Ονειρικό ταξίδι από την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Έλλη Πασπαλά «Μια βραδιά στην Πόλη» στο κατάμεστο Ρωμαϊκό Ωδείο

6
8862
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Χαρίκλεια Χριστοφή
Μια εξαιρετική συναυλία απόψε στο κατάμεστο Ρωμαϊκό ωδείο Κω (με θεατές και απ’ έξω)

Ένα ονειρικό ταξίδι με τις υπέροχες μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και την μαγική φωνή της Έλλης Πασπαλά με φόντο το Αυγουστιάτικο φεγγάρι σε μια δροσερή και μελωδική καλοκαιρινή νύχτα, είχαμε την χαρά να απολαύσουμε, απόψε, στο γεμάτο από κόσμο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ στο πλαίσιο των Ιπποκρατείων 2019.

Τη βραδιά προλόγισε η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ και Υπ. Πολιτισμού Ειρήνη Χατζηχριστοφή.

Όπως ήταν αναμενόμενο πάρα πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε για να ακούσει τις μουσικές τις Ευανθίας Ρεμπούτσικα που μας ταξίδεψε με το βιολί της και την φωνή της Έλλης Πασπαλά σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση μέσα από μελωδίες, πλημμυρίζοντας από συναίσθημα, μνήμες και αρώματα των δύο πολιτισμών.

Οι θεατές ένοιωσαν να μεταφέρονται από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και από ‘κει σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο με όχημα πάντα τις πολυαγαπημένες μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Η Έλλη Πασπαλά αγαπημένη ερμηνεύτρια μεγάλων συνθετών, ερμήνευσε με το δικό της μοναδικό τρόπο τα παλιότερα αλλά και τα νέα τραγούδια της Ευανθίας, άλλοτε μας απογείωνε και μας παρέσυρε και άλλοτε μας καθήλωνε και μας συγκινούσε με την ερμηνεία της.  Μια μουσική συνεργασία με  γυναικεία ματιά, ευαισθησία και διάθεση όπου, η κάθε δημιουργός έδωσε το δικό της ξεχωριστό στίγμα. Ένας μαγικός χορός πλημμυρισμένος από υπέροχες μουσικές και μοναδικές ερμηνείες.

Παράλληλα, η  Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσίασε με το βιολί της,  τις πιο αγαπημένες συνθέσεις της. Από το “Αστέρι κι η ευχή”, τις “Μικρές ιστορίες”, την “Πολίτικη Κουζίνα”, το “Babam ve Oglum”, το “Βirlesen Gonuller” που μας ταξιδεύει στο μακρινο Καζακσταν, στη Ρωσία και στην Κωσταντινούπολη, τον “Συρανό ντε Μπερζεράκ”, τον “Νοτιά” και φυσικά το πρόσφατο “1968” του Τάσου Μπουλμέτη.

Στη σκηνή συνοδοιπόροι τους  σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά ήταν και τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί: ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν, ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι, ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος στο πιάνο, ο Γιάννης Οικονομίδης στην τρομπέτα και ο Γιάννης Παπαγιανούλης στα κρουστά και τα τύμπανα. Όλη η ομάδα, με την ενέργεια που δημιουργήθηκε επί σκηνής, μεταξύ της Ευανθίας, της Έλλης και των ταλαντούχων μουσικών της -σολίστες που φέρνουν ο καθένας το μοναδικό του στυλ στη συναυλία- και του κοινού, δημιούργησαν μια παράσταση που πραγματικά απετέλεσε μια μοναδική εμπειρία και καταχειροκροτήθηκε θερμά από τους θεατές.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ! ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ‘ΝΟΤΕΣ’!ΝΑ ΣΦΥΡΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ‘ΔΥΝΑΤΟ’ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΛΑΣΗ!ΝΑ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ‘ΑΜΟΥΣΤΑΚΟ’ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ‘ΒΟΥΤΑ’ ΣΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΒΥΘΙΖΕΣΑΙ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ … ΝΑ ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΓΗ ΜΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΩΣΑΝ ΤΙΤΑΝΑΣ…ΝΑ ΣΕ ΤΥΛΙΓΕΙ ΣΕ ΜΠΑΜΠΑΚΕΝΙΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ‘ΓΔΑΡΕΙ’ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΠΟΥ Η ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ…
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΑΝΘΙΑ! ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ!

  2. Εδώ και πολλά χρόνια γίνονται ποιοτικές εκδηλώσεις δεν είναι καινούριο. ξεχάσατε τον Χατζηδάκη, τη Φαραντούρη, τον Νταλάρα, τον Μητσιά;μην είστε κοντόφθαλμοι.οι προτάσεις έρχονται από τις εταιρείες όχι από την ειρήνη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ