ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πάνω από 2.000 προσκυνητές στο μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι της Κοίμησης στην Αντιμάχεια | Γλέντι και χορός έως τα ξημερώματα

7
6502
Συνεργάτης aegeanews.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάνω από 2000 προσκυνητές πέρασαν φέτος από το ξακουστό-παραδοσιακό πανηγύρι της Κοίμησης της Θεοτόκου («Προσκύνημα») στην Αντιμάχεια.

Ένα από τα παλαιότερα και μαζικότερα πανηγύρια του νησιού.

Όπως έχει καθιερωθεί, την παραμονή της εορτής τελείται ο πανηγυρικός εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας και την επομένη ακολουθεί το παραδοσιακό πανηγύρι.

Για άλλη μια χρονιά ο π. Αντώνιος Κασιώτης με την μεγάλη ομάδα των εθελοντών της ενορίας του  ετοίμασαν άφθονο φαγητό για όλο τον κόσμο (γέμισε δύο φορές).

Ο χορός και το γλέντι κράτησαν έως αργά με πολλούς νέους (μεταξύ των οποίων αρκετοί απόδημοι) Αντιμαχείτες να συμμετέχουν δυναμικά στο χορό σε ένα πραγματικά δυναμικό και ξεσηκωτικό γλέντι.

Το κέφι απογείωσε η παραδοσιακή ορχήστρα των: Δαυίδ Νέσκε (βιολί), Μανώλη Μάμμη (λύρα-τραγούδι-τουμπελέκι), Νίκου Τσατσακλά (λαούτο), Βαγγέλη Φούσκα (λαούτο) και Δημήτρης Σαρρής (κιθάρα).

 

 

 

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ε ναι από την μιά ο νορμάλ κόσμος στη φουρέιρα και από την άλλη οι τζαμπατζήδες χριστινοταλιμπάν να φιλήσουν εικόνες και λείψανα.. Κατάντια!!!

  1. Όλα πολύ όμορφα, μπράβο στον παπα Αντώνη και τους πολύ δραστήριους συνεργάτες του

  2. Μπράβο στον πατέρα Αντώνιο που έτρεχε να εξυπηρετήσει όλους τους προσκυνητές!Δεν έμεινε κανείς όρθιος! Άξιος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ