφιχθέντες και 10800 οι διακινηθέντες συνολικά, κατά 220 περίπου περισσότεροι από πέρσι) συνέρρευσε και φέτος στη Νίσυρο για την μεγάλη εορτή του Δεκαπενταύγουστου με επίκεντρο την Παναγία Σπηλιανή (λόγω της εξαιρετικά καλής θάλασσας, φαίνεται πως η προσέλευση θα ξεπεράσει φέτος κάθε προηγούμενο).

Ιδιαίτερα από την Καρδάμαινα το πέρασμα στη Νίσυρο με τα ημερόπλοια συνεχίζεται με πολύ κόσμο ως τα ξημερώματα, ενώ υπάρχουν και δρομολόγια από Ρόδο.

Η ουρά που σχημάτιζαν οι πιστοί για το προσκύνημα στη Σπηλιανή φέτος ήταν το κάτι άλλο.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Νισύρου Χ. Κορωναίος, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ  Ταξίαρχος Εμμ. Θεοδώρου, ο Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Θ. Βαρκάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Β. Αστ. Δνσης, ο Στρατιωτικός Διοικητής Νισύρου, ο Λιμενάρχης Κω,  και πολύς κόσμος  που κατακλύζει το νησί αυτές τις μέρες.

Με δάκρυα στα μάτια ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την μεγάλη εορτή της Παναγίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευχαρίστησε επίσης θερμά τον καλλίφωνο π. Ευστάθιο Αρκαμούζη (με καταγωγή από τη Νίσυρο) που βρέθηκε φέτος στον εορτασμό της Παναγίας καθώς επίσης τον π. Αμβρόσιο,  τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής και Ιερατικό Προϊστάμενο Νισύρου π. Στέφανο Καλλιστή, τους καλλίφωνους Ιεροψάλτες (στο δεξιό χορό ήταν φέτος ο Νισύριος Πρωτοψάλτης του ΙΝ Προφήτου Ηλιού Παγκρατίου Ι. Γιαλούρης), τις Ενιαμερίτισσες και όλους τους παριστάμενους.

Ακολούθησε η παράθεση της μεγάλης τράπεζας της Παναγίας με την παραδοσιακή ρεβυθάδα προσφορά των πολυάριθμων εθελοντών της Νισύρου καθώς και μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στο Ζωσιμοπούλειο έως αργά τη νύχτα με παραδοσιακή ορχήστρα Νισύριων οργανοπαικτών.

ΒΊΝΤΕΟ το πρωί της εορτής από Δημοτική τηλεόραση Κω

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Παναγιά. Αυτή η γυναίκα που είδε τον γιό της σταυρωμένο είναι η μάνα όλου του κόσμου. Είναι η μάνα του καθενός μας. Είναι η μαμά μας. Μην νομίζετε ότι είναι τυχαίο κάθε στοιχείο της εκκλησίας μας. Ήταν σοφοί αυτοί που την έστησαν. Όχι μόνο στον χριστιανισμό αλλά και σε όλες τις άλλες θρησκείες. Γιατί ο άνθρωπος από τότε που υπάρχει πριν από εκατομμύρια χρόνια ήθελε μια ανώτερη δύναμη να υπάρχει και να πιστεύει σε αυτήν. Εμείς είμαστε τυχεροί γιατί η θρησκεία μας πιστεύει στην φιλανθρωπία. Πιστεύει στην ελεημοσύνη. Πιστεύει στην αγάπη του πλησίον. Άλλο όμως η θρησκεία και άλλο η εκκλησία με τους δεσποτάδες και τους παπάδες. Και δεν αναφέρουμε στον δικό μας δεσπότη τον πραγματικό άνθρωπο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ